Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3812 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

נתבקשתי לברר עבור חבר של המשפחה שמתעניין בחימום חשמלי תת-רצפתי בבית חדש. על פניו זה נראה לא מסובך וישים לעבודת DIY, השאלה אם אכן זה המצב?

משיטוט ברשת נראה שבשוק יש שתי טכנולוגיות עיקריות, חוט חשמלי שמגיע בגליל או מודבק על רשת וסוג שני שזה יריעות מלבניות עם חוט חשמלי מודבק, אותו רעיון כמו מפשיר האדים בשמשה האחורית. מלבד זה יש לפרוס שכבת בידוד על הרצפה טרם פריסת גופי החימום וגם בקר שמתחבר לכל חדר בנפרד.

צריכת החשמל אינה פקטור כאן, הוא מודע לעלויות האסטרונומיות.

1. האם זה פשוט להתקנה כמו שזה נראה? מעל חוטי החימום יותקן פרקט ע"י איש מקצוע.

2. האם קיים הבדל מהותי בין שתי השיטות הנ"ל? מי יותר יעיל?

3. החבר הוא יבואן שטס למזרח לעיתים קרובות. האם יש רמות איכות שונות? יצרנים מובילים? ממי להתרחק?

4. מה הסיפור של הבקר? האם כל בקר מתאים לכל מטראז'? יש צורך בהכנה חשמלית ייעודית?

5. האם בכלל ללכת על התקנה מקומית (רכישה + התקנה)? מה העלות של זה למטר? המלצות?

תודה.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

לי יש בבית חימום תת רצפתי חשמלי מתחת לפרקט. גם את החימום וגם את הפרקט התקנתי בעצמי.

החימום שיש אצלי זה מהסוג הראשון שאתה מתאר - חוט חשמלי שמודבק לגליל אלומיניום ברוחב 50 ס"מ. במהלך המחקר שלי נתקלתי בסוג השני שאתה מתאר, אבל לא הצלחתי למצוא יותר מידי מידע עליו וגם לא מקומות שמוכרים אותו.

foil-mat.jpg

צריכת החשמל דווקא לא כזאת היסטרית (לפחות לא אצלי - חימום של 2 חדרי שינה (אבל ביחד עם מזגן, לא כחימום יחיד)) - תוספת של עוד כ-600 ש"ח בחודשיים מעבר לחודשי הקיץ (שזה כולל גם תוספת של דוד חשמלי).

לגבי השאלות הספציפיות:

1. כן, מאוד פשוט להתקנה. פורשים את הבידוד על הרצפה (אני השתמשתי בשעם, אבל אני מניח שכל חומר שיכול לעמוד בטמפרטורות גבוהות יתאים), ומעל זה פורשים את הגליל של החימום. בגלילי החימום הטובים יותר יש רק חיבור אחד בהתחלה (זאת אומרת אין התחלה וסוף), כך שלא צריכים למתוח חוט חשמל חוזר לטרמוסטט. זה אומר שמתחילים מנקודה ליד הטרמוסטט ומשם פורסים את הגליל. צריך לתכנן את הפריסה של הגליל בשביל שתוכל באמת לכסות את כל החדר. בנוסף, בגלל שאי אפשר לקצר את הגליל, צריך לקנות מראש גליל בשטח המתאים (לדוגמה לחדר של 10 מ"ר, גליל של 20 מטר אורך (רוחב של 50 ס"מ). זה לא מסובך, ואם יש שרטוט של החדר אפשר בקלות לעשות תכנון מדויק לפני ההתקנה. בגלל שהפרקט מותקן ישירות על גליל החימום, הייתי מעט מודאג ממתקין פרקט שלא יזהר ויפגע בחוטי החימום. בניגוד לחימום במים, כאן אין סכנת הצפה, אבל זה יהיה לא נחמד לגלות שהחימום מקפיץ את הפחת רק אחרי שבדיוק סיימו להתקין את הפאנלים של הפרקט.

2. כמו שאמרתי, אני מכיר רק את השיטה הראשונה. אני מניח שנצילות חשמלית תהיה דומה בשתי השיטות (קרובה ל-100%), ואולי יהיו רק הבדלים בפיזור החום.

