Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3810 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני גם הייתי הולך על האפשרות של התקנת בולמים חדשים ומסיים את הסיפור הזה בראש שקט.

אבי הציע לך הצעה שאני מאמין שהיא הוגנת.

אם זה לחוץ לך תוכל לבצע את זה אצל אחד מחברי הפורום, ונגמר הסיפור.

רועי

• תגובות 64
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
מרק - לכל תחום יש את איש המקצוע שלו. אתה חושב שזה פעם ראשונה שהחרט הזה עושה תיקון שכזה? הוא 40 שנה רץ על תיקונים שעוד לא שמעת עליהם והכל מחזיק יופי.

להזכירך, בעל הרכב פתח את השירשור כדי לדעת אם ישנה אפשרות לתקן את ההברגה שנהרסה...אז כן, יש אפשרות! אם היה רוצה להחליף בולמים היה מחליף בלי לפתוח את השירשור

אם מדובר על בורג של הבולם אשמח לדעת כיצד החרט מתקן אותו. ראיתי קומבינות של הוספת דיסקיות בכדי לשנות את מיקום ההידוק של האום על התבריג שזה גם פיתרון מצו'קמק.

איזה כייף לי :)

פורסם

אני באמת לא יודע איך הוא הולך לבצע זאת כי אני לא מבין בזה , אך בפירוש אמר לי שאין שום בעיה והוא ייצור לבורג הברגה חדשה ומקסימום האום שייסגור עליו לא יהיה האום המקורי והוא יתאים לו אום. שמע...זה מהחרטים מהדור שכבר נירט כך שהוא כבר מכיר הכל. רק בשביל הסקרנות יכל להיות מעניין אם פותח השירשור היה ניגש אליו לביצוע התיקון.

פורסם

נניח והקוטר החיצוני של הבורג 12 מילימטר (תבריג M12X1.5).

על-מנת לייצור תבריג חדש יש לחרוט את הקנה של הבורג לקוטר של 10 מילימטר בכדי לבצע תבריג חדש במידה M10 כלומר אתה מקטין בצורה משמעותיית את חוזק הבורג מה שעלול להוביל לכשל של הבורג.

איזה כייף לי :)

פורסם

ראבק, אי אפשר בכלל להתייחס לאופציית תיקון מבלי לבחון מה דורש תיקון ואם החרט היה קצת מקצועי כמו שטוענים פה הוא היה אומר "תביא ונראה".

פורסם

קשקושים בלי הרף.

איך אפשר לדעת האם ניתן לתקן את התבריג והאם זה יהיה כדאי מבלי לראות את מצבו?!

מעצם זה שנכתבו המלצות לתברוג מחדש מבלי לדעת אפילו את ההבדל בין מברז למחרוקת ניתן להסיק שאחיתופל מעולם לא עשה תבריג במו ידיו...

פורסם (נערך)

אחרי הרבה התלבטויות אם להרכיב בולמים חדשים ומקוריים? או חליפיים סינים?

או בכלל רק להחליף את הבולם הבודד בפירוקיה? לקחתי החלטה.

קודם כל הקדים ואומר שביום שישי קיבלתי טלפון מהבת זוג שהרכב עושה הרבה רעשים ולא ניתן להמשיך לנהוג בו. למזלי זה היה ממש בקרבת הבית. בדרך "לחילוץ" אני למעשה משער

שהבולם יצא ממקומו, וזה מה שהיה. נוהג באטיות עד הבית משהו כמו קילומטר על 20 קמ"ש. (הבת זוג מאחור ברכב שלי בלחץ...)

היה לי את כל סוף השבוע שוב להתלבט מה אלי לעשות? כי מדובר על רכב ישן שממש בקרוב אחליף אותו,אכן? מי לא מכיר את המשפט: "רוצה להחליף את הרכב ממש בקרוב..." ובסוף נשארים איתו לעוד שנה. מוכר נכון.

אחרי כמה בירורים קיבלתי סדר גודל של מחירים. זוג בולמים סיניים עולים 400 ש"ח. קייאבה שעדיפים לאין שיעור עולים מעט יותר במיוחד אם רוכשים אצל אבי חלקי חילוף. בשאר המקומות ההפרש גדול יותר לעומת הסיני. אצל אבי כאמור ההפרש מצטמצם להפרש שלא כדי לפזול לכיוון הסיני.

שוב עולים בי ערעורים אולי לשים בולם מחלקי חילוף, אחד בודד ולסגור עניין. קפיצה לפירוקיה שמילא רציתי לבדוק שם חלק אחר עבור הרכב שלי. שואל מחיר? 300 ש"ח עבור זוג -שהשד יודע מה עבר עליהם. יוצא בגשם מבול לכמה שניות לכיוון הרכב ומחליט... באותה שנייה להמשיך לרחובות על מנת לרכוש זוג בולמים חדשים ואיכותיים - כי בבטיחות לא משחקים. (במיוחד שהפרש של 200 ש"ח לא נמדד לתמורה שמקבלים בשקט נפשי)

חוזר ישר למכונאי (מחליף רכב כמובן) שנמצא בקרבת מקום ומרכיב את הזוג של קאייבה. סיבוב קטן מרגיש את ההבדל ברמת הנוחות השקט וההתנהגות למרות שיש איזה רעש מכיוון צד ימין (לא בבולם שהלכה ההברגה) שואל מה שפר הרעש? המכונאי אומר שלא הרגיש כלום שהרים את הרכב.

לאחר כיוון פרונט שאהיה חייב לעשות, אני משער - אקפוץ שוב למוסך לבדוק מהיכן הרעש. לטענתו אני יותר מידי "יקה" לרעשים. (כמה מוסכים טוענים אותו דבר)

יותר מאוחר אעלה תמונות של ההברגה שהלכה בבולם הבודד. לא יאמן איך זה נאכל שם. (כמעט חצי הברגה) מדהים. מה שיותר מדהים שעלינו (המכונאי בעזרה שלי) מה הסיבה שזה קרה דווקא בבולם הספציפי ולא בשניהם.

