Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3660 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ואם אני מגיע לקורס הזה עם ידע קודם בתחום ולא בור מוחלט? האם אפשרי להגיע למשכורות שנכתבו כאן? (12-15)

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

• תגובות 127
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם
זה מעניין כי שני חברים מהמעגל הקרוב [אחד QA השני לא יודע מה, אבל לא QA] כל הזמן בחו"ל. הראשון ב"סמי-רילוקיישן" והשני כל היום מטייל בעולם, כל פעם במדינה אחרת. אני יכול להבטיח לך שאף לא אחד מהם מטאור, ואפילו לא קרוב לכך. ממה שאתה אומר הם מקרה חריג אבל הם בערך שני ההייטקיסטים היחידים שאני מכיר בלי תואר. אולי זה כי שניהם בחברות גדולות ולא בסטארט-אפים?

את תקרות הזכוכית שניהם מכירים היטב כי לשניהם הוצא קידום, אך יחד אתו באה דרישה ל"תואר עם זיקה לתחום", "תתחיל לימודי ערב או בפתוחה תוך כדי העבודה וזה בסדר", שזה כמובן קשה מאוד.

חו"ל כל הזמן זה נחמד כשאתה בן 20, כשאתה בן 30 כבר פחות וכשאתה עם משפחה וילדים זה בכלל בכלל לא נחמד.

פעם כשהיינו ילדים זה היה אינדיקציה לעבודה נחשקת, היום זה נחשב לסינג'ור רציני ולמקבילה של "לטחון צעירות" (עם שורוק, חרמנים) בצבא

פורסם

בד"כ יש שני סוגי עובדים שטסים הרבה. מנהלים בכירים שחייבים להיות בפגישות פנים מול פנים ועובדי תמיכה או בדיקות זוטרים, שצריכים לעבוד באתר הלקוח.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• חברי המעגל הראשון
פורסם
בד"כ יש שני סוגי עובדים שטסים הרבה. מנהלים בכירים שחייבים להיות בפגישות פנים מול פנים ועובדי תמיכה או בדיקות זוטרים, שצריכים לעבוד באתר הלקוח.

מהיכרות אישית עם שני הסוגים, גם הזוטרים וגם המנהלים לא נהנים לטוס.

בכל מקרה אני מהמר שהחברים של ניקו שעובדים בQA מגיעים מצד התמיכה ולא מצד הניהול.

פורסם (נערך)

אין מה להמר, כתבתי ששניהם עובדים צעירים ולא מנהלים [אנחנו סה"כ בני 24-26], וכשהציאו להם קידום לתפקיד כזה או אחר [לאחד ניהולי] זה היה עם דרישה לתואר מצד החברה.

הבחור שהיה חצי שנה במקום אחד עם פרוייקט אחד, ועכשיו טס למקום אחר, אמר שמבחינתו זה נטו תלוי במדינה שאליה הוא טס. בחלקן ממש כיף ובאחרות פחות. תלוי גם באנשים שאתם הוא עובד.

זה שטס כל חודשיים למדינה אחרת ממש אוהב את זה. "רואה עולם" בשפתו. גם התנאים שם ממש טובים אז לא מפריע לו. אצלם אגב יש חלוקה מאוד נאה בין הטחינות. מנהל צוות מקבל פרוייקטים ואז עושים משחקים על היעדים הנחשקים. לא פעם מנהל הצוות שלו לקח על עצמו טיסה למקום גרוע והשאיר לעובדים את הלקוח במקום ה"מגניב". אני מניח שברוב החברות זה לא כך.

זה יכול להיות מאוד כיף גם בגיל 40 עם ילדים. שמעתי על מישהו כזה [אבא של...ריכולים וזה].

כמובן שזה בא עם פשרות, אבל זה תלוי בבנאדם. "לא הייתי מגדיר את זה ככולם לא נהנים לטוס."

לאון זה ברור לגמרי. זה גם סופר לגיטימי. צריך להיות אדם מאוד מסוים כדי להצליח להתמודד עם דבר כזה ולהישאר שמח ורגוע.

