Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3916 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברים,

אני חייב את העזרה שלכם כדי שתעזרו לי לאבחן את הבעיה שיש לי ברכב.

יש לי רכב יד שלישית שרכשתי שנה שעברה. יש לו קילומטראז' מאוד גבוה (225,000 בערך) ובמהלך השנה האחרונה נסעתי איתו בערך 12,000 ק"מ. אוטו שמור יחסית שנוסע טוב בלי בעיות מיוחדות.

בימים האחרונים שמתי לב שהמזגן לא מקרר. לאחר זמן קצר חום המנוע עלה לרמה מעל הנורמה והגעתי ישר למוסך בערב החג. המוסכניק בתור שלב ראשון מילא מים במיכל העודפים וברדיאטור לאחר שהמתין קצת מרוב שהכל היה רותח ויבש. הוא רצה לבדוק האם יש דליפה ובעזרת משאבה בדק את הלחץ בצינור הרדיאטור והוא ציין שזה תקין.

לאחר מכן הוא התניע את הרכב והמנוע התחיל לעבוד והוא תוך כמה שניות קבע בפסקנות שהבעיה היא בראש המנוע!! הוא ציין כי יש בעבוע ופליטת מים מהרדיאטור ולהערכתו יהיה צורך להחליף כבר את המנוע כולו ושמדובר בעלות של 6000 ש"ח. היה לי חושך בעיניים ואמרתי לו שאני אחשוב על זה וחזרתי הביתה.

אתמול בערב עשיתי נסיעה עם הרכב ולפני הנסיעה וגם אחריה בדקתי שאין שינוי במפלס המים במיכל העודפים ושאין דליפה או רטיבות באזור הרדיאטור. האוטו נסע טוב בכבישים עירוניים ומהירים והכל היה בסדר.

היום בערב בדקתי שוב את המיכל עודפים וראיתי שהמפלס ירד בערך 2-3 ס"מ. הוספתי מים למיכל ונסעתי שוב לאורך זמן ולא היו בעיות. חום המנוע היה נורמלי ולאחר הנסיעה לא הבחנתי בירידה במפלס המים.

מה אתם חושבים? מה כדאי לי לעשות ולבדוק עוד? האם הבעיה באמת חמורה והיא בראש המנוע או שהמים נעלמים להם בגלל דליפה או נזילה כלשהי (פקק רדיאטור לא טוב או סיבה אחרת).

תודה מראש לכולם !!

פורסם (נערך)

יש נטייה בחלק מהמוסכים למהר ולחרוץ דיעה ולקבוע שהבעייה היא ראש מנוע בלי לבדוק לעומק, יש על זה לא מעט הודעות בפורום. לי עצמי זה קרה יותר מפעם אחת ולמדתי לא להלחץ מחוות דעת כאלה אצלי הם כולם התבררו כשטויות, הרכב נוסע מצויין כבר כמה שנים אחרי שכמה פעמים טענו שיש פריצת אטם ראש מנוע.

מהתחממות חד פעמית ועד לפריצת אטם ראש מנוע הדרך ארוכה מאד, ולהגיע להחלטה להחליף את המנוע כולו אפילו ארוכה יותר.

יש עשרות תקלות קטנות שיכולות לגרום להתחממות המנוע ורובן ייפתרו בעלות לא גבוהה.

תתחיל מהקל ביותר - פקק הרדיאטור, תבדוק שהגומיות במצב טוב ואין סדקים וריקבון של הגומי. שהקפיץ תקין.

אחרי זה יש את הרדיאטור שיכול להיות סתום בחלקו וניתן לנקות אותו, טרמוסטט שנתפס על מצב חצי סגור, משאבת מים לא תקינה, יוניט חום, מאורר שלא נכנס לפעולה וכו ...

תמשיך לנסוע ולעקוב אחרי חום המנוע ואחרי מפלס הנוזל ברדיאטור (וגם במיכל העודפים אבל קודם כל ברדיאטור עצמו) לפני כל נסיעה.

ותקפיד לשים נוזל קירור ולא מים !!!

בכל מקרה אני הייתי מתרחק מהמוסך הזה.

עריכה אחרונה על ידי martines
פורסם

ייתכן שמה שראה המוסכניק זה אויר במערכת הקירור בעיקבות חוסר בנוזל קירור שהוא השלים ולכן ההחלטה של ראש מנוע גם לדעתי נעשתה בפזיזות יתר, אם כי עדיין אי אפשר גם לחתום בוודאות שאין בעיה באטם ראש ללא בדיקות מתאימות כמו בדיקת לחץ הפוך למנוע. זאת לאחר כל הבדיקות ש martines רשם. אם יימצא בבדיקות שהכל תקין ואין נזילה שנראית לעיין אין לי בעיה שתקפוץ אליי ונעשה בדיקת לחץ הפוך כדי לשלול בוודאות בעייה בראש המנוע.

• תוכן חדש...