Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3914 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
וכמובן תעדכן אותנו מה קרה בהמשך.

בהחלט, תודה.

אקווה שתפסתי את העניין בזמן.

אגב, האם תקלה מעין זו ניתנת לאבחון ממוחשב או פיזי מבלי כאמור צורך בהתנעה?

פורסם

בדרך כלל ניתן לראות את התקלה דרך המחשב, אין שום בעיה להדליק סוויץ ולהזיז את הרכב קדימה אחורה כל עוד הרכב לא מונע.

בהצלחה.

פורסם
בדרך כלל ניתן לראות את התקלה דרך המחשב, אין שום בעיה להדליק סוויץ ולהזיז את הרכב קדימה אחורה כל עוד הרכב לא מונע.

בהצלחה.

שוב תודה, אחזור לעדכן

פורסם
שוב תודה, אחזור לעדכן

עדכון מהמוסך:

הרכב הגיע בגרר.

איש השירות ואחד המכונאים אמרו לי שחייבים להתניע. סירבתי בתוקף. אז הם אמרו בתגובה שלא יהיה ניתן לברר האם זו התקלה אחרת. אמרתי שניתן להתחבר עם סורק ולבחון סינכון גל זיזים עם גל ארכובה. הם הסתכלו זה על זה בהשתוממות והמכונאי קיבל הוראה לעשות כן. תוך כדי הוא אומר לי שאולי כבר נגרם נזק ואני סתם מתעקש וזה 50/50. לא התייחסתי.

אני ממתין לבדיקה. שאלתי היא מה לעשות במידה ובבדיקה הממוחשבת תצא תקינה. האם להתניע?

עצות זריזות יתקבלו. הנייד שלי 0524222828 לצדיקים

פורסם

עדכון מהמוסך:

הרכב הגיע בגרר.

איש השירות ואחד המכונאים אמרו לי שחייבים להתניע. סירבתי בתוקף. אז הם אמרו בתגובה שלא יהיה ניתן לברר האם זו התקלה אחרת. אמרתי שניתן להתחבר עם סורק ולבחון סינכון גל זיזים עם גל ארכובה. הם הסתכלו זה על זה בהשתוממות והמכונאי קיבל הוראה לעשות כן. תוך כדי הוא אומר לי שאולי כבר נגרם נזק ואני סתם מתעקש וזה 50/50. לא התייחסתי.

אני ממתין לבדיקה. שאלתי היא מה לעשות במידה ובבדיקה הממוחשבת תצא תקינה. האם להתניע?

עצות זריזות יתקבלו. הנייד שלי 0524222828 לצדיקים

עדכון לעדכון: לטענתם הבעיה היא במשאבת המים שדורשת החלפה. אני אחליף ואקווה שזאת הבעיה למרות שזה נשמע לי מעט מוזר

פורסם

אני לא בקיא בנושא. אבל על פניו אם הייתי לוקח רכב למוסך של היבואן אני לא הייתי מתווכח עם המכונאי האם להניע או לא. נראה לי קצת הסחפות לעשות זאת על בסיס התכתבות כאן בפורום. להעיר, לשאול ולתהות זה סביר, אבל אם הוא עומד על הצורך בהתנעה אז סירוב נראית לי דרך פעולה בעייתית.

אם הייתי מרגיש שאני לא סומך על המכונאי אז הייתי הולך למוסך אחר לפני שהייתי מתערב לו באיך לבדוק את הרכב.

יכול להיות שהמכונאי באמת אידיוט ולא מבין כלום והוא עומד להרוס את הרכב. אבל אז מה הטעם להתווכח איתו? מוטב ללכת למקום אחר וזהו.

