Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3810 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מילא "מעט יבשים", בעצמך אמרת שהם לא זהים. בנוסף עכשיו יש רעש שלא ברור מהיכן מגיע, אולי משם. אני רואה את זה כמקור לצרות והפסד כלכלי בעתיד.

יש לנו גישות שונות, אף אחת מהן לא "נכונה" ב-100%, אחרת כולם היו נוהגים באותה צורה.

• תגובות 64
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הם לא זהים בדיעבד. לכן נגרם הנזק. הרי אם היו מחליפים כיסוי כזה זהה בגודל/סוג?

סביר להניח שלא הייתה שחיקה של ההברגה בבולם. וגם לא הייתי מגיע לסיפור הנ"ל.

בלי קשר אם צריך או לא להחליף אותם.(זה כבר נושא אחר)

דווקא אני אחד שמאוד מקפיד על טיפולים בזמן ורגישות לכל בעיה שיש ברכב.

שאני מזהה משהו? אני מתקן במידית. אבל יש דברים שאני מעדיף לא לעורר אותם שלא לצורך.

פורסם

אתה רק מחזק את דבריי, טענת שהעובדה שהם שונים הביאה בסופו של דבר לשחיקת ההברגה (אם זו הסיבה או לא זה לא העניין כרגע), ובכל זאת לא החלפת אותם.

קיים גם עניין כיוון הפרונט שמושפע בסופו של דבר גם הוא מהפרש גבהי הכריות (אם יש כזה), ובתורו יכול להשפיע על יציבות/רעידות/שחיקת צמיגים לא אחידה.

אם זה צורך או לא צורך זה כבר עניין של דעה או דיוק באבחון המקרה.

פורסם

תהיה בריא, באמת. להחליף בולמים בלי להחליף את הכריות האלה זה פשע :roll:

אם כבר נראה שדווקא הכרית השחורה יותר היא המקורית, מופיע עליה מק"ט של סוזוקי.

שיהיה בהצלחה עם קיצורי הדרך והתפיסה הזו.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

זה לא תפיסה שלי ולא קיצורי דרך - אלא של המכונאי. אם היה ממליץ להחליף? הייתי מחליף.(כמה כבר יעלה) אני לא מכונאי מכוניות. אם אי אפשר לסמוך על אף מכונאי,זו בעיה.

הרי שאלתי אותו אם צריך להחליף? אמר לא. מה אני אמור לעשות? אני בכלל מתחיל להגיע למסקנה שחייבים להבין במכונאות בהתנהלות כזו.

אבל אם אתה אומר שחייבים להחליף? אני בודק את זה מחר במקום אחר שאני יותר סומך אליו.

כיוון פרונט אני עושה בלי קשר.

פורסם

אכן במדינת ישראל צריך להבין בכל תחום אותו אתה צורך, כולל רכב, מעצבן אבל זה מה שיש.

עכשיו אחרי ההחלפה לא יודע אם הייתי מפרק שוב (ומשלם שוב) כדי להחליף, אלא אם כן הרעש אכן מגיע מהאיזור ו/או כיוון הפרונט לא 100%.

פורסם
לכל הסקרנים במיוחד מרק. (גם אותי זה מסקרן)

לאחר שהורדו בולמי הזעזועים נדהמתי לראות את מוט הברגה של הבולם.

נאכל כאילו מישהו חרט אותו בשופין לאט לאט... אבל בעקביות.

מיותר לציין ששום חריטה לא הייתה עוזרת כאן. (אי אפשר לחרוט על אוויר)

אחד עם הברגה במצב חדש.

[ATTACH=CONFIG]451040[/ATTACH]

שני? רואים לא.

[ATTACH=CONFIG]451039[/ATTACH]

אחד ליד השני. התמונות מדברות בעד עצמם.

[ATTACH=CONFIG]451030[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]451031[/ATTACH]

תודה על העדכון.

החרט של מאור עושה היה עושה קסמים ומחזיר את ההברגה.

לדעתי האום השתחררה וכתוצאה מהמשך נסיעה תנודות הבולם גרמו לשחיקה של ההברגה בבולם.

בדרך כלל האומים של הבולם הם בעלי אבטחה עצמית לכן אם לא מחליפים אותם הדבר עלול לגרום לפתיחה עצמית של האום למרות שהאום

נסגרה במומנט הדרוש.

אינני יודע איזה סוג של אום קיימת אצלך ברכב.

איזה כייף לי :)

פורסם

בטח מעצבן. שאלתי אותו למה הכריות יבשות ואם צריך להחליף אותם? אמר לא.

