Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הוצאת ויזה לארה"ב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3314 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הייתי עם זוגתי לפני כשנה בשגרירות. מחזק את מה שצביקה כתב. בדיוק אחד לאחד.

יותר קשוחים היו דווקא בביקורת בכניסה לארה"ב. לפי הטון והשאלות הייתי בטוח שלא מכניסים אותנו :)

• תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אין לי מושג על מה אתם מדברים.

הוצאתי ויזה לפני שבוע בדיוק (באמת הגיע הזמן לבדוק מה קורה עם הדרכון שלי. הבנתי שהייתה איזו בעיה במערכת המחשוב שלהם שנפתרה רק בימים האחרונים) וכל ההפחדות האלו פשוט לא נכונות.

נכון, האמריקאים האלו נהיו פאנטים של ביטחון מאז ה-9/11. מה שהולך בשגרירות זה פשוט בלתי נתפס, גם לנו כישראלים שרגילים לבדיקות בטחוניות. זה ברמה אחרת לגמרי. אם תגיע בטעות עם הטלפון שלך לראיון בשגרירות יגידו לך לזרוק אותו לפח או ללכת ולשבור את הראש מה לעשות איתו. לשגרי

וכמה כסף הם עושים תעשה חישוב,

ועוד זה סכום זניח

פורסם
וכמה כסף הם עושים תעשה חישוב,

ועוד זה סכום זניח

אתה לא יכול להיכנס לשטח השגרירות עם, סלולר, מחשב נייד, DISKONKEY,שעון חכם, טאבלט, נגן מוזיקה...

מה שכן לפני שאתה מתייצב לסינון הראשוני תוכל להפקיד אותו בפיצוציות ליד...שגובות מחיר בהתאם.. כנ"ל החניות סביב..

פורסם

לא כזאת בעיה להשאיר באוטו או פשוט לא לקחת שעתיים בלי פלאפון לא ימות העולם.

עם מפתחות של אוטו/בית כן מותר להיכנס אגב.

פורסם

זה לא כ''כ פשוט אם אתה מחנה רחוק,

או אם אתה מגיע במונית,ובכלל אתה גר רחוק,או

חונה בחנה וסע זה אומר 5/4 שע' לפחות בלי פל'

היום זה קשה. מומלץ לבוא עם עוד אדם שישמור,

זה מה שאנו עשינו.

אגב בנוסף למוזכר גם תיקים אסור להכניס אני חושב.

פורסם (נערך)

קצת סדר:

הוצאתי בדיוק לפניי שבועיים גם כן אבל מטעם העבודה כמובן, אבל הינה הם הנתונים:

1. לפי מה שנאמר לי בחברה, העלות של האגרה הינה כ 840 שקלים

2. להכין את כל מה שצריך בהתאם להוראות באתר של השגרירות - אצלנו הכל מבוצע על ידי העובדת במקום

3. נקבע לך ראיון לשעה 12:00? זה לא קריטי מתי תגיע מכיוון שבחוץ, תחת השמש הקופחת יש תור שיכול להיות גם 10 דקות ויכול להיות גם 30 דקות בכיף. אבל תגיע שעה לפניי בכל אופן.

4. ניתן להפקיד חפצים בקפה השגרירות ליד בעלות של 15-20 שקלים כזכור לי

5. כל דבר שלא אלקטרוני, לא נראה כמו DOK או שעון שנראה או שיש בו חשש ל DOK וכו', בקיצור, כל דבר שלא משתייך לאלקטרוניקה, מותר להכניס. שזה בעצם מפתחות הבית/רכב.

6. אבטחה רגילה סבירה לא משהו שלא ראית בשדה התעופה, בסה"כ יש מספר עמדות משוריינות שבמקרה של התקפה, ניתנות לבידוד ולעצירה, מקטעים שכאלו, מה הביג דיל? שומר אחד בכניסה שמטייל ומזיע מת ועוד 2 בכניסה בפנים ולאחר מכן בודדים פה ושם לא בדיוק אבטחת הימ"מ כן, אתה תלך עד לשגרירות בפנים לבד רוב הזמן.

