Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3893 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

טרי מהערב.

הייתי ממתין לאישור החוק לפני יציאה למלחמות.

http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1001057036#fromelement=hp_firstarticle

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

כפי שאמרו לך, לפי החוק רק אתה קובע לאיזה קרן פנסיה תשתייך. מצד שני , אין (עדיין?) חוק שמונע מהמעסיק לעבוד עם סוכנות ביטוח אחת בלבד.

בתיאוריה אתה מצטרף לקרן הפנסיה שמתאימה לך, כותב בדוא'ל לסוכן הביטוח של המעביד שזו הקרן שבחרת, והכל פועל לפי רצונך.

השאלה היא האם המעביד בצד של סוכן הביטוח או בצד שלך. לפעמים הוא מעדיף את הצד של סוכן הביטוח, וגורם לך להבין שכדי לשרוד בעבודה , אל תעשה רעש ותיכנע לתכתיב של סוכן הביטוח. חבל מאוד, אבל זה קורה בדי הרבה מקומות עובודה.

מציע שתנסה לפעול לפי התיאוריה כפי שכתבתי, וכאשר תיתקל בקשיים תחליט אם כדאי לך להמשיך לפעול לפי החוק כאשר מצד שני הסוכן \ ואו המעביד יפעילו עליך לחצים נגדים.

בהצלחה

יהודה

פורסם

שאלה מורכבת שלא קיבלה עדיין מענה בחוק.

יש כאן 2 שאלות נפרדות,

1. באיזה מוצר פנסיוני לבחור

2. באיזה סוכן פנסיוני לבחור.

לגבי השאלה הראשונה החוק קובע שזכותך לבחור במוצר הפנסיוני.

לגבי השאלה השנייה אין מענה בחוק אם אתה יכול לבחור את הסוכן או שהמעסיק יכול לחייב אותך לעבוד עם הסוכן שלו. עד כמה שידוע לי החוק מתעלם לגמרי מהשאלה הזו ומשאיר אותה פתוחה.

מה שקורה ברוב החברות - המעסיק עובד עם סוכנות הסדרים אחת (סוכנות ביטוח) וסוכן שלה שעושה עבורו את עבודת הפרשת הכספים והטיפול בהם כשהשכר של הסוכן והסוכנות מגיע מדמי הניהול שהוא מקבל מהלקוחות השבויים שלו שהם העובדים של המעסיק. כך המעסיק לא משלם על העבודה של הסוכן אלא העובדים. מצד שני כיום זכותו של המעסיק לעבוד עם הסוכן שהוא בוחר.

ומצד שלישי העובד לא חייב לחתום על המסמך שמעניק לסוכן את הזכות לטפל בכספים שלו שנקרא "כתב מינוי סוכן".

אתה יכול לסרב לחתום כל כתב מינוי סוכן, והמעסיק והסוכן יוכלו לקפוץ לך,

ומצד רביעי המעסיק חייב לפי חוק להפריש לך את הכספים.

מה יוצא מכל הסמטוכה הזו ?.. תלוי עד כמה רחוק אתה מוכן ללכת ולסכן את מקום העבודה שלך.

אתה יכול לקרא בפוסט הזה קצת איך הדברים עובדים :

[h=1]סוף לעידן הלקוח השבוי בידי הסוכן של המעסיק?[/h]

פורסם

ז"א אם חברה מחליטה לעבוד עם סוכן X, ואותו סוכן לא מנסה אפילו להוריד פרומיל מעמלות הניהול של הקרן שלך, אז אתה משלם את המקסימום הקבוע בחוק ואתה נעול?

כי כשמתקשרים לחברת הביטוח הפנסיוני הם אומרים לך "אנחנו לא מוכנים לדבר איתך על דמי ניהול, הכל דרך הסוכן" וכשמתקשרים לסוכן הוא אומר "אין לי מה לעשות עם זה, יש מקסימום לפי חוק וזה מה שאתה משלם" כששומעים בברור שיש לו אינטרס שתשלם את המקסימום

ואז אתה הולך למחלקת כספים והם אומרים לך "זה הסוכן שלך, רק איתו אנחנו עובדים"

זה קצת חרא...

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם

זה מקום עבודה חדש, ולא הייתי נכנס על זה כרגע למלחמות. ברגע שהחוק יאושר הייתי שוקל שוב את הצעדים שלי.

יכול להיות, שהייתי מודיע לסוכן בכתב שאני מסרב לשלם לו את העמלה שהוא דורש, ובגלל שכרגע המעסיק מחייב אותי לעבוד מולו שידע בשבשנייה שאני משתחרר ממנו אני תובע אותו על ההפרשים, או חותם 'תחת מחאה'. משהו כזה.