זו הסיבה אגב שעלינו על ההבדלים ביניהם,בגלל הסקרנות שלי שאני שואל שאלות ורוצה לדעת ולהבין דברים לא רק לשלם.

מה עלי לעשות שאני מקבל תשובה כזו? להתעקש להחליף משהו שאני לא בקיא בו? זה הגיוני?

במיוחד שמדובר בסה"כ במכונאי טוב והגון שאני די סומך אליו.

פורסם

בהחלט רצוי לעמוד על שלך גם אם המכונאי חושב אחרת. לפעמים מסיבות שונות ומשונות המכונאים ממליצים לא להחליף חלק מסויים למרות שמבחינה טכנית

רצוי להחליפו.

איזה כייף לי :)

פורסם
מתי מופיעה לך החריקה?

בנסיעה מתונה שומעים חריקות חלשות במיוחד מכיוון שמאל של הנהג. ביקשתי במוסך לבדוק את הרעשים

הוא טוען שרק אחרי כיוון פרונט. אני כאמור לא מבין את הקשר.

בהחלט רצוי לעמוד על שלך גם אם המכונאי חושב אחרת. לפעמים מסיבות שונות ומשונות המכונאים ממליצים לא להחליף חלק מסויים למרות שמבחינה טכנית

רצוי להחליפו.

לעמוד על שלך זה בסדר. אבל מה קורה שאתה לא כל כך מבין בתחום? מה שנשאר זה לסמוך על הבעל מקצוע שאתה מטפל אצלו,לא?

היה לי לא מזמן בעיה של רעשים בטויוטה. קרוב ל 7 חודשים ביקרתי ב 4 מוסכים כן זה המספר

כולל מוסך מרכזי. לא מוותר ומכניס שוב את הרכב אומרים לי זה כלום. רק לאחר ששילמתי כסף במרכזי לבדיקה מקיפה הם אמרו מה הבעיה פחות או יותר. גם אז שניגשתי למוסך אחר שיתקן את זה, הוא לא היה מוכן כי לטענתו זה לא משם, למרות התעקשותי. מסתבר שגם להיות ישר מידי בסופו של דבר עולה לך יותר. (זה מה שקרה בפועל)

אבל זה סיפור ארוך שבסופו ביקור במוסך בתל אביב שאני מכיר יותר מ- 20 שנים (בעל מקצוע ברמה גבוה) שם הוא פתר את זה. זו לא פעם ראשונה שהוא היחיד שמצליח לפתור בעיות כאלו או אחרות ברכבים שלי - כולל לנציה בעייתית אבל אהובה. (כאמור צריך פירוט ארוך כדי להסביר את זה בדיוק)

לגבי האום? לפי מה שאני זוכר? האום שהיה שם לא היה פתוח למעלה אלא סגור. לא כמו החדשים שהם פתוחים למעלה וההברגה יוצאת בחוץ. (לא סגור על זה)

פורסם

רצוי להחליפו.

לא תארתי לעצמי שהבורג פשוט ניגזר והתקצר אלא לפי התיאור הראשוני היה ניראה שרק ההברגה הלכה והבורג עצמו מבחינת האורך נשאר שלם...במצב שכזה אכן הייתי עושה הוקוס פוקוס ולא משלם 1000 שח על בולמים חדשים.

פורסם (נערך)

המכונאים שממליצים לא להחליף חלקים מסויימים אני מחזיק מהם. תראה את השרשור שלי. מעניין כל מיי שראה הבעיות שלי אמר בדיוק מה שאומרים לך לא לגעת איפה שלא צריך עדיין כי הרכב מתרגל לחלק הישן ומחליפים אותו קורה בעיה אחרת.

תחליף רק מה שצריך להחליף!

ככה למדתי וככה אעשה בכל חלק ישן ובטיחותי, וגם זה בידיים של אנשים שראו עולם במוסך.

עריכה אחרונה על ידי אושריקו
פורסם

תחליף רק מה שצריך להחליף!

הכריות בולם הללו דורשות החלפה ויפה שנה אחת קודם.

המלצה לאי החלפה במקרה הזה תמוהה מאוד בעיני.

והרכב לא מתרגל לשום דבר, זה חתיכת ברזל, אין לו הרגלים.

בשירשור הסנסציוני שלך כבר הסבירו לך איפה ועד כמה שאתה טועה.. חבל שאתה ממשיך עם אותה מנטרה.

יום טוב גם לך

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3810 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...