Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4085 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

לצערי לאחרונה הצטרפתי למעגל נפגעי מעסיקים מנוולים.

המעסיק ניכה משכר העבודה שלי תשלומים לפנסיה, ולא להעביר אותם לחברת הביטוח.

בנוסף לתלונה בגין הנושא למשרד הכלכלה (נושא האכיפה הוא אחריותם), ולתביעה בבית דין לעבודה את הנזקים הישרים שלי, ניכויים מהשכר והתשלומים שלא הופרשו מצד המעביד, הבנתי שאני יכול לדרוש פיצוי בגין פגיעה ברצף פנסיוני (מגיע לי פנסיה מהיום הראשון בעבודה). לצערי לא הצלחתי להבין מה הוא הנזק שנגרם לי מפגיעה ברצף פנסיוני ואם אכן נגרם נזק, איך ניתן לכמת אותו על מנת לצרף לתביעה.

אשמח עם מומחי הפורום יוכלו להסביר לי את הנושא.

תודה :-)

פורסם

הפגיעה כפולה - גם לא שולמו לך כספים ולפיכך אתה מפסיד את ההרווחים הצפויים עד יציאתך לגמלאות, חשוב על שוה ערך לרבית דרבית של עשרות שנים, וגם הפסדת את הרצף, כלומר אם לא חסכת לפנסיה מעל תקופה מסויימת הקרן שהיתה לך נחסמת להפקדות חדשות, ואצל המעסיק הבא יהיה עליך לחסוך בקרן חדשה, לםי התנאים המקובלים בעת פתיחתה.

אין לי מושג כיצד מחשבים את ההפסד. בשביל זה אתה משלם לעורך דין (ובמידת הצורך רואה חשבון).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

זה תלוי כמה זמן לא שילמו.

אם מדובר בקרן ותיקה ונחסמת ולהמשיך בה הנזק הוא גדול מאוד, אם קרן חדשה ונחסמת הנזק הרבה יותר קטן ואם לא נחסמת הנזק אפסי (הריבית שהכסף היה צובר בין מועד הניכוי למועד ההפקדה בלבד).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אם מדובר בקרן פנסיה לוקחים בחשבון ריבית שנתית של 3.75% נטו, ועושים תחשיב של היוון על כל ההפקדות.

נזק בגלל פגיעה ברצץ קיצבה זה כבר יותר קשה לחישוב ותלוי בהרבה גורמים, כמו הגיל שלך, מצבך הרפואי, התקנונים של הביטוחים שהופסקו וכו. אם למשל בשנים הקרובות לא תהיה חולה ולא תיפגע בצורה שהייתה מפעילה את הביטוחים שלך אזי לא נגרם נזק, אבל אם כן תיפגע ולא תוכל להפעיל את הביטוחים בגלל שהמעסיק פגע לך בהם אז זה נזק ממשי ויכול להיות נזק כבד.

שאלה מעניינת, אני נפגש בקרוב עם יועצת פנסיונית ואנסה לברר את השאלה הזו.

פורסם

תודה רבה על התגובות

אני עובד בחברה שנה, כלומר שנה לא הופקדו כספים לקרן שהייתה לי ממעסיק קודם, והיא נסגרה. הקרן שנסגרה הייתה בת כמה שנים בודדות (איחוד של כמה קרנות שצברתי לאחר שחרור מצהל)

אני בן 30, בלי מחלות מיוחדות, כלומר לא אמור להיות שינוי ברכיב הבריאותי בקרן החדשה.

אשמח לקבל פרטים נוספים לאחר פגישה עם היועצת הפנסיונית.

אעדכן בהתפתחויות, אם וכאשר יהיו כאלה.

בברכה

פורסם

אם אתה מגיש תביעה, פרסם אותה בבקשה כאן.

כך נדע גם מי המעסיק שגנב את כספי הפנסיה שלך (כתב תביעה מוגן מכל לשון רע).

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

באותו נושא, סיימתי לעבוד כשכיר לפני כחודשיים וכאמור נכון לעכשיו חודשיים לא היו הפקדות בקרן פנסיה, איך אני יכול לדעת מה ההשלכות של זה, של הפסקת הרצף? (במידה ומדובר בחודשיים)

אני יכול להשלים הפקדות לאחר מכן או שזה כבר אבוד? (מבחינת הרצף)

• חברי המעגל הראשון
פורסם

גם אני מתעניין בנושא. פוטרתי לפני מס' חודשים, רוצה להשלים את ההפקדות "ידנית" (פשוט להפקיד לשם כמה שצריך). אפשרי?

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם

היי

הנזק הניתן לכימות- ניתן לחשב בדיוק כמה היה לך היום בקופה אם המעסיק היה מפקיד כמו שהיה צריך (אין צורך לקחת ריבית 3.75%- תשואת הקרן בשנה החולפת היא נתון ידוע)

הנזק שלא ניתן לכימות- פגיעה ברצף ביטוחי. סביר להניח שלא יהיה רלוונטי. כשעובד עוזב מקום עבודה חברת הביטוח מעבירה את קרן הפנסיה למצב של "ריסק זמני", כלומר, קניית ע"ח הקרן של כיסוי למקרה מוות/נכות, וזאת לתקופה של שנה.

יתכן והקרן שלך נמצאת בריסק זמני ולכן אין פגיעה כלל. יש לבדוק מול חברת הביטוח/הסוכן.

ילדים הורגים נמלים בצחוק- נמלים מתות ברצינות

כל יום אני משכר את עצמי מחדש

בצי המשפחתי- סיויק האצ'בק 96, E30 87

פורסם

zik תודה רבה על התגובה

אני אנסה לחשב את הריבית שהפסדתי במהלך השנה

האם אני מחשב את הריבית רק על השנה שלא קיבלתי כסף, או אני אמור לחשב את הפגיעה בריבית עד להגעה לגיל הפרישה?

תודה

פורסם

גק על פרק הזמן מהרגע שהיו אמורים להפקיד ועד ההפקדה בפועל וגם זה בתנאי שההפקדה לא בוצעה לפי יום הערך המקורי.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...