Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3663 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שיקולים נוספים שצריך לקחת בחשבון.

1. גם אדם ממוצע שאינו בעל נטיות אתלטיות לא יתקשה במיוחד לגמוע 20 ק"מ ביום בשטח מישורי. אבל שצריך לעשות את זה יום אחרי יום, זה יכול להתיש אם לא פיזית אז פסיכולוגית ויהיה לו קשה להתמיד.

2. הזעה - כן, גם בחורף מזיעים שרוכבים על אופניים! וחייבים מקלחת במקום העבודה, אחרת כל העמיתים לעבודה יסבלו. (אגב מזיעים יותר על אופניים בהשוואה להליכה, גם אם מדובר במרחקים קצרים).

3. מציע לפות"ש אופניים חשמליים כפתרון לא רע - אם הוא רוצה כושר אז יכול לרכב פעם-פעמיים בשבוע על אופניים למקום העבודה.

פורסם
אם אתה מאיזור ראשל"צ, יש לי אופניים בשבילך.

הם צריכות אוויר בגלגלים (אולי פנימיות חדשות).

קח אותם לחודש. תחזיר שתסיים.

לקנות אופניים לחודש זה טיפשי.

אני נע בין דרום לבנון לבאר שבע, לא יצא לי להגיע לראשון בקרוב.

בכל אופן, תודה על ההצעה.

פארם, אתה מציע לקנות שני זוגות אופניים?

בכל מקרה, יש מקלחת במקום העבודה, ואני כן מעדיף לנצל את ההזדמנות ולהכנס לכושר. מה גם שהעלויות הן בכלל לא באותו סדר גודל.

גם אם אתייאש, מדובר על תקופה של חודש לכל היותר. מקסימום ניסע באוטובוס (עשרה קילומטרים, שני אוטובוסים בתדירות לא חופפת. נפלאות התח"צ בישראל)

I see now that the circumstances of one's birth are irrelevant; it is what you do with the gift of life that determines who you are

Mewtwo -

פורסם

אם אתה לא בכושר, או לא נסעת על אופניים מזמן. לפני הפעם הראשונה באופניים, סע עליהם אותו מרחק ביום חופשי שלך על מנת לוודא שיהיה לך מספיק כוח להגיע לעבודה ולא להגיע כמו סמרטוט לעבודה.

דבר שני, שים פנימיות עם גיפה או קח ערכת תיקון פנצרים בתיק. זה באסה להתקע 4 ק"מ מהעבודה עם פנצר באופניים.

--------------------------

Škoda Fabia IV TSI&DSG

• 8 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

מקפיץ - אז האופניים שקניתי בזמנו נגנבו (עשיתי טעות ולא העליתי אותם לדירה בזמן שהייתי מחוץ לעיר במשך יומיים).

חשבתי לנצל את ההזדמנות ולעבור לאופני כביש, אחרי שירדתי לשבילים פעם אחת והבנתי שזה לא הסגנון ואני משלם במהירות ובמשקל.

אילו אופני כביש מומלצות למתחילים? חשוב שיהיו קלות יחסית (קומה רביעית בלי מעלית, לפחות לחודשיים הקרובים), נוחות לרכיבות קצרות ולתחזוקה.

התקציב - נמוך ככל האפשר. פתוח ליד2 או לכל רעיון יצירתי אחר.

שוב תודה.

I see now that the circumstances of one's birth are irrelevant; it is what you do with the gift of life that determines who you are

Mewtwo -

פורסם

אתה רוכב על הכביש או שגם עולה ויורד מדרכות תדירות?

מה יותר חשוב, נוחות ברכיבה או קלות המשקל?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

כביש בלבד. לא רוכב על המדרכה.

עדיפות למשקל קל.

Sent from my Le Max using Tapatalk

Mewtwo -

פורסם

באופני כביש יש דברים מטורפים ביד2, מהסיבה שיש המון שנכנסים לתחום ויוצאים ממנו די מהר (כולל עבדך הנאמן).

אני אישית נגד מהסיבה שבישראל תרבות הנהיגה הלא סובלנית מסכנת את הרוכבים בטירוף.

