Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3958 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני יודע שהשאלות שאשאל הם בגדר "ללא מענה" ושביטוח זה לרוב הימור. מי יודע אם תשתמש בו או לא ומתי.

אך בכל זאת, הייתי רוצה לדעת מה הדעה של אנשים בוגרים ממני ועם יותר נסיון בנושא הזה.

לאחרונה, חבר פתח סוכנות ביטוח פרטית. יצא לנו לדבר פעם או שתיים על פוליסות ביטוח (שעד לפני שבועיים הייתי בור לגמריי ולא ידעתי בכלל איזה פוליסות יש לי או מה הן מכסות).

לאחר בירור של דין ודברים, גיליתי שיש לי ביטוח בריאות בלבד.

אז ביקשתי הצעה לפוליסות נוספות שנראות לי רלוונטיות לאנשים בגילי והן:

*פוליסת ריסק (חיים)

*פוליסת סיעוד

*מחלות קשות ותרופות שלא בסל

*ניתוחים

כל הפוליסות האלו שוות לי בערך 250 ש"ח לאדם, כולל אישתי - בסביבות ה 500 ש"ח בחודש היום.

עשיתי חישוב של העליה ההדרגתית בפרמיות של כל פוליסה בנפרד, ויוצא שבעוד 15 שנה, החיוב החודשי יהיה באיזור ה 1200 ש"ח. והוא רק עולה משנה לשנה. סכום לא מבוטל.

העניין הוא כזה, נניח שבעוד 20 שנה, כשהחיוב יגיע לסביבות ה 2000 ש"ח בחודש. וארצה לבטל\לקצץ - בעצם זרקתי את הותק של כל השנים לפח. ופוליסות חדשות סביר להניח שכבר לא ניתן יהיה לעשות בגלל גיל\מצב רפואי וכו'.

מצד שני, אלו ההצעות הכי זולות שאפשר לקבל, משום שכרגע לפחות אישתי ואני לא נמצאים מול אף גורם סיכון. יכול להיות שאם לא נעשה פוליסות היום, מחר תצוץ מחלה שאף חברת ביטוח לא תהיה מוכנה לקחת את הסיכון ולבטח אותנו בגללה. או לחילופין, תסכים תמורת פרמיות גבוהות בהרבה.

שוב, אי אפשר לחזות את העתיד, אבל הייתי רוצה לשמוע דעות מבעלי ניסיון חיים גדול משלי.

הרבה פעמים עשיתי החלטות בגיל מסוים, שמאוחר יותר נראו לי טיפשיות. את זה אני מנסה למנוע הפעם. תודה :)

Putting a rear-spoiler on a front-wheel drive car. Yeah, that's gonna help

פורסם

אני בדיוק לפני אותה החלטה, מנסה להחליט איך אני מחלק את העוגה של התשלום החודשי

ואני צריך לשלם גם עבור ביטוח של הילדים שלי.

כעיקרון כמה שיותר טוב יותר טוב, אבל אי אפשר להוציא מאות שקלים בחודש רק על ביטוחים.

יש נושאים מסוימים שיש להם פרמיה קבועה, לדוגמא ביטוח חיים שמפסיקים אותו ממש ב 1/9, לטווח הקצר זה יקר יותר, לטווח הארוך יש חסכון דיי משמעותי.

לא הבנתי מה זה ניתוחים? יש ביטוח בריאות משלים שב"ן או מהשקל הראשון, אמרת שיש לך כבר, לא?

פורסם

אני חושב ככה, ביטוח של הקופת חולים + משלים שב"ן לניתוחים השתלות ותרופות מחוץ לסל(לא אמור להיות יקר). ביטוח סיעודי גם יש בדרך כלל בהסדר דרך הקופת חולים.

תאונות אישיות - מיותר לגמרי, אני רואה את זה לפי זה שזה הביטוח היחיד שמציעים לך כשאתה במקרה מדבר איתם בטלפון- משמע זה הכי ריווחי להם והכי הפסדי לך.

ביטוח חיים - מיותר, יש בפנסיה כך שהשארים שלך יקבלו קצבה אם חס וחלילה יקרה לך משהו. בנוסף אם יש לך משכנתא גם שם יש את הביטוח הזה והמשכנתא תכוסה במקרה של מוות של אחד מבני הזוג.

כל השאר נראים לי ממש ממש ממש מיותרים.

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם

לגבי ביטוח חיים - צריך לבדוק מה כלול בביטוח הפנסיוני (הרי שליש מתשלומי הפנסיה הוא בעצם פרמיית ביטוח חיים ואבדן כושר עבודה).

לגבי ביטוח המשכנתא - יש בו מלכודת, משום שהוא מבטח למקרה מוות בלבד, אבל אם אתה נותר נכה 100% עדיין יהיה עליך לשלם את המשכנתא. צריך להביא הוצאה זו, כמו כל הוצאה אחרת, בתכנון ביטוחי חיים ואבדן כושר עבודה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
היום יש משלים, אותו אני מבטל. בהצעה יש אחר שמתחיל מהשקל הראשון.

לבטל את המשלים זו טעות,

תראה איך אתה יכול להרחיב אותו אולי,

מדובר בביטוח מאד חשוב,וזה מניסיון.

• תוכן חדש...