Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3893 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני עובד בחברה בת 100 אנשים, שהם עובדים עם אותו הסוכן 25 שנים.

הבעיה נובעת מכך שהם לא מוכנים שרק אני בחברה אעבוד מול סוכן אחר. היות ודרך אישתי אני רשאי לקבל תנאים מועדפים פי-6 (כ4000 שח הפרש שנתי).

האם יש דרך חוקית לגרום להם להפקיד את הכסף אצל סוכן שאני בוחר? כי זה באמצת מרגיז שהם מסרבים שאעבוד עם סוכן אחר.

מצאתי את זה :

http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3621615,00.html

אבל אני לא מוצא מסמך רשמי לכך שאציג בפניה אותו.

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

בבקשה:

http://www.themarker.com/markets/1.2650364

והנה "קו הצדק הפנסיוני" שמאפשר לך להתלונן על עבירה של מניעת זכותך לבחור בגוף פנסיה אליו תוכל להפקיד כסף:

http://mof.gov.il/hon/Pages/RedMail.aspx

הדרך החוקית היא פשוטה-להתעקש. זכותך להפקיד את כספך בכל גוף פיננסי שאתה רוצה. לא הולך בטוב/עקשנות? ילך דרך תלונה לקישור של "קו הצדק הפנסיוני". ואז זה יכאב להם בכיס.

עריכה אחרונה על ידי matanfr
פורסם

זה מצב מוכר לצערי,

אני מכיר מישהו שמקבל ממנהלת המשרד פעם בחודש צ'ק והולך להפקיד אותו לקרן הפנסיה, כי אותה מנהלת סירבה להתעסק עם קרן פנסיה אחרת מהזבל שהסוכן דחף רוחבית לכל העובדים.

פורסם

שימו לב שהקישור הממשלתי מדבר על בחירת המוצר הפנסיוני, לא הסוכן באמצעותו הוא נרכש.

אם נפגעת, באחד או יותר מהמקרים הבאים, דווח לנו ונפעל על פי חוק לאכוף את זכותך

א. המעסיק או סוכן הביטוח שלו, אינם מאפשרים לבחור את החיסכון הפנסיוני (קרן פנסיה, ביטוח מנהלים או קופת גמל) באופן חופשי.

ב. המעסיק או סוכן הביטוח שלו, אינם מאפשרים ליהנות מהטבת דמי ניהול שקיבלת.

ג. המעסיק או סוכן הביטוח שלו, מציבים תנאים להעברת ההפקדות הפנסיוניות, אשר פוגעים בעובדים.

:turn-l:
פורסם (נערך)

אין מוכנים או לא. זה הכסף שלך. זה כמו שהיא תבחר בשבילך באיזה בנק לפתוח חשבון. לא קיים.

תסביר לה בנימוס שהחוק לצידך, וש-4000 שקלים בשנה זה הרבה כסף בשבילך. מנהל [שלא נאמר אדם] עם מעט יושרה יסכים. לכומת זאת, אם רווחת העובדים שלה לא חשובה לה, ואינה רוצה לעשות דברים "בטוב" תרמוז לה שהקנסות דרקוניים. זה יגרום לה להתקפל. אם היא ממש כלבה והעבודה לא ממש חשובה לך, תתלונן גם בלי לרמוז.[

עריכה:

אז שהסוכן ישווה תכנית [או מוצר] פנסיונית כמו דרך אשתו, או שייתן לבחור תכנית אחרת, גם לא דרכו.

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

לצערי, גם אני בדקתי עם חברת משפחה שהיא רואה חשבון עצמאית, והיא אמרה לי שזה המצב ברוב החברות היום - כי הכי נוח להם לעבוד עם סוכן אחד. הם רושמות צ'ק אחד לסוכן הביטוח והוא שובר את הראש.

דיברתי עם הסוכן ועם רואת החשבון בחברה שלנו, חבל שלא הקלטתי את השיחה - התשובה שלה הייתה "או שאתה מסדר לכולנו את האחוזים האלה, או שאתה ממשיך לשלם את האחוזים הקיימים". כמובן שהתשובה שלי הייתה - "אז אני רוצה את האחוזים שאת משלמת." ופה היא התחילה להגיד על הוותק שלה וכו' וכו'...וממש אין הבנה.

בחוזה עבודה שלי רשום שאני רשאי לבחור כל קופת/קרן פנסיה. לא רשום כלום על הסוכן.

