Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4100 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

כבר כמה שנים טובות המערכת נעילה מרכזית לא עובדת לי, אני לוחץ על השלט שומע ממסר אבל המנועים בדלתות לא מגיבים.

מציין שיש בדלת נהג מפסק מקורי לפתיחת הדלתות והוא פועל (רק פתיחה).

לצערי, ברכב יש סלט שלם בכל מה שקשור לחשמל (מתחת להגה), פעם הוא יצא מהיבואן עם מערכת קליפורד, אחר כך התקינו עליו מערכת נעילה מרכזית של erm ובכל התקנה המתקינים סיבכו את המצב ככה שמה שהולך שם השם ישמור.

(למרות שזה לא אני הלכתי לכל המתקינים, למדתי לקח לכל החיים.

הזמנתי מעליאקספרס מערכת פשוטה, בעיקר בשביל הנוחות, וגם היה לי חשק לעבוד קצת על הרכב.

בפועל הסתבכתי ולכן אני צריך עזרה ממכם.

המערכת הישנה היא של erm, על הלוח רשום (WA2e3), לא הצלחתי למצוא סרטוט שלה באינטרנט.

גם לא הצלחתי למצוא אף סרטוט בנוגע לחיווט המקורי ברכב.

צריך עזרה ממי שמבין בזה.

תודה.c7ee52b0f3b52def48ccdfd11823e41b.jpg013550393bab2b77d86a364c4aa4d3e4.jpg4d0ba43f303bf17fb780e841a46a39cc.jpg6c58d60c3963e77b558a6fb9237c5137.jpg

uploadfromtaptalk1427556189337.jpg

uploadfromtaptalk1427556210136.jpg

עריכה אחרונה על ידי nir100
פורסם

אתה יודע להגיד איזה דגם של קליפורד היה מותקן לך? מהנסיון שלי עם המתקינים בארץ לאחר שהם מסירים מערכת קיימת ומלבישים מערכת חדשה לרוב הם משתמשים בצמה של האזעקה שהייתה קודם חח

אצלי למשל, החיוט המקורי של קליפורד כלל 2 חוטים לנעילה ופתיחה, אחד לבן עם פס ירוק, אחד לבן עם פס כתום.. שליחה של + לאחד מהם פותחת וסוגרת את כל הדלתות בהתאמה.. אם תמצא את החוטים האלו מתחת לדאש (אצלי היו צמודים לידית פתיחת מכסה מנוע) אז זה יהיה הפתרון הקל ביותר.

במידה ולא, הכי פשוט יהיה להתעלק על החוטים שבנעילה המקורית (הכפתורים שבדלתות הקידמיות)

יש פשוט לשלוח + לאחד החוטים כדי לבצע נעילה לכל הדלתות, ולחוט אחר + כדי לפתוח את כולן, תבדוק עם רב מודד באיזה שניים מארבעת החוטים אין מתח +, תדע שאליהם אתה צריך לשלוח את הפלוס.

לא הבנתי מה רשמתה בהתחלה לגבי הנעילה המקורית מהכפתור, רק כפתור הפתיחה מגיב? נעילה לא עושה כלום גם בכפתורים המקוריים שבדלתות הקידמיות? אם כך המצב נראה שיש בעיה אחרת.

Chevrolet Cavalier 1999 - 2012-2015 | Citroen C5 2003 - 2015-2017 | Oldsmobile Alero 2002 - 2017-2017 | Chevrolet Sonic R S2015 - 2017-2024

BYD Dolphin 2024 Design 2024-Unknown

BYD Atto 3 2024 Design 2024-Unknown

פורסם

אולי אני אשמע קצת לא מתאים לפורום, אבל אני במקומך הייתי הולך למתקין מערכות ואומר לו קודם כל שיוציא הכול, יענו יחזיר את האוטו למצב שהוא יצא מהחברה. נוהג כמה ימים לראות שהכול סבבה, ואז חוזר אליו ומתקין את המערכת שלי.

לא מתככנים להשתמש כחנוכיה - תמיד זה יכול לגמור על הראש של מישהו... :wink:

אין ספק. היופי חולף, אבל הרפס הוא נצחי.

בסוף יבוא אחמד וירסס איך שיצא לו.
פורסם

כרגע לא מתאים לי להוציא כסף על הרכב.

אני שואף לעשות הכל לבד כי פשוט כיף לי להתעסק עם הרכב.

