Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4011 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אז הייתי היום עם רכבי מסוג הונדה סיוויק שנת 2010 במכון לכיוון פרונט לאחר שבמוסך המורשה נאמר לי שכדאי לבדוק את העניין.

אני מצרף את הנתונים כפי שהופקו לי משם.

לגבי הקדימה נאמר שזו סטיה קלה, היא לא ניתנת לתיקון אלא ע"י החלפת נאבה ואמר שלא כדאי להתעסק.

לגבי האחורה - אמר שלא ניתן לכוון, אלא הגלגל נכנס קצת פנימה או יצא החוצה, וזה קורה בגלל בלאי עם השנים וכדי לכוון צריך לעשות פעולה של מתיחה שתעלה כ-1,000 ש"ח ומשכה כ-3-4 שעות. משמעות בטיחותית אמר שאין, אך זה יכול לאכול את הצמיג מבפנים. טען שזו מחלה של כלי הרכב האלה וגם של מאזדה 3.

קודם כל אני שם לב בתדפיס שרושם גודל חישוק 15, בעוד שגודל החישוק בפועל הוא 16 - אין עם זה בעיה?

דבר שני - הכצעתקה?! פעולה יקרה, מורכבת, קשורה במתלים, בבטיחות של האוטו. חששתי לבצעה לפני התייעצות רצינית.

אודה לייעוצכם המקצועי, תודה רבה !

New Doc 3_1.jpg

עריכה אחרונה על ידי dmkz1111
פורסם

מוזר, אני במכירת רכב שלי הלכתי לבצע כיווןו פרונט לקונה לאחר שנאמר שצריך בבדיקה. כשהיינו במכון פרונט המכונאי קרה לי לרדת איתו מתחת לרכב והראה לי מכה שהרכב שלי קיבל מירידה או עלייה על מדרכה (אהבתי לטפס על מדרכות בזמנו) ושאין לו דרך לסדר את הסטייה חוץ ממתיחה של הגלגל. הוא הסביר לי ולקונה שזה עולה סה''כ כ300 ש''ח אבל אפשר בהחלט לחיות עם זה גם מבלי לגמור את הצמיג בזמן קצר יותר.

אז אין לי מושג למה קיבלת הצעה של 1000 ש''ח, אולי אצלך המצב גרוע יותר. בכל מקרה ממליץ על המכון שהייתי בו, יש לי הרבה ניסיון טוב איתו- מוסך הגליל טבריה.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

גם אותי מעניין לאיזה מכון פרונט הלכת בעפולה, גם אני מהאיזור וביצעתי כמה פעמים כיוון אצל ביטון לרכבים שונים.

במאזדה שהייתה לי הייתה הרגשה שונה לגמרי בפניות ימינה לעומת פניות שמאלה, בשמאל הכל בסדר בימין הייתי מרגיש כאילו הגלגל האחורי עומד לנתק מגע עם הכביש.

בטיפול הסברתי את הבעיה והם בדקו את ארבעת הבולמים ואת רכיבי המתלה ואמרו שהכל תקין ומומלץ לגשת לבצע כיוון פרונט והמליצו מאוד על המכון שליד הקניון, בשורה של הסוכנות של סוזוקי, את השם שכחתי.

מנהל העבודה ניגש איתי לשם, הסביר לו את הבעיה, הבעלים של המכון לקח חוט והראה לי שהגלגלים האחוריים פשוט עקומים, הגה מיושר לגמרי והגלגל האחורי ימיני פונה ימינה. זה גורם גם לבלאי מואץ וגם פוגע ביציבות של הרכב.

הוא תיקן את הסטייה וההבדל הורגש מאוד בנסיעות שאחרי. לא מתיחה, לא נאבה ולא 1,000 ש"ח. אמנם הכיוון פרונט עלה 400 ש"ח אבל מבחינתי זה השתלם.

הרכב היה בערך חודשיים אחרי כיוון פרונט שבוצע אצל ביטון ועם רבעיית גודייר חדשה שנרכשה אצלהם ושם לא ציינו כלום לגבי הציר האחורי גם כשהסברתי לו מה אני מרגיש בנסיעה.

פורסם (נערך)
מוזר, אני במכירת רכב שלי הלכתי לבצע כיווןו פרונט לקונה לאחר שנאמר שצריך בבדיקה. כשהיינו במכון פרונט המכונאי קרה לי לרדת איתו מתחת לרכב והראה לי מכה שהרכב שלי קיבל מירידה או עלייה על מדרכה (אהבתי לטפס על מדרכות בזמנו) ושאין לו דרך לסדר את הסטייה חוץ ממתיחה של הגלגל. הוא הסביר לי ולקונה שזה עולה סה''כ כ300 ש''ח אבל אפשר בהחלט לחיות עם זה גם מבלי לגמור את הצמיג בזמן קצר יותר.

אז אין לי מושג למה קיבלת הצעה של 1000 ש''ח, אולי אצלך המצב גרוע יותר. בכל מקרה ממליץ על המכון שהייתי בו, יש לי הרבה ניסיון טוב איתו- מוסך הגליל טבריה.

הייתה בפרונט הגליל?!!

גם אצלי היה אותו סיפור בדיוק עם הפולו הישנה, עד עכשיו אני מרגיש כאילו עשו עלי קומבינה.

עוד כמה חודשים אני אצטרך לעשות פרונט, נראה אם פתאום תתגלה אותו בעיה ברכב הנוכחי.

עריכה אחרונה על ידי Alex Not-Exist
פורסם

תודה לכולם. למי ששאל זה היה בטכנו פרונט 2000 בעפולה. היום הייתי במרכז ונכנסתי לכיוון פרונט התחיה, לפי המלצות שיש פה בפורום. אמר לי שמאחורה מכוון טוב במילא ומקדימה עשה כיוון ואמר שהייתה סטיה רצינית. מוזר. בעפולה כיוון לי את הקדמי ואמר שמאחורה יש בעיה. אז זה שכיוון בעפולה יצר סטיה? או שאולי הזה בתחיה יצר סטיה? העניין הוא שבפועל בנסיעה לרכב יש נטיה יותר ימינה. כבר נמאס מהבעלי מקצוע האלה. אי אפשר לסמוך עליהם :(

פורסם

פרונט 2000 זה מקום שאני הולך קבוע אחרי החלפת צמיגים, גם ברכבים האחרים שהיו לי. לפי דעתי הם עושים עבודה טובה, המחיר סביר.

פורסם
פרונט 2000 זה מקום שאני הולך קבוע אחרי החלפת צמיגים, גם ברכבים האחרים שהיו לי. לפי דעתי הם עושים עבודה טובה, המחיר סביר.
,

הלכתי לפרונט 2000 מתוך הנחה בסיסית שהמקום טוב. השאלה איך זה מתיישב עם הנתונים שהבעלים של המקום נותן אבחנה כזו, עוד לפני שהסתכל על האוטו, ומקום אחר, שנחשב מכובד לא פחות אומר שמאחורה אין שום בעיה.

• תוכן חדש...