Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3970 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז בגדול יש לי תואר ראשון ומקצוע :) אני לא מחפש לרכוש מקצוע חדש בתחום הרכב,

מנגד, אני מעוניין להתחיל ללמוד בצורה מסודרת (מהאינטרנט) אודות הרכב, המנוע, מערכות החשמל והקירור, על מנת שאוכל להבין בצורה מהותית אודות התיקונים והפעירות איתה ניתן להגיע למוסך... ואם אפשר לבד לתקן כל מני דברים אז למה לא בעצם ?

האם יש מקום מסודר בו ניתן ללמוד ?

או האם יש ספר ב PDF שהוא ספר טכני על רכב ולא רק פתעול צד נהג אלא צד טכנאי ?

יש לי יכולת למידה גבוהה מאוד, ונסיון רב עם חומרת מחשב והרכבת ריכים אלקטרונים.. אבל לי נמאס כבר מהסיבונים של המוסכים שעובדים בצורה לא ברורה.

אודה לכל פיסת אינפורמציה, מהדברים הפשוטים והברורים ביותר, עד למערכות החשמל, פלאגים, אגני שמן וכ'ו.

פורסם

האינטרנט הוא מקור מעולה ללימוד תיאורטי של תחום המכונאות, למי שיש ידיים טובות וחוש טכני מפותח הרבה יותר קל לעבור אחר כך לתכל'ס.

ביוטיוב יש כל סרטון אפשרי על מערכות הרכב. משם אפשר להמשיך לקריאת ספרות טכנית מקצועית, מאמרים, כתבות ופורומים שיש בהם לא מעט מידע.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אנגלית שלי ברמה גבוהה מאוד, תודה רבה על הטיפים לעזרה,

אין לי חברים מכונאים, היכן ניתן לרכוש את הספרים האלו ביד שניה ?

פורסם (נערך)

יכולת למידה גבוהה זה כבר טוב.

בכללי קשה למצוא משהו מסודר.

אולי קיימים ספרי אוטוטרוניקה אבל קשה להשיג.

אני את כל הידע התיאורטי רכשתי בעיקר מהאינטרנט. (לא ישקר, בסופו של דבר על כל התיאוריה, יצא לי לראות מנועים מפורקים, או חתך של מנוע לצורך למידה, וזה עוזר ללמידה).

הבעיה זה הסדר של הדברים, לכל נושא יש כמה תתי נושאים, ויש טכנולוגיות שכל הזמן מתחדשות.

אם יש לך תואר ראשון זה כבר טוב.

סך הכל ברכב הבסיס הוא מה שהיה לפני 50 שנה, תלמד טוב איך פעלו מנועים של פעם, תצורות מנוע שונות תבין את היתרונות והחסרונות ואז תתחיל לעבור למנועים של היום.

כנל לגבי כלל המערכות.

למזלנו יש את יוטיוב.

יש שם הכל מהכל, רק צריך זמן וכוח..

בהצלחה.

אחרי שתבין טוב טוב מה כל מערכת עושה, ואת התפקידים של כל רכיב ברכב, עם הרבה עזרה מצד הפורום תוכל לאבחן תקלות קלות ברכב, פשוט תתחיל לקרוא בעיות של אנשים אחרים, ומה המקצוענים הגיבו להם ואיך נסגר הסיפור בשטח.

לא מסובך אבל לוקח זמן!

עריכה אחרונה על ידי nir100
פורסם

התחלתי לצפות בערוצי יוטיוב לפני השינה, ממש ממש מוצלחים ! היה ממש מעניין לראות כיצד נראה מערכת בלימה של תוף וכיצד לרוקן את אגן השמן והלחליפו. כן מעניין אותי בעיקר להבין על הרכב שלי, רנו קליאו החדשה. האם יש באינטרנט PDF מכני ? ולא רק DRIVERS BOOK ? (ספר נהג) אני מעוניין בספר תיקונים שמספר על הבעיות הנפוצות ועל התיקון שלהם, האם ידוע לכם מהיכן או מאיזה אתר ניתן להשיג את זה ? (מה שיש למוסכים)

פורסם

שאני קורא את השירשור הזה אני ניזכר שיצר איתי קשר מישהו מהפורום שגם רצה ללמוד את התחום ופשוט היה שולח לי תמונות של חלקים על מנת שאסביר לו מה זה כל חלק וחלק וכיצד הוא עובד וכך לאט לאט הוא למד והיתקדם. אין לימודים טובים יותר מאשר מעשי! לראות את החלקים בעיניים ולהיתעסק איתם.

