Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מנורה כבויה מהבהבת. מה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3985 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי

משהו שמטריד אותי כבר כמה זמן.

בחדר שינה שלי יש מנורת הלוגן\ ניאון איך שלא קוראים למנורות החסכוניות שמחליפות את הנורות להט, שיושבת במאורר תקרה.

לפני כמה חודשים שמתי לב שכשאני מכבה את האור בלילה המנורה (חזר עם כמה מנורות) מהבהת מידי פעם. כל כמה שניות היא נדלקת בצורה מאוד חלשה לרגע ונכבת.

חשבתי בהתחלה שזה בגלל מכוניות חולפות ברחוב, אבל לא.

צריך להזמין מגרש שדים מוציא דיבוקים או תופעה מוכרת?

Golf 1.6 2002-> Lancer 1.6 2007-> Swift 1.2 2013

פורסם (נערך)

אולי כדאי להוצא את המנורה ולהחליפה ב-LED.

עניין ההבהוב עלה כאן לפני מספר חודשים, לא זוכר מה היה הסבר. מכל מקום, מנורות CFL (זה שמן של נורות אלה) מכילות כמות קטנה של חומר פלואורסנטי אשר זוהר באור ירוק קלוש זמן מה אחרי כיבוי הנורה, כאמצעי בטיחות כיון שמהווה נקודת ייחוס בחדר החשוך.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

גם אצלי זה ככה! אבל רק על נורות שיש להן כמה מפסקים במקומות שונים בדירה (כל אחד יכול להדליק ולכבות את אותה הנורה, לא יודע איך קוראים לזה בשפה מקצועים).

פורסם

הדבר היחידי שאני יכול לחשוב עליו בהקשר הזה, זה שכנראה המפסק יושב על האפס במקום על הפאזה.

כי אם אין חשמל, אז אין חשמל, המנורה לא תהבהב גם אם תעשה שמיניות באוויר.

פורסם (נערך)

Osram נחשבות טובות, Hyundai הוא מותג מדבקה בתחום זה אם כי נתקלתי בנורות לא רעות במותג זה.

אישית התחלתי לעבור לנורות LED אחרי שמצאתי בשז"ר נורות זולות שעושות רושם טוב, וקניתי מלאי קטן. לצערי מלאי קטן מדי.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

חומר פלורסנטי יש הרבה בנורות האלה כי זה מה שגורם להן להאיר. אבל החומר הפלורסנטי שגורם להן להאיר מושפע מטעינה\ פריקה חשמלית, מה שדורש חשמל. במקרה הזה אין (לא אמור להיות לפחות)

למנורה הזו באמת יש שני מפסקים

לד הבנתי שלא בריא והנורות שיש בשוק חלשות מידי. זה מנורה של 35 או 40W

פורסם (נערך)

צריך להבחין בין שני סוגי חחומר פלואורסנטי: החומר הנותן את האור הלבן (ניזון באנרגיה מקרינה אולטרא סגולה המופקת מההתפרקות החשמלית בתוך השפופרת), וחומר נוסף - אולי פוספורסנטי - אשר אוגר אנרגיה ומשחרר אותה בצורת אור ירוק קלוש לאחר כיבוי הנורה.

לגבי הסכנה בנורות LED - יש שמועות דומות גם לגבי CFL (משום מה לא לגבי פלואורסטנטים סטנדרטיים) ככל הנראה אין בעיה כאשר הנורות מחופות (אם בחיפוי המובנה בנורה ואם בחיפוי על ידי אהל), וכאשר נשמר מרחק של כמה עשרות ס"מ מהן. הנורות שציינתי מחופות ויש להן צורה של אגס רגיל, לא מדובר בנורות תירס מסנוורות החשודות כמסוכנות בטיחותית בגלל חוטי חשמל גלויים.

פורסם
הדבר היחידי שאני יכול לחשוב עליו בהקשר הזה, זה שכנראה המפסק יושב על האפס במקום על הפאזה.

כי אם אין חשמל, אז אין חשמל, המנורה לא תהבהב גם אם תעשה שמיניות באוויר.

יסביר לנו כבודו מה הקשר? ובכלל מלבד עניין בטיחותי איזו משמעות יש לניתוק אפס לעומת פאזה מבחינה חשמלית?!

פורסם (נערך)

כמו שאתה מבין מניסוח התשובה שלי, זה היה ניחוש מושכל.

עד כמה שאני יודע, לאפס יש את אותו פוטנציאל כמו להארקה, ככה שהוא לבדו לא יגרום למנורה להבהב, אז זה היה הניחוש שלי, לא יותר.

עריכה אחרונה על ידי saay222
פורסם

לאפס יש פוטנציאל קרוב יותר להארקה מאשר לפאזה (לא זהה, למעט בנקודת השוואת הפוטנציאלים).

מכל מקום אני לא רואה איך יש לזה קשר לעניין איזה מוליך מנתקים או לנושא השאלה.

פורסם

אצלי בבית יש נורות כאלו עם מלא מלא לדים בתוכם, כאשר מכבים את האור הנורה נשארת טיפה דלוקה נגיד 1% רואים שהיא דלוקה ממש ממש חלש.

ועם מישהו בבית מפעיל את המפסק של השירותים שנמצא בערך 5 מטר משם הנורה פעם אחד מהבהבת נגיד 5%

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

פורסם

התחלתי לכתוב את ההסבר לתופעה ואז הבנתי שם בהסבר שלי יש חור ומחקתי. ננסה להסביר את העניין והפיזיקאים ומומחי ה- RF שבקהל יסייעו לנו.

התופעה קורית כאשר המוליך המופסק מושחל בתעלה יחד עם מוליך פאזה אחר והיא קורית בין אם זורם בו זרם ובין אם לא. התחלתי לכתוב שמדובר בהשראות מגנטית אבל אז הבנתי שזה לא ייתכן כיוון שהמעגל פתוח וכן נזכרתי שזה קורה גם אם במוליך המקביל לא זורם זרם כלל. מגעלי הכניסה של המשנק האלקטרוני שבנורות הCFL אוגרים את האנרגיה וכשהיא גבוהה מספיק הנורה נפרצת ומפיצה קצת אור. ההסבר ההגיוני היחיד שאני יכול לחשוב עליו הוא צימוד קיבולי בין המוליך המופסק לבין מוליך פאזה אחר שנמצא איתו בתעלה. העניין היחיד שמפריע לי הוא שבגאומטריית המוליכים והתדר הנמוך זה לא מסתדר לי אינטואיטיבית. יעזרו לנו מומחי ה-RF שבקהל...

פורסם

מה?!

היברו, דו יו ספיק אית?

ההשראה בין הכבלים היא באמת עד כדי כך חזקה? כי כדי להפעיל את הנורה (למרות שהיא "חסכונית") צריך לא מעט מתח

ואני מניח שבתעלות רצים הרבה כבלים, כולל הארקה- לא היה אמור להתפתח באחד מהם שדה הפוך שאמור לנטרל את הטעינה (סיכוי סביר שזה אוסף מילים חסר משמעות, פעם אחרונה שלמדתי חשמל הייתה לפני יותר מידי שנים ולא ברמה של הבנה... אוניברסיטה)

• תוכן חדש...