Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ראשון לציון או באר יעקב?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3756 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

אני מתעניין ברכישת דירה, ואני מתלבט בין באר יעקב לבין ראשון לציון.

כרגע אני גר בראשון ואני מאוד אוהב את העיר, ההפרשים בין דירות כמעט זהות מבחינת המפרט מקבלן הם בסביבות ה350-400 אלף ש"ח.(יותר יקר בראשון כמובן).

מבחינת מרחק באר יעקב קרובה מאוד לראשון ואם מפעילים טיימר, מדובר במשהו כמו 2-3 דקות נסיעה מאזור הבניה החדשה של באר יעקב אל מזרח ראשון לציון, ששם יש את הפרוייקטים אל מול הרכבת(פרשקובסקי,מגדלי צרפתי,אורבן).

האיכלוסים בפרוייקטים בראשון הם לעוד 3 שנים, ובבאר יעקב זה נע בין כמה חודשים עד שנתיים לאיכלוס.

מה שנותן נקודת זכות נוספת לכדאיות מעבר לבאר יעקב.

על פניו הבחירה אמורה להיות קלה, אבל משום מה היא לא.

קשה לי עם המעבר הזה ,אני לא יודע להצביע על משהו ספציפי,כנראה שזה פסיכולוגי.

יש מישהו שעבר לשם לאחרונה? מכיר מישהו שעבר? או סתם מידע לשתף, אשמח.

פורסם

בתור תושב לשעבר בראשון וכרגע בבאר יעקב.

הבעיה היא לא במרחקים.

באר יעקב נהנית מגדילה מהירה מאוד

עקב זאת יש בעיית משאבים של המועצה בכל ההיבטים.

בנוסף הפרוייקטים ליד הרכבת עלולים להיות רועשים לדירה שממוקמת בחזית לפסי הרכב.

אני בשכירות אז זה לא קריטי לי.

תנסה לחפש דירה פחות חדשה ולא מקבלן ותהנה מסביבת מגורים מוכנה למחייה מיידית עם פחות סיכונים.

פורסם

אני גר בבאר יעקב כ-4 שנים, גרתי לפני זה 3 שנים במערב ראשון עם ההורים. בהתחשב במחירים בראשון, אנחנו מרוצים, נכון שהייתי שמח לגור במערב (באיזה עולם שפוי אתה חושב לשלם עוד 300K כדי לגור במזרח ראשון ולא בבאר יעקב?) אבל לא חסר לי כאן כלום, יש מתחת לבית סופר פארם, בנקים, פיצה, קופת חולים, מאפיה, מכולת, כמעט כל מה שאתה צריך מתחת לבית.

קרוב מאוד לראשון, קרוב מאוד לאסף הרופא (כשהאשה יולדת זה חשוב!), קרוב מאוד לרמלה (למרות שזה אולי לא נראה יתרון, יש מקומות נחמדים מאוד שם) וסביבה מלאה בצעירים.

אין לי ממש הכרות עם האזור הישן יותר של באר יעקב, אבל באזור הבניה החדשה נבנה גם קניון ואני מניח שבסוף הבניה של האזור זה יהיה שווה ערך עם אכלוס של צעירים.

לגבי משאבים, יש בזה משהו נכון, יש כאן בעיית חניה עצבנית, התכנון של הרחוב לא היה נכון (אצלנו אוטובוס בקושי יכול לעבור כי הרחוב צר) אבל מעבר לכך אני לא מרגיש איזה משהו מיוחד.

לגבי הרכבת, אני שומע אותה רק כשהחלון פתוח וזה לא נורא בכלל, אני מניח שבפרויקטים ליד הרכבת זה יפריע יותר.

בקיצור, אין פה התלבטות בכלל, 300K זה סכום לא מבוטל, בשביל פחות 5 דקות נסיעה?

פורסם
אני גר בבאר יעקב כ-4 שנים, גרתי לפני זה 3 שנים במערב ראשון עם ההורים. בהתחשב במחירים בראשון, אנחנו מרוצים, נכון שהייתי שמח לגור במערב (באיזה עולם שפוי אתה חושב לשלם עוד 300K כדי לגור במזרח ראשון ולא בבאר יעקב?) אבל לא חסר לי כאן כלום, יש מתחת לבית סופר פארם, בנקים, פיצה, קופת חולים, מאפיה, מכולת, כמעט כל מה שאתה צריך מתחת לבית.

לפי התיאור שלך, אתה גר דלת מולי... שכחת לספר על החנות פיצוחים.

ישנם 4 איזורים בבאר יעקב:

- שכונת תלמי מנשה - שכונה טובה עם מרכז מסחרי קטן (ראה לעיל). קיים בית ספר יסודי. מצוקת חנייה נוראית.

