Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4082 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

צהריים טובים.

כשאני יעבור את הטסט אני אתחיל לנסוע על האוטו של ההורים.

עכשיו אני רוצה ללמוד על הרכב דברים כמו החלפת שמן מנוע וכאלה איך לבצע טיפולים נכון,כל כמה זמן.

מישהוא יכול להפנות אותי למקור מידע מהימן שיוכל להקנות לי את הידע בדברים הטכניים של הרכב?

תודה רבה

פורסם

כשמישהו מבין טוב במכוניות, זה או שהוא מכונאי (או במקצוע אחר, הקשור לרכב), או שהיו לו מכוניות מחורבנות.

אני למדתי מקריאה בפורום, יוטיוב, גוגל, ניסוי וטעייה. את הדברים המסובכים, או כאלה שדורשים כלים או ידע מיוחדים, עדיף להשאיר לבעלי מקצוע כמובן.

לגבי, מתי לעשות טיפולים, ומה לעשות בכל טיפול, יש הוראות יצרן לכל רכב (לדוגמא בפורד פוקוס צריך להחליף שמן כל 15 אלף ק"מ או שנה).

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

א.להחליף פילטרים שמן ואוויר לא צריך ידע מכני רק כלים ורגישות בסגירת ברגים(במידה ולא משתמשים בטורקמטר)

ב.אני לא מאמין ששום הורה שרוצה שהרכב היהי לשימוש יומיומי יביא לילד בן 18 לטפל לו ברכב(שלא עובד במוסך).

ג.תחזוקה רכב עצמית נעשית על רכב ישן בלבד במיוחד כשמדובר ברכב העיקרי של המשפחה.

ד.לבדוק שמן,מים וחוסרי של נוזלים אחרים זה אתה יכול לעשות מעבר לכך אתה רוצה לראות איך מטפלים באוטו סע עם אחד הורים כשיש טיפול לרכב ותסתכל יש מצב שגם תלמד איך לא לטפל ברכב.

ה.תוכנות AUTODATA וספר היינס(WORKSHOP MANUAL של הרכב) ו YOUTUBE.

פורסם

אני למדתי מאבא שלי שהיה מנהל מוסך בעבר שלו וכרגע רק בדברים שבאמת אין לי ידע או כלים הרכב מגיע לבעל מקצוע, ראוי לציין שזה מאוד מקל על הכיס ואני גם די נהנה מזה, אם זה באמת מעניין אותך תנסה להידבק לאיזה בן משפחה שיש לו ידע בעניין וכך תלמד, או שאחרי הצבא תירשם ללימודי מכונאות.

Using Tapatalk

פורסם

היי,

אני קצת לא מסכים עם מרק.

תקרא ותלמד את כל המערכות והחלקים ברכב באינטרנט, אחרי זה תתחיל לראות מדריכים ותקנה כלים,

אבל את הטיפולים הראשונים תעשה עם מישהו שכבר עשה, ככה תיהיה לך השגחה.

לא חייב להיות מכונאי בשביל לטפל ברכב, ראה מדריכים ביוטיוב, או מדריכים בפורום.

פעולות פשוטות כמו החלפת פילטרים ושמנים אין שום בעיה לעשות גם לרכבים חדשים.

ובאמת תוריד לך את תוכנת אוטודטה זה יעזור לך מאוד.

רועי

פורסם

קריאה ושאלות בפורום הנ"ל ובפורומים בחו"ל.

צפייה ביוטיוב.

קריאת חומר טכני מקצועי להבנה.

האמת, אני בכלל מתחום המחשבים ועכשיו אני הולך לבצע הסבת קריירה וללמוד להיות מכונאי צמ"ה ולעבוד בזה.

פרנקופיל מושבע!

פורסם

רכב של ההורים אינו רכב שלומדים אליו.

אלא עם הרכב ישן וגם שם במידה ואין צורך תמידי בו.

רוצה ללמוד לתחזק רכבים תקנה רכב ב5 אלף במצב שמיש מכנית + חיצונית ותחזק אותו.

אבל סקודה אוקטביה 2008 רצוי להשאיר למוסך כל עוד זה כלי התחבורה הראשי של הבית.

פורסם
רכב של ההורים אינו רכב שלומדים אליו.

אלא עם הרכב ישן וגם שם במידה ואין צורך תמידי בו.

רוצה ללמוד לתחזק רכבים תקנה רכב ב5 אלף במצב שמיש מכנית + חיצונית ותחזק אותו.

אבל סקודה אוקטביה 2008 רצוי להשאיר למוסך כל עוד זה כלי התחבורה הראשי של הבית.

במידה והבחור למד היטב לתקן את הרכב+יש איתו בחור עם נסיון שכבר תיקן אני לא רואה שום בעיה.

רועי

פורסם

שנתיים עם אקסנט 96 לימדו אותי לא מעט

בהתחלה אחי לימד אותי קצת כי עבד במוסך וגם כנער וחייל היה מחליף רכבים לא מעט.

ולאחרונה בכל תקלה אני נצמד לאסף מהכנופייה והוא מלמד אותי הרבה.

• תוכן חדש...