Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3810 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
שלום,

אני נוהג מידי פעם על הרכב של הבן כדאי לשמוע כל מיני רעשים חשודים -כי הוא לא שם לב במיוחד

לפרטים הקטנים. (כמו כל ילד אחר אני משער) לאחרונה אני שומע רעשים של נקישות מכיוון בולמי הזעזועים. ניגש למוסך שבמקרה הייתי בסביבה. נוסע 10 שניות אומר לי משולשים. (900 ש"ח התענוג) כמובן עשיתי את הבדיקה הלא מקצועית שלי כדאי לדעת שזה לא בולמי זעזועים.

טוב אני לא נוהג לשמוע דעה אחת אלא כמה דעות -זה תמיד מוכיח את עצמו. ניגש למוסך נוסף שאני מכיר היטב. נוסע בודק אומר לי רק רגע -מחזק בורג עליון (בתוך מכסה מנוע) ואללה, אין רעשים,נוסע לשלום.

הרעש חוזר שוב אחרי כמה ימים. ניגש שוב לאותו מוסך ואז מסתבר לו שהבורג העליון שסוגר את הבולם משוחרר כי אין לא מספיק "בשר" להברגה. מנסה להחליף בורג אחר, לא הולך. מה עושים אני שואל? מחליפים 2 בולמים לתדהמתי.

השאלה המתבקשת היא כזו.

* האם יש אפשרות להוציא את הבולם (איש מקצוע כמובן) כדאי לתת לו הגבה של כמה סנטים (זה מה שחסר) כדאי שיהיה אפשר להבריג בורג? חריטה? או שאין מנוס וצריך להיפטר מ 1000 ש"ח לפחות לבלמי זעזועים קדמיים?

אשמח לשמוע תבונות מה עלי לעשות? לפני שאני מחליף חלק בגלל בורג קטן...

תודה.

אם תראה איזה בורג נטחן לו ההברגה אוכל להעריך אם ניתן לתקן או לא.

שאלה שניה, מה העלות שקבלת על החלפת הבולמים ומאיזה סוג?

• תגובות 64
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

יש בורג אחד בודד שיושב בתוך המנוע בסוזוקי. השארתי את הבורג במוסך -שבוע הבא

או מחר אביא אותו.

כתבתי בדף הקודם מחירים. בולם האיכותי (קאייאבה נדמה לי) 750 ש"ח לזוג +300 ש"ח עבודה.

סיני 420 ש"ח בערך.

עריכה אחרונה על ידי yogev20
פורסם

אני לא מבין אותכם חברים על מה ולמה ללכת להחליף בולמים?!?

מה הבעיה בבולמים שהם גם 20 שנה על הרכב ועדיין מתפקדים כמו שצריך?

בגלל בורג בולם שניטחנה לו ההברגה ללכת ולהחליף את הבולמים?

זה רכב בן 17 שנה כך שאם מתייחסים לבלאי של החלקים המקוריים ברכב צריך להחליף את כל המיכלולים בתא המנוע. אני באמת לא מבין את העניין של לדחוק בבעל הרכב להחליף את הבולמים.

לפותח השירשור - עברתי היום אצל החרט שלי במיוחד לשאול אותו למיקרה שלך ואין שום בעיה , ניתן לבצע הברזה חדשה בעלות של 150 ש"ח רק שתצטרך להגיע עם הבולם מפורק מהרכב. זה בגדול שתדע שכן אפשר לסדר ואת העלות פלוס מינוס.

ובאמת שאין על הבלנו הייתה לי כזו שנת 96 עד לפני שבוע וגם לדעתי עם הבולמים המקוריים שתפקדו יופי.

פורסם (נערך)

מאור, אנחנו לא טוענים כלום - יש איזו חבורה של אנשים, לא יודע אם שמעת עליהם, הם עובדים במקומות עם שמות מוזרים כאלו, מונרו, KYB וכאלה...

אז תגיד שיש להם אינטרס, נכון. אבל הם גם המומחים לעניין והם מסתפקים על מספיק ניסויים ומבחנים בלתי תלויים שמראים ירידה משמעותית בביצועי הבולמים ובעיקר בביצועי הבלימה ולכן בבטיחות.

אני אישית גם שאלתי (לאחר ששנינו דנו בנושא בעבר) מדריך נהיגה שהוא גם מהנדס מתלים בלתי תלוי. הוא אישית לא מחליף (קמצן) אך מודה שפגיעה מוחשית בביצועים - קיימת.

תאר את גורלו של הילד שחוצה את הכביש במעבר החציה הדמיוני (

ואילך) שבסרטון...

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

תודה מאור.

במידה ואחליט לחרוט? אפנה אליך בכיף. לא שולל עדיין אפשרות שיהיה אפשר להבריג את הבורג

במצב הנוכחי. אפנה למוסך מסוים שמאמין שימצא פתרון הולם. (בחור שפתר לי בעיות ברכבים שונים ובעייתיים)

אבי מחיר מצוין על סט. אין לי ספק שאפנה אליך (לחנות) שארצה לרכוש מוצרים לרכב.

