Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מחיצה בחתונה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3889 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לא רוצה שתצטייר בפורום דמות שאחי הוא בן אדם רע כי הוא ממש לא אלא ההפך מאז החזרה בתשובה הוא עוזר לזולת תורם למי שחסר אם יראה הומלס יקח אותו ויזמין אותו לארוחה שזה קרה לו כבר כמה פעמים והוא גם מבצע את הדברים היפים בדת כמו מה שציינתי לעזור לאחר וכו׳. באמת יש דברים יפים בדת אבל זה כבר שרשור אחר. הנושא הזה נורא מטריד אותי ואת המשפחה ומה שהכי מתסכל זה שאחי נעול ממש על המחיצה . יש רב בפורום שאפשר להתייעץ איתו לגבי כיבוד הורים כנגד מצוות חתן כלה?

מצוות כיבוד הורים חשובה מאוד אך אנשים טועים בפירוש שלה.

לצורך העניין- אם אביך יבקש ממך לגנוב לו משהו כדי שישמח מצווה לעשות זאת? ברור שלא.

המקרה הזה שונה אך דומה, אתם מבקשים ממנו לעשות משהו שהוא נגד ההלכה, לכן אי אפשר לעשות אותו בתואנה של כיבוד אב ואם.

• תגובות 62
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

חח זה מצחיק לפנות לרבנים,

מצד שני כבד את רצון אחיך זה היום שלו

והוא יעשה כרצונו.

אני עבדתי עם להקה חסידית שם היה לי חבר טוב נגן קלרינט

במשך כ 10 שנים,הייתי באין ספור שמחות של דתיים עם מחיצות,

נהנתי מאד ואף רקדתי המון איתם.

השד אינו נורא כ''כ למרות שהוא שונה קצת,השמחה היא אמיתית וכנה,

כחילוני-קצת מסורתי אני מעדיף את החתונות הללו הרבה יותר מהרעש

של החתונות החילוניות עם הנשיקות המזוייפות,הרעש המחריש אזניים,

והחשבונאות של הצ'קים.

זכור,

מה שהכי חשוב זה לא החתונה אלא מה שבא אחרי החתונה,

נאחל המון הצלחה בזוגיות של הזוג היקר.

פורסם

ניקו - אהבתי++.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

אם השינוי שאחיך עבר בחיים עושה לו טוב, ועושה אותו אדם יותר טוב, למה אתה נלחם בזה?

אם אחיך רוצה חתונה נפרדת שיבושם לו, תשמח בשמחתו שהוא מתחתן, ושאתה תראה את הניצוץ בעיניים של אחיך בחתונה אתה תשכח מהכל ורק תשמח בשמחתו.

נשמע כאילו אחיך על הדרך הטובה בין אם בדת או לא, כבד את זה ותשמח בזה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
אם ידוע מראש - פחות או יותר - שמורידים את המחיצות במהלך האירוע מדוע מתקינים אותן בכלל?

מצטרף לשאלה?

ומוסיף- אם החתונה הייתה בשביל האורחים, לא נראה לי שהייתי הולך אי פעם לחתונות, או לפחות חותך ישר אחרי קבלת הפנים.

מצטער- מוזיקת ריקודים כלשהי (אפילו לא מזרחית) עושה לי אלרגיה קשה.

פורסם

כי לא תמיד מורידים את המחיצה מה אתם אמיתייים? הוזמנו כ20 אנשים חילוניים לחתונה של עמיתה לעבודה שהיא דתייה והתחתנה עם דתי, עשו לנו שולחן משלנו כי אנחנו מדברים "מלוכלך" יחסית לאורחים האחרים וגם כי היו לנו זוג לסביות בשולחן. המחיצה עלתה ונשארה למשך כל האירוע (הקצר)

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

פורסם

כי אתה היית באירוע שהדתיים הם הרוב.

באירוע עם רוב חילוני,השתיה תדאג להזזת המחיצות.

opel astra,כבר מרגישים יותר טוב

פורסם

כנראה שמשהו בצורת החשיבה שלי הוא לא בסדר יותר מדי אכפת לי מה אנשים יחשבו על..

למשל מה שאנשים יחשבו על המחיצה אני מרגיש שזה טיפה יביך אותי. איפה אני לא בסדר ?

5 3 1 R

┤┼┼└

6 4 2

פורסם

לפותח השירשור,

אני מציע לכם ללכת לקבל טיפול אצל מדריך או מדריכת הורים ומאמנת אישית למשפחות, שתדריך אתכם, ויפה שעה אחת קודם לכן.

כל הסחטנות הרגשית\דתית בסגנון "מה עם כבד את אביך ואת אימך" עלולים ליצור קרע במשפחה שירחיק בינכם לדורות רבים מאוד. איומים לא יעזרו !

