Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3843 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

לפני כשנה רכשתי ערכה כזו בגלל שריטה בג'אנט של ה S_MAX. בגלל עצלנות או תירוץ אחר, לא השתמשתי בה עד היום והיא חיכתה...

אתמול בערב, בזמן חניה, עם שדה ראיה בעייתי מעט, נגעתי באבן שפה שהתנתקה והייתה בולטת לתוך מסלול הנסיעה כ 10 ס"מ. למרבה הצער, הג'אנט של ה ST שעד היום במשך שנתיים נותר ללא נגיעה, חטף שיפשוף בולט.

היום החלטתי לפתוח את הערכה ולעשות ניסוי כלים מהיר ראשון. הדגש על ניסוי. הייתי קצר בזמן אבל הלב דימם...

הערכה כוללת כל מה שצריך - כפפות, 4 ניירות שיוף שונים, 4 פדים ספוגי אלכוהול, ספוג שאני לא יודע מה תפקידו, פדים גדולים, חומר מילוי, צבע מטאלי וציפוי שקוף להגנה והוראות הכנה.

בקבוקון הציפוי השקוף מעט דלף וסביב הפקק היה חומר שהתקשה, אבל למזלי נותר חומר במצב שמיש.

החלק הראשון ניקוי טוב. ובאמצעות פד אלכוהול.

החלק השני - המפחיד - שיוף והחלקת המקום.

החלק השלישי - מילוי - לא בוצע בגלל שהשריטה לא עמוקה. אבל התבלבלתי פעם אחת ומרחתי אותו במקום הצבע. חובבנות שלי... לכן בוצע ניקוי מחדש.

החלק הרביעי - צבע. כמעט כמו המקור.

החלק החמישי - ציפוי שקוף.

המעבר בין החלקים די מהיר. החומר מתייבש מהר.

עפ"י ההוראות, לאחר כל שלב מומלץ לשפר גימור באמצעות נייר ליטוש. לא הצטיינתי בזה.

התוצאה תבחן לאורך זמן. עמידות לאורך זמן ולאחר שטיפות.

יצא יותר טוב מהמצב הראשוני (ואני מרוצה!). אבל בהחלט כשאמצא זמן אחזור על הפעולה כדי להגיע לרמה גבוהה כפי שהקיט מאפשר.

בהחלט ממליץ.

http://www.thescratchdoctor.co.uk/alloy-repair/

תיקון ג'אנט 001.jpg

תיקון ג'אנט 002.jpg

תיקון ג'אנט 003.jpg

תיקון ג'אנט 004.jpg

תיקון ג'אנט 005.jpg

תיקון ג'אנט 006.jpg

עריכה אחרונה על ידי shayy

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

תודה רבה על הסקירה.

בהחלט הייתי עובר עוד פעם על התיקון כדי לשפר את התוצאה הסופית.

פתגם סיני אומר: "אנשים ג'אחרים מזהים תגובות כג'אחריות."

פורסם

סקירה נחמדה, תודה.

בכנות ומבלי לפגוע חס וחלילה, התוצאה הסופית גרועה, לפחות מהתמונות נראה שהגוון של הצביעה לא תואם במאומה לגוון המקורי ונותן תחושה של ״תלאי״, יותר מאשר תיקון.

גורם לי לחשוב שאולי היה עדיף להשאיר את המפגע כמו שהוא.

בטוח שיש אפשרות לשפר את המצב.

"יאללה בירי".

פורסם (נערך)

כתבתי שזה היה ניסוי מהיר. מבטיח גרסה משופרת...

וזה עדיין טוב ממה שהיה.

עריכה:

הסיבה לכך שעשיתי ניסוי מהיר כמובן מוסברת בגלל הרצון למחוק את "הבושה" מהר.

אבל סיבה נוספת היא הפחד שאם אעשה הכנה - שיוף ואגיע למשטח חלק לחלוטין ואח"כ אגלה שהמילוי/צבע/ציפוי באיכות נמוכה - בעצם גרמתי לנזק. את זה ממש לא רציתי.

לכן לאחר שאבחן את התנהגות הצבע והציפוי, אעשה שלב חוזר לרמת גימור גבוהה. זה יעשה בסבלנות.

חשוב לציין שהתמונה משום מה מדגישה שונות בצבע שבפועל בהרבה הרבה פחות בולט.