זה שוועדת השרים אישרה, יקח לחוק (ואם בכלל) עוד 20-30 שנה לעבור :-(

פורסם

גם אני שמעתי שהחוק עוד לא עבר (רציתי לעשות משהו דומה בביטוח המנהלים של אשתי), אבל כן יש לי הבנה עם הסוכן והוא כן בדק מול חברת הביטוח כדי להקטין את דמי הניהול.

האם ניסית לדבר איתו? אמנם המעסיק בחר אותו אבל הוא עדיין צריך לייצג אותך ולעבוד בשבילך.

פורסם

הסוכן הוא רק צינור. דבר עם קרן הפנסיה שלך.

גם אני משלם דמי ניהול יותר נמוכים כי אני נמצא על מסלול של חברי לשכת המהנדסים למרות שכולנו משלמים לאותה הקרן ודרך אותה סליקה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

היה לי מצב דומה בעבודה קודמת - סוכן עם תנאים גרועים ויחסי אנוש גרועים אפילו יותר.

למרות פניותיי (כולל להנהלה), נמסר לי שמדובר בתחום אפור - ולמרות שאני יכול לבחור את המוצר

הפנסיוני כחוק, עדיין אהיה חייב לעשות זאת דרך אותו סוכן.

החברה לא מעוניינת לעבוד מול ריבוי עובדים, לכן הכל דרכו.

פורסם

למיטב ידיעתי, כרגע, כמו שציינו, אתה יכול לבחור את המוצר הפנסיוני ואת חברת הניהול שלו, אבל לא את הסוכן.

מצד שני, אם הסוכן לא מוכן לעבוד עם אותה חברה שאתה בוחר, אתה רשאי למצוא סוכן חלופי שהחברה תעבוד

איתו, או לדאוג שהם ישלחו ישירות את הצ'קים/העברה בנקאית לחברה שמנהלת את המוצר הפנסיוני.

בחברה הקודמת שעבדתי, חשב השכר לא סבל אותי, כי רק בגללי הוא היה צריך לפתוח ערוץ העברה לחברת ביטוח

אחרת, ששם נוהלה הפוליסה שלי. בהתחלה הוא רצה שאני אפתח פוליסה חדשה, אבל מנהל כוח האדם עצר אותו

מהר מאוד, ואמר שזה אסור וגם יכול לפגוע בי, בגלל שזו פוליסה ישנה עם תנאים עדיפים.

הבעיה העיקרית זה בחברות קטנות ובינוניות, שמחלקת חשבות ושכר לא רוצה להתחיל לבצע חישובים והעברות למיליון

מקומות, ואז יש להם סוכן אחד, שבד"כ נותן את התנאים הכי דפוקים במשק, אבל זה נוח, אז עובדים איתו...

פורסם

שאלה של אחד שלא מבין בתחום הזה...

מה הבעיה לבקש מהעבודה החדשה להמשיך להפריש לקרן הפנסיה הקיימת?

למה באמת צריך לערב פה סוכן שברור שדואג גם לצד שלו?

פורסם (נערך)

בדיוק היום היתה לי פגישה עם הסוכנת הפנסיונית של מקום העבודה החדש שבו אני עובד (אני במיקור חוץ).

יש לי קרן פנסיה בחברה X ורציתי לעבור לקרן אחת בחברה Y.

כשאמרתי לה שאני רוצה לעבור, בהתחלה היא החליפה צבעים ומלמלה "אבל אלו קרנות הפנסיה שאנו עובדים עמן".

ציינתי בפניה את הסעיף בחוק, והיא אמרה לי שמבחינתה אין לה בעיה שאעבור *אך את כל ההפקדות לחברה החדשה יהיו באחריות שלי ואני צריך לסגור את הכל מול חברה Y * כי הם רק מטפלים בפתיחת הבקשה שלי.

האם זה חוקי? לא נראה לי שחשבת השכר במקום החדש תאהב את העניין.

עריכה אחרונה על ידי matanfr
פורסם

אין חובה לעבוד עם סוכן.

אדם יכול להתקשר ישירות לקרן הפנסיה/השתלמות/קופת גמל/ביטוח מנהלים ולבקש לנתק קשר עם הסוכן.

זה לא בהכרח אומר שהוא יקבל דמי ניהול נמוכים יותר והסוכן בטח ינסה לשמר אותו אבל כל אחד רשאי לנתק קשר עם הסוכן, בוודאות.

• תוכן חדש...