Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4046 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
חן נראה לי טעות בידך טרקסיון אוונט היו במקום קפיצים רגילים השתמשו במוטות פיתול, ומתלים נפרדים לכל הגלגלים.

אחרי הטרקסיון בשנת 1955נולדה הDS המיתולוגת שם השתמשו במערכת הידראולית לראשונה.

ל FAT חולק על דעתך "המערכת הלא אמינה" לפי דעתך.

היא תוצר של רוב המוסכים ונהגים שלא הבינו אז ולא מבינים היום איך לטפל במערכת הזאת.

בטרקסיון אוונט זאת הייתה אופציה בשנים האחרונות לייצור.

לגבי האמינות - כשהייתה לי קסנטיה, במקרה הטוב אחת לכמה חודשים היה מתפוצץ איזה צינור, היו מחליפים לי אותו, ואז היה מתפוצץ צינור אחר, וחוזר חלילה, כשכל זה היה מתלווה בנזילות שמן וסיכוי לאבד מתלים, הגה ובלמים בו זמנית (גם זה קרה לי כמה פעמים).

אז לא, תודה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
נסיעה על המתלים הפנאומטיים שלהם..זה היה הנסיעה ה-כ-י נוחה אי פעם שעשיתי.

היה סרטון שטופ גיד ששמו מצלמה על BMW ועל סיטרואן והתמונה היתה פשוט יציבה עם הסיטרואן

קובי

:-)

פורסם (נערך)

בקסנטיה שהיתה לך היה סט צינורות מגומי שנקרא תמנון והוא היה מתחבר לצינור מתכת.

אם זכרוני לא מטעה אותי הייצרן קבע שכל 5 שנים או 100K צריך להחליף את התמנון.

אני לצערי יכול לספור על יד אחת כמה מוסכים החליפו את התמנון.

הרוב חתכו את הצינור באמצע וחיברו אותו עם צינור שקוף ובנדים.

כולל המוסכים המורשים מטעם הייבואן.attachment.php?attachmentid=51037&d=1137708581

עריכה אחרונה על ידי רונן שחפ
פורסם

היו שלום מתלים ואתגרים בתחזוקה

לא עוד גיהוץ כבישים ובאמפרים בהחלקה

כולם כבר התרגלו לנסיעה פחות רכה

דמעה אחרונה לבומבה ירוקה

אני שונא כשהקולות בראש שלי משתתקים... אני אף פעם לא יודע מה הבני ז@נ$ת האלה מתכננים

פורסם
אתה כנראה צעיר מאוד ידידי :)

ממש לא.

מכיר מעולה את היצרן את ההיסטוריה שלו ואת התוצרת הנוכחית שלו. רק לא רואה כלום דרך משקפיים ורודות.

מערכות החשמל היו לא אמינות, המנועים לא היו מי יודע מה, איכות ההרכבה הייתה ביינונית ומטה (כי אני מחמיא להם), המערכת הפנאומטית הייתה על הפנים, בקיצור, הרכבים היו לא אמינים וכל יומיים צצה בעיה אחרת.

אז כן, ה SM הפכה אלמותית, ה CX כבר הייתה פחות מוצלחת וה XM כבר הייתה זבלה (והנה כל הפרנקופילים יקפצו עליי) וה C5, אלוהים ישמור!

אבל זה רק הדובדבן על הקצפת (שאלוהים ישמור את כולנו מדובדבנים בתצורת XM ו C5) שעל העוגה, כל מה שהיה מתחת לדובדבן היה מה לעשות, לא מלהיב במיוחד גם אם נמכר היטב (BX ו GSA).

בגיזרת האחות התאומה לבית פיג'ו, פה כבר בכלל אין ספק, ככל שעברו השנים הרכבים רק השתבחו.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

בגיזרת האחות התאומה לבית פיג'ו, פה כבר בכלל אין ספק, ככל שעברו השנים הרכבים רק השתבחו.

כלכך לא נכון.

איפה השלדות (וההגאים) שהם ייצרו פעם? 205, 306, 405 להמשיך?

פיז׳ו היו שם נרדף להנאה צרופה ואמיתית בנהיגה ואת זה הם לצערי (כי אני חובב לא קטן של המותג) איבדו מזמן.

ואם נחזור קצת אחורה אז רכבים כמו 404,504,504 פשוט החזיקו לנצח אז במה מתבטאת ההשתבחות שלהם?

