Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4112 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

בחנות חלפים מכרו לי טרמוסטט שנפתח ב 82 מעלות. בזמן ההחלפה ראיתי שהטרמוסטט הקיים הינו 88 מעלות. הרכבתי בינתיים את הטרמוסטט החדש. מה ההשלכות של נסיעה עם טרמוסטט שנפתח מוקדם יותר מהמקורי? האם לרוץ להחליף שוב?

תודה.

If you live by the GUN

You die by the GUN

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
שלום,

בחנות חלפים מכרו לי טרמוסטט שנפתח ב 82 מעלות. בזמן ההחלפה ראיתי שהטרמוסטט הקיים הינו 88 מעלות. הרכבתי בינתיים את הטרמוסטט החדש. מה ההשלכות של נסיעה עם טרמוסטט שנפתח מוקדם יותר מהמקורי? האם לרוץ להחליף שוב?

תודה.

בהחלט רצוי להחליף את התרמוסטט. נסיעה עם תרמוסטט בעל טמפ' פתיחה נמוכה עלולה לגרום לחימום איטי יותר של המנוע כלומר הגעה לטמפ' עבודה אופטימלית שקבע ייצרן הרכב ולפגוע בביצועי המנוע לאחר התנעה בוקר.

איזה כייף לי :)

פורסם

בכול מקרה אם טמפ' התחלת הפתיחה היא 82 מעלות צלזיוס לא יכול להיות שטמפ' פתיחה מלאה היא 88 מעלות צלזיוס. בדרך כלל ההפרש בין טמפ' התחלת הפתיחה לפתיחה מלאה הינו 10-15 מעלות צלזיוס ולא 6 מעלות.

כאשר קונים תרמוסטט תמיד המספר 82 מציין את טמפ' התחלת הפתיחה.

פורסם

יש פתיחה חלקית, כשהרכב קר הטרמוסטט סגור לגמרי ולא מאפשר מעבר מים בסירקולציה, לאט לאט הוא נפתח, תסע ככה ושים לב לשעון החום אם יש משהו חריג, כגון: לוקח לו הרבה זמן להגיע לטמפרטורת עבודה(אמצע של השעו), בכביש מהיר האם הטמפרטורה יציב על האמצע וכו. אם הכל כמו שהיה אז לפי דעתי חבל לגעת.

אגב, למה החלפת טרמוסטט מקורי כלכך מהר בטויוטה?

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

בדיוק המצב שהיה אצלי עד לא מזמן, הייתי עם 80 מעלות ולאחרונה החלפתי ל-87 מעלות (טרמוסטט נתקע על מצב פתוח אחרי כמה שנים אז החלפתי).

ההבדל זניח מכל הבחינות.

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

אגב, למה החלפת טרמוסטט מקורי כלכך מהר בטויוטה?

החלפתי רדיאטור שנזל ועל הדרך גם טרמוסטט..

תודה על התגובות!

If you live by the GUN

You die by the GUN

פורסם
בדיוק המצב שהיה אצלי עד לא מזמן, הייתי עם 80 מעלות ולאחרונה החלפתי ל-87 מעלות (טרמוסטט נתקע על מצב פתוח אחרי כמה שנים אז החלפתי).

ההבדל זניח מכל הבחינות.

בכלל לא זניח. זה שאתה לא מרגיש זה לא אומר שזה נכון לעשות זאת.

פורסם

מה אני אמור להרגיש?

טמפ' גם היום די קבוע על 90 מינוס 1-2 (אז היה 83 +-) , צריכת דלק לא השתנתה , טמפ' עבודה היתה מגיעה מהר , הכל עבד בצורה זהה.

בדקתי גם בשעון וגם במחשב (כשהיה לי כוח לחבר VAG-COM)

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

כתבתי בהודעה הקודמת בצורה תמצתית ללא כניסה לפרטים מה הם ההשלכות של הרכבת תרמוסטט בעל טמפ' פתיחה נמוכה יותר. אתה לא מסכים גם טוב.

פורסם

במצבי שיוט בינערוני או נסיעה לא מאומצת עם מזגן דולק טמפ' נוזל קירור תהיה תמיד קרובה לנקודת תחילת פתיחה של הטרמוסטט.

כלומר במצב המתואר היא תרד ב 6 מעלות וזה לא המצב האידיאלי. שום נזק מיידי לא יקרה אבל לטווח ארוך כן יהיה יותר בלאי, יותר צריכת דלק (באחוזים זניחים) ופעולת מנוע יעילה פחות ממה שתכנן היצרן.

פורסם

הטרמוסטט באוונסיס מהדור שלך הוא 88-100 מעלות. הייתי מחליף ולמקורי בלבד, לא סיפור יקר מדי.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תוכן חדש...