Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3862 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

היום אני מחזיק פג'ו 206, מנוע 1.6, אוטומט, שנתון 2003. מונה ק"מ: 168,000

הרכב סוגר אצלי 4 שנים, נסע 60,000 ק"מ. עלות אחזקה חודשית ממוצעת 1,800 ש"ח (כולל ביטוח, טסט, תיקונים, דלק ואיבוד ערך)

אני נשוי טרי, צפי לילד ראשון עוד שנה-שנה וחצי.

אני בקרוב מחליף עבודה ועתיד לעלות לנסועה 18,000 ק"מ בשנה.

נתונים נוספים לגבי הרכב שמפריעים לי.

הצבע של המכסה מנוע כבר דוהה. יש התקלפויות שם וגם בחלק העליון של הדלתות. הרכב שוהה בשמש רוב הזמן.

בחורף כשיש גשם משמעותי במשך כמה ימים, אז מים מצליחים לחדור לרצפה הרכב.

במשך התקופה קרה לו פעמיים שהגיר לא הצליח להחליף לרביעי. לאחרונה קרה לו פעם שהוא לא הצליח לרדת לראשון. התופעה נעלמה ואין סימנים נוספים, אבל זה מעלה לי את החשש לשיפוץ גיר שהולך ומתקרב.

הגיר הנ"ל ידוע שהוא כבר בקבוצת סיכון מוגברת ללקות בסרטן קרום המוח :)

רק לאיזון, אני מאוד נהנה מהנוחות של הרכב והכוח שלו.

לכן אני מתלבט בין האופציות הבאות:

1. לקחת ליסינג מהעבודה ולהפוך את הרכב לרכב שני במשפחה.

2. לקנות רכב חדש יותר שיתאים יותר לזוג+1 ב 60K ולהפוך את הרכב לרכב שני.

3. למשוך עם הרכב עד שבאמת יופיע תינוק ואז אופציה 1 או 2.

כמובן שהשיקול המרכזי הוא השיקול הכלכלי.

אבל גם עוגמת הנפש שתהיה לי עם תיקון גדול, ובכלל הנראות המתיישנת של הרכב מבאסת אותי.

עצות ותובנות יתקבלו בברכה.

- פיאט בראבו סנסשיין רובוטית 1.4 - 2011

פורסם (נערך)

לגבי ילד במשפחה, זה זניח - כל מכונית סופר-מיני יכולה להתמודד עם משפחות קטנות, וכמובן גם פיג'ו 206. רק מה, תצטרך להתאים את העגלה לבגאז'.

אבל, מבלי להיות נביא, אני צופה שבשנה שנתיים הקרובות - ככל שהרכב מתקרב ל-200 אלף ק"מ ומעלה, יהיו לך עלויות גבוהות יותר של אחזקה, בתוך כך גיר שצפוי באמת להזדקק לתיקון. לכן, ממש עכשיו זה הזמן להיפטר מהרכב...ולרכוש רכב משפחתי בינוני אמין יותר לאחזקה בתקציב של 50-60 אלף שקל, עם פחות קילומטראז' וגם "על הדרך" יותר מרווח - למשל, ניסאן טידה/נוט או אפילו משפחתית נפוצה יותר כגון מאזדה3.

עריכה: לא ציינת באפשרויות, למכור את הפיג'ו. האם אתם חייבים שתי מכוניות במשפחה?

עריכה אחרונה על ידי thebaron

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

פורסם

אפשר להסתדר מצויין עם סופר מיני וילד אחד. לא חייב (וגם לא מומלץ מנסיון) לקנות את העגלות הגראנדיוזיות שסה"כ משמשות ל- 3 חודשים. גם טיולון יעשה את העבודה.

אני ממליץ על הטיולון הזה:

http://babyyevuan.co.il/%d7%98%d7%99%d7%95%d7%9c%d7%95%d7%a0%d7%99%d7%9d/%d7%a2%d7%92%d7%9c%d7%94-E-22-infanti

הוא שימושי מאוד, לא תופס הרבה מקום בתא המטען ולא יקר.

כמובן שתצטרך לוודא שהוא נכנס לתא המטען.

אחזקה של 2 רכבים זה עסק לא זול בכלל- רק ביטוח, טסט טיפולים שגרתיים ודלק זה כמה אלפי שקלים לשנה, ועוד לא דיברתי על בלתמ"ים של תקלות.

בכללי אם אשתך עדיין לא בהריון לפי מה שאני מבין - הייתי נישאר עם הפיג'ו עד שיגיע הילד בשעה טובה והכל יהיה בסדר.

פורסם

השיקול הכלכלי משתנה מאדם לאדם.

אתה מבין שאין תשובה חד משמעית לשאלה שלך?

יש כאלו שהיו קונים גם ג'יפ עם וו גרירה לאופנוע ים לשבת, ויש כאלו שגם נסיעה באוטובוס קשה להם כלכלית.

מה בדיוק אתה שואל?

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

החלפת רכב בהרבה מהמקרים היא דבר רגשי - אם אתה מרגיש לא נוח עם הרכב עד כדי כך - אז תחליף אוותו.

מדבריך לא ברור אם רכב שני זה צורך שקיים כבר עכשיו, או שיצוץ כאשר יוולד הילד.

אם הצורך עדיין לא קיים - אל תעשה דבר. ממילא אם הרכב שלך במצב קוסמטי לא משהו, סביר להניח שהמחיר שתקבל עליו לא יגיע גם ל-10K, ואם הגיר ילך הכי כדאי יהיה למכור אותו במחיר הברזל או קצת מעבר - ולא לתקן.