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
מנהלים בכירים שחייבים להיות בפגישות פנים מול פנים

הייתי שם.

בהתחלה הטיסות זה דבר נחמד. קונים טובלרון ומתלהבים מהבנות היפות במדינות הנורדיות.

אחרי שמתחתנים ומביאים ילדים, הדבר הזה הוא לא פחות מסיוט.

ככל שמתקדמים בחברה מהר (מה שלי היה), ככה כמות הטיסות והלחצים בבית עולה באופן אקספוננציאלי.

אם כל הידע שלך נרכש בקורס, השאלה היא לא כמה תרוויח, אלא אם בכלל תמצא עבודה. למעשה, השאלה היא אם בכלל יזמנו אותך לראיון.

היו לי כמה עובדים בחברה שעבדתי ללא תואר, אבל עם ניסיון מרשים בפיתוח ושעסקו בזה מתוך אהבה לתחום.

אין ספק שהימרתי איתם, והיו כאלו שהרימו גבה, אבל די מהר הם היו נחשבים למקור ידע בחברה ולקחו משכורות גבוהות מאוד.

פורסם

נסיעות לחו״ל בגיל צעיר ו״סמי רילוקיישן״ (AKA שלחו אותו לעבוד אצל לקוח) זה לא סימן לבכירות - זה פשוט סוג של תפקיד של אינטגרציה (חלקם בכירים - ישיבה מול לקוחות אסטרטגים - פיתוח במקום , Deployment של פרוייקטים חשובים) וחלקם על גבול הלעבוד כעובד קבלן - חלקם נחשבים יותר וחלקם נחשבים פחות.

כשזה רוב העשייה זה רחוק מלהיות מדהים מעבר לגיל ה20 (ועשיתי שנה שעברה 60 אלף מייל אוויריים על דברים כאלו) - אבל זה מעניין ומאתגר.

אין קשר בין זה לרילוקיישן רציני שזה משהו שמראה על יכולות קצת שונות.

שומאכר - בלי ניסיון (צבאי או אזרחי) ובלי תואר - קשה מאוד להאמין שתגיע למשכורות האלו על סמך ידע.

כי הידע זה נחמד וזה - אבל ההבדל בין פרקטיקה לתיאוריה גדולה.

ההבדל העיקרי בין קורסים ותואר בנושא הזה גם קרובה לכך בזה שבתואר מאתגרים אותך הרבה יותר לפתור בעיות גדולות לבד וההצלחה שלך תלויה בזה ובעבודת צוות וכו בעוד בקורס באים בעיקר להעביר לך את החומר ואת הקורס אם תתמיד - תסיים.

גם תואר בתחום הזה רחוק ממצב מושלם אבל לאורך ה3-4 שנים אתה לומד הרבה דברים שאתה לא לומד בקורסים , נבחן עליהם (מה שמצריך חשיבה עצמאית על הנושאים האלו) ובונה סט יכולות שחלקו יחסית פרקטי (דוגמאות מקורסים שלמדתי ונושאים שעברנו עליהם - רשתות ואיך הן עובדות, אלגוריתמים ויעילות ומימושים שלהם בבעיות פיתוח וכמובן כל הבסיס המתמטי שלהם , פיתוח בסביבות Unix ולא רק ב.net , משערים לוגים ועד אסמבלר כדי להבין איך האבני בניין בנויות כולל עניינים של לוקים , ניהול זיכרון וכו , אבטחת מידע - אם בצד התיאורטי של הפרוטוקולים ואם בצד הפרקטי - וכל הדברים האלו פרוסים על גבי הרבה קורסים במהלך כל השנים).

הקורסים בעיקר באים ללמד אותך שפה מסוימת ואת הדיקדוקים שלה - משהו שלמשהו שיודע לפתח לוקח חודש - חודשיים ללמוד ואותו הדבר ברוב השפות.