מציע לך לשקול את האופציה של סייקלו-קרוס: אופני כביש לשבילים, אתה משלם מעט במשקל ובהתנגדות, ויכול לדווש בשבילי כורכר וכו' באין מפריע. אתה גם תוכל לרכב איתם בכביש בלי לשלם מחיר גדול מאוד (בניגוד לאופני שטח, לצורך ההשוואה).

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

זה לא עניין של חוסר סבלנות, זה עניין שאופניים לא אמורים לרכב בשולי כביש בין עירוני/מהיר.

יוצא לי לראות לא פעם קבוצה של רוכבים ורכב שנוסעים על 40 כשבשמאלי נוסעים על 80,זה שאין פה מסלולי אופניים זה לא אמור לעניין שום נהג, ואני אומר את זה בתור רוכב שרוכב שנים ארוכות.

Sent from my XT1575 using Tapatalk

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

מה ההבדל?

בנוגע לרכיבה על הכביש - אין לי כרגע רכב זמין, מה שאומר שאני מתחיל את הרכיבה מהבית - אין אפשרות לשטח. מה גם שפחות מעניין אותי.

לא עולה על כבישים מהירים, לכל היותר כביש בין עירוני איטי וגם זה בזהירות מופלגת ובשעות מתות.

מכיר את צורת הנהיגה בישראל - מוכן לקחת את הסיכון, ולוקח אותו בכל יום כשאני עולה על האופנוע.

סייקלו-קרוס - כאמור, לא עולה על שבילים כלל. לא רואה צורך לשלם במשקל ובהתנגדות לגלגול על יכולת שלא אעשה בה שימוש.

מבין שההמלצה היא לחפש מציאות ביד2. על מה כדאי לשים דגש?

Mewtwo -

פורסם

הייבריד לא כדאי לשימוש שלך. הם וורסטילים ונוחים יותר, אבל ציינת שזה לא מעניין אותך.

לייעץ אני לא יודע, אבל גם אופני כביש עתיקים, עם מכללים חדשים, יעשו את מה שאתה צריך מצויין, ולא יימשכו גנבים.

פורסם

אם השימוש המרכזי שלך הוא התניידות עירונית, ולא ספורט, לדעתי הגיוני יותר לרכוש אופני עיר (ישיבה זקופה, אוכף נוח), 'לשלם' במשקל ובהתנגדות גלגול אבל להרוויח נוחות.

בטח אם יש סיכוי שאתה תהיה עם תיק וכד'.

לא יודע מה לומר לך בנוגע לדגשים באופני כביש, בגלל שאין בולמי זעזועים, הבלמים הם V, הגלגלים והצמיגים עם פחות שונות (עבור הצרכים שאתה מתאר) - קשה לומר איפה לשים את האצבע. שים לב שהשלדה לא מרותכת/סדוקה, שהמכלולים ברמה סבירה, ושהמחיר אטרקטיבי.

בתור מי שהיה עם אופני כביש, להתנייד איתם זה מגניב מהבחינה של מהירות שאפשר לפתח, והעובדה שהם לא שוקלים כלום (כשצריך לעלות מדרגות וכו'). מנגד, 120PSI בגלגל גורם לקרש להשמע אטרקטיבי, הכבישים העירוניים בישראל *מאוד* לא סלחניים, קשה יותר לתמרן (כי הכידון צר), עליה/ירידה ממדרכות זה סיוט (120PSI כבר אמרנו), ושלא נדבר על פנצ'רים ...

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

אוראו, יש לו רכיבה יומית של 10 ק"מ לכל כיוון. סה-טו.

כל הרכיבות שלו קצרות, ועל כביש.

לעומת זאת, לעלות 4 קומות כל פעם...

אופני כביש.

חד משמעית.

פורסם

פאלוס, לא ראיתי את ה10 ק"מ אינפוט, אבל אתה צודק ש4 קומות בלי מעלית --> פוסל אופני עיר (ומקדם מאוד אופני כביש).

דוגמא לאופניים חביבים (במקרה הדגם שהיה לי בזמנו, Specialized Allez)

• תוכן חדש...