-הישוב המקורי - בנייה ישנה מאוד.

-שכונות חוטר/גני מנחם - צמודי קרקע.

-באר יעקב החדשה - מה שאתה מדבר עליו, צמוד לראשון מזרח.

היתרון בבאר יעקב החדשה זה הקרבה ל-431. זו שכונה בבנייה על כל המשתמע מכך. עדיין אין מרכז מסחרי, בקרוב יפתח קניון שם.

המועצה בישוב מתנהלת לא משהו בלשון המעטה...

אני יכול להעיד על השכונה שאני גר בה (תלמי מנשה) כשכונה עם אוכלוסיה מאוד איכותית ומגובשת. ישנם כמה שחקני מפתח אשר תורמים לפיתוחה של השכונה (זה קצת מזכיר שוק לפעמים, אבל כל עוד זה משרת אותי אז לא אכפת לי)

מה שכן, כ"כ התעצבנתי עליו שהוא לא עונה אז שאלתי אותו אם הוא רוצה למצו# לי אז הוא ענה שהוא נעלב והוא לא מדבר איתי יותר, הזכיר לי את אישתי :lol:
פורסם

עזוב מרחקים וזמנים. אתה צריך לבדוק הבדלים בעיקר במה שקשור לילדים שזה חינוך, חוגים, אוכלוסייה וכו'. מכל שאר בחינות באר יעקב היא שכונה של ראשון.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

השאלה כמה יותר טוב והאם בהפרש העלות תוכל להשלים את הפער.

גם חשוב להסתכל נקודתחת על הגן שאליו יורשי העצר ילכו ועל בית הספר שאליו ישוייכו. זה שיש עוד אחד גרוע או עוד אחד טוב לא משנים כי אותך מעניין המקרה הפרטי שלך בלבד.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

או אופציות של חינוך פרטי שחוצה את גבולות המועצה. אבל זה יכול לעלות לא מעט כסף.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

השכונות החדשות של באר יעקב כבר גובלות בראשון לציון, בנוסף כביש 431 מאוד מסייע להגיע בזמן למרכז (וגם העובדה שבאר יעקב כלולה בטבעת הראשונה של תל אביב ברפורמה בתחבורה הציבורית).

אם יש לך רכב, לא הייתי מתלבט (גם במה שאתה חוסך לעומת ראשל"צ תוכל לפנק את עצמך ברכב).

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

וואלה עשיתם את באר יעקב כאילו רמת החינוך פה ירודה, לא הגזמתם קצת? מישהו מדבר מידיעה אישית ?

אחותי מורה במזרח ראשון, כנראה שלא ראיתם מה הולך שם אה?

יש כאן הרבה משפחות צעירות ומשכילות, המון גנים ובתי ספר חדשים שנפתחו או מתוכננים להפתח, אני לא ממש מעורב ומכיר אבל מכאן ועד התיאורים שלכם...

פורסם

שקודם יהיה תיכון בבאר יעקב, ולא יהיו גני ילדים בתוך מיבנים יבילים שכל גשם מתחילה חגיגה, שיהיו מדרכות תאורה גינון ניקיון ומועצה מתפקדת, שהכבישים יהיו פחות מאתגרים.

שתהיה תאורה ופיקוח עירוני.

ברשימת ליקויים ענקית ביישוב, לאחרונה מתחילים להרגיש שיפור.

אני מקווה שיעלו הילוך ומהר ולא יפסיקו.

בתור תושב ראשון, היכולות הנמוכות של המועצה בולטות מאוד.

פורסם

לדעתי כן.

סביבה צעירה ומתפתחת, הרבה זוגות צעירים, ועם פוטנציאל לעליית מחירים בטווח של 5 - 6 שנים כשתסתיים הבניה במתחם הנוכחי, (ותתחיל בניה במתחם בצד השני).

עם הגידול באוכלוסיה ובגיל הילדים ייפתחו פתרונות חינוך הולמים. כולם גדלים יחד עם הישוב.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

למה להתלבט

רכוש שתי דירות...

ומכור את ההיא...

או תרכוש במקום אחד שבו אתם צופים בוננזה נדל"נית , תשכיר ותשכור במקום המועדף עליכם.

לא הייתי באיזור הזה מלאן תלפים של שנים אבל מהתיאור נראה שלא יידעו עוד מספר שנים היכן מסתיימת ראשון ומתחילה באר יעקב.

לזוג צעיר עם ילדים מבחינתי החינוך עומד בראש סולם העדיפויות ואחריו החינוך.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תוכן חדש...