לפותח השירשור - אני מזמין אותך אישית ליצור איתי קשר אם תרצה גם ניפגש ואלמד אותך כמה שיותר על הרכב עם מיכסה מנוע מורם שתראה כל חלק וחלק ואם תרצה לפרק ולהרכיב ולהבין את תהליך העבודה של המנוע ומה שמסביב! יש לי את כל הכלים הנחוצים לכך אז אל תתבייש!

מרק - החובבנים (ללא תעודות) שיש ביוטיוב עושים עבודה הרבה יותר מקצועית מהרבה מכונאים (בעלי תעודות) שיש בארץ אז אפשר רק להגיד להם שאפו ענק וללמוד מהם לא מעט!

פורסם
שאני קורא את השירשור הזה אני ניזכר שיצר איתי קשר מישהו מהפורום שגם רצה ללמוד את התחום ופשוט היה שולח לי תמונות של חלקים על מנת שאסביר לו מה זה כל חלק וחלק וכיצד הוא עובד וכך לאט לאט הוא למד והיתקדם. אין לימודים טובים יותר מאשר מעשי! לראות את החלקים בעיניים ולהיתעסק איתם.

לפותח השירשור - אני מזמין אותך אישית ליצור איתי קשר אם תרצה גם ניפגש ואלמד אותך כמה שיותר על הרכב עם מיכסה מנוע מורם שתראה כל חלק וחלק ואם תרצה לפרק ולהרכיב ולהבין את תהליך העבודה של המנוע ומה שמסביב! יש לי את כל הכלים הנחוצים לכך אז אל תתבייש!

מרק - החובבנים (ללא תעודות) שיש ביוטיוב עושים עבודה הרבה יותר מקצועית מהרבה מכונאים (בעלי תעודות) שיש בארץ אז אפשר רק להגיד להם שאפו ענק וללמוד מהם לא מעט!

אשמח להצטרף ללימודים גם אם יש לך את הסבלנות ללמד.

פורסם

וואו, אין לכם מושג כמה זה מחם את הלב לקרוא את התגובות. באמת חשוב לי ללמוד לעומק ולהבין בצורה ברורה כיצד הרכב עובד על כל חלקיו השונים והמערכות. אני חושב שההצעה שלך מעולה, אם יש לך זמן אשמח לקפוץ ולשמוע הסברים :)

פורסם (נערך)

אני נמצא בדיוק בססטוס שלך וחיפשתי ללמוד את הנושאים הנ"ל, בדיוק מאותן הסיבות שציינת ובנוסף בגלל שהתחום של דיאגנוסטיקה נשמע מאוד מעניין אך הרגשתי שכדאי לרכוש ידע בסיסי (תיאורטי לפחות), לפני שמתחילים ממש להתעסק עם קודי תקלות, קריאות של נתוני המנוע, חיישנים וכו'. (כבר רכשתי כבל דיאגנוסטיקה VAG-COM מקורי :wink:).

לכן התעניינתי בקורס שיקנה לי ידע תיאורטי וגם מעשי, ללא צורך בדרישות קדם כגון ניסיון בתחום וכו'.

יש שתי מכללות בת"א שמציעות קורסים דומים - קורס אוטוטרוניקה במכללת עתיד וקורס יסודות הרכב המודרני במכללה של איגוד המוסכים.

הבעיה שאין ביקוש לקורס הרגיל שאינו דרך משרד הכלכלה, מכיוון שהוא לא מעניק תעודת הסמכה / מקצוע.

לצערי, מועד הקורס נדחה בכל פעם מחדש בשל חוסר ביקוש בשני המקומות.

אז החלטתי לרכוש את המארז של ספרי אוטוטרוניקה (ספרי לימוד + ספר שאלות ותשובות):

http://mea.sifrut.co.il/index.php?id_product=67&controller=product

הצלחתי למצוא את המספר הקטלוגי של המארז לפי המידע באתר של משרד התמ"ת:

http://www.moital.gov.il/cmsTamat/mea_book.aspx?NRNODEGUID=%7B2C0BA04C-B47C-4466-94DA-4A0319D7AB14%7D&book=252

בינתיים אני מתכנן להתחיל ללמוד מהספרים + לפתור את השאלות, כדי לרכוש ידע תיאורטי בסיסי.

מניסיון במהלך התואר הראשון, למדתי שכשיש את כל ספרי הלימוד מוכנים ומסודרים, הרבה יותר קל להיכנס לשגרת לימודים, להתמיד וגם לסיים עם זה.. :lol:

מקווה שעזרתי

עריכה אחרונה על ידי fusion-x
  • תוכן חדש...