Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3551 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
למה להוציא מהלקסיקון ? חזירות זה למכור מוצר באחוזי רווח שהם הרבה ומעבר למקובל בשוק

מה מקובל?

באיזה שוק?

סלח לי אבל אתה לא ממש מבין על מה אתה מדבר חבר.

זה רכב יוקרה (יקר) שמראש פונה לקהל לקוחות מאוד מאוד מצומצם.

כשמדברים על רכב כל כך נישתי אין באמת דבר כזה "מחיר מקובל לשוק", כמה רכבים בכלל מתחרים בו בשוק? 2 רכבים?

זכותו של היבואן להחליט שבתנאי השוק המקומי ובהתחשב בתחרות המאוד מצומצמת וכן מתוך התחשבות ברמת הכלים המתחרים ברכב שלו- הוא רוצה למכור את הרכבים במחיר גבוה יותר.

אני שוב אציין את מה שציינתי קודם- מבחינה שיווקית דגמי M נחשבים לאייקון מוטורי וזה גם משהו שאני בטוח שנלקח בחשבון בעת התמחור.

אם זה לא מספיק, זו גם ה-M2 הראשונה שזה גם הופך את הרכב ליותר "נחשק".

מעל הכל- זו לא חזירות אם בסופו של דבר יהיו כאלה שיהיו מוכנים לשלם, ואני יכול להניח שהיבואן לא הולך להתקע עם סטוק של M2...

דבר נוסף, הזכרת את הקאדילק ATS-V, זו השוואה לא ממש הוגנת ואני בספק שהיא אפילו רלוונטית ומסיבה כבר ציינתי בשרשור אחר- קאדילק מתמחרת את ליין הספורטיביות שלה בצורה מאוד אגרסיבית כדי לנגוס בפלח שוק שעד כה היה זר לה, מה שנקרא "מחירי חדירה".

אתה משווה את זה לב.מ.וו שבמשך עשרות שנים משמשת כקובעת הרף בסגמנט?

זה עוד לפני שנכנסים לעובי הקורה בכל הקשור לחוזק מותג, סחירות עתידית ושאר פרמטרים (רבים) המשפיעים על תמחור מוצר.

אז הקאדילק זולה משמעותית מב.מ.וו מתחרה, זה אחלה, השאלה המסקרנת זה כמה היא תיהיה שווה לאחר 3 שנים כמשומשת.

דגמי M לדורותיהם שומרים על ערך גבוה יחסית ומאוד מבוקשים בשוק המשומשות, אם הדגמים הספורטיביים של קאדילק יסבלו מנפילת הערך האופיינית לרכבים אמריקאים ייתכן שבעוד 3 שנים תוכל להתלבט אם להגדיל את הארוחה במקדונלדס או לקנות ATS-V משומשת באותו כסף...

דבר אחרון, כל ההשוואות בין תמחורי הרכבים בישראל לשאר מדינות אירופה חסרות משמעות במקרה הטוב ומטעות במקרה הפחות טוב- איך אפשר להשוות שיקולי תמחור של יבואן במדינה עם היצע מצומצם מאוד של מתחרות (ולקוחות) למדינה אירופאית שבה יש מבחר רחב של מכוניות ולקוחות.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• תגובות 291
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

זה עוד לפני שנכנסים לעובי הקורה בכל הקשור לחוזק מותג, סחירות עתידית ושאר פרמטרים (רבים) המשפיעים על תמחור מוצר.

אז הקאדילק זולה משמעותית מב.מ.וו מתחרה, זה אחלה, השאלה המסקרנת זה כמה היא תיהיה שווה לאחר 3 שנים כמשומשת.

דגמי M לדורותיהם שומרים על ערך גבוה יחסית ומאוד מבוקשים בשוק המשומשות, אם הדגמים הספורטיביים של קאדילק יסבלו מנפילת הערך האופיינית לרכבים אמריקאים ייתכן שבעוד 3 שנים תוכל להתלבט אם להגדיל את הארוחה במקדונלדס או לקנות ATS-V משומשת באותו כסף...

ידידי, לעניין הסחירות אתה בוודאי צודק אבל לגבי כל היתר, אתה טועה ומטעה - פחות רלוונטי, כמה תקבל על הרכב כאשר תמכור אותו כמשומש. מה שצריך לעניין אותך, זה כמה עלה לך התענוג הזה, כחבילה, לאורך שלוש שנים.

לצורך הדוגמא, ובכדי להשוות "תפוזים לתפוזים" ככל שניתן, ניקח לדוגמא את ה M3, שמקבילה במיצוב שלה למול ה ATS-V.

