Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7837 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

והנה שוב מגיע שלב בניית המערכת.

קצת רקע: באוטו הקודם היה לי HU פיוניר 3100. קומפוננט לאנזר VB 5.25 מקדימה, ורמקולים פיוניר 6X9 בהספק של 260W מאחור.

הנה הגיע לו רכב חדש, ואני רוצה להתחדש גם במערכת.

חשבתי על הרכיבים הבאים:

מקדימה קומפוננט "6.5 - השאלה מה אפשר לשים שם מבחינת העומק - כיום מותקן רמקול 6.5 מה שהגיע מהחברה.

מאחור: כרגע אין כלום. אני שוקל להתקין את ה 5.25 שהיו לי (שוכבים בבית ומעלים אבק). גם החור שם בגודל מתאים ל 5.25.

השאלה שנשאלת היא: מה עם הבאס?

כנראה שאני אצטרך להתקין גם סאב - אבל לא משהו בומסבתי ויקר מדי...

מן הסתם שלכל הסיפור הזה צריך גם מגבר (או אפילו שתיים) - אחרת שום ממברנה לא תזוז.

מה ההמלצות?

התקציב לא משהו ד"א - נגיד איכות סבירה.

על ה HU כרגע לא מדובר, זה לא ממש קשור כאן.

תודה מראש, טל.

אל תעבור על החוק! עברת - אל תתפס! נתפסת - אל תודה! הודית - אל תחתום! חתמת - אל תתפלא!

זהו! אין יותר מאזדה :cry: (או אוטו בכלל :shock: )

פורסם

תן תקציב אחי וננסה להתאים משהו...

hu: jvc kdlhx501 amplifier1: nakamichi pa1004 amplifier2: magnat pantera one sub:cerwin vega v-max front stage: xetec gravity 5.25

פורסם

התקציב הוא חלק מהבעיה.

אם אני רואה שזה יוצא יקר מדי, אני כנראה אמתין עם זה....

נגיד:

קומפוננט = בערך 700 ש"ח

סאב = 600 (אין לי מושג אם זה אחד טוב, אבל נראה לי שסביר)

מגבר לקומפוננטים = בערך 700-1000?

מגבר לסאב = כמה שיותר זול.

אני גם לא רוצה סאב גדול.

מבחינתי, במצב האידיאלי, הקופסה תהיה רחבה אבל קצרה, כך שתתפוס את המקום מצד לצד, תוך בזבוז מינימלי של מקום לאורך הבגאז'.

הערה לגבי כל הרכיבים: רצוי איכות סבירה +, במחיר כמה שיותר נמוך.

אה, ואני הולך להתקין את הכל לבד.

תודה מראש, טל.

אל תעבור על החוק! עברת - אל תתפס! נתפסת - אל תודה! הודית - אל תחתום! חתמת - אל תתפלא!

פורסם

אוקיי אז ככה קומפוננט מוראל דוטק אני מאמין שתשיג ב900 בערך

סאב תקנה מאגנט רפלקס 220RMS אפשר להשיג ב400

מגבר להכל(עדיף ארבע ערוצים מאשר שתי מגברים של שתיים) קנה לך את המגבר של JBL GTO75.4 מהדיוטי פרי זה בערך 950 שקל

קנה לך חוטים של סאונד קווסט וזהו הרי לך אחלה מערכת..אני קצת חורג אבל זה לא חריגה משמעותית 200 שקל בערך והיא משתלמת)

בהצלחה...

hu: jvc kdlhx501 amplifier1: nakamichi pa1004 amplifier2: magnat pantera one sub:cerwin vega v-max front stage: xetec gravity 5.25

פורסם

אני לא אוהב את הפיוניר אבל זה גם אפשרות אבל תצטרך לבנות לו תיבה לבד ואתה תחרוג בעוד מאה שקל מהתקציב...

פורסם

המגבר שהמלצת עליו מוצהר בערך 270W RMS בגישור אז לדעתי חבל לחבר אליו סאב בהספק 220W RMS, סתם בזבוז הספק לדעתי,אם הולכים על הסאב של המאגנאט אפשר להיסתפק במגבר חלש יותר וזה גם יחסוך לו טיפה תקציב

פורסם

שלום לכולם!