פורסם

חבל על דאבדין. ב-C5 הנוכחית המערכת באמת הגיעה לבשלות מלאה וסיפקה חוויית נהיגה/נסיעה שונה מכל רכב אחר.

בקרוב תגיע לארץ C4 קקטוס ואז תוכלו שוב להתרשם מסיטרואן שנראית מיוחדת אבל לא נאפתה עד הסוף.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם
כלכך לא נכון.

איפה השלדות (וההגאים) שהם ייצרו פעם? 205, 306, 405 להמשיך?

פיז׳ו היו שם נרדף להנאה צרופה ואמיתית בנהיגה ואת זה הם לצערי (כי אני חובב לא קטן של המותג) איבדו מזמן.

ואם נחזור קצת אחורה אז רכבים כמו 404,504,504 פשוט החזיקו לנצח אז במה מתבטאת ההשתבחות שלהם?

בשנים האחרונות הם דווקא מתחילים לחזור לעצמם.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

הוא שאמרתי.

משפחת הפיקאסו, קקטוס, משפחת ה DS.

208, 308 (GTI אם דיברת על שילדות), RCZ.

מכוניות מצוינות, אמינות, איכותיות ורובן עם עיצוב רענן וצעיר.

פורסם

משתמשים במה שעובד כבר שנים וישנו שינוי מאוד מתבקש של המנוע והגיר. העיצוב לטעמי התקרב לשלל העיצובים הטפלים שיש על הכביש, פרט לDS וקקטוס למרות שאני לא רואה את עצמי מאחורי אחת המכוניות האלה.

פורסם

את סידרת ה DS והקקטוס ציינת בעצמך.

לזה אתה יכול להוסיף את ה C3/ C4 פיקאסו, RCZ וגם את ה C5 הנוכחית שלדעתי האישית היא יפייפיה.

וכמובן שבדגמי ה"לחם וחמאה" כמו ה 308, 208, C3/4 משתדלים לשמור על איך קוראים לזה?

עיצוב כמה שיותר קונצנזואלי.

אבל בו זמנית הם גם רכבים מצויינים וגם אפילו מעוצבים יותר טוב מאחרות בקטגוריות.

הגירסאות הספורטיביות (208, 308) גם לא מביישות, לא את עצמן מול המתחרות שבקטגוריה וגם לא את מורשת החברה.

מלא גרסאות לימיטד אדישן, השתתפות ערה במרוצים ופיתוח טכנולוגיות חדשות, ואללה, לא מבין מה אתם רוצים מהם.

בטח ובטח שבשורה הסופית, הפסקת הרכבת המערכת הזו ברכב הבודד שעדיין הורכבה בו לא תשפיע כהוא זה על המכירות.

פורסם

א. בהונגריה, יש כבישי אספלט ברוב במקומות אולם במספר מקומות, עדיין יש כבישים אשר עשויים מאבנים כמו לפני 100 שנה.

בנוסף, לאחר החורף ופיזור המלח על הכביש (להפשרת הקרח), האספלט עצמו מתפורר ונוצרים בורות בכביש.

הבלונים בסיטרואן (המתלים) היו מצד אחד, מוחקים כל הרגשה של בורות ו\או כל דבר שיש בכביש.

מצד שני, הבורות בכביש מעבירים את המתלים בלאי מאוד גבוה וצריך להחליף אותם בתדירות גבוהה.

ב. בסביבות 2004 או משהו כזה, הגעתי להונגריה ונסעתי עם עוד 2 אנשים לפרנקפורט, גרמניה, לתערוכת הרכב שם.

כל רכב אשר נסעתי עליו, היית מרגיש את הנסיעה וזה לא היה הכי נעים לנסוע...אבל...הסיטרואן C5?, מ ד ה י ם.

1,200 קילומטר לצד אחד, 9-12 שעות נהיגה, כאשר הגעתי למלון, יצאתי מהרכב ופשוט...לא הרגשתי את הנסיעה, זה היה מדהים, מושלם!.

לנסוע ב-C5 ובכלל במיתלים הפנאומטים שלהם, זה כמו לנסוע כל כביש אשר עשוי מזכוכית, אין דרך להסביר זאת אחרת.

ג. בשנות ה-60, צ'ארלס דה-גול היה נשיא צרפת וחזר מטיול בכפר עם אישתו, הנהג והמאבטח.

הם נסעו ברכב מסוג סיטרואן DS, כאשר בבגאז' היה להם סל עם 2 תרנגולות.

