Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4113 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מקורי עולה 220 לפני מע"מ, קניתי יפני של חברת TAMA ב 90 ש"ח - נראה איכותי, רק טעיתי בכך שלא ווידאתי את התאמתו המדוייקת לרכב.

If you live by the GUN

You die by the GUN

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפתיחה מוקדמת של 6 מעלות לא ייקרה שום דבר!

בדיוק המצב שהיה אצלי עד לא מזמן, הייתי עם 80 מעלות ולאחרונה החלפתי ל-87 מעלות (טרמוסטט נתקע על מצב פתוח אחרי כמה שנים אז החלפתי).

ההבדל זניח מכל הבחינות.

אז אני לא מבין משהו...בדגמי אוונסיס 2003 קיימים שני סוגים של תרמוסטטים אחד שנפתח בטמפ' של 82 מעלות ובדגמים מסויימים תרמוסטט שנפתח ב-88 מעלות למה ? אולי המהנדס שתכנן את מערכת הקירור ראה שיש במלאי של טויוטה תרמוסטטים אשר נפתחים בטמפ' של 88 מעלות אז הוא החליט להרכיב אותם בכדי להוזיל עלויות ?

או אולי סתם כי בא לו על 88 כי זה מספר יפה ? חבל שהוא לא בחר בתרמוסטט שנפתח בטמפ' של 69 מעלות צלזיוס :-D

איזה כייף לי :)

פורסם

שאלה למרק10 -

כתבת שההפרש בין התחלת פתיחה בטרמוסטט, לפתיחה מלאה, הוא 10-15 מעלות.

ניקח את האוונסיס כדוגמא:

אם היצרן החליט שטמפ' הפתיחה של הטרמוסטט היא 88 מעלות (התחלת פתיחה), מתי אמור להיכנס המאוורר למהירות ראשונה, והאם יש קשר בינהם ?

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

נתקלתי בזה פעם בדגמים יפניים יש אופציה לשני טמפרטורה פתיחה של טרמוסטט הנמוכה ולאיזורים חמים וגבוהה לאיזורים קרים.

אבל צריך לראות מה היצרן ממליץ לשם ואם יש רק אופציה אחת אז לשם מקורי או טרמוסטט תואם אם טמפרטורת פתיחה שוות ערך לנתוני היצרן ולא שום דבר אחר.

פורסם (נערך)
במצבי שיוט בינערוני או נסיעה לא מאומצת עם מזגן דולק טמפ' נוזל קירור תהיה תמיד קרובה לנקודת תחילת פתיחה של הטרמוסטט.

כלומר במצב המתואר היא תרד ב 6 מעלות וזה לא המצב האידיאלי. שום נזק מיידי לא יקרה אבל לטווח ארוך כן יהיה יותר בלאי, יותר צריכת דלק (באחוזים זניחים) ופעולת מנוע יעילה פחות ממה שתכנן היצרן.

תוכל להרחיב?

כלומר מדוע שבנסיעה עם טרמוסטט עם טמ"פ נמוכה יותר טמ"פ העבודה בנסיעה שתיארת תרד?

לפי ההגיון שלי בטמ"פ עבודה כך או כך הטרמוסטט יהיה פתוח ולא ישפיע על הטמ"פ בדרך כלשהיא.

או שאתה מתאר מצב שמושג בו קירור "טוב מדיי" כך שתרמסטט עם טמ"פ גבוהה יותר יהיה סגור חלקית, ואז אני מביו מה שרשמת.

עריכה אחרונה על ידי SHAI-SPORTWAGON
פורסם

מערכת קירור לא פועלת תמיד באותה תפוקה.

בעליה ארוכה בפול גז ביום חם נדרשת תפוקה גדולה יותר ממערכת קירור מאשר בשיוט על 90 קמ"ש בכביש מישורי בלילה, נכון?

מי שמווסת את התפוקה הוא הטרמסוטט.

מאפשר זרימה חזקה או חלשה במערכת בהתאם לעומס.

בנסיעה רגועה בכיבש פתוח נדרשת תפוקה קטנה של מערכת קירור ולכן טרמוסטט פתוח רק מעט, מאפשר זרימה קלה.

טרמוסטט נמצא במצב מעט פתוח קרוב לטמפ' תחילת פתיחה שלו (82 מעלות במקרה המדובר) וזו תהיה טמפ' עבודה.

בכללי, אם לאחר פתיחה מלאה עדיין התפוקה לא מספקת, נכנסים מאווררים לפעולה.

פורסם
יש קשור לטמפ' פתיחה מלאה ולא לתחילת פתיחה.

אפשר לענות או להמתין למרק? [emoji3]

אני רוצה לשמוע את דעתו של מרק לפני שתענה, כי מה שהוא אומר (הפרש של 10-15 מעלות בין טמפ' התחלת פתיחה לפתיחה מלאה) לא נשמע לי הגיוני וגם לא עושה היגיון עם המספרים שאני מכיר בפועל.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
מערכת קירור לא פועלת תמיד באותה תפוקה.

בעליה ארוכה בפול גז ביום חם נדרשת תפוקה גדולה יותר ממערכת קירור מאשר בשיוט על 90 קמ"ש בכביש מישורי בלילה, נכון?

מי שמווסת את התפוקה הוא הטרמסוטט.

מאפשר זרימה חזקה או חלשה במערכת בהתאם לעומס.

בנסיעה רגועה בכיבש פתוח נדרשת תפוקה קטנה של מערכת קירור ולכן טרמוסטט פתוח רק מעט, מאפשר זרימה קלה.

טרמוסטט נמצא במצב מעט פתוח קרוב לטמפ' תחילת פתיחה שלו (82 מעלות במקרה המדובר) וזו תהיה טמפ' עבודה.

בכללי, אם לאחר פתיחה מלאה עדיין התפוקה לא מספקת, נכנסים מאווררים לפעולה.

אוקיי הבנתי, נקודת שיווי המשקל תהיי בטמ"פ שונה.

שהיא כנראה תהיה שונה מטמ"פ העבודה האופטמלית של המנוע.

תודה.

פורסם

טמפ' עבודה אופטימלית היא לא מספר מדוייק, נגיד 92 מעלות לא פחות ולא יותר.

טמפ' אופטימלית היא תחום בין תחילת פתיחה של הטרמוסטט לבין כניסת מהירות ראשונה של המאוורר לפעולה, נאמר ברכב X בין 85 ל 100 מעלות.

אף מנוע לא פועל כל הזמן בטמפ' קבועה, היא משתנה כל הזמן בתוך התחום הנ"ל. (כמובן מספרים משתנים מרכב לרכב, אבל באותו סדר גודל)

פורסם
זה כן הגיוני, לרוב טרמוסטט שנפתח ב 86 למשל יגיע לפתיחה מלאה ב 100 מעלות.

אם כך - מה הואילו יצרנים בחוכמתם אם המהירות הראשונה של המאוורר נכנסת לעבודה כאשר הטרמוסטט עדיין לא פתח את שעריו לחלוטין ?

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

לא מכיר כזה סידור.

בכל המכוניות שאני מכיר כניסת מאוורר למהירות ראשונה תמיד תהיה מעלה - שתיים מעל פתיחה מלאה של הטרמוסטט.

אחרת אין בזה שום הגיון.

• תוכן חדש...