קודם כל תודה על התגובות וההצעות.

ממה שאני רואה, אני מבין שאני נופל כאן על 3000 ש"ח בערך (מן הסתם אני אצתרך להחליף גם את ה HU, שזה עוד 1500~ש"ח).

מה אתם אומרים על ההצעה הבאה:

אין כסף = אין סאב.

היות ויש לי כבר קומפוננט 5.25 (מתאים לאחורה), אולי להתקין בינתיים קומפוננט 6.5 קדימה (לקנות) בסדר גודל מחיר של עד 700 ש"ח + מגבר שיסחוב את שני אלה (ורק אותם). אם אני לא טועה, זה אומר שמגבר 800W יספיק. אולי יהיה אפילו יותר מדי. סה"כ כל אחד מהסטים הינו 240W (אם אני לא טועה בסביבות 60 RMS). אולי אני אצליח לחסוך קצת עם העניין.

אז נכון, באס אמיתי לא יהיה לי בינתיים, אבל אולי בעוד זמן סביר יהיה לי הממון לסאב (+מגבר יעודי בשבילו). בינתיים אני מאמין שגם זה ינגן לא רע.

מה אתם אומרים?

נ.ב.

כמובן שאם כבר אני מתקיו מגבר אחד, אני אעשה את החיווט גם לשני, כדי בעתיד כל מה שאני אצטרך לעשות הוא בסגנון של PLUG AND PLAY.... :wink:

פורסם

דבר ראשון, אם תיתן תקציב מוגדר, יתנו לך המלצות לרכישה\מוצרים.. ואז לא תצטרך להתלבט מה כן מה לא ומה לא יתאים ..

(תקציב מוגדר בסך הכל. ואילו רכיבים אתה מעוניין.)

דבר שני, מהזה אימפרזה 2005 ? :)

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם

לצערי זה לא כזה פשוט.

לא מדובר על "יש לי X ש"ח, ואני רוצה לבזבז אותם על המערכת לאוטו".

אם אני ממש אתלהב אני יכול להשקיע גם 5K.... זאת לא הבעיה (היא קיימת, אבל זה לא הבעיה העיקרית).

הבעיה העיקרית היא שמדובר ברכב חברה. ואני לא רוצה להשקיע בו יותר מדי.

היתי לפני מס' ימים במקום אחד ב פ"ת, ושם אמרו לי שאם אני הולך על קומפוננטס + הגברה (וסאב) = איכות סאונד טובה = בערך 4K ש"ח (אני גם צריך להחליף רדיו דיסק).

לכן, אני שוקל ללכת על האפשרות הבאה:

- להתקין מקדימה קומפוננט טוב 6.5, משהו לא יקר מדי (באותו מקום, אמרו לי שבשביל להתקין שם 6.5 צריך לעשות הגבהה (מעץ) בתוך הדלת - הציעו לי את ההתקנה ב 250 ש"ח. זה סביר?)

- מאחור (בדלתות) את ה 5.25 שלי (לאנזאר VB)

- להחליף רדיו דיסק (בלי קשר לסוג הרמקולים או המגבר).

אני רוצה איכות סאונד ברמה של ה VB + קצת :wink: . אבל לא רוצה להשקיע יותר מדי. קשה לי להגיד תקציב.... אני פשוט לא יודע כמה עולה משהו סביר+.

באותו מקום ב פ"ת הציעו לי SPL... לא יודע איזה דגם, ב 700 ש"ח. סביר? איזה דגם הציעו לי? יש משהו אחר שכדאי?

תודה מראש, טל.

נ.ב.

אימפרזה 2005 = סובארו אימפרזה, מודל 2005

מדובר על דגם GL (משפחתומטית 1600, בפי העם)

פורסם

מישהו יכול להגיד לי את המידות המדויקות לרמקולים רגילים (לא קומפוננט) בדלתות הקדמיות האחוריות ובמגש מאחורה לאימפרזה 1600 2005 ?

פורסם

אמרתי לך בה"פ.

בגדול זה 6.5

אם הרמקול גדול (יש לו מגנט גדול), אתה צריך לעשות הגבהות, או לשים רמקול קטן יותר (5.25).

טל.

• תוכן חדש...