3. אני הזמנתי מ-eBay, מיצרן גרמני בשם Soldron. התכתבתי איתם מעט והם נראים בסדר גמור. המחיר היה זול משמעותית ביחס למה שרצו בארץ, למרות משלוח ומע"מ. האתר שלהם נראה נורא (מזכרת משנות ה-90), אבל יש שם דווקא די הרבה מידע ואיורים של שיטת ההתקנה: http://www.soldron.de/info/infoeng.htm. נראה שהם כבר לא פעילים ב-eBay, אבל אולי הם עדיין יהיו מוכנים לשלוח לארץ, או לחילופין אפשר למצוא יצרן אחר. חוץ מ-Soldron הללו לא חיפשתי יתר על המידה, בעיקר לא יצרנים סיניים עלומים. את תוצרת היצרנים המערביים האחרים לא הצלחתי למצוא בקנייה במחיר שפוי, אבל מאז שילוח לישראל נהיה פשוט יותר (eBay ו-Amazon עם השילוח הבינלאומי שלהם, לדוגמה).

4. הבקר הוא פשוט טרמוסטט מתכנת. בגדול הוא פשוט שולט מתי מועבר מתח חשמלי לחימום ומתי לא. אצלי יש לו 4 הגדרות יומיות, והבדל בין אמצע שבוע לסוף שבוע, כך שאפשר לתכנת אותו בצורה די חכמה שגם תהיה חסכונית בחשמל (דלוק חזק בבוקר ובערב, דלוק חלש בלילה וכבוי ביום). אין הבדל בין השטח של החימום לטרמוסטט - טרמוסטט יחיד יכול לשלוט על כל שטח שתרצה (גם על יותר מחדר אחד, אבל עדיף טרמוסטט נפרד לכל חדר). הטרמוסטט צריך חשמל 220 רגיל, ואפשרות לחבר את כבל החשמל של החימום וחיישן הטמפרטורה שברצפה. אצלי החלפתי שקע חשמלי אחד בכל חדר בטרמוסטט, והרצתי תעלה יורדת לרצפה מהשקע בחציבה בקיר (את ההתקנה עשיתי לפני שנכנסנו לבית, כך שלא הייתה בעיית לכלוך) שבה עובר הכבל של החימום והכבל של חיישן הטמפרטורה.

5. אני כבר לא זוכר מה היה המחיר המדויק בארץ, אבל אני זוכר שהיה הפרש ניכר במחיר. לדעתי זה נובע מכך שיש ביקוש נמוך לחימום תת רצפתי בישראל וזה נחשב כ"פינוק" ו"פרימיום", כך שהתמחור בהתאם. אני בכלל חובב DIY, כך שלי לא הייתה הרבה התלבטות.

פורסם

כך בחשבון עניין של חשיפה ממושכת להשראה אלקרטו מגנטית ובעייתיות תיקונים, אם יש בעיה.

שקלתי בזמנו את העניין וירדתי מסיבות הנ"ל. במקום זה שמתי מתחת לפרקטים בידוד ספוג משופר ונשארתי עם חימום מזגנים.

פורסם (נערך)

למרות שאינני מומחה לרפואה ולהשפעות קרינה בתדר נמוך מאוד, מקריאה שלי הבנתי שלא רק שקרינה בתדר נמוך מאוד מצריכה הספקים גבוהים בהרבה מאשר מה שמיוצר על ידי זרם חילופין רגיל בבית (קווי מתח של קילו וולטים ומעלה), אלא גם שבזכות שימוש בחוטים דו-גידיים (זאת אומרת שהפאזה וה-0 עוברים זה לצד זה), הזרמים ההופכיים מבטלים את הקרינה האלקטרו מגנטית.

ולגבי תיקונים, איזה תיקונים צריך לעשות לחוטי חשמל? האם התקנת את חוטי החשמל מארון החשמל שלך על גבי הקירות ולא בתוכם? אפילו אם הייתה בעיה, בהתקנה מתחת לפרקט זה משמעותית יותר קל לגישה מאשר צינורות מים מתחת לריצוף, לדוגמה. ועדיין אנשים מעבירים צנרת מים מתחת לרצפה (אני מתכוון לצנרת מים רגילה, לא של חימום תת רצפתי מבוסס מים).

עריכה אחרונה על ידי foo_bar
פורסם

אפשר בקלות למדוד את עוצמת השדה בעזרת מכשיר מדידה, למרות כל מה שאמרת לדעתי תופתע מעוצמת הקרינה. דבר חשוב נוסף זה שאם יש תינוק או ילד שמשחקים על הרצפה, לא רק שהם חשופים לעוצמת קרינה גבוהה, כל הגוף שלהם חשוף אליה כאשר אצל מבוגר רק הרגליים היו חשופות.

פורסם

יש לנו בבניין חימום מתחת לרצפה שעובד על מים.

יש דוד של הבניין שמפעיל אותו.

כמו קיץ בדירה ואין שום שדות חשמליים.

בחיפוש מהיר בגוגל אפשר לעשות כזה דבר לבד.

אייל

• תוכן חדש...