אח שלך עשה החלטה הקשורה באמונה שלו, ועם אמונה אין מה להתווכח או לנסות לשכנע. זאת זכותו !

לפני שתתפרקו\תתפלגו, אני מציע שתיקח את ההורים המקובעים שלך לאיש מקצוע שידריך אותם איך "לאכול את הצפרדע" הזו.

בהצלחה ושיהיה במזל טוב.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפותח השירשור,

אני מציע לכם ללכת לקבל טיפול אצל מדריך או מדריכת הורים ומאמנת אישית למשפחות, שתדריך אתכם, ויפה שעה אחת קודם לכן.

כל הסחטנות הרגשית\דתית בסגנון "מה עם כבד את אביך ואת אימך" עלולים ליצור קרע במשפחה שירחיק בינכם לדורות רבים מאוד. איומים לא יעזרו !

אח שלך עשה החלטה הקשורה באמונה שלו, ועם אמונה אין מה להתווכח או לנסות לשכנע. זאת זכותו !

לפני שתתפרקו\תתפלגו, אני מציע שתיקח את ההורים המקובעים שלך לאיש מקצוע שידריך אותם איך "לאכול את הצפרדע" הזו.

בהצלחה ושיהיה במזל טוב.

איציק

אני מציע לך שתירגע עם ההתבטאות הזאת כי ההורים שלי ממש לא ״מקובעים״ ובטח שאתה לא יכול לשפוט מי הם ומה הם לפי משפט אחד שאמרתי.

תודה על המזל טוב.

5 3 1 R

┤┼┼└

6 4 2

פורסם

לירון

כנראה שלא קראת את הלינק ששלחתי לך.

היית לומד שם על מצוות כיבוד אב ואם, ולמרות חשיבותה יש מצוות חשובות ממנה .

אתה כנראה לא בסדר בראש:lol:

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

קצת מצחיק לקרוא להורים מקובעים כשהם מתמודדים עם דוגמה דתית.

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

פורסם
אני מציע לך שתירגע עם ההתבטאות הזאת כי ההורים שלי ממש לא ״מקובעים״ ובטח שאתה לא יכול לשפוט מי הם ומה הם לפי משפט אחד שאמרתי.

תודה על המזל טוב.

"מקובעים" זו לא קללה, אז תירגע קודם לכן.

אני מזכיר לך מה רשמת:

"

ההורים שאלו מה עם מצוות כיבוד אם ואב והוא טען מה עם מצוות שמחת חתן וכלה. אמי חושבת על זה יום יום ונורא קשה לה מדי פעם היא בוכה על זה שלא תוכל לרקוד עם הבנים שלה בחתונה ( אנחנו 4 בנים ) המשפחה שלנו חילונים לגמרי והיו בשוק ששמעו את זה, אולם אחי עדיין מתעקש, אמי ואבי ישבו איתו לשיחה וניסו להסביר לו שהאורחים יכולים לעזוב את האירוע ממש מוקדם

"

במילים אחרות אתם מנסים להסיט אותו מהחלטתו ע"י תירוצים דתיים ("כבד את אביך ואת אימך") וכשזה לא הולך אתם מפעילים עליו איום סמוי שבעצם אומר שהאורחים יעזבו את האירוע טרם הזמן בגלל זה.

אני עדיין טוען בתוקף שאתם חייבים ללכת לייעוץ מקצועי אצל מדריכת הורים ומשפחה על מנת שתוכלו לנסות להציל את המשפחה. אני לרגע לא מבטיח לרגע שהעניין הזה יצליח, אבל שווה לנסות. הרי עם קיבעונות של הורים קשה מאוד להתווכח כי הם חושבים שהם יודעים הכל (וברור שהם ינסו שהילד שלהם יהיה כמה שיותר דומה להם) אבל זה בדיוק הזמן לנסות להסביר להם את חופש הבחירה. הוא אומנם הילד שלהם אבל הוא כבר עושה את ההחלטות לעצמו ואתם כנראה עדיין לא הבנתם את זה. או שתיישרו קו עימו, או שתשלמו על זה ביוקר. חבל כי זה לטובתכם (לא לטובתי זה בטוח - ואני גם לא מרוויח מזה לירה). במקום להתעצבן כדאי שתבין.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• חברי המעגל הראשון
פורסם
כנראה שמשהו בצורת החשיבה שלי הוא לא בסדר יותר מדי אכפת לי מה אנשים יחשבו על..

למשל מה שאנשים יחשבו על המחיצה אני מרגיש שזה טיפה יביך אותי. איפה אני לא בסדר ?

אכפת לך יותר מדי מדברים שאין לך שליטה עליהם.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...