נשים בצד את המבחנים שקובעים מי יותר טובה ובאיזה מובן (מאחר וזה לא חד משמעי, יש כאלה ויש כאלה).

אם רכשתי את ה M3, במחיר היבואן (לפני הנחה), אזי מדובר על סדר גודל של 700K (תקנו אותי אם אני טועה). ברכב מהסוג הזה (יוקרה, ספורטיבית), הגיוני שאפסיד לאורך 3 שנים כמחצית משווי הרכב, דהיינו הפסד של 350K. בנוסף לעלות ביטוח יקרה עד מאוד שנגזרת בארץ באופן אוטומטי מהעובדה שיש לך BMW (סתם כהערת אגב, בעודי שוקל לרכוש את ה ATS שלי למול 328 משנתון נמוך יותר, השוותי ומצאתי שביטוח מקיף ל ATS 2013 עולה לי 6100 כולל חובה, בעוד שבאותה חברה אאלץ לשלם 9600 עבור אותו ביטוח ל328 משנת 2012).

עם נחזור להשוואה המקורית, ATS-V מהיבואן (לפני הנחה), תעלה, לפי הפרסומים, 460K, אם רק נניח (לשיטתך) שבשלוש שנים היא תפסיד יותר - נגיד 60% מערכה (מה שלא נראה לי הגיוני, כי סביבת המחיר של פחות מ-200K אחרי שלוש שנים, כבר יותר נגישה לקהל הספורטיבי), נקבל הפסד של 275K. בנוסף לעלות ביטוח לא זולה אבל לבטח זולה יותר מזו של M3.

זוהי כמובן לא השוואה מדויקת אבל המסקנה ברורה - מדיניות יבואן או לא, במציאות שלנו (זו הישראלית), החלופה האמריקאית נותנת יותר ומשתלמת הרבה יותר. עם הכסף שלך, כמובן, תקנה מה שבא לך.

...CASKA for life

פורסם
אם היינו חופשיים מתרבות העבדות המודרנית, השחיתות הכלכלית הישראלית האינסופית ומהסטטוס הקוו הכלכלי המחורבן שיש לרוב הישראלים כרגע:

כל מי שקנה כאן רכב ב90 אלף ש"ח היה מסוגל ללכת מחר בבוקר לסוכנות "קרסו" ולהזמין 370z חדשה מהשקית באותו מחיר.

כל מי שקנה כאן רכב באיזור ה150-180 אלף ש"ח (הלאונים וGTI למיניהם), היה יכול ללכת מחר בבוקר לסוכנות "דלק מוטורס" ולרכוש m235i ספורטיבית או 2016 Mercedes Benz C Coupe חדשה מהשקית ועוד להישאר עם עודף יפה.

כל חברי הפורום שרכשו רכב באיזור ה220 אלף ש"ח, היו חוזרים הביתה למחרת בבוקר עם BMW M2. כן, BMW מסדרת הM החדשה בחניה הפרטית שלכם.

אלו המחירים של הרכבים האלו בעולם. כן, מחירים אמיתיים לחלוטין. רק תמיד תזכרו שכח הקניה שלכם משתנה בהתאם למשכורת שאתם מרוויחים בעבודה. אז אם אפשר להוסיף קצת חטא על פשע, העולם גם מרוויח יותר כסף מרובינו, כך שדה פקטו, המחירים אפילו יקרים הרבה יותר ממה שאתם רואים בחנויות, נניח הM2 עולה בערך 1,200,000 ש"ח בחישוב מהיר של השכר החציוני ביחס לחציוני בשוויץ נניח.

אנשים בישראל שקועים כל כך עמוק בממלכת הפריזיטים והיאוש - הם ויתרו. ויתרו על האופציה להפסיק לחשוב מסביב לשעון על החשבונות, ויתרו על האופציה לראות את הילדים יותר שעות ולחזור ב5 בערב במקום ב8. ויתרו על האופציה לנשום אוויר זך בשעות הערב וללכת להנות מאיזו ארוחה טובה בלי להתבאס על המינוס שיש להם בבנק ובלי להפסיק לשקשק מפחד אם יפטרו אותם אחרי גיל 40. זו הסיבה לכעס והעצבים שאנחנו רואים בכבישים, מעבר לעובדה שהמדינה רוצה לעודד רכישת רכבים פרטיים. זו הסיבה לעקיפת התורים ולצעקנות - כי פשוט אין לישראלים כח להיות מנומסים יותר, הם מיואשים, מהכל.