תודה חברים על התבונות. אעשה את השיקולים שלי בימים הקרובים.

פורסם

זה רכב בן 17 שנה כך שאם מתייחסים לבלאי של החלקים המקוריים ברכב צריך להחליף את כל המיכלולים בתא המנוע. אני באמת לא מבין את העניין של לדחוק בבעל הרכב להחליף את הבולמים.

לפותח השירשור - עברתי היום אצל החרט שלי במיוחד לשאול אותו למיקרה שלך ואין שום בעיה , ניתן לבצע הברזה חדשה בעלות של 150 ש"ח רק שתצטרך להגיע עם הבולם מפורק מהרכב. זה בגדול שתדע שכן אפשר לסדר ואת העלות פלוס מינוס.

ובאמת שאין על הבלנו הייתה לי כזו שנת 96 עד לפני שבוע וגם לדעתי עם הבולמים המקוריים שתפקדו יופי.

אך אחד לא דוחק אך אחד וההמלצה להחליף בולמים במקומה כי מדברים על בולמים, חלקים שיש להם בלאי ברור ולא מכלולים בתא מנוע.

אתה גם טוען שבטוח אפשר לסדר ההברגה כי החרט שלך אמר וזה מבלי שראית איזה בורג, מה מצבו, מה בדיוק אפשר לעשות ואם בכלל כדאי כי זה מתלה.

בקיצור, את החאפריאדה תפיץ במקומות אחרים.

פורסם

דניאל - מדובר על הבורג של הבולם לפי התיאור של פותח השירשור..האום פשוט רץ עליו חופשי. ניסו עוד אום גם לא הולך. אין שום קשר לחאפריאדה ואם ניתן לתת הברזה חדשה לבולם מה הבעיה בזה? איך מהברגה שנהרסה צריך לרוץ להחלפה של כל המיכלול שיש חלופות מוצלחות שלא ישנו את מיבנה הבולם ולא ישפיעו בשום צורה בטיחותית...אום חדש יישב על בורג חדש וזה הכל! תמיד יש בלאי למיכלולים שעובדים...תמיד טוב חדש יותר אבל אם חלק עובד עדיין כמו שצריך והוא לא ניכלל בהחלפה שלו כחלק משיגרת טיפולים אלא אם יש בו כשל כלשהו (היחלשות שמשפיעה על ריתוק הרכב לכביש, נזילת הבולם, נקישות מהבום וכו...) אז באמת לא רואה סיבה לרוץ לקנות 2 בולמים חדשים.

שורה תחתונה בעל הרכב יעשה את השיקול שלו. אני אישית לא רואה פה מפגע בטיחותי אם הוא ימשיך על הבולמים האלה כמו שמוסכים בדקו לו את הבולמים ולא אמרו מילה עליהם שנחוצים החלפה עד המיקרה הזה.

אני בטוח שאם בעל הרכב היה פותח שירשור לאחר שהוא כבר ביצע הברזה ושם בורג חדש ורק היה רוצה לשתף בתיקון אז אף אחד לא היה אומר לו שזה לא בטיחותי והוא היה צריך להחליף בולמים במיקרה שכזה. ותקנו אותי אם אני טועה...

פורסם

זה בדיוק העניין, אתה לא רואה אם אפשר או כדאי לתקן.

מבלי לראות אם ניתן לתקן או לא, המלצה טובה ביותר שניתן לתת היא לשקול החלפה של הבולמים וזאת כדי לפתור את התקלה שהתגלתה וגם להגביר את הבטיחות של הרכב.

פורסם

אם זה היה הרכב שלי ותיקון כזה עולה 150 שח לדעתי עדיף אפילו בולמים סיניים חדשים ב-400 שח כמו שפות"ש כתב, ההפרש לא שווה את ההתעסקות.

אישית אני מתרחק מחלפים סיניים כמו מאש אבל אם אלו הן שתי האופציות לדעתי אין כאן התלבטות.

פורסם
זה בדיוק העניין, אתה לא רואה אם אפשר או כדאי לתקן.

מבלי לראות אם ניתן לתקן או לא, המלצה טובה ביותר שניתן לתת היא לשקול החלפה של הבולמים וזאת כדי לפתור את התקלה שהתגלתה וגם להגביר את הבטיחות של הרכב.

בטיחות קודמת לכל זה נכון אך אני נתתי את דעתי האישית בעניין התיקון עצמו שהוא אפשרי אם אכן מדובר בבורג העליון של הבולם וזאת כמובן רק לאחר שבדקתי מול חרט שמיתעסק בהברזות גם מהסוג הזה.

לגבי בולמים סיניים אם אכן הוא ניגש לבצע הברזה וצריך לשלם כמובן את עלות הפירוק וההרכבה של הבולם זה אכן עלול להגיע לעלות דומה של בולמים סיניים ושפותח השירשור יכניס את האופציה הזאת גם לשיקוליו.

