Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4062 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לאחר שלא קיבלתי תשובה להודעה הקודמת שלי, החלטתי למקד קצד את השאלה.

אני מחפש רכב בתקציב של עד 12000 שח.

בחיפוש באינטרנט מצאתי הרבה (מאוד) פז'ו 206, עד שנת 2002, מאזדב לאנטיס שנת עד שנת 2000, בלנו גם עד שנת 2000-2001 וקורולה 98-99.

מה מכל החבורה הזאת הוא רכב סביר שישרת אותי כמה שנים?

הקלומטרז' בכולם נע סביב 200000.

תודה רבה

פורסם

בתקציב שלך מצב המכונית ה-ר-ב-ה יותר חשוב מהיכולות שלה ומארץ הייצור. חפש רכב שמור ומטופל עם קבלות על הטיפולים, שהמכלולים בו עובדים ויש לו טסט ארוך ושנתון כמה שיותר גבוהה.

גם יפאניות מתקלקלות, גם להן יש בולמים וחיישנים שמתקלקלים עם הזמן.

בתקציב הנ"ל - גטס/פונטו ידניות יכולות להיות אופציה טובה.

פורסם

תודה על התגובה המהירה.

שכחתי לציין שהרכב מיועד למשפחה צעירה שזה אומר כיסא בטיחות ועגלה. כלומר תא המטען צריך להיות גדול יחסית.

למה צריך לשים לב? חוץ מהיסטוריית טיפולים. הרי לא כולם שומרים את החשבוניות...

פורסם

היסטוריית טיפולים זה חשוב מאוד, כמובן שרצוי למצוא רכב שנראה שמור מבחינת תא הנוסעים והמצב החיצוני (לא לצפות למצב של חדש), וק"מ סביר, לא נמוך מדי אך לא גבוה מדי. 206 היא לא מכונית משפחתית.

כל המכוניות שהעלת כאן ישנות ועלולות להיות בור ללא תחתית, גם היפניות מתיישנות.

הייתי בודק יונדאי אקסנט, היא תת משפחתית, אבל היא מכונית אמינה, לא יקרה לתחזוקה ויש הרבה ממנה למכירה, כך שתוכל למצוא אחת במצב טוב.

מי שלא שומר חשבוניות - שיציג היסטוריית טיפולים דרך המוסך. לא מאמין לרוב האנשים שאומרים "אני מטפל לבד" או "אני מטפל אצל חבר ואין לי קבלות". מבחינתי אם אין היסטוריה מסודרת = הרכב לא עבר טיפול.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)

מכיוון שהתקציב שלך מוגבל הייתי אולי מחפש רנו מגאן ידנית, אופציה נוספת היא סיאט קורדובה ידנית, אחלה רכב במחיר נמוך.

אם תוכל להגדיל קצת את התקציב לאזור ה 20K תוכל לרכוש סופר מיני מרווחת שזוג+ילד יכולים להסתדר איתה כמו למשל פיאט גראנדה פונטו 1.4 משנתון הרבה יותר מתקדם מאשר אותה קורולה.

ממליץ לך לקרוא את המדריך שכתבתי ונמצא בחתימה שלי.

עריכה:

חיפוש קטן ביד 2 העלה את הרכבים הבאים. אם הנתונים באמת נכונים והוא טופל במוסך מורשה יונדאי ויש היסטוריית טיפולים מלאה והרכב במצב טוב, לא הייתי חושב פעמיים:

יונדאי.png

וגם המודעה הזו:

יונדאי.png

עריכה אחרונה על ידי itamarg
פורסם
תודה על התגובה המהירה.

שכחתי לציין שהרכב מיועד למשפחה צעירה שזה אומר כיסא בטיחות ועגלה. כלומר תא המטען צריך להיות גדול יחסית.

למה צריך לשים לב? חוץ מהיסטוריית טיפולים. הרי לא כולם שומרים את החשבוניות...

תקשיב איליה, אני דבר ראשון בודק שהמיים ברדיאטור ירוקים, אם זה מי ברז ברח.

מומלץ סיוויק מודל 99-00

נוסע בפריוס 2008

פורסם (נערך)
חיפוש קטן ביד 2 העלה את הרכבים הבאים.

הרכב הראשון: ליסינג+בעלויות פרטיות ורק 100K ק"מ?

הרכב השני: "מוסך מורשה בלבד" יכול להיות שהכוונה למורשה משרד התחבורה. צריך לשים לב לדבר כזה.

עריכה אחרונה על ידי mcaspi
פורסם

לי יש קורולה 99' עמידה , חבר טוב התחדש גם בקורולה 99' עם 282 אלף ק"מ, מנוע שקט, גיר מעביר חלק, תושבות גמורות אבל חוץ מזה האוטו נוסע פגז עם מזגן מקפיא, ממש שמחתי בשבילו.

עכשיו באיזור התעשייה איזה בחור שם הביא קורולה 98 למכירה עם 400 אלף ק"מ נוסעת מצויין עם מנוע שהחזיק "רק" 340 אלף שהוחלף. גיר כנראה מקורי, מזגן מקפיא, מעט בעיה בצירייה ותפוח.

