Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3962 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

אני נוהג כ- 30 שנה ונוסע המון וחלק גדול מהזמן בחושך ומזה כשנתיים+ אני עד למספר תופעות שמזעזעות אותי מבחינת שימוש באורות ותקינותם.

1. אחוז לא סביר של מכוניות נוסע עם פנס אחד לא עובד/לא מכוון(מסנוור)

2. שימוש מאוד ליברלי באורות גבוהים - הדלקה בכל מצב שהרכב שלפניו לא צמוד לפגשו, הדלקה בכל סוגי הכבישים (במיוחד בבין עירוניים עם גדר הפרדה - כן!!!! זה עדיין מסנוור), לעיתים קרובות אי כיבוי גם בכביש דו סתרי (דוגמת הכביש בין נהלל לעפולה) כשבא רכב ממול :twisted:. מנהג חביב משום מה בעיקר על נהגי מוניות.

3. שימוש נרחב במנורות ומערכות תאורה aftermarket, שרובן באיכות ירודה, מזעזעת ולא תקנית.

אני אישית לא מבין את הזלזול הזה בנהגים אחרים שסביבך. הרבה שנים שנהגתי - לא עלה על הדעת להפעיל אורות גבוהים כשאתה רואה לפניך רכב.

העולם משתנה וכנראה זה חלק מההתבהמות והאנוכיות שפשתה בינינו, שלא לומר תרבות קלוקלת.

קיה ספורטאז' 2.0 ליסינג

סקודיאק דיזל Exclusive לזוגתי (כבר לא: יונדאי סנטה פה דיזל, אלתיאה דיזל - עדיין מתגעגעים)

ALFA ROMEO 75 TS - מוסבת כבר לא ☹️, מקורית כבר כן 🙂

פורסם

הבעיה שגורמי האכיפה לא אכפת להם מכלום, אז הכבישים נראים כמו שדה קרב של נדחפים, בהמות ואנשים שלא שמים קצוץ על הסביבה.

פורסם

משום מה נדמה לי שביממה האחרונה שמעתי ג'ינגל ברדיו אודות בדיקות משרד הרישוי או משהו כזה לתאורת רכב בכבישים בימים הקרובים,

מקווה כי רכבים רבים יאותרו ויטופלו בגין הבעיות שהעלה פותח שרשור.

כשאתם מחפשים את המקומות המעניינים באמת!

👈 היסטוריה על המפה | :wave: פרוייקט טיגארט

פורסם

שכחת שמדליקים גם אורות ערפל כשלא צריך.

יש גם מקרים שכרכב מזהה שיש רכב, אז הוא עובר לאור נמוך ואז שנייה לפני שהוא עובר אותך, חוזר לאורות גבוהים וכתוצאה מזה מסנוור אותך :( אפשר לחכות עוד חצי שנייה - שנייה ואז לחזור לאורות גבוהים.

Seat Leon FR Mk3 1.8TSI DSG 2015

Skoda Fabia Mk1 1.4 16v 2005 - sold

פורסם (נערך)

פות'ש, סיכמת את העניין יפה. רק להוסיף עוד שתי נקודות:

4. DRL- אנשים שנוהגים ברכבים עם הפיצ'ר הזה, פשוט הפסיקו להדליק אורות. עיזבו שהפנסים האחוריים לא נדלקים, אבל לך תשכנע מישהו שנוהג עם זה בלילה, שאין לו שדה ראייה בכלל כל עוד לא הדליק את אורות הדרך. אוקי, בעיר יש תאורת רחוב, אבל כבר יצא לי לעקוף מישהו על כביש החוף בין אולגה למכמורת, ואין שם תאורה בכלל. איך הוא רואה משהו?

5. נוהגים בלי תאורה בכלל, גם אם אין DRL. פשוט לא מדליקים אורות ונוסעים חופשי. זו תופעה שמתרחבת כמגיפה.

עריכה אחרונה על ידי yohai71
פורסם

מסכים ביותר עם פות"ש . אני עד לסינוורים של רכבים מולי . תופעה שבאמת הולכת ומתרחבת לצערי.

פעם אני זוכר הייתה מודעות וכיבוד האחר - היו מקפידים לא להדליק אורות דרך בכביש דו סיטרי כשמגיעים רכבים ממול או רכב מלפנים. היום נאדה.

התנגדות של בידוד איננה לינארית ואם המתח השאריתי באזור הזליגה של גוף החימום כשהאפס מחובר נמוך מספיק לא תהיה זליגה משמעותית. כשהאפס מנותק מלוא המתח מופיע בנקודה החלשה ונוצרת פריצה להקפיץ את הפחת.

פורסם

אני דווקא זוכר שגם בצעירותי (לפני שני עשורים) היו נהגים רבים שסינוורו עם האורות הגבוהים בדיוק כפי שמתאר פות"ש.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

אמנם אני ״רק״ 7 שנים בכביש, אבל מאז ומתמיד הפתרון היה הרמת אור גבוה לנהג המסנוור. כמעט בכל המקרים הנהג מבין את הרמז.

You may kiss the bride.

בא לשאול על חשבון בנק, יצא נשוי. קארספורום.

פורסם

ותחשבו שלפני 40 שנה עדיין היו נפוצות מאד מכוניות בעלות מצבר של 6V, בעיקר גרמניות.

נהיגה בלילה היתה פשוט סיוט, ולכן היו מוסיפים מגברי מתח וממסרים, בתקווה להגביר את עוצמת האורות.

