Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7817 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני רוצה להוסיף ציפ' ל318i מודל 88

ממליצים? - כמה זה יכול לעזור? והאם קיים צ'יפ לדגם הזה והשנתון הזה?

ועל איזה פילטר פתוח אתם ממליצים לרכב הנ"ל? (אם אפשר בבקשה חברה + דגם)

תודה רבה

פורסם
יש וניתן להתקין צ'יפ ברכבך.

פנה ל "E&A - autosport", ברוך הירש 11 בני-ברק, טל' 03-5797386,

בקש את אביחי או אלי וברר איתם גם בקשר למסנן אויר פתוח.

בברכה - רפי לין :-)

יש לך הערכה מה אמור להיות המחיר של הצ'יפ?

תודה רבה

פורסם
אני רוצה להוסיף ציפ' ל318i מודל 88

ממליצים? - כמה זה יכול לעזור? והאם קיים צ'יפ לדגם הזה והשנתון הזה?

ועל איזה פילטר פתוח אתם ממליצים לרכב הנ"ל? (אם אפשר בבקשה חברה + דגם)

תודה רבה

אני לא ממליץ לא על צ'יפ, לא על פילטר ולא על אגזוז פתוח - שלושתם ביחד לא יתנו לך כלום ברכב הזה, בטח טבטח לא ברמת ההשקעה הכספית שתצטרך להשקיע.

צי'פ מומלץ בעיקר לרכבי טורבו - שמה מעלים את ההגדשה של הטורבו.

אגזוז פתוח סתם עושה רעש מרגיז שאחרי חודשים יוצא לך ולשכנים מכל החורים, מערכת פליטה חדשה מהמנוע עד לדוד אכן יכולה לתרום, בייחוד בהתחשב ששלך כבר חלודה לחלוטין, אבל אתה כנראה מתכוון לשים רק דוד (=אגזוז) אז אני ממליץ לוותר.

ופילטר פתוח מגביר את זרימת האוויר ותורם לקירור המנוע, טוב מאוד למנועים משופרים, ברכב שלך מערכת הקירור הרגילה מסתדרת יפה מאוד (אם היא תקינה) עם קירור המנוע.

זו רק דעתי.

פורסם
אני לא ממליץ לא על צ'יפ, לא על פילטר ולא על אגזוז פתוח - שלושתם ביחד לא יתנו לך כלום ברכב הזה, בטח טבטח לא ברמת ההשקעה הכספית שתצטרך להשקיע.

אגזוז פתוח סתם עושה רעש מרגיז שאחרי חודשים יוצא לך ולשכנים מכל החורים, מערכת פליטה חדשה מהמנוע עד לדוד אכן יכולה לתרום, בייחוד בהתחשב ששלך כבר חלודה לחלוטין, אבל אתה כנראה מתכוון לשים רק דוד (=אגזוז) אז אני ממליץ לוותר.

ופילטר פתוח מגביר את זרימת האוויר ותורם לקירור המנוע, טוב מאוד למנועים משופרים, ברכב שלך מערכת הקירור הרגילה מסתדרת יפה מאוד (אם היא תקינה) עם קירור המנוע.

זו רק דעתי.

אז אתה אומר לא לשפר כלום ולהשאיר אותה איך שהיא?

מה דעת האחרים?

והאם שאני ימכור את האוטו בעתיד ואני אוסיף פילטר/אגזוז פתוח/צ'יפ אז ישלמו יותר/פחות/אותו הדבר על האוטו?

תודה

פורסם

ב-318i מהשנה של (מנוע B18) יש הזרקה מהדור הראשון של ההזרקות האלקטרוניות L Jetronic

ההזרקה הזאת היא Hard wired (אין תוכנה) ולכן אין צ'יפ שאפשר להחליף/לשפר.

אם במכוניתך כבר מותקן מנוע M40 כי אז ההזרקה היא Bosch Motronic 1.1 ואותה כבר ניתן לשפר.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
ב-318i מהשנה של (מנוע B18) יש הזרקה מהדור הראשון של ההזרקות האלקטרוניות L Jetronic

ההזרקה הזאת היא Hard wired (אין תוכנה) ולכן אין צ'יפ שאפשר להחליף/לשפר.

אם במכוניתך כבר מותקן מנוע M40 כי אז ההזרקה היא Bosch Motronic 1.1 ואותה כבר ניתן לשפר.