ומה אתה חושב על נושא השרשור, השקתה של ה-M2 אתמול?

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם
אם היינו חופשיים מתרבות העבדות המודרנית, השחיתות הכלכלית הישראלית האינסופית ומהסטטוס הקוו הכלכלי המחורבן שיש לרוב הישראלים כרגע:

כל מי שקנה כאן רכב ב90 אלף ש"ח היה מסוגל ללכת מחר בבוקר לסוכנות "קרסו" ולהזמין 370z חדשה מהשקית באותו מחיר.

כל מי שקנה כאן רכב באיזור ה150-180 אלף ש"ח (הלאונים וGTI למיניהם), היה יכול ללכת מחר בבוקר לסוכנות "דלק מוטורס" ולרכוש m235i ספורטיבית או 2016 Mercedes Benz C Coupe חדשה מהשקית ועוד להישאר עם עודף יפה.

כל חברי הפורום שרכשו רכב באיזור ה220 אלף ש"ח, היו חוזרים הביתה למחרת בבוקר עם BMW M2. כן, BMW מסדרת הM החדשה בחניה הפרטית שלכם.

אלו המחירים של הרכבים האלו בעולם. כן, מחירים אמיתיים לחלוטין.

אולי בעולם שבו יש 2 יבשות, אירופה ואמריקה.

אם אנחנו עדיין מדברים על כדור הארץ אזי מה שכתבת הינו קישקוש במקרה הטוב.

תבדוק כמה עולים הרכבים שציינת במזרח הרחוק לדוגמא ותגלה כמה אתה אפילו לא בכיוון.

אזהרה- לפני שתבדוק את המחירים בסנגפור ממליץ לך לשבת ולקבע את הלסת לראש עם לפחות 2 שכבות של איזולירבנד חבלה כי בהתאם למשוואה שלך במחיר שתשלם שם על M2 אתה יכול לקנות בישראל את העיר פתח תקווה ועם קצת מיקוח גם תקבל את בני ברק מתנה...

לדוגמא ב.מ.וו 330 חדשה תעלה 231,000$ סינגפורי שמתורגמים לקצת מעל 164,000$ אמריקאי.

והחצופים עוד מגבילים אותך במספר השנים שאתה יכול להחזיק את הרכב.

מיניקיפוד,

מסכים שמה שמעניין בסופו של דבר זה עלות אחזקת הרכב על פני התקופה ומהבחינה הזאת כמובן שידה של קאדילק על העליונה אבל זה עדיין לא משנה את העובדה שזו לא ממש השוואה הוגנת כי נקודת המוצא בתמחור שונה בתכלית.

פורסם

מעל הכל- זו לא חזירות אם בסופו של דבר יהיו כאלה שיהיו מוכנים לשלם

מה הקשר בין זה שמישהו כן מוכן לשלם ובין זה שהתמחור לא חזירי?

פורסם

מה הקשר?

הקשר הוא שכנראה ישבו וחשבו מה המחיר ההולם לרכב בהתאם להכרות שלהם עם פלח השוק אליו הרכב פונה.

מי שקונה רכב בחצי מליון שקל לא הגיע לזה מלהיות מטומטם או פראייר וכנראה שהוא כבעל הממון מחשיב את התמחור לסביר (אחרת לא היה רוכש).

פורסם (נערך)
מה הקשר?

הקשר הוא שכנראה ישבו וחשבו מה המחיר ההולם לרכב בהתאם להכרות שלהם עם פלח השוק אליו הרכב פונה.

מי שקונה רכב בחצי מליון שקל לא הגיע לזה מלהיות מטומטם או פראייר וכנראה שהוא כבעל הממון מחשיב את התמחור לסביר (אחרת לא היה רוכש).

אתה באמת חושב שכל מי שבעל ממון הוא איש מאוד חכם? הרשה לי להפתיע אותך שהרוב המוחלט של בעלי הממון זה או מירושה או מזל. חוכמה לרוב לא משחקת כאן תפקיד אלא במקרים נדירים.

עריכה אחרונה על ידי SportsCar

2016 Mini Cooper S - Pure Led

Maximum Go Kart Feel = 100% FUN

פורסם

אלו המחירים של הרכבים האלו בעולם. כן, מחירים אמיתיים לחלוטין. רק תמיד תזכרו שכח הקניה שלכם משתנה בהתאם למשכורת שאתם מרוויחים בעבודה. אז אם אפשר להוסיף קצת חטא על פשע, העולם גם מרוויח יותר כסף מרובינו, כך שדה פקטו, המחירים אפילו יקרים הרבה יותר ממה שאתם רואים בחנויות, נניח הM2 עולה בערך 1,200,000 ש"ח בחישוב מהיר של השכר החציוני ביחס לחציוני בשוויץ נניח.