חבורת לאומניים, תיכננו להתנקש בחייו של הנשיא ותיכננו לבצע זאת בעזרת מארב.

בקידמת המארב היה אדם שתפקידו היה לשמש כצופה, להודיע לאחרים שהנשיא מגיע.

באמצע המארב היה טנדר אשר היה מורכב עליו מקלע ובסוף המארב, היה רכב שתפקידו היה להתקדם ולחסום את דרכו את הנשיא.

כמובן שהיו עוד אנשים, אשר היו מצויידים ברובים.

הנשיא הגיע עם רכבו לאיזור המיועד, הצופה שהיה אמור להתריע בדיוק הלך להשתין ופספס בשנייה את הרכב.

האנשים באמצע, פתחו באש שגרמה לנהג הנשיא, להאיץ את הסיטרואן ונסות לברוח מהאיזור, הרכב שהיה אמור לחסום, לא הספיק לחסום.

הנשיא, אישתו והנהג החלו בנהיגה מטורפת למקום בטוח, הרכב שהיה אמור לחסום החל לרדוף אחריהם ולירות בזמן הנסיעה.

כדור אחד חדר לגלגל האחורי, בסיטרואן DS וחרף הפנצ'ר, הנהג הצליח להמשיך לנהוג בסיטרואן, נסע על 3 גלגלים ולברוח למקום מבטחים ולהציל את הנשיא מהתנקשות בחייו.

הנהג הצליח לעשות זאת, לנסוע על 3 גלגלים, עקב המערכת הפנאומטית שיודעת להשאיר את הרכב באיזון תמידים ולכן גם ניתן לנסוע על 3 גלגלים בעת פנצ'ר.

ג. בסיטרואן C5, יש קטע חמוד שהמחשב מנמיך את החלק הקידמי של הרכב בשעת נהיגה מעל X מהירות, לצורך אווירודינמיות יותר טובה.

ד. יש אפשרות להקשיח את המתלים, בעזרת כפתור ה-SPORT, ואז המתלה נהייה יותר קשה וזה ממש כיף.

ה. הדבר ה-כ-י מגניב שיש ברכב, זו האפשרות להנמיך והעלות את הרכב.

כל פעם שאני עומד ברמזור אני משחק עם המתלה ואז פתאום החלק הקידמי יורד והבאגז' למעלה...ואז הבגאז' יורד...כל כך מגניב והרגשה מדליקה לגמרי!

פרנקופיל מושבע!

פורסם

לנשיא צרפת קראו שארל דה גול, לא צ'ארלס.

זו לא היתה הפעם הראשונה או האחרונה בה ניסו להתנקש בחייו, ויותר מפעם אחת ה ds הצילה את חייו.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם (נערך)
היה סרטון שטופ גיד ששמו מצלמה על BMW ועל סיטרואן והתמונה היתה פשוט יציבה עם הסיטרואן

מדובר היה ב-C6 וה-BMW הייתה סדרה 5. הם צילמו מרוץ סוסים בזמן שהרכב נסע במקביל על דרך בוצית ומשובשת.

ה-BMW מכרה בכמויות בעוד שהסיטרואן נמכרה לנשיא צרפת ולעוד קומץ רוכשים (24000 יחידות) וכמו ה-XM הלכה ונעלמה לאיטה מאולמות התצוגה והקטלוגים.

הרעיון לצלם מעל ה-C6 לא מקורי לטופ-גיר אלא היה בשימוש אמיתי במירוצים מסוג זה ושימושים אחרים שדרשו פלטפורמה ניידת יציבה.

cx.jpg

שימוש דומה במערכת של סיטרואן היה בסרטון של קלוד ללוש C'était un Rendez-vous (שהזכרתי בעבר במספר שרשורים אחרים). המצלמה הותקנה על פגוש המרצדס 450SEL 6.9 ללא כל אמצעי מייצב מלבד המערכת ההידרו-פניאומטית (שהגיע מסיטרואן).

עריכה אחרונה על ידי Doc Slow
פורסם

המערכת ההידרופנאומטית במרצדס 450SEL 6.9 שימשה בעיקר לייצוב ולא החליפה את מיתלי הפלדה המקובלים.

כנ"ל גם המערכת שהותקנה ברולס רוייס סילבר שדואו.

נוחות הנסיעה ב 450SEL היתה גבוהה מאד, מאחר ומדובר היה במכונית כבדה מאד, גם במונחי ימינו, שצויידה במערכת מיתלים מתקדמת.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• תוכן חדש...