ואתה גם לא ממליץ על FREE FLOW ופילטר פתוח?

TNX

פורסם

הסבירו לך ש "free flow" ופילטר פתוח אכן עוזר מאוד ואף "מומלץ" לכיסו של מי שמוכר לך... כי זה ברור שמי שמוכר לך את זה יגיד לך שזה "משפר" את האוטו למרות האמת שזה רק משפר את חשבון הבנק של המוכר.

ברכב אם רק משפרים את כמות האוויר הנכנסת למנוע ולא מגדילים את כמות הדלק אז לא יהיה שום שיפור

כמו כן אני לא חושב שמומלץ למנוע כ"כ ישן לנסות להוציא ממנו יותר...

פורסם

אגב תיקון,ברוב הרכבים (גם אלה המשופרים) עדיף פילטר אויר רגיל ולא פתוח,כי ברוב המקרים הפילטר הפתוח יונק אויר חם (מתא המנוע) וזה לא תורם לביצועים אלא ההיפך הוא הנכון,אז אלא אם כן אתה מתכנן להתקין RAM AIR (פילטר פתוח עם תעלת אויר קר), וותר על זה.

ה"תועלת" היחידה שיש מפילטר פתוח ללא תיעול יעיל זה הצליל שבוקע מהמנוע (צליל באס בשרני).

ברכבי מותקן פילטר פתוח (נקנה עם הרכב),בהזדמנות הראשונה שתיהיה לי אני אנסה לארגן לו תעלת אויר קריר מקדמת המנוע,במידה ולא יילך אני אוריד אותו (למרות שהוא נראה טוב בתא המנוע ליד הנשם מנוע).

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

זו רק דעתי.

בוא תסביר לנו כדי שנדע איך בדיוק פילטר אויר פתוח תורם או קשור לקירור המנוע ??

JDM :twisted:

פורסם
הסבירו לך ש "free flow" ופילטר פתוח אכן עוזר מאוד ואף "מומלץ" לכיסו של מי שמוכר לך... כי זה ברור שמי שמוכר לך את זה יגיד לך שזה "משפר" את האוטו למרות האמת שזה רק משפר את חשבון הבנק של המוכר.

ברכב אם רק משפרים את כמות האוויר הנכנסת למנוע ולא מגדילים את כמות הדלק אז לא יהיה שום שיפור

כמו כן אני לא חושב שמומלץ למנוע כ"כ ישן לנסות להוציא ממנו יותר...

תיקון קטן - אם משפרים את כמות כניסת האויר בפילטר אויר פתוח אז המחשב מזריק יותר דלק ע"י החיישנים שמבשרים לו על כניסת יותר אויר (כמובן שעד גבול מסויים ,אח"כ צריך כבר ציפ /ווסת וכו').

ובפילטר אויר קר פתוח - האוויר הקר פשוט נשרף יותר טוב בזכות יותר חלקיקים (בדיוק כמו שהאוטו נוסע יותר טוב בחורף בלי להגדיל את כמות הדלק.

JDM :twisted:

פורסם
אגב תיקון,ברוב הרכבים (גם אלה המשופרים) עדיף פילטר אויר רגיל ולא פתוח,כי ברוב המקרים הפילטר הפתוח יונק אויר חם (מתא המנוע) וזה לא תורם לביצועים אלא ההיפך הוא הנכון,אז אלא אם כן אתה מתכנן להתקין RAM AIR (פילטר פתוח עם תעלת אויר קר), וותר על זה.

ה"תועלת" היחידה שיש מפילטר פתוח ללא תיעול יעיל זה הצליל שבוקע מהמנוע (צליל באס בשרני).

ברכבי מותקן פילטר פתוח (נקנה עם הרכב),בהזדמנות הראשונה שתיהיה לי אני אנסה לארגן לו תעלת אויר קריר מקדמת המנוע,במידה ולא יילך אני אוריד אותו (למרות שהוא נראה טוב בתא המנוע ליד הנשם מנוע).

אם להתקין פילטר פתוח בצורה נכונה אז הוא יעבוד טוב יותר מפילטר רגיל (צורה נכונה=ככה שהוא יהיה במקום שיכנס אליו אויר קר מבחוץ,ולא בהכרח צריך ראם אייר).

ד"א תסביר לי בדיוק איך פילטר פתוח עושה לך "צליל באס בשרני" מהמנוע?

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
  • תוכן חדש...