7. נפלנו בראיון על פקידה שראתה שהגענו מספר חבר'ה, צחקה איתנו איזהח צידקה עם כל אחד, לקחה פרטים ושחררה אותנו לדרכנו, זה ממש כפי שאומרים, תלוי על מי תיפול. במדיה ואתה רואה פקיד עצבני, פקיד שאתה שומע מהשיחה שם כשתשב בספספל שהוא בעייתי, אתה יכול לשחק אותה קצת עם התור ללכת להתפנות, להתחלף עם מישהו, לעשות עצמך מקנח תאף או שלא זמין להכנס ושמישהו אחר ייכנס ואתה תלך לפקיד/פקידה אחרת.

8. רושם רושם רושם, תבוא עם חיוך, קלסר מזוייף מלא מסמכים... וזה הכל. אילו מסמכים? כל מסמך שמעיד על כך שאתה נשאר כאן ולא עוזב.

9. אל תדבר על כך שאתה מובטל, גם אם ישאלו, תגיד שאתה כרגע קבלן שעובד על בניית אתרים אלוהים יודע מה, שיפוצים וזה הכל לא קרה כלום אם תגיד את זה וזה לא שאתה צריך להגיש חשבוניות מס כאן.

10. ניתן להתחמק ולבנות על עצמך פרופיל איכותי על ידי כך שתגיד שאתה כרגע בן 28 כפי שהיא תראה את כל הנתונים שלך במחשב לפי מה שהזנת במסמכים, תספר שאתה עושה מילואים, מתנדב פה ושם, ובלה בלה בלה. אף אחד לא הולך לאמת שום פרט.

11. סתם שתדע עד כמה כל התהליך דבילי ומשפיל, אמריקאי שמגיע מאמריקה נותן כיף בשדה התעופה ונכנס לארץ כמו מלך. אתה לשם צריך לבכות. עד כדי כך.

12. הדרכון נשאר אצלה אמרה לך להתראות, ברכותיי, זכית אולי ל 10 שנים, החזירו לך את הדרכון? יום טוב ונסה את מזלך בעוד מספר חודשים.

13. דרך אגב, ייתכן מאוד כי ירצו לאשר לך, תלוי בפקיד, אך הוא ידרוש מסמכים רבים יותר מאדם רגיל ולאחר מכן תקבל בכלל ויזה לשנה, שאותה תצטרך לחדש כל שנה. מבאס.

במידה והדרכון נשאר אצלהם, אני קיבלתי כעבור יומיים עם שליח חזרה.

*** 4/5 שעות? התור במקסימום אורך חצי שעה במקרה הגרוע, גג 45 דקות במקרה הקיצוני וגם זה מוגזם.

בפנים גם אם יש תור ארוך, מדובר על חצי שעה עד 45 דקות גם כן.

בקיצור, בתוך שעה וחצי עד גג שעתיים הכל כולל הכל אתה אמור לצאת כבר.

יש חניון בתשלום ליד הבר של מייק האמריקאי, ממש ליד המלון ליד השגרירות... חניון תת קרקעי ובכלל, סביב השגרירות יש המון מקומות חניה בתשלום, אין שום סיבה להחנות רחוק.

עריכה אחרונה על ידי Automatic1
פורסם

אין אמת בדברים. אני מכיר אנשים עם מקצועות הומנים לגמרי שצריכים להוציא שנה ומהנדסים עם ויזות ל10 שנים. לא ברור לי מאיפה זה בא.

גם אין קשר בין ויזות עבודה (לא דרך העבודה , כאלו שמאפשרות לעבוד שם חוקית) לויזות תיירות מן הסתם.