אנשים בישראל שקועים כל כך עמוק בממלכת הפריזיטים והיאוש - הם ויתרו. ויתרו על האופציה להפסיק לחשוב מסביב לשעון על החשבונות, ויתרו על האופציה לראות את הילדים יותר שעות ולחזור ב5 בערב במקום ב8. ויתרו על האופציה לנשום אוויר זך בשעות הערב וללכת להנות מאיזו ארוחה טובה בלי להתבאס על המינוס שיש להם בבנק ובלי להפסיק לשקשק מפחד אם יפטרו אותם אחרי גיל 40. זו הסיבה לכעס והעצבים שאנחנו רואים בכבישים, מעבר לעובדה שהמדינה רוצה לעודד רכישת רכבים פרטיים. זו הסיבה לעקיפת התורים ולצעקנות - כי פשוט אין לישראלים כח להיות מנומסים יותר, הם מיואשים, מהכל.

השימוש במילה "פרזיטים" הוא נכון, ההקשר אינו מובן.

אכן, בגלל הפרזיטים שרוצים ללכת לעבודה כשכירים, לחזור הבייתה ב17:00 ישירות לסוכנות ב מ וו, להזמין את הM2 שלהם במחיר נקי עם מיסוי שולי (ארה"ב) ובאותה נשימה לקבל שירותים סוציאליסטים שמתאפשרים עקב המיסוי הכבד (המיסוי ורק המיסוי הוא האחראי למחירים. אולם, קיים תיאום מחירים בגדר הסביר כנהוג באוליגופולים אך המיסוי אחראי לגובה המחיר. גם בארה"ב המחיר מתואם, אך רמת המחירים בהתאם).

אכן, פרזיטים.

ולגבי ה"עולם", גש לבדוק כמה עולה ב מ וו בתאילד/מלזיה וכמובן סינגפור.

פורסם

כבר 5 עמודים ועוד אף אחד לא הזמין?!

שימו כסף, סגרו עסקה...

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם
אתה באמת חושב שכל מי שבעל ממון הוא איש מאוד חכם? הרשה לי להפתיע אותך שהרוב המוחלט של בעלי הממון זה או מירושה או מזל. חוכמה לרוב לא משחקת כאן תפקיד אלא במקרים נדירים.

עוד תירוץ שבאמצעותו קנאים מנחמים את עצמם בתשובה לשאלה "איך אני לא שם". מי שחושב כך גם לא יגיע.

פורסם
רוב המוחלט של בעלי הממון זה או מירושה או מזל.

וואו איזו סטטיסטיקה מעניינת!

מאיפה הבאת את זה?

או שאולי בגלל שאין לך ירושה גדולה או מזל ואתה לא מצליח להגיע למצב שבו אתה "בעל ממון שמחליף כול שנתיים לBMW חדשה" אז החלטת שכולם זה מירושה או מזל?

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

זה טיעון אולטימטיבי שמסביר היטב למה ישנם כאלה שהצליחו לעקוף אותך בלי שחלילה נגרע משהו מכבודך.

יפה!

פורסם

כל מי שיותר עשיר או מצליח ממני כמובן שהתמזל מזלו, ירש את זה או שהוא חזיר קפיטליסטי ארור. קארל מרקס לא היה מנסח את זה טוב יותר.

ומיהו לעזאזל ג'ון גאלט?

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

מתוקף עיסוקי אני מתחכך בהרבה בעלי ממון.

התמונה שאני רואה רחוקה מאוד מזו שאתה מציג.

כמובן שצריך מזל, אבל כדי לבנות הון בהחלט צריך חוכמה.

לא חייבים להיות בוגרי אוקספורד כדי להפוך לבעלי ממון, יש אנשים שהחוכמת רחוב שלהם שווה לא פחות מתואר כזה או אחר אבל לא על זה מדובר.

אני מדבר על חוכמה וחוש לעסקים, זו בהחלט אבן דרך חשובה בדרך להפוך לבעל ממון, וכן, לימודים אקדמאים הם גם כלי שטוב שיהיה בארגז כלים.

זה שיש אנשים שהתעשרו מירושה לא קשור ממש לעניין וגם אותם יורשים אם לא יתנהלו בחכמה ישרפו את הירושה במהרה.

• תוכן חדש...