Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3751 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

במקרה שכבעל הרכב אתה לא אשם בתאונה ואין על כך כל ויכוח, חברת הביטוח של הצד האשם שולחת שמאי שלה... והוא קובע עלות תיקון וירידת ערך:

1. מה קורה במצב בו אני לא מעוניין לתקן אלא להשאיר את הפגיעה כפי שהיא?

כי לדעתי התיקון יוריד ביום מכירת הרכב יותר מאשר נקבע ע"י השמאי...

האם אני יכול לתבוע מחברת הביטוח או מהפוגע אישית את עלות התיקון ואת ירידת הערך שקבע השמאי? (שכן במכירה אוריד סכום זה מהמחירון).

2. מה קורה במצב בו אני כן מתקן, מוכר את הרכב בטרייד אין לדוגמא ומורידים לי בגין אותה פגיעה מעבר לקביעת השמאי...

האם אני יכול לתבוע את חברת הביטוח או את הפוגע אישית בגין ההפרש?

עריכה אחרונה על ידי אלון דור
פורסם

אתה יכול להביא שמאי מטעמך שכמובן יקבע נזק הרבה יותר גבוה, כמו במקרה שלי במקרה קיצון להגיע לבית משפט ולקבל את מלא סכום התביעה. במקרה שלי את שוווי. הרכב ( טוטאל לוס) אתה לא חייב לתקן פגיעה, במקרה כזה אם אני זוכר נכון הם מחוייבים לשלם אך בניכוי המע"מ.

פורסם

גובה הנזק הוא כולל מע"מ. גם אם אתה לא מתקן. השאלה היא מה הנזק הנגרם, אם לתקן עולה לדוגמא 1000 ש"ח כולל מע"מ, אז עכשיו הוא חייב לך 1000, בין אם אתה מתקן ובין אם לא.

במידה ואתה מזדכה על ההוצאות בעסק, אז ינכו את המע"מ

פיאג'ו 2020, MP3 500

יונדאי סנטפה, 2014

פורסם

החכמתי מהתשובות, אלא שאינן לשאלתי...

אין לי צורך בשמאי נוסף. יש הערכת תיקון והערכת ירידת ערך.

לא לא מדובר בטוטאל לוס וכן מחייבים לתקן.

בכתבה לא מדובר בתקדים אלא בחריגה מהלכה...

לא הגעתי לשלב המע"מ...

אולי לא הובנתי, אז אחדד את השאלה:

אם לא אתקן את הנזק וחברת הביטוח של הפוגע לא תשלם בשל כך, האם אני יכול לתבוע אותו אישית ולזכות?

פורסם

אינך חייב לתקן את הנזק וחברת הביטוח חייבת לשלם לך את הנזק כולל מע"מ ( אלא אם אתה עוסק מורשה המזדכה על המע"מ ).

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

השמאי מעריך את גובה הנזק= עלות השבה לקדמות+ ירידת ערך. זה הנזק שנגרם לך ועל המזיק לשלם. אם רוצה יכול לערב את חברת הביטוח שלו , אם לא, עליו לשאת באחריות לתיקון הנזק.הכל בתנאי שתוכיח שהוא המזיק.

פורסם

מה זה לא תתקן ועל כן חברת הביטוח לא תשלם? חברת הביטוח חייבת לשלם בין אם אתה מתקן ובין אם לאו. במקרה שהיא לא מוכנה לשלם, או מוכנה לשלם רק חלק, אתה תתבע את בעל הרכב בבהימ"ש + את חברת הביטוח.

התביעה כנגד בעל הרכב היא פורמלית היות והוא יעביר את התביעה לחברת הביטוח. ממנו אתה לא אמור לראות שקל אחד!.

שים לב: במידה וחברת הביטוח מוכנה לשלם לך ע"פ פשרה ולך לא מתאימה הפשרה, אל תחתום על כתב סילוק ותדרוש ממסלק התביעות את מה שהם מוכנים לשלם היות וזה סכום שאינו שנוי במחלוקת, את השאר תתבע אחרי זה בביהמ"ש.

עוד עצה אחת: כל שיחה איתם, תקליט!

בהצלחה

פיאג'ו 2020, MP3 500

יונדאי סנטפה, 2014

• ספונסר פורום
פורסם

בכל מקרה חברת הביטוח צריכה לשלם לך עבור הנזק כולל המע"מ ועבור ירידת הערך שקבע השמאי. גם אם לא תיקנת את הרכב.

רק חבל שלקחת שמאי מהביטוח,שכן האינטרס הוא לתובת חברת הביטוח לא לתובתך .

אלי אמרן - שמאי רכב 054-6999223

• תוכן חדש...