Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3927 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השאלה היא כזאת,

אני מתעניין ברכישת מגבר (אולי אפילו יד שניה),

איך אני יודע אם הוא "יסחוב" את הקומפוננט/סאב או לא ?

נניח לדוגמא קומפוננט מורל הייבריד 602,

לפי האתר של מורל הוא צורך 600W/140RMS.

שוב רק לצורך הדוגמא, מגבר Sundown SAX-100.4D,

על הנייר:

[TABLE]

[TR]

[TD][/TD]

[TD][/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]----RMS power, 4 ohm stereo

[/TD]

[TD]100W x 4CH[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]----RMS power, 2 ohm stereo

[/TD]

[TD]160W x 4CH[/TD]

[/TR]

[TR]

[TD]----RMS power, 4 ohm bridged

[/TD]

[TD]320W x 2CH[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

מה זה אומר לי ?

אשמח לעזרה .

תודה .

Peugeot 106 XS 1.4 96' -> Toyota RunX 1.6 03' -> Mazda 3 2.0 08'

HU: Pioneer AVH-8650BT | Amp: Rainbow iPaul 4.300 Skull Edition | Component: Soon | Sub.W: Morel Primo 124

פורסם

בפשטות:

ה100W מסמל את ההספק של המגבר לכל ערוץ שמע. 4 מסמל את מספר הערוצים. כל ערוץ מספק עד 100 וואט לכל רמקול. 4 ערוצים = עד 4 רמקולים, או במקרה שלך 4 סטים של קומפוננט כמו המורל.

נתון הohm מתייחס להתנגדות חשמלית של הרמקולים. רוב הרמקולים לרכב, בהם גם הרמקולים של מורל, בעלי התנגדות של 4 OHM.סאבוופרים, לדוגמא בעלי התנגדות נמוכה יותר של 2 ואף של OHM 1.

הנתונים הללו, 160 ו100 אומרת בתיאוריה שתוכל לספק לרמקולים עד כ65% מהיכולת הספיגה שלהם כאשר המגבר פועל במלוא העוצמה שלהם. הסף הזה של 160 הוא טכנית סף העוצמה שבו אתה עלול להזיק להם פיזית. זה לא אומר שלא תוכל לשמוע חזק, כי מדובר על בפועל על המון כוח ממגבר חזק.

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

פורסם

140 וואט שהסט הזה מסוגל לספוג לזמן מתמשך - אבל מה שלא אומרים לנו זה באיזה תדר, בכמה THD ואם זה בהכרח לוקח בחשבון גם את זלילת ההספק על הקרוס הפסיבי וגם כמה הקרוס הפסיבי מסוגל לספוג?

בוא נעשה חיים קצת יותר פשוטים - הסט יוכל לספוג באופן מתמשך תדרים שמתנגנים בהספק של 140 וואט.

אתה שומע מוזיקה - אתה לא שומע טון מתמשך - ההספק הרגעי שהרמקול יכול לספוג יכול להיות גבוה מכך בהרבה אבל בחיים האמיתיים, במוזיקה, בטווח שאתה תהיה מסוגל לשמוע מבלי שיכאב לך, צריכת ההספק שהרמקול הזה יציג כלפי המגבר תהיה נמוכה בהרבה.

מתוך ידיעה שגם המגבר מסוגל לספק פיקים רגעיים הרבה יותר גבוהים מאשר 100 וואט במוזיקה יומיומית אתה כבר אמור להבין שאתה כנראה תהיה מכוסה על ידי המגבר הזה והספק לא תהיה הבעיה שלו.

הבעיה של המגבר תהיה כמה THD הוא יוציא אל הרמקולים - זה מה שבאמת ישרוף אותם גם אם ההספק הוא נמוך.

לשמחתך מדובר במגבר טוב ונקי יחסית מעיוות שמיע.

הבעיה היותר קשה היא עד כמה רצפת הרעש של המגבר הזה נמוכה - SNR במילים אחרות וגם כאן מדובר במגבר לא רע בכלל.

בשביל הסט שציינת (שזה במקרה הסט שמותקן לי כרגע ברכב) ובשביל המגבר שציינת (שזה במקרה המגבר שמותקן לי כרגע ברכב) אתה תקבל תוצאה יפה מאוד מהסט הזה, מנסיון רב כמו שאתה כבר מבין מהמשפט האחרון שלי.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

תודה על התגובות חברים,

לדוגמא איך המגבר מאסיב אודיו bx4 לעומדת הsundown?

האם הsundown יוכל להחזיק קומפוננט וסאב? (הסאב בגישור, של מורל פרימו 124

ושאלה נוספת איך הסאב jl10w3v3 לעומת הפרימו?

תודה.

HU: Pioneer AVH-8650BT | Amp: Rainbow iPaul 4.300 Skull Edition | Component: Soon | Sub.W: Morel Primo 124

פורסם

אני לא זוכר כמה הסאן דאון הזה מספק לערוץ ב2 אוהם אבל בגישור הוא יספק את הסכום של זוג הערוצים ב2 אוהם (רק שבגישור ההתנגדות תהיה 4 אוהם וההספק יהיה הסכום של שני הערוצים ב2 אוהם)

מנסיון שלי - להרים סאב וופר של סאן דאון אודיו מדגם SA10 היה לו קשה והתוצאה היתה לא מרשימה, לעומת זאת סאב וופר נציל מאוד ובעל ספיגת הספק קטנה של אלפיין SGB BR 10 אינטש הוא מרים יפה מאוד - אני מניח שהוא יסתדר היטב עם סאב וופרים שמסוגלים לספוג עד אזור ה400 וואט ועם נתון נצילות טוב - היטב.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

כמה זה נתון נצילות טוב - היטב?

יש לציין שהמגבר לא אצלי וזה רק שאלות לצורך למידה.

• תוכן חדש...