Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מחיצה בחתונה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3887 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם , רציתי לשתף אותכם במשהו שיושב לי ולמשפחה שלי על הלב כבר המון זמן , אחי הגדול בן 24 כשהיה בצבא התחיל להתחזק והמשפחה קיבלה את זה באהבה , לאט לאט התחזק והתחזק והיה מסתובב עם כיפה וכשהיה בבית היה מוריד שלא נראה , בקיצור מתחת לאף שלנו התחזק ממש. לפני חצי שנה אחי הכיר בחורה מדהימה שאנחנו מאוד אוהבים אותה והיא בחורה ממש טובה , אחי הציע לה נישואין ובדצמבר הם מתחתנים. כשאחי וההורים שלי בחרו את האולם אחי הודיע להם שהוא מתכוון לשים מחיצה בחתונה, הארוחות יהיו מעורבות ובריקודים תהיה מחיצה. ההורים שאלו מה עם מצוות כיבוד אם ואב והוא טען מה עם מצוות שמחת חתן וכלה. אמי חושבת על זה יום יום ונורא קשה לה מדי פעם היא בוכה על זה שלא תוכל לרקוד עם הבנים שלה בחתונה ( אנחנו 4 בנים ) המשפחה שלנו חילונים לגמרי והיו בשוק ששמעו את זה, אולם אחי עדיין מתעקש, אמי ואבי ישבו איתו לשיחה וניסו להסביר לו שהאורחים יכולים לעזוב את האירוע ממש מוקדם והוא אמר שמי שרוצה לבוא לחתונה שלו שיכבד אותו לא משנה אם יש מחיצה או לא. מה לדעתכם אפשר לעשות אחרי מספר נסיונות כושלים? האשכול הזה נכתב מתוך תסכול ועצב. תודה , לירון.

5 3 1 R

┤┼┼└

6 4 2

• תגובות 62
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

עם כל הצער שבדבר - האירוע הזה הוא קודם כל שלו, ולכן הוא זה שצריך לקבל את ההחלטות ואתם אלו שצריכים לכבד אותן.

ואני אומר את זה מהמקום הכי חילוני שיש.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

יש שתי אפשרויות:

להשלים עם זה שאחיך חזר בתשובה, להשלים עם ריקודים מופרדים כמו בכל חתונה דתית ולהשאר ביחסים טובים. בנוסף, כדי שיבוא לבקר עם אשתו וילדים בעתיד, להתאים גם בבית ההורים את המטבח לסגנון החיים החדש שלו ( כלים מופרדים, כלים מחו"ל במקווה וכל הדברים המחמירים - שעוני שבט, פלטות שבת וכו..)

אפשרות נוספת - להמשיך ללחוץ עליו ולנסות להחזיר את הגלגל אחורנית. הדבר יגרום ל לחצים וסתירות פנימיות ובסוף לנתק במשפחה.

מדובר בערב אחד בו החתן והכלה מחליטים על הכל.

הוא לא חולה במחלה קשה, אין סיבה לעצב ולתסכול.

נ.ב -. אני חילוני .

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

החזרה בתשובה מאוד קשה לי ספציפית במשפחה, מצד אחד הוא בן אדם עכשיו באמת שלו ורגוע ודברים שפעם היו מעצבנים אותו הוא לא שם לב אליהם , דברים הכי טיפשים למשל שאני לוקח לו בגדים הוא פעם היה ממש מעצבן והיום הרבה יותר סלחן וצוחק מזה מצד שני אני מרגיש שהוא הולך למקום אפל כי גם הילד שלו יגדל בצורה דתית וכשנולדים לזה זה מרגיש רגיל והילד לא יוכל לעשות בחירות משלו וחבל לי. כנראה באמת טוב לו אבל מהצד לפחות אני לא אוהב איך שזה נראה.

