Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3785 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

*נכתב לאחר קריאת שרשורים רבים בפורום זה ואחרים.

אציין שמאז שאני משחק ב EURO TRUCK SIM 2 אופי הנהיגה שלי שהיה רגוע, נרגע אף עוד יותר, והעליתי מהירות רק כאשר אני ממהר יחסית, וזה קורה הרבה כי אני סטודנט.

אולם, הדו"ח שקיבלתי לאחרונה מראה ש- WAZE לא מציל בכל מצב (מה שבעצם ידעתי בעקבות מקרה קודם שלא קרה בו כלום, אבל העדפתי להתעלם מכך ולהמשיך לסמוך על אפליקציה זו).

 

ניגשתי לקרוא וללמוד קצת על אמצעי האכיפה והרדארים שקיימים נגדם. ממה שהבנתי:

 

וולנטיין 1- מגן נגד דבורה.

צ'יטה- שיטת עבודה שלו דומה לזו של וויז, ולכן לא יאתר מלכודות חדשות או במיקומים חדשים.

 

1 ) והבנתי שאין כל מיגון נגד ממל"ז- איך זה ייתכן? עם כל הטכנולוגיה?

אם כך- למה שמישהו יקנה את 2 הרדארים שצוינו?

 

2) האם בטוח לנסוע מאחורי, או לצידי רכב שנוסע במהירות מופרזת? כי הבנתי שמכמונות חייבות רכב בודד בכביש כדי לקבל מדידה טובה. לסמוך על זה?

 

3) עוד שאלה- מי שמצטייד בצ'יטה, וולנטיין ווויז, ונוסע מהר- מה הסיכויים שיעצרו אותו?

 

בכל מקרה, נראה שמשתלם יותר לנסוע לאט.

דרך אגב, שוטרים שעוצרים על מהירות הם בצורה עקיפה גם פעילים ירוקים- הם גורמים לאנשים לנסוע לאט יותר, ובכך לשפר צריכת הדלק ולהאט במעט את אפקט החממה.

 

נוסע בנתיים לאט יותר גם כשממהר, הוכדורף.

עריכה אחרונה על ידי hochdorf
פורסם

נגד ממל"ז יש משבש לייזר, שהוא לא חוקי לייבוא ושימוש בארץ. יש מי שמביאים במזוודה מארה"ב/אירופה, דורש התקנה מקצועית.

בגדול זה לא חוקי אבל :

1. אם משתמשים בתבונה הסיכוי שיעלו על זה יורד משמעותית. מה זה בתבונה ? במקרה שלוזרים עליך ואתה במהירות לא חוקית, ברקס מיידי למהירות חוקית ואז מיד כיבוי של המשבש. כשהשוטר לוזר מול המשבש הוא מקבל הודעת שגיאה שאומרת שהוא לא מחזיק את המכשיר יציב, ואז הוא מנסה שוב. אם בנסיון הבא הוא יצליח הוא לא יחשוד בכלום, וגם ימדוד מהירות חוקית. אם הוא ינסה שוב ושוב ולא יקבל קריאה - הוא יבין שמשבשים אותו ויעצור אותך.

2. גם אם תופסים את המשבש במקרה הגרוע לוקחים את הרכב לפירוק של המשבש, או שפשוט מבקשים ממך להגיע לתחנה ולהראות שהוא מפורק. לא שמעתי על מישהו שהגיע לבית משפט על זה.

אני מסכים שאם נוסעים מהר צריך את כל האמצעים, אם אתה חשוף לאחד מהאיומים עדיף להשאר באזור המהירות החוקית.

 

צי'טה חשוב בנוסף על וויז כי זה מכשיר שתמיד עובד בלי צורך להפעיל אותו בצורה יזומה, תמיד מתריע ובווליום חזק. מה גם שהוא יודע את המהירות המותרת באותו קטע כביש בניגוד לוויז.

ממל"ז הוא סלקטיבי ותוכל לקבל דו"ח גם אם אתה ליד רכב אחר. אם אתה נוסע מאחורי רכב מהיר אתה די מוגן, אבל זה מסוכן מבחינות אחרות. ממל"ז לא פעיל בגשם ובלילה בקטעי כביש לא מוארים (השוטר יכול לשבת בחושך, הרכב הנמדד צריך להיות מואר).

 

וולנטיין עוזר נגד דבורה אבל גם הוא לא 100% - אם השוטר מפעיל את הדבורה בצורה רציפה הולנטיין יגלה אותו לפני שתכנס לטווח מדידה חוקי (1000 מטר). אבל - אם השוטר מתחכם, ומחכה שקודם תתקרב ותכנס לטווח ואז מפעיל את הרדאר, הוא יקבל קריאה לפני שתספיק לבלום. אם יש רכב נוסף במרחק של פחות מ-50 מטר ממך המדידה לא קבילה. הדבורה פעילה בכל התנאים, יותר נפוצה בכבישים ריקים יחסית בגלל מגבלת הרכב הבודד.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

כמה עולה משבש לייזר בחו"ל?

בכמה אחוזים אני מוגן, בהתחשב במה שכתבתה:

א) עם וויז, וולנטיין וצ'יטה ובלי משבש?