פורסם

מאור, אין בין הבורג לבין החלפת הבולם ולא כלום. רצה המקרה והבולמים של פותח השרשור, ומדובר כאן על כל הארבעה, עברו המון קילומטרים וכמעט לכל הדעות הם ברף העליון של אורך החיים המקובל לבולמים לרכב פרטי.

ניתנו כאן הסברים לגבי מנגנוני השחיקה וגם מדוע היא איננה ברורה לעין לא מהסתכלות על הבולם וגם לא מנהיגת כביש יומיומית, ניתנו כאן דעות מומחים, וניסויים מעשיים שהוכיחו את ההשפעה שיש לשחיקת הבולמים על ביצועי הרכב בהקשר הבטיחותי - מה עוד חסר לך?

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם (נערך)

דניאל - מדובר על הבורג של הבולם לפי התיאור של פותח השירשור..האום פשוט רץ עליו חופשי. ניסו עוד אום גם לא הולך. אין שום קשר לחאפריאדה ואם ניתן לתת הברזה חדשה לבולם מה הבעיה בזה? איך מהברגה שנהרסה צריך לרוץ להחלפה של כל המיכלול שיש חלופות מוצלחות שלא ישנו את מיבנה הבולם ולא ישפיעו בשום צורה בטיחותית...אום חדש יישב על בורג חדש וזה הכל! תמיד יש בלאי למיכלולים שעובדים...תמיד טוב חדש יותר אבל אם חלק עובד עדיין כמו שצריך והוא לא ניכלל בהחלפה שלו כחלק משיגרת טיפולים אלא אם יש בו כשל כלשהו (היחלשות שמשפיעה על ריתוק הרכב לכביש, נזילת הבולם, נקישות מהבום וכו...) אז באמת לא רואה סיבה לרוץ לקנות 2 בולמים חדשים.

שורה תחתונה בעל הרכב יעשה את השיקול שלו. אני אישית לא רואה פה מפגע בטיחותי אם הוא ימשיך על הבולמים האלה כמו שמוסכים בדקו לו את הבולמים ולא אמרו מילה עליהם שנחוצים החלפה עד המיקרה הזה.

אני בטוח שאם בעל הרכב היה פותח שירשור לאחר שהוא כבר ביצע הברזה ושם בורג חדש ורק היה רוצה לשתף בתיקון אז אף אחד לא היה אומר לו שזה לא בטיחותי והוא היה צריך להחליף בולמים במיקרה שכזה. ותקנו אותי אם אני טועה...

אני בטוח שהמסגר או החרט אשר התייעצת איתו מבין דבר או שניים בעניין הברזות והברגות אבל אתה רחוק שנות אור מלהבין את המשמעות של הדברים ולצערי ההצעה של חאפרית ממדרגה ראשונה.

הברזה=ביצוע הברגה פנימית בעזרת מברז.

תבריג חיצוני בדומה לתבריג של הבולם מבצעים בעזרת מחרוקת ולא מתקנים את ההברגה במידה והיא נהרסה והאום לא מתהדקת.

אני מקווה שברור לך שתיקון של תבריג חיצוני אשר מספר שיניים נגזרו בצורה מלאה או חלקית לא ניתן לתקן בעזרת מחורקת מכיוון שמחרוקת מורידה שבב בכדי ליצור תבריג חדש ולשם כך צריך להיות 'בשר' או החרט שלך קוסם.

מתי כן בעלי מקצוע מתקנים הברגה חיצונית ?

במקרים שבהם השיניים הראשונות של התבריג קיבלו דפורמציה כתוצאה ממכה או מכול סיבה אחרת ולא ניתן להבריג את האום על הבורג ניתן במקרים מסויימים 'לתקן' בעזרת מחרוקת את השיניים אשר קיבלו דפורמציה על ידי הורדת שבב קטן מהשן.

לקוראי הפורום שאינם בקיאים בעניין צירפתי תמונה להמחשה.

untitled.JPG

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם

מרק - לכל תחום יש את איש המקצוע שלו. אתה חושב שזה פעם ראשונה שהחרט הזה עושה תיקון שכזה? הוא 40 שנה רץ על תיקונים שעוד לא שמעת עליהם והכל מחזיק יופי.

להזכירך, בעל הרכב פתח את השירשור כדי לדעת אם ישנה אפשרות לתקן את ההברגה שנהרסה...אז כן, יש אפשרות! אם היה רוצה להחליף בולמים היה מחליף בלי לפתוח את השירשור

• ספונסר פורום
פורסם (נערך)

פותח השרשור,קיבלת כאן כל מיני עצות שונות וחלקן משונות, דעתי האישית היא שלשלם 300 שקל פירוק והרכבה+ 150 שקל על תיקון אצל חרט( אם אפשרי) ולקבל בולם ישן שכבר אינו מתפקד כהלכה ואולי יתחיל לנזול בעוד שבוע זה לא חכם.

במיוחד אם ההבדל בין התיקון הארצישראלי זול יותר בסה"כ ב350 ש"ח

מהתקנת זוג בולמים של kyb.

עריכה אחרונה על ידי אורן שרותי רכב
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3810 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...