לחילופין...וזה יכול להיות מנוף להיות 'יקיר' מקום התעסוקה החדש, העמיתים שלי והבוסים שלי, לוקח את זה כפרוייקט אישי, ומעביר את כל מקום העבודה לסוכן חדש עם עמלות חדשות ונמוכות.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

לשעבר:

פורסם

לא פעם הסוכן מתגמל את המעסיק בחלק מעמלותיו

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

והאם זה חוקי או מהווה עבירה על חוקים של שוחד או הסדר כובל או משהו כזה?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לדוגמה שכר דירה גבוה המשולם למעסיק על חדר בו ניתן הייעוץ לעובדים.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

יכול להיות, שהייתי מודיע לסוכן בכתב שאני מסרב לשלם לו את העמלה שהוא דורש, ובגלל שכרגע המעסיק מחייב אותי לעבוד מולו שידע בשבשנייה שאני משתחרר ממנו אני תובע אותו על ההפרשים, או חותם 'תחת מחאה'. משהו כזה.

לפי החוק, העובד בלבד בוחר את קרן הפנסיה, אבל לא ברור אם יש לעובד מעמד חוקי בקביעת גובה העמלה מול הסוכן. לכן אולי עדיף שפותח השרשור ישלח לסוכן דוא'ל ובו כתוב איזה קרן פנסיה העובד בוחר ושהסיבה היא "היות ודרך אישתי אני רשאי לקבל תנאים מועדפים פי-6 (כ4000 שח הפרש שנתי)."

אם המעביד בצד של הסוכן ולא של העובד (כפי שזה נראה), אפשר יהיה לתבוע את ההפרש מאוחר יותר, בזמן שיתאים, למשל לאחר עזיבת מקום העבודה.

יהודה

פורסם

לא בכדי המחוקק מנסה לתקן את המצב, שבו יינתן לעובד לבחור גם את הסוכן, אז תיווצר אולי תחרות בין הסוכנים , למתן שירות טוב יותר , ובעלויות נמכות יותר.

יהודה

לתבוע תוכל רק לא מאמין שתזכה בתביעה שכזו.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

ישה, לתביעה שכזו יש סיכוי להסתיים בפשרה שבה מחזירים לפות"ש כסף, ולו בגלל הסיכון הכרוך לכל הסוכנים שיתקבל פס"ד שמפצה את המפקיד.

לשעבר:

פורסם
לא בכדי המחוקק מנסה לתקן את המצב, שבו יינתן לעובד לבחור גם את הסוכן, אז תיווצר אולי תחרות בין הסוכנים , למתן שירות טוב יותר , ובעלויות נמכות יותר.

נכון. משרד האוצר פועל לטובתינו ובמסגרת חוק ההסדרים המצוין המוצמד לאישור חוק התקציב, הוא מנסה להעביר גם את הרפורמה הזו.

עיתון "הארץ":

"החליטו באוצר לאפשר לכל עובד לבחור את סוכן הביטוח הפנסיוני שיטפל בו. בנוסף, המעבידים לא יהיו רשאים להתנות קבלת הטבות פנסיוניות בבחירת סוכן הביטוח 
של המעסיק."

לתבוע תוכל רק לא מאמין שתזכה בתביעה שכזו.

יש להניח שאתה מדבר מנסיון וידע. אני לא משפטן, והנסיון שלי הוא "תביעות קטנות" , שם ראיתי שהשופטת בד"כ בעד האיש הקטן ונגד החברות, כמובן אם יש CASE משפטי.

יהודה

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

עדכון ממה שראיתי הרגע ב YNET:

"

[TABLE=width: 100%]

[TR]

[TD=width: 265]הוסכם: המעסיקים יישאו בעלות תפעול ההסדר הפנסיוני, העובדים יבחרו גם את היועץ

הושג הסכם בין ארגוני המעבידים, ההסתדרות ומשרד האוצר לפיו המעסיקים יהיו אלה שיישאו בעלות תפעול ההסדרים הפנסיוניים של עובדיהם. לקראת אישור חוק ההסדרים, הוסכם כי משנת 2016 המעסיקים יחויבו לשלם לסוכני הביטוח ומנהלי ההסדרים הפנסיוניים תשלום קבוע מההפרשה החודשית לביטוח הפנסיוני של העובד, כאשר עלות זאת לא תפחת מכ-12 שקל לעובד לחודש.עוד נקבע בהסכם כי לכל עובד תהיה זכות מלאה לבחור את הסוכן או היועץ הפנסיוני וזאת בנוסף לזכותו לבחור את הגוף המוסדי שבו תנוהל התוכנית הפנסיונית שלו.(אליצפן רוזנברג)

[/TD]

[TD=width: 12]whitespace.gif[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

[TABLE=width: 433]

[TR]

[TD=align: center]

[/TD]

[/TR]

[/TABLE]

"

308GTI 2017 - כיום.

1994 CLIO RSI - נמכרה!

פורסם

גם אני ראיתי את המבזקון הזה. מה זה אומר בעצם? שעכשיו כל מה שאני מפריש נשאר 100% שלי לקראת הפנסיה?

תוך כדי כתיבה הבנתי שאני אפילו לא מבין לעומק איך הצבירה לפנסיה בכלל עובדת. יודע בקווים מאוד כלליים אבל לא משהו ספציפי. מישהו יכול לתת פה איזה תקציר מנהלים או שזה מסובך מדי וצריך להיכנס לעומק וללמוד?

Ford Focus estate ; Subaru XV

• תוכן חדש...