ב) עם וויז, וולנטיין וצ'יטה ועם משבש?

מי יוכל להתקין מקצועית את המשבש?

 

האם כאשר אני נוסע מאחורי רכב שנוסע מהר ושומר ממנו מרחק ראוי, ​אני עדיין יכול להיתפס על מהירות?

פורסם

משבש עולה כ-600$ בארה"ב. התקנה יוכלו לעשות לך ברוב המקומות שמתעסקים בהתקנות של מערכות שמע, גלאי רוורס וכו', רק צריך לוודא שיש להם נסיון עם זה.

לא יודע לכמת לך את ההגנה באחוזים, אבל ההבדל בין משבש לבלי משבש הוא די משמעותי.

 

אם אתה שומר מהרכב שלפניך מרחק ראוי, במהירות גבוהה זה אומר מרחק גדול, מה שאומר שלשוטר עם הממל"ז יש אפשרות ללזור דווקא עליך ולא עליו (נאמר שהוא לא הספיק לכוון עליו, הוא יילך עליך). זה לא מגן עליך ב-100%, אבל משפר את הסיכויים, גם בהנחה שהרכב המוביל יזהה את השוטר ויבלום ואתה מיד אחריו. לא תמיד אפשר לראות אותם, קרה לי כבר שלזרו עליי מתוך תחנת אוטובוס בלי שום ניידת נראית לעין (הוחבאה מאחור).

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

  • שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם
הדבורה פעילה בכל התנאים, יותר נפוצה בכבישים ריקים יחסית בגלל מגבלת הרכב הבודד.

 

דבורה יכולה ללכוד רכב גם בחשיכה?

פורסם

לא. אבל זו הגדרה חמקמקה. הדבורה מכשיר יעיל בעיקר בכבישים ישרים וארוכים עם מעט עיקולים, ששם ניתן להשיג נעילה בלילות ואין שום רכב או עיקול שפוגע בקשר העין.

לא מזמן פורסם פסק דין מעניין לגבי הדבורה אך איני מצליח להיזכר על מה דובר.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

אני נוסע עם השילוש ולנטיין, צ'יטה ו-Waze כבר מספר שנים. אחד היתרונות של הולנטיין והצ'יטה הוא שיש להם הרבה False positives, כלומר הם מצפצפים בהרבה מקרים בהם אין באמת מכמונת מהירות. הלונטיין רגיש מאוד לגלאי Mobileye למיניהם ומצפצף בכל פעם שמאזדה עוברת בסמוך. הצ'יטה צועקת לפני כמעט כל צומת.

 

היתרון בזה הוא שאתה נשאר דרוך כל הזמן כך שבעקיפין אתה נזהר יותר.

 

לגבי משבש לייזר - כל ההתקנות שאני ראיתי לא באמת הצליחו להסתיר אותו ואני בקלות יכולתי לזהות את המצאותו ברכב. הבנתי שיש דגם אחר שמתחזה לחיישן רוורס ואז יתכן שההתקנה נעשית באופן מוצלח יותר.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

 

פורסם

לא למדת?

עוד לא הבנת שהכביש הציבורי אינו מסלול המירוצים הפרטי שלך?

הרי טענת שכבר למדת: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?593516-רכב-לידי-נעצר-ע-quot-י-ניידת-למרות-היותי-קרוב-אליו-(מהירות)

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

 

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

אני נוסע עם השילוש ולנטיין, צ'יטה ו-Waze כבר מספר שנים.

ממה שהבנתי הם לא יכולים לשמור כראוי נגד ממל"ז. בנוסף, ולנטיין וצ'יטה יעלו יחד כמה אלפים. דעתי האישית שזה לא שווה את הנסיעה המהירה, אפילו אם אעבוד משרה מלאה. כמה שווה לי הזמן שאני אחסוך?

 

עוד לא הבנת שהכביש הציבורי אינו מסלול המירוצים הפרטי שלך?

טענתי איפשהו שכן?

אני מתעניין על אמצעי אכיפה והגנות נגדם, וממה שאני מבין לכמה וכמה חברי פורום יש כאלה.

פורסם

מסקנת ביניים-

מותר לנסוע עד 20 קמ"ש מעל המהירות המותרת:

6 קמ"ש הבדל בין מה שמציג המד מהירות למהירות אמיתית+ 5 קמ"ש שמוריד השוטר מהאמצעי אכיפה +10 רמ"ש שהחל מהם השוטר אוכף (מוריד קמ"ש אחד ליתר בטחון ).

פורסם

 

וולנטיין עוזר נגד דבורה אבל גם הוא לא 100% - אם השוטר מפעיל את הדבורה בצורה רציפה הולנטיין יגלה אותו לפני שתכנס לטווח מדידה חוקי (1000 מטר)..

לפי מה שאני יודע, אין בדיוק טווח מדידה חוקי בדבורה, זה גם לא נרשם במכשיר.

ההנחיות שהשוטר מקבל זה צליל רציף ועוד מספר הנחיות. הוא לא יודע ולא יכול לדעת את המרחק המדוייק.

אני בסדר עם קיה סטוניק 1400 רמת גימור LX אוטומטית.

×
×
  • תוכן חדש...