קח בחשבון שרכב זה גם מזל, גם אם זו קורולה או הרכב הכי לא אמין בארץ.

זה רכב, בכללי, שהתקלות שלו זה אך ורק בלאי טבעי!

אגב, חבר קנה אותה ב11 אלף שקל...אני הייתי קונה כזאת ב10K גג בגלל ק"מ שהשנתונים האלו עבדו.

לחבר טוב יש גם פג'ו 206 XS' לא נוחה כל כך אבל מהירה...

פורסם
הרכב הראשון: ליסינג+בעלויות פרטיות ורק 100K ק"מ?

הרכב השני: "מוסך מורשה בלבד" יכול להיות שהכוונה למורשה משרד התחבורה. צריך לשים לב לדבר כזה.

גם אם זה במוסך מורשה שהוא לא יבואן זה בסדר גמור בטח ברכב ישן כזה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)
תודה על התשובה המפורטת. עדין קצת חושש לקחת רכב עם קלומטרז כזה "מכובד".

איך הקורולה מבחינת אבזור? ABS, כריות אויר וכו'

לי יש את הטרה קלאס, בין GLI לבין SUN.

אצלי יש כיוון מראות חשמלי, כיוון הגה (לא יודע אם גם בסאן יש את זה) 4 חלונות חשמל במקור, היה גם אזעקה מקורית והרמת חלונות, 2 כריות אוויר ו4 ABS.

יש הבדל קצת בצבע הפגושים אם אני לא טועה.

בסאן יש 2 חלונות חשמל.

אבל כמו שאמרתי, ברכב גם צריך מזל ולכן בק"מ כזה בכל אוטו צריך להתכונן לדברים לא צפויים, אבל בכללי סוס עבודה.

הדבר היחיד שאני מתבאס על האוטו שלי זה שנגעתי בדברים שלא צריך וצבע מקולף.8)

עריכה אחרונה על ידי אושריקו
פורסם

עדיף שתקנה עגלה שמתקפלת יותר טוב, ותרכוש פונטו ספייס 2004-2005, שתהייה אמינה וחדישה, עד כמה שאפשר בתקציב הזה.

קורולה שמתקרבת לגיל 20, זה שק של צרות ובלאי. לקנות רכב עם 400 אלף ק"מ, זה נשמע לי אפילו מצחיק, בעולם הרכב של היום, שבו קונים רכבים בגרושים.

פורסם (נערך)

אני מצטרף לדעתו של אושריקו.

לי יש קורולה שנת 2000 סאן. קניתי אותה לפני כמה חודשים עם 153,000 ק"מ מאדם שטיפל ברכב כמו שצריך לפי הספר. ישבתי על לוחות יד 2 כמעט חודש עד שמצאתי.

בררתי את כל הטיפולים שנעשו לרכב במוסך עם מעקב קילומטר שלא זוייף, הבאתי איתי חבר מכונאי לבדיקת הרכב, ובכללית היה נראה ונשמע מצוין.

הרכב נוסע מצוין, מנוע חזק, מזגן חזק, גיר חלק, הוחלפו בולמים אז הנסיעה רגועה, הנדסת האנוש לטעמי נוחה מאוד. הוא לא מרגיש כרכב בן 15, אבל למרות זאת אני מכין את עצמי שיהיו נפילות מידי פעם.

הרכב עלה לי 15,000 ש"ח עם: טסט לשנה, צמיגים חדשים, מצבר חדש, בולמים חדשים ולאחר טיפול שמנים פילטרים וברקסים ששווה 5000 ש"ח! (אתה תוכל למצוא ביד 2 רכבים צרפתיים מוזנחים ב 7-8 שצריך להשקיע מלבד הנ"ל, גם שיפוץ גיר וכאלה, בגלל שברכב מחורבן כמו למשל רנו מגאן אנשים לא משקיעים).

עשיתי יישור קו של טיפול טיימינג משאבת מים וכו' ב 1500 ש"ח. מאז יש שקט. שמתי לי מערכת כמעט בשווי הרכב (מחלה כזו:lol:) ואני חורש את כל הארץ נסעתי כבר 11000 ק"מ. לפני כן היה לי רנו מגאן סניק שכל חודש הייתי מבקר במוסך ומוציא 500 ש"ח! לדעתי (ולדעת המוסכניקים שאני מכיר) לא מומלץ.

החיסרון של הרכב הוא, שכשיש 2-3 נוסעים מאחורה הוא שוקע קצת לכיוון הרצפה.

אגב, בדגם סאן יש רק 2 חלונות חשמל מקדימה בלבד, המושב האחורי לא מתקפל (וזה באסה למי שמתקין מערכת), אין מקום במגש מאחורה להתקין רמקולים וצריך לחתוך אותם, הגה כן מתכוון למעלה ולמטה, המראות בצבע שחור, המראות ידניות (אז אין מקום לטוויטר עליהם), אין מד סל"ד (מאוד מבאס) וזהו בגדול.

עריכה אחרונה על ידי chaimb
  • תוכן חדש...