Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3810 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום,

אני נוהג מידי פעם על הרכב של הבן כדאי לשמוע כל מיני רעשים חשודים -כי הוא לא שם לב במיוחד

לפרטים הקטנים. (כמו כל ילד אחר אני משער) לאחרונה אני שומע רעשים של נקישות מכיוון בולמי הזעזועים. ניגש למוסך שבמקרה הייתי בסביבה. נוסע 10 שניות אומר לי משולשים. (900 ש"ח התענוג) כמובן עשיתי את הבדיקה הלא מקצועית שלי כדאי לדעת שזה לא בולמי זעזועים.

טוב אני לא נוהג לשמוע דעה אחת אלא כמה דעות -זה תמיד מוכיח את עצמו. ניגש למוסך נוסף שאני מכיר היטב. נוסע בודק אומר לי רק רגע -מחזק בורג עליון (בתוך מכסה מנוע) ואללה, אין רעשים,נוסע לשלום.

הרעש חוזר שוב אחרי כמה ימים. ניגש שוב לאותו מוסך ואז מסתבר לו שהבורג העליון שסוגר את הבולם משוחרר כי אין לא מספיק "בשר" להברגה. מנסה להחליף בורג אחר, לא הולך. מה עושים אני שואל? מחליפים 2 בולמים לתדהמתי.

השאלה המתבקשת היא כזו.

* האם יש אפשרות להוציא את הבולם (איש מקצוע כמובן) כדאי לתת לו הגבה של כמה סנטים (זה מה שחסר) כדאי שיהיה אפשר להבריג בורג? חריטה? או שאין מנוס וצריך להיפטר מ 1000 ש"ח לפחות לבלמי זעזועים קדמיים?

אשמח לשמוע תבונות מה עלי לעשות? לפני שאני מחליף חלק בגלל בורג קטן...

תודה.

עריכה אחרונה על ידי yogev20
  • תגובות 64
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אם תצלם כמה תמונות יהיה הרבה יותר פשוט לייעץ

פורסם

כניראה שטחנו את התבריג של הבולם. צריך לבדוק מול חרט אם ניתן לבצע על זה תבריג חדש...יש לי חרט שאני יכול לבדוק מולו אם אתה רוצה אבל הוא מחדרה ובמידה וכן אתה תצטרך לבוא אליו עם הבולם ביד.

פורסם

תודה מאור. אז אני מבין שכן אפשר לתקן? ולא חייבים להחליף. במיוחד שמדובר על

סכום לא מבוטל. טוב לדעת.

רק לא מצליח להבין איך התבריג נשחק? שאף אחד לא נגע בו? (הרכב אצלי 7 שנים)

פורסם

אם אלה הבולמים המקוריים של הרכב אז יותר ממומלץ להחליף אותם.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

כן מקוריים.

לא רואה טעם להשקיע על הרכב יותר מידי. במיוחד שהרכב בתקופה האחרונה

יושב יותר בבית מאשר נוסע. מעבר לזה הגיע הזמן להחליף אותו.

לפי מה שבדקתי היום מדובר על 750 ש"ח לזוג איכותי. 420 ש"ח לסיני.

לא כולל עבודה כמובן.

אגב למה חשוב להחליף אותם אם הם עדיין טובים?

פורסם

למה אתה חושב שהם טובים? אין שום סיכוי שבולם שנמצא בעבודה כבר 17 שנים עדיין במצב טוב.

ואין מה לעשות, עלות התחזוקה של רכב עובדת בקשר הפוך לגילו. החלפת בולמים זו לא "השקעה", זה צורך תחזוקתי. מי שאין לו כסף לתחזק את הרכב עדיף שיסע באוטובוס.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם (נערך)

כמה הרכב נסע?

בולמים נשחקים גם אם לא נוזלים. החיכוך במובילים גובר, האטמים מתחילים לדלוף (ואם יש גז אז לא תמיד עולים על הדליפה), הנוזל מתיישן והשסתומים הפנימיים נשחקים.

העניין הוא שהפגיעה היא קודם כל בריסון של תנועות המרכב (ריסון "אטי") ולא בריסון מהמורות (ריסון "מהיר") וכן בנקודת המעבר בין שני המצבים של פעולת הבולם.

כך יוצא שההשפעה אינה מורגשת לנהג המצוי בנהיגה יומיומית - אך הינה קריטית לקבלת ביצועים סבירים מהרכב בשעת הדחק.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

תודה חן על ההסבר.

