Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סקודה סופרב 2010, הלך מנוע

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3950 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 110
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

- שאלה: אם הפעם האחרונה שלך בטיפול במוסך מורשה הייתה לפני שנה, איך פספסת 2 טיפולים? לכאורה הנסועה שלך היא כ-15K לשנה?

הרכב עבר את האחריות שלו.

לשאלתך: שנה שעברה, הרכב היה 15 אלף קילומטר, היום הוא נמצא על 46 אלף קילומטר.

את 2 הטיפולים שעברו (כל 15), ביצעתי במוסך שאפט.

פרנקופיל מושבע!

פורסם
אם יש לך קבלות/חשבוניות על טיפולים שביצעת במוסך כללי שהוא מורשה משרד התחבורה, אתה זכאי לקבל מה שמגיע לך במסגרת האחריות. אם מדובר בתקלות ידועות בפולקסווגן, יתכן שגם בקטע של רצון טוב- יבואו לקראתך, תעשה קצת רעש, פניה לעיתונות, מיילים למנכל צ'מפיון וכו'

האחריות על הרכב תמה לפני שנה.

פרנקופיל מושבע!

פורסם

שיפוץ של מנוע כזה לא יחזיק להרבה זמן או שזה מורכב?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
אריאל - ע"פ חוק, אתה לא מחוייב לטפל במוסך שך היבואן. אתה רשאי לטפל בכל מוסך מורשה לבחירתך.

אם יש תקלה שע"פ אחריות היבואן מחוייב לטפל בה, הוא מחוייב לטפל ברכב ללא קשר למוסך שבו טיפלת במהלך ההיסטוריה.

בנושא הטיימינג, כאן יש קצת סיבוך כי היצרן והיבואן מכירים את הבעיה (שלא יעבדו עליכם) אך מתנערים ממנה.

במידה ויש לך קבלות על הטיפולים ופירוט בדיוק מה בוצע (תמיד תשמור), הייתי פונה במכתב מנוסח היטב להנהלת היבואן ובמידת הצורך גם ליצרן.

בנושא הנ"ל, אני מכיר את התקלה ומודע לכך שהן היבואן והן היצרן מודעים לתקלה אך לא מעוניינים לקחת אחריות על הנושא.

בדיוק כפי מנועי 1,600 טורבו של סיטרואן ובעיית הטיימינג שלהם, שלא לוקחים על כך אחריות

בנושא האחריות שאתה מדבר עליו, אני לא מחוייב לטפל במוסך בשביל לשאת אחריות וכו', אבל זה מדובר מתי שהרכב עצמו באחריות.

האחריות על רכבי, תמה לפני שנה.

החודש הוצאתי סביב ה-10K על הרכב:

א. 1,800 על 4 צמיגים חדשים.

ב. טיפול טיימינג שאבצע במוסך רון, 2,500 שקל.

ג. רישוי רכב, כ-1,200 שקל.

ד. ביטוח רכב, כ-7,000 שקל.

אני מתכנן להחזיק את הרכב הנ"ל עוד חצי שנה, מינימום אצלי.

לאחר מכן, כמות רכבי הרנו סניק III בשוק תגדל (אני מקווה) ואז אמכור את היטי ואקנה לי רנו סניק.

אני אוותר על הנוחות של הידני, אבל זה עדיף על פני אי-האמינות הגבוהה של הרכב הנ"ל.

פרנקופיל מושבע!

פורסם
איך הגיר בסדרת המנועים הזו (או שבעיות בגיר לא קשורות למנוע?)? יש לי אותו גם ומענין אותי לדעת איפה אני עומד מבחינה סטטיסטית.

בעיקרון הם נתנו 5 שנים אחריות.

אלה שהיתה להם בעייה כבר פתרו להם אז כרגע המצב יציב וטוב

קובי

:-)

פורסם

החודש הוצאתי סביב ה-10K על הרכב:

א. 1,800 על 4 צמיגים חדשים.

ב. טיפול טיימינג שאבצע במוסך רון, 2,500 שקל.

ג. רישוי רכב, כ-1,200 שקל.

ד. ביטוח רכב, כ-7,000 שקל.

אני מתכנן להחזיק את הרכב הנ"ל עוד חצי שנה, מינימום אצלי.

לאחר מכן, כמות רכבי הרנו סניק III בשוק תגדל (אני מקווה) ואז אמכור את היטי ואקנה לי רנו סניק.

אני אוותר על הנוחות של הידני, אבל זה עדיף על פני אי-האמינות הגבוהה של הרכב הנ"ל.

אני מבין את הבאסה שצריך להחליף שרשרת ומותחן ברכב שלכאורה תוכנן ללא הצורך הנ"ל, ומבין מאד את הבעסה מכל העלויות המפורטות מעלה, אך מה בין צמיגים, רישוי וביטוח לאמינות?

ד"א לפני חודש ביצעתי החלפת רצועת תזמון בסיטרואן של אשתי (טיפול לפי הספר), על הדרך מחליפים משאבת מים ורצועת אביזרים + שמן + פילטר והגעתי לאותו סכום ~2500 ש"ח (שוב, לא אמור לנחם, אבל כן לשים דברים בפרופורציה).