5 3 1 R

┤┼┼└

6 4 2

פורסם

מבחינתך הוא לא חולה במחלה קשה, מבחינתי לפחות אם בן משפחה יתחזק ברמות כמו שמתאר כאן פות"ש מדובר במשהו המקביל למחלה קשה. לא תהיה לי בעיה לכבד את ההעדפות 'שלו' באופן נקודתי, אבל בחיים לא הייתי משנה את אורח החיים שלי מקצה לקצה (אחסון כלים שעוני שבת וכו') רק בשביל שמישהו יעשה טובה ויבוא לבקר.

כשאימצנו את החתולה שלנו, איזה מישהו עם אמונות משעשעות שאל אותי אם זה לא מטריד אותי להחזיק חתול שחור בבית - אמרתי שלהיפך, יש סיכוי שהיא תעזור לי למנוע מאנשים מסויימים להגיע אלינו לביקור... :)

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

חשוב לציין שאחי לא כופה עלינו שום דבר וביום שבת שאנחנו רואים טלויזיה הוא יושב איתנו, ופלטת שבת זה משהו שאמי עשתה מיוזמתה כדי לכבד אותו ולא בגלל שהוא ביקש. הקטע שהמחיצה סוג של באה בהפתעה מכיוון שכמו שאמרתי שמתחת לאף היה מסתובב עם כיפה ולא ידענו ופתאום אמר שהוא עושה מחיצה , השירים יהיו שירים רגילים דיגי נורמלי לחלוטין ללא שירי חסידים.

5 3 1 R

┤┼┼└

6 4 2

פורסם

לירון מניסיון המעט שיש לי בחתונות של דתיים למשפחות חילוניות עם סיפור דומה לשלך אחיך, בגלל שרוב החברים שלו, רוב החברים של המשפחה והמשפחה חילוניים מה שקורה שנוצר מעגל לפני המחיצות שם רוקדים כל החילונים בצורה מעורבת ואחרי המנה העיקרית שכולם שותיים מספיק, המחיצה העיקרית פשוט זז הצידה וכולם שמחים..

אל תיקח את זה בתור חוק, אבל זה משהו שראיתי קורה כבר בכמה חתונות.

פורסם

שלום taimors אם לומר את האמת שמעתי את זה מהרבה אנשים זה באמת מחזק אותי. אני עדיין לא סיפרתי לחברים שלי שמגיעים ואני אפילו חושב שאני מתבייש בזה וזה לא צריך להיות ככה כי בכל זאת זה אחי הגדול . איפה אני טועה?

5 3 1 R

┤┼┼└

6 4 2

פורסם
חשוב לציין שאחי לא כופה עלינו שום דבר וביום שבת שאנחנו רואים טלויזיה הוא יושב איתנו, ופלטת שבת זה משהו שאמי עשתה מיוזמתה כדי לכבד אותו ולא בגלל שהוא ביקש. הקטע שהמחיצה סוג של באה בהפתעה מכיוון שכמו שאמרתי שמתחת לאף היה מסתובב עם כיפה ולא ידענו ופתאום אמר שהוא עושה מחיצה , השירים יהיו שירים רגילים דיגי נורמלי לחלוטין ללא שירי חסידים.

כתבת שאחיך לא כופה עליך כלום אבל אתה כופה עליו את רצונך?!

אירוע שלו, שמחה שלו. שיעשה מה בא לו.

חבר טוב נמדד בכמה השקעה הוא מנער את הרגליים לפני שהוא נכנס לך לאוטו.

פורסם

לירון, אתה לך מחוייב לספר שיש מחיצה כמו שאתה לא מחוייב לספר מה סידור השולחנות.

תשמח בשביל אחיך שמצא את זוגתו ומתחתן איתה :)

פורסם
מבחינתך הוא לא חולה במחלה קשה, מבחינתי לפחות אם בן משפחה יתחזק ברמות כמו שמתאר כאן פות"ש מדובר במשהו המקביל למחלה קשה. לא תהיה לי בעיה לכבד את ההעדפות 'שלו' באופן נקודתי, אבל בחיים לא הייתי משנה את אורח החיים שלי מקצה לקצה (אחסון כלים שעוני שבת וכו') רק בשביל שמישהו יעשה טובה ויבוא לבקר.

