Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4112 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אכן במספר קטן מאוד בדגמי קונצרן VAG בשנים 2000-2006 הייצרן וואג התקין מערכות קירור עם תרמוסטט חשמלי בכדי לעלות את נצילות המנוע ולהפחית את פליטת המזהמים לסביבה. בדגמים החדשים כמעט ולא תמצא תרמוסטט חשמלי אלא תרמוסטט מכני (ווקס) פשוט. כנראה המערכת הזו לא עמדה בציפיות של ייצרן הרכב גם בגלל עלויות וכנראה גם בגלל כשלים במערכת מבוססת על תרמוסטט חשמלי.

רנו התחילו עם זה בשנתיים האחרונות וניסאן בשנה האחרונה...בנתיים זה מתגלה כאמין מאוד.

פורסם (נערך)
אני רוצה לשמוע את דעתו של מרק לפני שתענה, כי מה שהוא אומר (הפרש של 10-15 מעלות בין טמפ' התחלת פתיחה לפתיחה מלאה) לא נשמע לי הגיוני וגם לא עושה היגיון עם המספרים שאני מכיר בפועל.

איציק

שאלה למרק10 -

כתבת שההפרש בין התחלת פתיחה בטרמוסטט, לפתיחה מלאה, הוא 10-15 מעלות.

ניקח את האוונסיס כדוגמא:

אם היצרן החליט שטמפ' הפתיחה של הטרמוסטט היא 88 מעלות (התחלת פתיחה), מתי אמור להיכנס המאוורר למהירות ראשונה, והאם יש קשר בינהם ?

איציק

היי איציק, מהמספרים שהצלחתי לחלץ מספרות הייצרן VAG וגם מספרות של שני ייצרני מערכות קירור לרכב בדרך כלל ההבדל בין טמפ' התחלת הפתיחה לפתיחה מלאה נעה בין 10-15 או 12-15 מעלות צלזיוס למעט מקרים בודדים מאוד שההבדל עומד על 8-10 מעלות צלזיוס.

לנוחויותך צירפתי את המידע מתוך ספרות הייצרן.

לשאלתך, לדעתי הקשר היחיד שאני מוצא בין טמפ' התחלת עבודה של המאוורר במהירות ראשונה או שנייה לטמפ' עבודת התרמוסטט היא קשר תיכנוני המבוסס על אנליזה תרמית שלוקחת בחשבון את כול הפרמטרים כגון: כמות החום שהמנוע מייצר, כמות החום שנוזל הקירור צריך לפנות מהמנוע בכדי לשמור על טמפ' עבודה שקבע הייצרן וגם לשמור שנוזל הקירור לא יגיע לטמפ' רתיחה, טמפ' חיצונית, נוזל קירור ועוד כמה דברים אשר שכחתי לכתוב.

לדוגמא:

ניתקלתי בכמה מנועים בעלי אותו נפח והספק שבהם מותקן תרמוסטט עם טמפ' התחלת הפתיחה ופתיחה מלאה זהים אבל טמפ' התחלת עבודת המאוורר שונה כנראה הדבר נובע גם מרמת האיבזור של הרכב קרי רכב אוטומטי בעל קולר לקירור שמן גיר או תיכנון מעט שונה של מערכת הקירור.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם
איפה הימים שטרמוסטט היה הפריט הראשון שמפורק מהרכב לקראת הקייץ

לא רק זה.

נתקלתי במכוניות מאותה תקופה בעוד "שיפור" - החלפת יוניט מאוורר מקורית נגיד 87-92 מעלות ליוניט "פתיחה מוקדמת" 68-80 מעלות, ואז המאוורר היה פועל כמעט כל הזמן.

פורסם (נערך)
נו, אז אם היצרן שם טרמוסטט 89 מעלות ברכב בנזין 1600, והמאוורר מהירות ראשונה נכנס ב 97 (סה"כ 8 מעלות הפרש), מתי הוא מגיע לפתיחה מלאה ואיך זה מסתדר עם התיאוריה של מרק10 ? (10-15 מעלות הפרש, כאשר לטענת חלק מהמשתתפים בדיון, המאוורר יכנס בד"כ 1-2 מעלות אחרי שהטרמוסטט נפתח לחלוטין)

אם תבדוק בדפי נתונים של רוב ייצרני OEM או Aftermarket של תרמוסטטים כמעט ולא תמצא את נתון הפתיחה המלאה של התרמוסטטים אלא רק בספרות הייצרן.

הנתון של פתיחה מלאה הוא די קבוע ונע בין 10-15 מעלות כאשר לרוב זה 12 מעלות צלזיוס מעל התחלת הפתיחה לכן לפי דעתי זו הסיבה שהנתון חסר בדפי הנתונים.

ראה דוגמא:

איזה נתונים אתה מכיר ?

THERMOSTATS, THERMOSWITCHES-HELLA.pdf

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...