אני מציע לך לא להזניח את נושא השרשרת (למיטב הבנתי הבחנת ברעשים ווידאת שהם נובעים מהשרשרת), בהנעה הבא היא יכולה להיקרע ואז צריך שיפוץ/החלפת מנוע, ותאמין לי זה יהיה הרבה יותר יקר.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם
אני מבין את הבאסה שצריך להחליף שרשרת ומותחן ברכב שלכאורה תוכנן ללא הצורך הנ"ל, ומבין מאד את הבעסה מכל העלויות המפורטות מעלה, אך מה בין צמיגים, רישוי וביטוח לאמינות?

ד"א לפני חודש ביצעתי החלפת רצועת תזמון בסיטרואן של אשתי (טיפול לפי הספר), על הדרך מחליפים משאבת מים ורצועת אביזרים + שמן + פילטר והגעתי לאותו סכום ~2500 ש"ח (שוב, לא אמור לנחם, אבל כן לשים דברים בפרופורציה).

אני מציע לך לא להזניח את נושא השרשרת (למיטב הבנתי הבחנת ברעשים ווידאת שהם נובעים מהשרשרת), בהנעה הבא היא יכולה להיקרע ואז צריך שיפוץ/החלפת מנוע, ותאמין לי זה יהיה הרבה יותר יקר.

היי מאיר, ידידי.

בנוגע לצמיגים, אין כל כך קשר, אבל...

א. אתה לא מצפה לתקלות טיימינג וטורבו, ברכב בן 3 שעוד לא עשה 50 אלף, ולא משנה מאיזו מדינה או חברה הוא.

ב. התקלות של הטיימינג והטורבו, הגיעו עכשיו וזה הצטרף להוצאה של רישוי ולכעס שלי על חברות הביטוח, בנושא עלות הביטוח שלי.

אז, אתה יודע, שהכל מגיע בבת אחת, לעיתים עקב כעס, אתה מאבד הלך מחשבה בריא, קורה לכל אחד.

בנןסף, הוצאה כספית גדולה, זה תמיד מבאס.

מעבר לכל זה, אני באופן אישי, מאוכזב מהסקודה.

זה רכב ידני והוא עושה לי 1:10, וזה מזעזע אותי ואני משתגע איך ולמה זה, לפחות כאשר אני שומע אל אחריל שעושים ממוצע בריא של 1:14, בדגם אוטומטי

אני יכול לפרט לך עוד, מדוע אינני מרוצה מהרכב.

אבל כל זה, לא תורם למבט חיובי על הרכב.

פרנקופיל מושבע!

פורסם

לגבי צריכת דלק, מאוד יתכן שבגיר די.אס.ג'י שההחלפות שלו מהירות מאוד, התכנות הוא כזה שמסייע לחסכון בדלק.

כשהיטי הגיע לארץ לקחתי אחד לנסיעת מבחן, כאשר באותה התקופה היתה לי אוקטביה 1.8 טי.אס.איי די.אס.ג'י. ממש לא התרשמתי מהרכב הזה.

שמתי לב שהנציג של צ'מפיון משך את ההילוכים בכדי שהרכב יסחוב כביכול, מה שאני ממש לא הייתי רגיל בסקודה שלי.

לכן, מאוד יתכן שביטי עדיף לקנות דווקא את גרסת ה- 1.4 טי.אס.איי.

כמובן, אתה נכווית מהמותג הזה, ואני מתאר לעצמי שבתקופה הקרובה לא תשקול בכלל רכישה של סקודה.

פורסם

אני מבין אותך בהחלט. אני מאוד אהבתי את האוקטביה שלי, החזקתי אותה אך ורק בתק' האחריות, כך שלמזלי, לא יצא לי להינזק כספית מתקלות כאלה ואחרות. התקלות בגיר תוקנו אצלי במסגרת האחריות.

לכן, כאשר אחליט לקנות אוקטביה פעם נוספת, מן הסתם אחזיק אותה אך ורק בתק' האחריות.

פורסם (נערך)
כרגע השילוב היחידי שמראה אמינות יחסית הוא של 1.2tsi ידני. מכל השאר הייתי מתרחק.

1.2TSI ידני בציר 2010, 5+ שנים על הכביש וטפו טפו טפו 3 נקישות על עץ נוסע כמו שור. :-)

עריכה אחרונה על ידי TheOne23

Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers

:-):arrow::idea:

פורסם

צריכה של 1/10 בידני נשמעת גבוהה באופן לא סביר.

אני מוציא באופן קבוע 1/12 בגרסא הרובוטית. אני גר באיזור הררי מאוד כך שהרכב מבלה את רוב זמנו בטיפוס בהילוך נמוך וסל"ד גבוה יחסית.

I see now that the circumstances of one's birth are irrelevant; it is what you do with the gift of life that determines who you are

Mewtwo -

• תוכן חדש...