Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4112 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לא מכיר כזה סידור.

בכל המכוניות שאני מכיר כניסת מאורר למהירות ראשונה תמיד תהיה מעלה - שתיים אחרי פתיחה מלאה של הטרמוסטט.

אתה מכיר-

ברלינגו HDI וקסארה (בנזין ודיזל), טרמוסטט 89 מעלות מקורי, מאוורר כניסה ראשונה ב 97.

לציין כי לא כל ה HDI הן 89, יש גם 83 (אבל אין הבדל הגיוני למה אחד ככה והשני אחר)

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
התכוונתי שאני לא מכיר סידור בו מהירות ראשונה נכנסת לפני פתיחה מלאה.

נו, אז אם היצרן שם טרמוסטט 89 מעלות ברכב בנזין 1600, והמאוורר מהירות ראשונה נכנס ב 97 (סה"כ 8 מעלות הפרש), מתי הוא מגיע לפתיחה מלאה ואיך זה מסתדר עם התיאוריה של מרק10 ? (10-15 מעלות הפרש, כאשר לטענת חלק מהמשתתפים בדיון, המאוורר יכנס בד"כ 1-2 מעלות אחרי שהטרמוסטט נפתח לחלוטין)

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
אם כך - מה הואילו יצרנים בחוכמתם אם המהירות הראשונה של המאוורר נכנסת לעבודה כאשר הטרמוסטט עדיין לא פתח את שעריו לחלוטין ?

איציק

לרוב המאוורר יעבוד עוד לפני פתיחה מלאה לגמרי של הטרמוסטט.

זה שהוא לא נפתח עד הסוף לא אומר שאין מספיק ספיקת מים לקירור המנוע כשהמאוורר פועל.

פורסם

השאלה מדוע להפעיל מאוורר בשלב זה אם אפשר לקרר את המנוע בלעדיו על ידי הגדלת זרימה ברדיאטור?

פורסם

כי בעמידה או נסיעה איטית/עירונית זה לא מספיק פתיחה מלאה כדי לקרר את המנוע (זכור כי צריך גם ספיקה מהירה של מים מהמשאבת מים שלא מושגת בתנאים האלו של נסיעה או עמידה), עובדה היא שאם תנתק את המאוורר המנוע הרי יתחמם בכל מקרה גם בלי טרמוסטט....

אגב מהירות שנייה בדרך כלל מופעלת בטמפרטורה שבה הטרמוסטט כבר פתוח לגמרי.

פורסם

זה ברור. אבל מדוע להפעיל לפני פתיחה מלאה ולא אחרי? הרי בתנאים מסויימים (יום קר נניח) פתיחה מלאה תספיק גם ללא מאוורר.

פורסם

גם ביום קר צריך יהיה מאוורר כדי לקרר את המנוע אלא אם כם מדובר בטמפרוטות קרובות ל 0 שאז לשמוע מאוורר עובד זה נדיר.

פורסם

טוב, גם זה ברור. מה שאני לא מבין זה רק למה צריך להפעיל את המאוורר לפני שהטרמוסטט נפתח במלואו ונוצלו רזרוות קירור שקיימות ללא עזרה של המאוורר.

פורסם
טוב, גם זה ברור. מה שאני לא מבין זה רק למה צריך להפעיל את המאוורר לפני שהטרמוסטט נפתח במלואו ונוצלו רזרוות קירור שקיימות ללא עזרה של המאוורר.

אני אנחש בזהירות שיש פה התנגשות בין הרצון של המהנדסים לייצר טווח טמפרטורה צר לפעולת המנוע, לבין אופי הפעולה של התרמוסטט המכאני הישן והטוב.

כניראה שתופעת הלוואי לא מספיק מעניינת בשביל שלמשהו יהיה איכפת, בין השאר מהסיבות שדנידין פרט פה

יום טוב גם לך

פורסם

כנראה, אבל זה לא עובד ככה אצל כל היצרנים.

יש יצרנים שעושים את זה מדורג בלי חפיפה:

תחילת פתיחה.

8-10 מעלות מעל-

פתיחה מלאה.

1-3 מעלות מעל-

מהירות ראשונה.

5-7 מעלות מעל-

מהירות שניה.

פורסם

יצרנים עוברים לניהול טרמי ממחושב של המנוע עם טרמוסטט חשמלי ועוד אלמנטים על מנת לשמור על טמפרטורה עבודה אופטימלית בהתאם לתנאי הנסיעה והמנוע ותנאים סביבתיים..

פורסם

אכן במספר קטן מאוד בדגמי קונצרן VAG בשנים 2000-2006 הייצרן וואג התקין מערכות קירור עם תרמוסטט חשמלי בכדי לעלות את נצילות המנוע ולהפחית את פליטת המזהמים לסביבה. בדגמים החדשים כמעט ולא תמצא תרמוסטט חשמלי אלא תרמוסטט מכני (ווקס) פשוט. כנראה המערכת הזו לא עמדה בציפיות של ייצרן הרכב גם בגלל עלויות וכנראה גם בגלל כשלים במערכת מבוססת על תרמוסטט חשמלי.

איזה כייף לי :)

פורסם

שאלה בעניין, יצא לי לראות מכוניות שעוצרות ברמזור ושומעים את המאורר נדלק לבערך 10 שניות, ואז נכבה לבערך 5 שניות, ואז נדלק שוב ל 10 שניות וככה זה ממשיך.

האם זה תקין?

לא מתככנים להשתמש כחנוכיה - תמיד זה יכול לגמור על הראש של מישהו... :wink:

אין ספק. היופי חולף, אבל הרפס הוא נצחי.

בסוף יבוא אחמד וירסס איך שיצא לו.

• תוכן חדש...