Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3938 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים,

ראשית אומר שגיליתי את הפורום לאחרונה, ואני ממש נהנה מכל כניסה לכאן.

ולעניין לשמו התכנסנו-

אני בן 26, סטודנט בירושלים, ואחרי כמה שנים של עבודה מאומצת ונסיעות מרובות בתחב"צ הגיע השלב להתקדם לרכב משלי. (בעיקרון הכיוון היה קטנוע, לחיסכון מקסימלי בזמן, דלק וחיפוש חניה, אך בגלל התנגדות ההורים התפשרנו על רכב).

כיוון שאני לא מעוניין להוציא את כל החסכונות שלי על רכב, הגדרתי מסגרת תקציבית של 20K, ועדיף אפילו פחות כי בטח נצטרך יישור קו מסוים.

קראתי בחודש האחרון בערך כל פוסט אפשרי בפורום ייעוץ ברכישת רכב, אך עדיין מעדיף לשאול את שאלותיי בעצמי.

הרכב ישמש בעיקר לנסיעות בתוך העיר: בית-אוניברסיטה-עבודה, משהו כמו 30 ק"מ ביום. נסיעות מחוץ לעיר אני מניח שיהיו מדי פעם, אך לא המון (היום לא יוצא מהעיר כמעט בכלל, אבל כשיש רכב צמוד...). רוב הזמן אסע בו לבד, לעיתים עם נוסע או שניים. רווק ואין ילדים באופק.

הכיוון הוא אוטומט. יש יכולת לנהוג על ידני, אבל אני לא אוהב את זה ומעדיף שלא.

האופציות שחשבתי עליהן היו גטס (שנתון 2006 ומעלה, ולא glf), פיג'ו 206, פונטו ספייס, פיאט פנדה.

העדיפות היא לרכב אמין ומשנתון גבוה יחסית (אחרי 2006)

לגבי הגטס - לחבר טוב יש גטס 2008 אוטומטית כבר 3 שנים, מנסיון שלו הגטס עושה 1 ל-9 בעיר שזה המוןןן.

206 - יש כל מיני דיבורים על בעיות גיר וחשמל ב-206, יש אמת בפרסום? להתרחק?

פונטו - לצערי בחודש האחרון לא מצאתי ביד2 אף לא אחת ראויה (כולן עם 200K ק"מ וצפונה, מנועים שהוחלפו וכו').

פנדה - על פניו נראה לי רכב חמוד ומתאים לצרכים המינימליים למדי שלי, אך אני חושש מעט מהגיר הרובוטי. אם ה"בעיה" היא קופצנות בהעברת הילוכים וכדומה, אני אתמודד עם זה. אבל אנשים מזהירים אותי מפני תקלות יקרות וסבוכות בגיר שיכולות להגיע ל-6000 ש"ח ונפוצות למדי. מישהו יודע לאשש או להפריך?

אם אמתח את התקציב, אני יכול להכניס בו גם פונטו גרנדה (אותן שאלות לגבי הגיר הרובוטי), סיריון, או מיקרה, אבל כאמור מעדיף שלא לעבור את ה-20K במידת האפשר.

בקיצור, אחרי החפירה המאסיבית לעיל, אני בעיקר מעוניין לשמוע חוות דעת על הפנדה - יש לי על הכוונת אחת משנת 2007, יד שלישית, 120K ק"מ, שנראית שמורה למדי. מישהו התנסה בפנדה משנתונים כאלה ויודע לספר לי על הגיר?

חוץ מזה, אם יש עוד הצעות לרכבים שלא בדקתי, אשמח לשמוע.

בעדיפות לאוטומטיות, מיני/סופר מיני (לא קל למצוא חניה באוניברסיטה...), חסכוניות ואמינות.

תודה לכולם, תבורכו!

פורסם

הגיר הרובטי לא נחשב לשיא האמינות, בגטס הוא עדיף.

גם הפעולה שלו במיוחד בעיר פחות נעימה.

הופנדה גם חלשה מהגטס.

לכן לעיר כמו ירושלים הייתי לוקח גטס, פחות חיסכונית אבל אמינה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לכל אחד יש דעה שונה בעניין, לדעתי כדאי לבדוק גם בתקציב הזה, חבל לקנות משהו עם בעיות שיכלת לדעת עליהן מראש..

אלא אם כן יש לך חבר\מוסכניק שאתה מכיר ויכול לבדוק בעצמו כטובה או משהו..