נורות הלוגן החלו להופיע בתחילת שנות ה 70', והמכונית הראשונה שעשתה בהן שימוש היתה האופל דיפלומט.

החל מסוף שנות ה 90' כל המכוניות מצויידות בנורות הלוגן, ללא יוצא מן הכלל.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
אמנם אני ״רק״ 7 שנים בכביש, אבל מאז ומתמיד הפתרון היה הרמת אור גבוה לנהג המסנוור. כמעט בכל המקרים הנהג מבין את הרמז.

לצערי זה הפך לסוג של פתרון, אבל כמו שאנטיביוטיקה היא לא פתרון לחיידקים, אלא תרופה לסימפטומים שלה, סינוור נגדי גם מסוכן (כי הנהג השני מסונוור ויש עכשיו 2 מכוניות שנוסעות זו מול זו שהנהגים שלהן מסונוורים) וגם להפתעתי לא תמיד עובד (תאמין לי שאני מכיר את הנוהג), במיוחד בכבישים בין עירוניים שבהם רכב שבא מהצד השני של גדר הפרדה בכלל לא מבין (או לא אכפת לו) שהוא מסנוור אותך.

קיה ספורטאז' 2.0 ליסינג

סקודיאק דיזל Exclusive לזוגתי (כבר לא: יונדאי סנטה פה דיזל, אלתיאה דיזל - עדיין מתגעגעים)

ALFA ROMEO 75 TS - מוסבת כבר לא ☹️, מקורית כבר כן 🙂

פורסם

מעבר לנהגים המסנוורים באור דרך-גבוה ביודעין או בחוסר תשמות לב/איכפתיות יש גם רבים המסנוורים בזמן שימוש באור מעבר-נמוך. מכוניות רבות נוסעות כאשר פנסי החזית אינם מכוונים כראוי ומסנוורות גם באור מעבר("אורות נמוכים"). מדוע זה קורה ?

מצטט משהו שכבר כתבתי פה בעבר ועדיין רלבנטי:

סיפור מעניין ועצוב בנושא כיוון אורות.

פעם לפני שנים רבות התיר משרד הרישוי למכוני רישוי לתקן במקום ליקוי של כיוון אורות שהתגלה במהלך הטסט , תמורת תשלום נוסף.

כמובן מכוני הרישוי בארץ הקומבינה דאגו להכשיל כמעט כל רכב על סעיף זה ולגזור קופון נוסף על "תיקון" הליקוי ע"י סיבוב קל של 5

שניות של בורג בפנס.

לאחר תחקיר עיתונאי שהוכיח את הרמאות הרווחת קמה קול זעקה ציבורית שהכריחה את משרד התחבורה לעשות מעשה.

נקבע כי כוון אורות לפנסי חזית כלולים במחיר בדיקת הרישוי. כלומר אם נתגלה ליקוי חובה על המכון במקום לתקן על חשבונו וזמנו את

הליקוי. לכאורה הכל טוב ויפה ומכוני הרישוי "באו על ענשם" והציבור יצא נשכר.

מה שקרה בפועל , וכאן הבעייה , אין למכוני הרישוי שום מוטיבציה לבדוק ביסודיות את כיוון האורות או להכשיל רכב לקוי בסעיף זה.

ומדוע ? אם מכשילים על כל סעיף אחר (בלמים, לוחית , מתלים, היגוי וכו') המכון מרוויח באופן ישיר הן על דמי רישוי חוזר, והן

מרוויח בעקיפין או בישירין מהפנייה למוסכים שכנים מקושרים שלשם יגש הלקוח לתיקון.

לעומת זאת בהכשלה על כיוון אורות הוא לא מקבל אגורה מרישוי חוזר וגם "נענש" בעבודה נוספת על חשבונו.

לכן מעשית , וזה בדוק, כל רכב עם אורות לא מכוונים בד"כ לא מוכשל ולא מקבל כיוון ויוצא בשלום על סעיף זה.

בנוסף יספר לי מישהו שראה בפועל כיצד במוסך במסגרת טיפול תקופתי/שנתי המוסכניק טורח לבצע בדיקת כיוון אורות כלשהו.(סעיף המופיע במפרט טיפול של כל יצרן).

פורסם
משום מה נדמה לי שביממה האחרונה שמעתי ג'ינגל ברדיו אודות בדיקות משרד הרישוי או משהו כזה לתאורת רכב בכבישים בימים הקרובים,

מקווה כי רכבים רבים יאותרו ויטופלו בגין הבעיות שהעלה פותח שרשור.

ככל הנראה שמעת תשדיר חסות של משרד התחבורה על פעילות ניידות הבטיחות בלילות.

כל שנה, בימי הקיץ(ימי חמישי בלילה), מתפרסות מס' ניידות לאיתור רכבים עם תאורה לקויה/תקולה/לא חוקית.

אל הניידות מצטרפים "כחולים" וניידת שרות ניידת.

ה"כחולים" מטפלים בעבריינים ה"כבדים"(פנסים שבורים, תאורה לא חוקית וכיוצ"ב).

ניידת השרות מוכרת ומחליפה נורות ראשיות שרופות(במחיר עלות+רווח קטנטן) והנהג משוחרר ללא פעולה עונשית כנגדו.

ה"כבדים" מקבלים קנס משטרתי והורדה מהכביש.

* נתקלתי בניידת כזו בכביש 4(מדרום לצפון), מעט צפונית לצומת בית עובד ליד הישוב(החדש) "אירוס".

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

• תוכן חדש...