אני יודע שבולמים לא תקינים אינם בטיחותיים. נכון גם שלא תמיד צריך לראות נזילות

בשביל להחליף אותם. אבל לא הייתה שום המלצה מצד המוסך להחליף בולמים (בדקתי גם לפני שנה)

בכל התקופה שהרכב אצלי. אני לא נוהג להזניח רכבים שברשותי - ישנים או חדשים.

הרכב עבר 200K. בלי קשר (או אם) הרכב הולך להיות משודרג בקרוב. 7 שנים (ללא בעיות אגב) זה מספיק.

פורסם (נערך)

מוסכים נוהגים להמליץ על החלפת בולמים רק בהינתן כשל כמו בולם נוזל, תפוס או עקום. רובם לא יבדקו צמיג על מכשיר הרעדה (שמודד יעילות באחוזים) ובטח שלא על דיינו.

יצרניות הבולמים וחלק מיצרני הרכב מתייחסים במכונית פרטית להחלפה אחרי נסועה של כ-80 אלף קילומטרים בשל

בביצועי הרכב, ובעיקר בבלימה.

מאחר וגורמים אלו אינם חפים מאינטרס ועשויים לנהוג לחומרא גם בשם הזהירות, יש מקום להתייחס לנסועה של 100-120 אלף קילומטרים כתקרת שירות.

פורסם

אחרי 200K ק"מ - הייה בטוח שהבולם (שמקורי) כבר אינו בשיאו בלשון המעטה.

אולי הוא "תקין" (לא נוזל, לא שבור) אבל חייו - כבר מאחוריו.

חן ג. הזכיר את זה קודם, אבל באמת נדיר מאוד למצוא התייחסות של מוסך, שכשאתה נכנס אליו לטיפול שגרתי שאומר לך: "היי - הבולמים שלך עברו 200K, ממליץ לך להחליפם כי הם כבר אינם משככים כ"כ טוב, ולא "אוחזים" ".

מה שאנחנו כן מכירים זה: "הבולם שלך ברכב נוזל/שבור, צריך להחליף" (לי פעם החליף מוסכניק ברכב חברה בולם יחיד :shock: שהיה שבור ולא זוג). עם זה אף אחד לא יתווכח.

אולי היצרנים (של הרכב והבולמים) ממליצים להחליף בולמים, אבל זה לא רשום בשום ספר טיפולים או מערך עבודה/טיפולים זה או אחר (גם לא מאינטרס הבטיחות :wink:). מי שיודע - יודע, ומי שלא - לא.

alfa 156 2.5.

פורסם

יכול גם מאוד להיות שכן החליפו בולמים? ואני לא מודע לזה. כי הרכב נרכש ב 90K

ולא ממש בדקתי היסטוריה. (אלו פרטים שאנחנו נוטים משום מה לשכוח בבדיקה)

לגבי מוסכים,זכור לי לפחות 3 פעמים ששאלתי על הבולמים של הרכב בכמה הזדמנויות

ובמסכים שונים. אפילו שבוע שעבר שאלתי במוסך מורשה כן מורשה מה מצבם? לדבריו בולמים של סוזוקי

מחזיקים הרבה הרבה זמן. (ככה אמר בדיוק כמו מוסכים נוספים) למי להאמין.

העניין שהרכב לא נמצא אצלי לכן אני מידי פעם עושה לו ביקורת לראות שבני

הבית ייסעו ברכב תקין. גם ככה לא מדובר ברכב בטיחותי במיוחד - אז לפחות שהמכלולים שלו יהיה תקינים.

פורסם (נערך)

אחרי תשעים אלף קילומטרים יוצא שהבולמים שלך עדיין ברף העליון (110 אלף) וגם זה אחרי הקלה משמעותית מהמלצות היצרן. הכלל תקף למיטב ידיעתי לכל הבולמים ברכב ולא רק לקדמיים.

כל עוד במוסך לא עשו לפחות מבחן ידני לבולמים, או העלו את הרכב על מתקן הרעדה, או ישבו עם מהנדס על עקומות כוח-מהירות על דיינו (או לפחות עקומות כוח-מהלך) או שבמקרה יש להם נהג ניסוי, מכשור מדידה ואת מסלול המבחן של MIRA מאחור - יש הרבה שימושים למלה שלהם, בעיקר בתחום ההיגייני...

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3810 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...