רואים את זה כשבאים לפתח פרוייקט עם בעיות לא מוגדרות היטב ואז אתה רואה מי מתמודד עם הרבה דברים שהוא לא מכיר בתחום שהוא לא למד.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם (נערך)

שוב, בלי לסטות מהנושא ובלי להביע את דעתי בנוגע לכמה התואר כן/לא חשוב:

בלי תואר, יש המון דלתות שלא ייפתחו. זה לא "דעה" אלא עובדה.

וכאמור - יש את האנשים שלא צריכים תואר ויסתדרו, ממש כמו שיש אנשים שעושים תואר ולא מסתדרים. אני מדבר בממוצע, ושם התמונה מאוד ברורה ולא משתמעת לשני פנים.

ויש את המעסיקים שמבחינתם תואר זה לא חשוב, והם יתנו הזדמנויות קידום לאנשים ללא השכלה פורמלית.

הרוב - פשוט לא יכירו את האדם ללא ההשכלה הפורמלית, כי הוא לא יעבור את הסינון הראשוני לפני הזימון לראיון. בכל החברות שאני מכיר (amazon, apple, google, microsoft, mlnx, ezch, qcom) - אם אין לך תואר ראשון, ואין לך אדם "מבפנים" שיקדם את הקו"ח שלך, ואין לך איזה נסיון סופר עשיר מהצבא, הסיכוי שיזמנו אותך לראיון הוא קטן עד לא קיים.

שכל אחד יעשה את השיקולים שלו מכאן.

עריכה אחרונה על ידי oryo

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

• 5 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

הבחור מתחיל לעבוד בחברת

SQ LINK

בבורסה ברמת גן

שעות עבודה 8-17:00

מדברים על 13500 שקל ברוטו

שאראה תלוש אאמין

BMW E36 M40 year of 1992

Autobianchi A112 year of 1979

פורסם

נצל"ש:

יש לי שנה יתרה לסוף התואר במדמ"ח וחברות החלו להתקשר ולזמן אותי לריאיונות (עוד לא הייתי באחד. כרגע רק בשלב התיאום לאחר תקופת המבחנים הקרובה).

את אחד התפקידים תיארו כמשהו בין QA לפיתוח. שאלתי אם אוטומציה, אמרו לי מפורשות שלא ושהטלפון הבא (תיאום ריאיון) יכיל תיאור מדוייק.

יש למישהו מושג מה הכיוון?

כיוון שרק התחלתי לחפש אני מעדיף להימנע כרגע ממשרות שלא יכולות לקדם אותי כמתכנת ומפתח (רצוי בשפת C או C++)

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
פורסם

כן,

אוטומציה XD

זה הדבר היחיד שאני מכיר שהוא באמת 'בין QA לפיתוח'. יש גם וריפיקציה אבל זה קשור יותר לחשמל (וגם היו אומרים לך ישירות, כנראה).

13.5K לQA זה הגיוני לגמרי, אני בטוח שאצלנו (ובמקומות רציניים אחרים) מקבלים הרבה יותר.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

אם כבר, אני מחפש איש אוטומציה בתחילת דרכו למשרה מלאה ברעננה, בשכר לא רחוק מאוד מהמספר הנקוב בשרשור.

Leasingfahrzeug oder nichts

פורסם (נערך)

כיום נורא קשה למצוא עבודה בQA בלי ניסיון, צריך מזל וקשרים ובשביל זה.

עריכה אחרונה על ידי beastmode
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
הבחור מתחיל לעבוד בחברת

SQ LINK

בבורסה ברמת גן

שעות עבודה 8-17:00

מדברים על 13500 שקל ברוטו

שאראה תלוש אאמין

לא כזה שוס, קח בחשבון שעבודה דרכם היא פרוייקטלית ובדרך כלל אחרי חצי שנה או מקסימום שנה (פחות חודש) הוא ימצא את עצמו שוב ברחוב.

מה שכן, זה מספיק טוב בשביל לצבור ניסיון התחלתי ולהמשיך הלאה.

• תוכן חדש...