עריכה אחרונה על ידי shayy

פורסם

תודה. בכל מקרה, הסיבוב החוזר יהיה עוד כמה שבועות. אני חייב להתרשם מהעמידות של זה לפני שאני משייף...

בדקתי עוד פעמיים אפילו שלוש, ובעין התוצאה לא רעה כל כך. בניגוד לשריטה שמיד משכה תשומת לב, פה אין תופעה כזו.

פורסם

שי, מהתמונות עושה רושם שזו תוצאה טובה, כמובן כתלות ברמת הציפיות.

צריך להבין שבצביעה ידנית אפשר להגיע לתוצאה שאת הטשטוש רואים עד למרחק של כחצי מטר, שבמעבר יד עדיין ניתן להבחין שהמשטח לא חלק לגמרי כמו המקור.

כשזה מובן אז רמת הציפיות היא ריאלית.

כמובן שלאופי המשטח שנפגע גם ישנה השפעה על התוצאה הסופית, אין דין קאנט כדין משטח גדול, ישר ובולט.

• אחראי פורום
פורסם

שי, האם חומר המילוי הוא ע"ב אבקת אלומיניום

?

אצלי גם נדרשים 2-3 תיקונים אבל אני משאיר אותם ליום בו אוכל לצבוע את הג'אנטים צביעה כוללת.

על משטחים כאלה קטנים ועם פיניש כ"כ מבריק, אין באמת אפשרות לתקן נקודתית בלבד.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

סחטיין על העבודה

אבל אף פעם לא אהבתי את שיטות התיקון הזו כי זה נראה כמו שמנסים לצבוע חלק בפח של הרכב לאחר שהיתה בו שריטה / קילוף ואז יש הבדלי צבעים קטנים.

התוצאה בעקרון נחמדה ומן הסתם שמקצת רחוק לא רואים בכלל הבדל. לדעתי מי שישים לב להבדל זה אתה בלבד.

כמה עולה הערכה הנל?

לדעתי שקול פירוק של כל הג'אנט אם יש לך את הזמן והכוח לזה, לעשות שיוף ומילוי לכה מחדש כמו שעושים המקצוענים :p

אצלי למשל לפני ששמתי פלסטידיפ - השטחתי מעיכות וגרידות ממדרכות כי לא רציתי לשים ציפוי על זה, אז זה נראה רע ללא הציפוי של הגומי מעל.

Opel Adam S 2017

פורסם
שי, האם חומר המילוי הוא ע"ב אבקת אלומיניום
?

אצלי גם נדרשים 2-3 תיקונים אבל אני משאיר אותם ליום בו אוכל לצבוע את הג'אנטים צביעה כוללת.

על משטחים כאלה קטנים ועם פיניש כ"כ מבריק, אין באמת אפשרות לתקן נקודתית בלבד.

הלינק שצרפת נותן תחושה של ערכה מאוד מקצועית. אין לי מושג מה הרכב החומרים. יש לך מושג מה מחיר הערכה הנ"ל? ניסיתי לחפש וזה די קשה. ההתייחסות היחידה שמצאתי הייתה למחיר שגבוה מ 100 פאונד. לא זול.

שאר 3 הג'אנטים אצלי נקיים לחלוטין מנגיעות. מלח מים מלח מים. ואני לא אמתין לנזקים נוספים לפני שאגש לפתרון מקצועי. אגב, ביום שזה יקרה, כנראה נכון יותר לצבוע רביעה כי אחרת יהיו הבדלי צבע.

כמה עולה הערכה הנל?
8 פאונד...

פורסם
שאר 3 הג'אנטים אצלי נקיים לחלוטין מנגיעות. מלח מים מלח מים. ואני לא אמתין לנזקים נוספים לפני שאגש לפתרון מקצועי. אגב, ביום שזה יקרה, כנראה נכון יותר לצבוע רביעה כי אחרת יהיו הבדלי צבע.

הבדלי גוון ניתן לראות רק כשהמשטחים צמודים, מכיוון שכל חישוק נמצא בפינה אחרת של הרכב אז קשה לי מאוד להאמין שצבעי מקצועי ינפק תוצאה כל כך גרועה שניתן יהיה להבחין בה בתנאים האלה.

במקרה כזה הבעיה היא בעיקרה פסיכולוגית (שלא אובן שלא כהלכה, אצלי המצב לא יותר טוב).

• תוכן חדש...