אגב - הם עושים את השיעורי בית שלהם לגבי כל מועמד - ממש לא הייתי בא ומתחיל לחרטט אותם או ממציא משהו - הם לרוב דיי יודעים מראש מה הולכת להיות התשוב ה(ולכן לא צריכים לפתוח איתך את הקלסר באמת ולעבור על דברים ברוב המקרים) - הם מאמתים מראש. רק כשיש ספק הם מדברים באמת על הפרטים.

מומלץ מאוד גם לא להריץ צחוקים איתם. לחייך , להיות אדיב , לדבר באנגלית (עדיף במיוחד אם האנגלית טובה) - כן. להסתחבק - זו תכונה ישראלית - שחלק יראו אותה בעין יפה וחלק ממש לא. (זה כבר עניין של תרבות אמריקאית מול ישראלית)

ולגבי הנותן כיף ונכנס כמו מלך - ממש ... אני לא יודע עם כמה תיירים או חס וחלילה אנשים שגרים / עובדים פה עם דרכון זר יצא לך לדבר - זו מדינה שסיוט להיכנס בה.

אנחנו כתושבי המדינה עוברים את הביקורת גבולות בשתי שניות לכל כיוון (בטח אם יש לנו את הכרטיס עם הכף יד או דרכון ביומטרי) - אבל לאזרחים זרים? בא נגיד שהייתי במדינות שהרבה יותר פשוט להיכנס ולצאת. ואנחנו לא במובילים שם.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
קצת סדר:

*** 4/5 שעות? התור במקסימום אורך חצי שעה במקרה הגרוע, גג 45 דקות במקרה הקיצוני וגם זה מוגזם.

בפנים גם אם יש תור ארוך, מדובר על חצי שעה עד 45 דקות גם כן.

בשגרירות שעה שעתיים אבל התכוונתי ברוטו אם את חונה רחוק או גר רחוק.

לא ידעתי על אופצית ההפקדה,זה ניראה לי סביר 15 ש''ח. מה מקבלים ארונית,

או זה 15 שח פיר פריט?

פורסם

אני מנחש שרובכם דיברתם על השגרירות בתל אביב ולא על הקונסוליה בירושלים.

לפני כמעט חודש הוצאתי ויזה לעצמי, בלי שום חברה ולא נעליים.

סטודנט בן 24, רוצה לטוס בחופש לארה"ב לבקר משפחה ולטייל, הגעתי, הפקדתי את הטלפון בכניסה (יש חניה חינם וגם שומרים לך על הפלאפון בכניסה), נכנסתי, נותן טביעות אצבע, אחר כך ראיון אצל פקידה נחמדה וזהו ויזה לעשר שנים.

אני מכיר עוד 5 חברים שקיבלו וכולם סביב ה-24 ולרוב גם לא היה למה לחזור לארץ, אל תשקר בטפסים ואל תדבר שטויות כי רוב הסיכויים שהם יודעים עליך הכל.

מכיר 2 שניסו לתחמן את המערכת וזייפו מסמכים ואיך שהם הגיעו אמרו להם שהם מסורבים בלי להראות שום טופס ושום דבר.

בנוסף המלצה שלי מי שיש לו רישיון לנשק, כאשר שואלים אם יש לכם ניסיון עם נשק, פצצות, חומרי נפץ וכו' תרשמו כן ותסבירו, כי הם רואים את זה בתור שקר מי שבוחר בלא.

עוד שאלות אתה יכול לשאול בפרטי, תהנה 8)

פורסם

אנשים בעלי השכלה של מהנדס, אכן לעיתים נדרשים להציג המון מסמכים בנוסף, שוב תלוי על איזה פקיד נופלים. למה? מכיוון שיש לך נסיון, השכלה ורצון טוב יותר לעזוב ולהקים חיים טובים יותר בארה"ב עם השכלה של מהנדס וכו', הנדסאי לרוב זה שטויות אבל גם כן נחשב מכיוון שזה PRACTICAL מהנדס שם.