כשאימצנו את החתולה שלנו, איזה מישהו עם אמונות משעשעות שאל אותי אם זה לא מטריד אותי להחזיק חתול שחור בבית - אמרתי שלהיפך, יש סיכוי שהיא תעזור לי למנוע מאנשים מסויימים להגיע אלינו לביקור... :)

אתה לא רק חילוני, אתה אנטי....

ואם המשפחה של פותח השרשור תהיה כמוך, הוא לא יראה את האח שלו, וההורים לא ייראו את הבן שלהם ואת הנכדים.

אומרים אל תהיה צודק, תהיה חכם. במקרה הזה אני גם לא בטוח שאתה צודק.

ההורים של פותח השרשור רוצים להיות חכמים ( אימו מיוזמתה משנה דברים בביתה כי היא מבינה מה יכול לקרות) .

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אהלן,

אתה במצב די טוב, אני חילוני, משפחה של אבא דתיים,חרידים, ונשות השאל.

הבר מצווה שלי הייתה במסעדה כשרה וצנועה, והאירוע היה רק למשפחה וחברים ממש קרובים.

אחות של אבא (חרידים) ניסתה לשכנע אחרים במשפחה של אבא לא לבוא כי המקום לא כשר.

קיבלתי את זה שהיא לא באה עם הצער שבדבר, אבל התעצבנתי שהיא אומרת לאחרים לא לבוא כי זה לא כשר לפי כשרות בית יוסף.

אבל אבא שלי הושיב אותי לשיחה והסביר לי שהיא כזאת, וזו לא הפעם הראשונה שלה, צריך ללמוד לקבל את זה.

אז המוסר השכל שאני רוצה להעביר אליך מהסיפור הוא שאין מה לעשות, צריך לקבל את זה ולשמוח בשמחתו, עם הצער שבדבר.

רועי

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

החיים שלו, שיעשה מה שהוא רוצה. נכון שזה מעצבן ומעציב אבל תשמח שלפחות אתם מוזמנים לחתונה. יש אנשים שנכנסים לזה חזק בקטע קיצוני והולכים להתחתן באיזו ישיבה בלי להביא את המשפחה הגרעינית מחשש צניעות או שקר כלשהו, שלא לדבר עם משפחה מורחבת.

סתם מעניין אותי מה רבנים יאמרו על כזה דבר בהקשר לכיבוד הורים. למיטב ידיעתי ביהדות, בצניעות יש סקאלה, כל מיני דעות ומנהגים. אבל כיבוד הורים זה משהו אבסולוטי. זה ב10 הדיברות ומתואר בהמון מקורות כדבר ללא גבולות. אתה לא יכול לכבד את ההורים שלך מספיק לפי הדת, תמיד יש איך להשתפר בזה.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

לא רוצה שתצטייר בפורום דמות שאחי הוא בן אדם רע כי הוא ממש לא אלא ההפך מאז החזרה בתשובה הוא עוזר לזולת תורם למי שחסר אם יראה הומלס יקח אותו ויזמין אותו לארוחה שזה קרה לו כבר כמה פעמים והוא גם מבצע את הדברים היפים בדת כמו מה שציינתי לעזור לאחר וכו׳. באמת יש דברים יפים בדת אבל זה כבר שרשור אחר. הנושא הזה נורא מטריד אותי ואת המשפחה ומה שהכי מתסכל זה שאחי נעול ממש על המחיצה . יש רב בפורום שאפשר להתייעץ איתו לגבי כיבוד הורים כנגד מצוות חתן כלה?

5 3 1 R

┤┼┼└

6 4 2

• תוכן חדש...