Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3940 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מניסיון עם סובארו אימפרצה שפרץ בה הרדיאטור בדיוק באותה הצורה, רק החלפה של הרדיאטור תעזור. אותו הדבר קרה לי בפורסטר. תתחדש

יש לך דעה לגבי החלפת דוד עליון?

וזה משנה איזה רדיאטור קונים? מקורי? חליפי? יש הבדל?

פורסם

ברדיאטור מהסוג הזה, דודים מפלסטיק וגוף מאלומיניום, אין טעם לנסות לתקן את הדוד בלבד. מקורי או חליפי, עניין של מה יותר זול. שניהם טובים. הכי חשוב, לנצל את ההחלפה לניקוי טוב של המערכת. ניקוז אוויר מדוקדק- בסובארו אם לא מנקזים טוב, נשאר אוויא ברדיאטור החימום. ושימוש במי קירור טובים. הציעו פרסטון. אני תומך.

פורסם
ברדיאטור מהסוג הזה, דודים מפלסטיק וגוף מאלומיניום, אין טעם לנסות לתקן את הדוד בלבד. מקורי או חליפי, עניין של מה יותר זול. שניהם טובים. הכי חשוב, לנצל את ההחלפה לניקוי טוב של המערכת. ניקוז אוויר מדוקדק- בסובארו אם לא מנקזים טוב, נשאר אוויא ברדיאטור החימום. ושימוש במי קירור טובים. הציעו פרסטון. אני תומך.

מה זאת אומרת ניקוז אוויר?

על מה עוד לשים דגש בניקוי המערכת?

אני לא מבין בזה כלום ושום דבר ולכן אשמח אם תפרט יותר.

מה סדר גודל עלויות הניקוי וכל הטיפול הנוסף הזה?

תודה רבה.

פורסם

לאחר שהתקנת את החדש, אתה ממלא מים ברדיאטור ובמיכל העיבוי. מתניע את המנוע כאשר הרדיאטור ללא פקק. נותן למנוע להגיע לטמפרטורת עבודה- תסתכל במד חום בלוח המחוונים. אתה תשים לב שמפלס המים ברדיאטור יורד. תמלא כל פעם לפי הצורך, ברדיאטור . לאחר שהגעת לטמפרטורת העבודה, יש לתת מעט גז - לעלות ל2000 סל"ד. כל הזמן יש לוודא כי מפלס המים נותר גבוה ע"י מילוי לפע הצורך. לאחר כמה דקות של עבודה, וכניסת המאוורר לעבודה, ניתן לסגור את הרדיאטור, לוודא כמות מים נכונה גן במיכל העיבוי ולכבות המנוע.

נשמע לך מסובך? גש למוסך. עלות צפויה לכל העבודה סביב ה-1200.

פורסם
לאחר שהתקנת את החדש, אתה ממלא מים ברדיאטור ובמיכל העיבוי. מתניע את המנוע כאשר הרדיאטור ללא פקק. נותן למנוע להגיע לטמפרטורת עבודה- תסתכל במד חום בלוח המחוונים. אתה תשים לב שמפלס המים ברדיאטור יורד. תמלא כל פעם לפי הצורך, ברדיאטור . לאחר שהגעת לטמפרטורת העבודה, יש לתת מעט גז - לעלות ל2000 סל"ד. כל הזמן יש לוודא כי מפלס המים נותר גבוה ע"י מילוי לפע הצורך. לאחר כמה דקות של עבודה, וכניסת המאוורר לעבודה, ניתן לסגור את הרדיאטור, לוודא כמות מים נכונה גן במיכל העיבוי ולכבות המנוע.

נשמע לך מסובך? גש למוסך. עלות צפויה לכל העבודה סביב ה-1200.

1200 אתה מתכוון למה שכתבת הרגע או להחלפת רדיאטור (חלקים+עבודה)+מה שכתבת הרגע?

לא נשמע מסובך.. חשבתי שהתכוונת לנקות רכיבים בצורה פיזית כשהרדיאטור מחוץ לרכב. כאילו בגלל שיש מקום עבודה וניתן להגיע למקומות מסובכים.

לגבי מה שכתבת, כמה זמן להיות על 2000 סל"ד?

למה מפלס המים יורד כשהמנוע בטמפ' עבודה?

פורסם

החלפתי רדיאטור במוסך מורשה של סובארו.

עלות מקורית 1700, אחרי הנחה ושטויות 1100 ש"ח כולל הכל.

מים מקוריים של סובארו.

וגם על הדרך בדיקה וניקוי תופים אחוריים כי כשבאתי כבר לצאת מהמוסך שמעו שריקות מהבלמים.

סה"כ מחיר סביר לגמרי לדעתי. לא?

פורסם
מחיר מעולה

רדיאטור מקורי או סיני?

קשה לי להאמין שמקורי.

מצד שני גם על המקורי לא ראיתי שום סימן מיוחד להיותו מקורי.

כששניהם היו בחוץ הם נראו אותו הדבר לגמרי.

• תוכן חדש...