פורסם

נראה לי שאקח לבדיקה, better safe then sorry.

אז כרגע מה שעל הפרק הן פונטו ספייס (מחפש 2006 דינאמיק), יונדאי גטס (2007-08 מאובזרות).

העדיפות שלי היא לפונטו בגלל צריכת הדלק, מצד שני אני מבין שהגטס אמינה יותר וזולה יותר מבחינת חלפים וכו'?

יש לעוד מישהו חוות דעת על הפנדה, בדגש על הגיר הרובוטי?

עוד רכבי מיני/סופר מיני אוטומטיות שיכולות להתאים ולא הזכרתי?

תודה ושבוע טוב חברים.

פורסם

בתקציב שלך מצב הרכב חשוב הרבה יותר מהכישורים שלו. שברולט אוואו לא הייתי קונה מכיוון שזה רכב לא בטיחותי בעליל.

גם אם הרכב יצרוך קצת יותר דלק זה עדיף אם תמצא רכב שמור כי יכול להיות שתחפש רכב חסכוני אבל לא טיפלו בו כראוי והוא ישחט אותך במוסך.

פורסם

צודק, ודאי שמצב הרכב ואופן הטיפול בו הם הדברים העיקריים שאני בודק.

כרגע יש לי על הפרק:

פנדה רובוטית שעל פניו נראית מטופלת היטב, ק"מ סביר בהחלט, ידיים פרטיות בלבד.

גטס - כמה אופציות אוטומטיות gli, ק"מ גבוה מהממוצע, רובן התחילו בליסינג

פונטו - אחת ויחידה שמצאתי בירושלים, אוטומטית, 200K ק"מ, והשנתון הכי נמוך בחבורה הנבדקת - 2005.

מה דעתכם?

מצד אחד, הגטס באמת תיתן לי את הראש הכי שקט לדעתי, וגם אם לא הן כ"כ נפוצות שהחלפים זולים וזמינים. עם זאת, צריכת דלק של 1 ל-9 מול 1 ל-14 או 15 בפנדה למשל, זה כבר די שחיטה לכיס. ועוד ברכב כזה קטנטן.

החשש העיקרי שלי בפנדה הוא מהגיר הרובוטי - פחות מבחינת הנהיגה עצמה (לא מחפש את שיא הנוחות והרוך, נטו פונקציונליות של להגיע מA לB בלי אוטובוסים), אלא יותר בכיוון אמינות הגיר. לכן זה באמת משהו שאשמח לשמוע עליו ממי שמכיר והתנסה בנהיגה עליו.

פורסם

תקלה קטנה יכולה "לקזז" לך את כל החסכון בדלק. אם גיר רגיל יכול לבוא בחשבון אני הייתי קונה פיג'ו 206 ידנית 2007-2008 או פונטו גראנדה ידנית (וכמובן גם גטס).

פורסם

ההעדפה היא לאוטומט על פני ידני, היות ורוב הנהיגה שלי היא בתוך העיר ובעיקר בשעות הלחץ והפקקים.

מה עם 206 אוטומטית מ-2007?

פורסם

במידה ואמתח את התקציב ל-25K (בכל זאת כמובן אבצע יישור קו לאחר הקנייה),

יש המלצות חדשות מלבד מה שהוזכר לעיל?

בנוסף,

אם האופציה של ידני כן על השולחן, מה כדאי בתקציב כזה?

השיקולים הם בעיקר שיהיה קומפקטי, חסכוני, אמין. עוצמת הרכב והנאה מנהיגה הם בונוסים נחמדים אך פחות מהותיים.

פורסם

אם ידני הגטס עדיין על הפרק ברמות גימור gli/glx/gls,פיאט גרנדה פונטו עדיפות למנוע 1.4 למרות שאין הרבהכאלה,פיאט פנדה רכב מאוד חיסכוני.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אם ידני כן בתקציב הזה, אולי אפשר לדחוס איזו אלטו 2010 או פזו 107/סיטרואן C1. זה יהיה דחוק כנראה במסגרת התקציב.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
אם ידני הגטס עדיין על הפרק ברמות גימור gli/glx/gls,פיאט גרנדה פונטו עדיפות למנוע 1.4 למרות שאין הרבהכאלה,פיאט פנדה רכב מאוד חיסכוני.

מחזק לדעתי הגטס יכולה להתאים ברמת הגימור הנכונה.

בסופו של דבר אתה מחפש רכב שבעיקר 'יתן עבודה'

• תוכן חדש...