וכן, במידה ורוצים, יכולים לעשות סתם בעיות ולבקש מסמכים רבים נוספים לחיזוק הרצון שלך להשאר אם אתה מהנדס, ולאחר מכן יש מצב שיתנו שנה.

לעומת זאת, המון מהנדסים, גם דרך חברות וגם עצמאיים או אזרחים רגילים גם עם תואר 2 ומעלה, מקבלים ל 10 שנים בכיף.

יש להפריד בין ויזת תיירות/עסקים לבין ויזת עבודה.

אכן, מדובר על השגרירות של תל אביב ולא ירושלים.

לגבי נשקים, מומלץ מן הסתם להסביר ולהגיד שיש רשיון ובמידה ואתם עושים מטווחים לעיתים קרובות, יש בדיקה פשוטה שהמאבטח מבצע לאיתור חומרי נפץ, אבק שריפה וכו' והנייר יראה את זה בשניה, זאת כל הסיבה.

מן הסתם וכמו כן, לרוב זה מופיע במערכות הממשלתיות בחלק מהמקרים.

אף אחד לא ביקש או דיבר על לחרטט, על מה אתה מדבר? אני בן אדם מובטל כרגע, זה מופיע היטב בביטוח הלאומי מן הסתם מכיוון שאין הכנסות, מה הביג דיל? כמו כן, מי שמובטל, משלם על עצמו ביטוח לאומי או עצמאי, משלם על עצמו. מישהו אמר שהנתונים שם מתעדכנים מיידית? עשה לי טובה.

התחלתי לעבוד במקום עבודה מסודר ולאחר חצי שנה התקשרו מהביטוח הלאומי להגיד שיש איזה רבעון שלא קיבלו דיווח וכו' וכו', ממש שטויות.

מישהו יבדוק מה הוא עושה שהוא מובטל? מהנדס אתרים, עושה עבודות פרטיות את מי זה מעניין תגיד לי? אף אחד. כשאתה מובטל, זה מצויין טוב מאוד ואתה מציין את זה בטופס.

ברור לא נכנס לכל העניין חשבוניות או הסטטוס בביטוח הלאומי, אבל הרעיון ברור.

יותר מסוכן להגיד שאתה מובטל ונע בין ראיונות עבודה למשל, מכיוון שזאת נורה אדומה שאתה שוקל לברוח לשם.

בכל מקרה, מובטל? מבאס... הגיל אולי יעזור לך וזה הכל. פשוט תגיע תעשה את המיטב תביא את המירב וזה הכל.

תקשיב כמה שפחות לאנשים. תהיה אתה עצמך, אין יותר מדי שתוכל לעשות.

לדבר באנגלית? מי אמר... שטויות במיץ. אם אני בן 60 לא למדתי אנגלית לעולם ורוצה לטוס בתור תייר? אני לא אוכל לעבור ראיון? בחייך. כנראה שאתה זה שלא עבד יותר מדי בתחום.

בנוסף לכך, כל הפקידים שם יודעים עברית בסיסית ולשאול שאלות בסיסיות.

למען השם באותו היום שהייתי שם הייתה קבוצת תלמידים צעירים שטסים לאיזו גדנע באמריקה וכו', בקושי יודעים עברית אז מה? פסלו לכל הכיתה?

ידיעת אנגלית בסיסית היא יתרון, אבל זה לא מה שאתה נדרש לבוא איתו לשגרירות.

תביא מסמכים שאתה חושב שיצדיקו את הרצון שלך להשאר כאן בארץ, זה הכל.

תוכיח שאין לך מינוס, תראה תלושים קודמים שעבדת, תחשוב על סיבה טובה למה מובטל וזה הכל.

*** לא דיברתי על תיירות זרה, שוב הבנת הנקרא. דיברת על אזרח אמריקאי שמגיע לישראל, נותן כיף ונכנס מבחינת האין בעיות... ולעומת מה שאתה צריך לעבור כדי לקבל ויזה מזורגגת. זה מה שאמרתי.

• תוכן חדש...