אם הטריגר לקניה הוא בעיקר הילד - חכה עד שזה יהיה רלוונטי. אנחנו יודעים לעשות תוכניות, ואלוקים צוחק עלינו מלמעלה...

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

מסכים עם צבי,

כמה דגשים נוספים:

אין מה למכור את הרכב בגלל הילד שבדרך או בגלל התיקון שעלול להופיע.

כל עוד הרכב נוסע ומספק את צרכיך תשאר איתו. לסחוב עם רכב ישן ללא ירידת ערך וללא עלויות ביטוח זה רווח נטו עבורך.

להמשך השימוש ברכב כזה יש שני חסרונות שאינם רלוונטיים עבורך:

1. חוסר שביעות רצון מהשימוש ברכב - אתה אומר שאתה מרוצה. הדבר היחיד שמפריע לך זה החשש מתיקון וזה רק עניין פסיכולוגי, כי התיקון התיאורטי כנראה לא יבוצע. משום מה חבל לך על כסף שאולי תוציא על תיקון אבל אתה מוכן בודאות לשלם על החלפת רכב שכנראה אינה נחוצה לך....

2. תחזוקה יקרה. לא תהיה לך תחזוקה יקרה. הרכב שלך לא שווה הרבה ואם יגיע יומו תפרד ממנו בעבור הברזל או קצת יותר. אם היה לך רכב ששווה 20 אלף והיית חושש מצרות אז למכור אותו זה רעיון טוב מאוד. כי ברכב כזה אי אפשר לוותר על שיפוץ גיר ואי אילו צרות יקרות אחרות. אבל ברכב ממש זול זו לא בעיה.

סע כל עוד אתה מרוצה. ושתדע שכל חודש איתו אתה מרוויח ומאפשר לעצמך לחסוך יותר לרכב הבא.

פורסם

תודה על התגובות המפורטות.

כאשר יהיה תינוק במשפחה, אני רוצה שיהיה לנו רכב שני שישמש לכל הסידורים לאשתי / הסעה לגן.

דהיינו כרגע אין צורך, בעתיד כן יהיה צורך ברכב שני.

אבל,

אם הרכב יעבור לאשתי כבר היום, אז הנסועה של הרכב תצנח ל-2,000 ק"מ בשנה.

אז אני מעריך שהסבירות לתקלות תצנח גם היא, בגלל הנסיעה המועטה.

לכן אני "מרוויח" את הרכב בלי תקלות משמעותיות ותקין לנסיעות מנהלתיות.

אם אני עכשיו "מושך" וממשיך לנסוע איתו לעבודה מדי יום ובעצם "קורע" אותו עם נסועה מוגברת כזו - אז התקלות יגיעו. אני גם אהיה חייב לתקן אותו אם אני רוצה לשמור את הרכב כרכב שני במקום לנסות למצוא נבלה זולה אחרת שאני לא מכיר. זאת בזמן שגם כך אני מעריך שעוד שנה אני אקנה עוד רכב.

לכן אם אני מתרגם את הסיפור הזה למספרים:

זה כבר היום לשלם יותר על ביטוח + טסט + נסיעות + טיפול שנתי. (נסועה של 2,000 ק"מ בשנה)

אני מעריך את זה ב 6,000 שקל לשנה ללא קשר לרכב הראשי. מול הסיכון של המשך נסיעה ברכב וסיכוי מוגבר לתקלות משמעותיות. מספיק שהגיר מתפגר עוד 10,000 ק"מ (חצי שנה של נסיעה מוגברת) ואני מפסיד את אותו סכום בדיוק. כאשר אאילו הייתי הופך את הרכב למשני, אז התקלה היתה פוגשת אותי רק עוד 5 שנים (!!!)

זאת לעומת האפשרות שאני אסע איתו עוד 20,000 ק"מ בלי בעיות משמעותיות ואז אנקוט בדיוק באותה אטרטגיה.

אז כביכול "הפסדתי" 6,000 שקל על רכב שני שכרגע אני לא ממש צריך.

המקום שאני מעריך שבו אולי אני טועה, הוא שהסיכוי לתקלה לא מושפע בעיקר מנסועה אלא מזמן, ואז לא משנה אם נסעתי 1,000 ק"מ או 10,000 ק"מ.

פורסם

המקום שאני מעריך שבו אולי אני טועה, הוא שהסיכוי לתקלה לא מושפע בעיקר מנסועה אלא מזמן, ואז לא משנה אם נסעתי 1,000 ק"מ או 10,000 ק"מ.

זה מה שבאתי לכתוב לך. היו לי בעבר רכבים עם ק"מ ברצפה שטופלו במוסך מסודר לפי הוראות יצרן ועדיין היו תקלות, ולא מעט.

בולמים, גומיות, מצבר, צמיגים, חיישנים, רדיאטור וכו'. חוץ מזה שגם אם אתה לא נוסע הרבה טיפול פעם בשנה אתה חייב.

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

אז זה מה שקרה בחלוף חודשיים בלבד.

עשיתי טיפול קטן לגיר - 2,000

נתקעתי בכביש בגלל אלטנטור שהלך - 1300

החלפתי יוניט חום - 400

כנראה נדרשים עוד תיקונים - בין השאר החימום באוטו הפסיק לעבוד.

נקנתה פיאט בראבו 2011, הפג'ו עברה לאשתי.

• תוכן חדש...