עריכה אחרונה על ידי yogev20
פורסם

קראתי את מה שכתבת בהתחלה . הבולם לא היה במצב שתארת בתגובות האחרונות של ניתוק מהמקום .

הלכת למכונאי ראשון שבדק את הרכב והחליט על בוקסות משולשים ולא אמר דבר על בורג טחון.

הלכת למכונאי נוסף שאמר לך שצריך לחזק את הבורג ושחרר אותך לשלום.

לדעתי רוב הסיכויים שהמכונאי שחיזק את הבורג הרס אותו בסגירה נוספת מיותרת עד כדי כך שהיום הבולם מתנתק ממקומו.

קשה לי להאמין שהמכונאי הראשון היה מפספס חופש כזה...

אין אפשרות להוכיח את זה באופן ודאי..

פורסם

סבלנות אני רוצה להעלות את זה מסודר מפורט כולל תמונות ברורות, וזה לוקח זמן. (רציתי היום לא הסתדר) מאמין שמחר אעלה את זה מסודר + השערה ממה זה נבע.

תודה.

פורסם (נערך)

לכל הסקרנים במיוחד מרק. (גם אותי זה מסקרן)

לאחר שהורדו בולמי הזעזועים נדהמתי לראות את מוט הברגה של הבולם.

נאכל כאילו מישהו חרט אותו בשופין לאט לאט... אבל בעקביות.

מיותר לציין ששום חריטה לא הייתה עוזרת כאן. (אי אפשר לחרוט על אוויר)

אחד עם הברגה במצב חדש.

073.jpg

שני? רואים לא.

פגום.jpg

אחד ליד השני. התמונות מדברות בעד עצמם.

076.jpg077.jpg

* אגב עד שעולים כאן תמונות... אני יכול בין לבין לצפות באיזה פרק מסדרה !

תראו את ההבדלים במכסה של הבולם (השחור) אחד אורגינלי יבש לגמרי,אבל שטוח ומותאם לגובה. שני הוחלף מתי שהוא (לא אצלי) לא באותו גבוה כמו המקורי וגם סוג שונה. (כאן למעשה נעוצה הבעיה)

כיסוי מקורי.jpgכיסוי שהוחלף.jpg

שימו לב להבדלי הגובה של הברגים בין הבולם שלא נהרסה לו ההברגה -לזה שכן נהרסה.

לדעתי עקב החלפת כיסוי (לא יודע איך קוראים לזה מצטער) חובבנית מסיבה כל שהיא

הרכיבו כיסוי שאינו תואם למקור מה שיצר הבדלי גובה בין הכיסוי להברגה. בפועל הבורג לא נכנס פנימה עמוק כפי שהוא היה אמור להיות. מסיבה זו התחיל תהליך של השתחררות איטית ושחיקה. בנוסף יכול להיות שגם האום לא חוזק כראוי.

גובה בורג בבולם הפגום:

009.jpgבורג בבולם הפגו&#1.jpg

גובה בורג בבולם התקין. (מבחינת הברגה לא תקינות שלו כללית)

בורג יושב טוב.jpg

כמובן לקח הרבה שנים עד שההברגה נשחקה לגמרי. זו הסברה היחידה שמצאתי לתהליך הזה.

בכל אופן צריך להקפיד על בעל מקצוע שמדי פעם עובר על מכללי הרכב לראות שהכול תקין ומחוזק. לא רק לעשות טיפול 10.000 סטנדרטי... בלי להביט על שום מכלול מעבר לכתף. זה יכול למנוע הרבה בעיות בעתיד. לדאבוני רוב רובם של המוסכים לא מקפידים "לעשות סיבוב" מסביב לרכב - אלא רק לעשות איתו "סיבוב". לא כל הבעיות נשמעות באוזן אלא רק חלקם.

בלי שום קשר (כנראה לא תלוי) יש עדיין רעש חריקה דווקא מכיוון הבולם שהיה תקין.

מקווה שזה לא משולשים. בעל המוסך טוען שרק אחרי כיוון פרונט ניתן לבדוק מנין זה נובע. אני לא מצליח להבין את הקשר - אבל ניחא.

פורסם

חבל שלא החלפת גם את כריות הבולם (הכיסויים שציינת), רואים שהם כבר יבשים ובנוסף לא זהים כפי שציינת. חלק זה גם משפיע על גיאומטריית ההיגוי במידת מה, ונקווה שהרעש שאתה שומע עכשיו הוא לא מהכרית.

גם אני לא מצליח להבין מה הקשר בין הרעש לכיוון פרונט, אל תזניח את זה.

פורסם (נערך)

botzek1 אם אני אתחיל להחליף כל חלק ברכב שנראה יבש? עדיף כבר לקנות רכב חדש. (או להחליף למתקדם) לא תמיד כדי לגעת בדברים שהם בגדר סביר. ( לא כולל בטיחות כמובן)

לפעמים התעסקות יתר גורמת ליותר בעיות. תוציא חלק הרסת חלק הסמוך אליו וכן הלאה.

זה לא רכב חדש - מדובר על רכב מעל 17 שנים על הכביש אז סביר להניח

שהמכלולים שלו לא במצב מיטבי, וזה טבעי. צריך להתייחס בפרופורציות נכונות לכל דבר.

יש כאן אחד שמחליף חלקים גם שאין צורך לעשות זאת - ותראה לאן הוא יגיע. ניחוש? לא פתר בעיה רק יצר כמה נוספות.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3810 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...