פורסם

אצל בסופרב שהיית לדוד שלי, הבעיה התחילה כך ותוך כמה דק' נסיעה עם התקתוקים האלה נשברו השיניים של השרשרת טיימינג ונתפס מנוע. (נזק של 20 אלף שקל בערך, למזלו המוסך השתתף איתו בהוצאה)

היום:

Alfa Romeo MiTo 2010 Distinctive Move 1.4T 155HP

בעבר:

Minimum SIZE, Maximum FUN. Smart Fortwo 2004 0.7T:twisted:

פורסם
אני לא בקיא בנושא. אבל על פניו אם הייתי לוקח רכב למוסך של היבואן אני לא הייתי מתווכח עם המכונאי האם להניע או לא. נראה לי קצת הסחפות לעשות זאת על בסיס התכתבות כאן בפורום. להעיר, לשאול ולתהות זה סביר, אבל אם הוא עומד על הצורך בהתנעה אז סירוב נראית לי דרך פעולה בעייתית.

אם הייתי מרגיש שאני לא סומך על המכונאי אז הייתי הולך למוסך אחר לפני שהייתי מתערב לו באיך לבדוק את הרכב.

יכול להיות שהמכונאי באמת אידיוט ולא מבין כלום והוא עומד להרוס את הרכב. אבל אז מה הטעם להתווכח איתו? מוטב ללכת למקום אחר וזהו.

היי

לא התווכחתי. ביקשתי שימצו את האפשרות לבדיקת התקלה מבלי התנעה. נאמר לי שזה לא אפשרי. אחרי שהעליתי את האפשרות לבדוק באופן ממוחשב את הסינכרון האמור לפתע נאמר לי שזה ייעשה. אז מדוע זה לא הוצע לי מלכתחילה? לא התווכחתי עם איש המקצוע לאחר שנאמר לי שהתקלה היא במשאבת המים (למרות שזה נשמע לי מוזר ואני אדע רק לאחר שאסע עליו, ולמרות שטרם הבדיקה על ידי המכונאי גם נציג השירות סבר שמדובר בכשל במותחן).

אני חושב שבראיה לאחור לא הייתי נוהג אחרת

פורסם

היי

עדכון סופי ככה"נ:

הוחלפה משאבת מים ועל פניו נפתרה הבעיה. אחזור לעדכן במידה ויהיה מה.

תודות למגיבים

פורסם (נערך)
זו תקלה ידועה במנועים האלו.

אפילו כאן בפורום לא נתקלתי בתקלה כזו במנועי 1.4 בעלי 122 כ"ס.

לא מבין למה מיד היו הקבלות מול מנוע 1.2 לי' ו-1.8 לי'. עם כל הכבוד, איבחון באמצעות האינטרנט לא תמיד קולע.

אל תבואו לנחם, השבעה בוטלה.

עריכה אחרונה על ידי pasat04

פורסם
אפילו כאן בפורום לא נתקלתי בתקלה כזו במנועי 1.4 בעלי 122 כ"ס.

לא מבין למה מיד היו הקבלות מול מנוע 1.2 לי' ו-1.8 לי'. עם כל הכבוד, איבחון באמצעות האינטרנט לא תמיד קולע.

אל תבואו לנחם, השבעה בוטלה.

היי

אני חייב להעמיד דברים על דיוקם: לא נעשה אבחון וירטואלי. אבל כן מרגע שעלה אף החשש הקל ביותר שעלולה להיות בעיה בשרשרת תזמון הרכב הושבת. אגב גם בשיחה בבוקר למוסך המליץ נציג השירות לגרור את הרכב ואף סבר שהבעיה היא בשרשרת. לכן אני חושב שנקיטת משנה זהירות פה היה במקום.

פורסם

בוודאי שנעשה איבחון וירטואלי, רוב המגיבים הצביעו על הטיימיניג/מותחן כבעייתי ברכבים האלה, בהכללה. בנתיים, דגם ה-1.4 עם 122 כ"ס נשאר חריג, לטובה.

על פניו, לאור דבריך שהרעשים פסקו, איבחון המוסך היה מדויק.

אשמח לשמוע אם לקחו אחריות על משאבת המים, ואם לא, באלו עלויות מדובר.

פורסם

הרכב שלך כבר עם 89 אלף ק"מ. למה שלא תחליף רצועה ומותחן על הדרך? גם כך תצטרך לעשות זאת בקרוב.

למה לחכות לגרוע מכל? כבר פתחו על מנת להחליף משאבת מים. אני במקומך כבר הייתי מחליף גם את הרצועה והמותחן.

• תוכן חדש...