לגבי מתקינים, בעבודה הזאת צריך ניסיון וסבלנות, לצערי לא ראיתי בעל מקצוע שיעבוד לאט ויפה, אני לא רוצה המלצה כי שוב, הגישה שלי היא לשבור תראש וללמוד מזה, היום זה רכב מחר זה מעגלים מורכבים יותר (או שאין מורכב יותר מראש של מהנדס חשמל בGM[emoji12] )

אם היו לי תרשימים הייתי מחליק את כל הרכב ומתחיל הכל מ0.

אבל יש לי סלט של 30 חוטים מול העיניים.

לגבי הקליפורד, אני מניח שזה מה שהתקינו בשנות ה90.

אצלי יש מוליכים אפורים (עם פסים עליהם בצבעים שונים) שאני חושד בהם.

dalet אני אבדוק יש לי תחושה שראיתי חוטים כאלה.

לגבי המפסקים המקוריים ברכב, שוב, רק של הנהג פועל והוא רק פותח, לא עובד הנעילה.

זיהיתי שם: אדמה ופלוס, חוט משותף, ושתי מוליכים, ניסיתי לתת לאחד מהם פלוס ולא קרה כלום וכך גם לשני.

תודה בכל אופן, כנראה שבחול המועד אני אתפנה שוב, אם יהיה משהו אני יעדכן.

פורסם

מה שאתה לא עושה, אל תחבר מתח+ לחוטי הנעילה כמו שהציעו לך כאן!

זו נעילת מינוסים, ואתה עלול לסיים עם מוח נעילה שרוף!

מה שלא יהיה, אני מאד ממליץ לך לנקות את כל הג'אנק שם לפני כל התקנה חדשה.

אם אתה מאיזור חדרה, אני מוכן לעזור לך.

לגבי סכמות- תראה כאן (עמוד 4). זה מאד ברור. לך יהיה עוד יותר ברור, כי ככה"נ, החוטים הנכונים כבר עם התעלקויות קודמות.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

אתה בטוח לגבי ה+ לנעילה? כי אצלי מדובר ב+ לנעילה\פתיחה ומדובר באותו דגם רק שנתון 99..

Chevrolet Cavalier 1999 - 2012-2015 | Citroen C5 2003 - 2015-2017 | Oldsmobile Alero 2002 - 2017-2017 | Chevrolet Sonic R S2015 - 2017-2024

פורסם
אתה בטוח לגבי ה+ לנעילה? כי אצלי מדובר ב+ לנעילה\פתיחה ומדובר באותו דגם רק שנתון 99..

אצלך ב-99 (רק בתנאי שזו נעילה מקורית) זו אכן נעילת פלוסים.

ראה בקישור שצירפתי בעמוד 8

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם (נערך)

נטקו, לפי מה שאני מבין מהתרשימים, אני מחבר ביחד את הצהוב\שחור ואת הכחול שבצמה של הבקר החדש, לטריגר (נהג או נוסע).

ואת הצהוב והחום שבצמה של הבקר, מחבר לחוטים ברכב (אחד מהחמישה שבמפסק, בהתאמה, אחד לפתיחה השני לנעילה.LT.BLUE והשני לwhite)

זה בסדר או שלא הבנתי נכון?

מה חיפשת כדי להגיע לpdf הזה?

פעם שמרתי אותו והוא נאבד לי, ופעם אחרונה שחיפשתי לא מצאתי.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם (נערך)

לבסוף הצלחתי.

לא היה לי זמן לפרק את כל הסלטייה שהולכת שם בחיווט.

בהזדמנות אני יחליק את זה, בינתיים הרכב נוסע, לא באלי שיתחילו בעיות חשמל בגלל איזה חוט לא במקום.

למען בעלי האמריקאיות, לבסוף הגעתי למסכנה שהדרך הכי מהירה ובטוחה זה לרכוב על החיבורים של המתגי "נעילה\פתיחה" המקוריים שבדלתות.

תקופה של כמה שנים טובות המפסק בדלת הנוסע לא עובד, פשוט חתכתי לו את הקונקטור, וחיברתי את הבקר החדש על החוטים, כמובן בצורה הכי נקייה ובטוחה.

בינתיים הנעילה והפתיחה פועלים מצויין, שלב הבא זה לחבר את הפתיחה של הבאגז׳ (מנוע פתיחה שאני הרכבתי), ולחבר את האורות חניה.

פורסם

חיווי בנעילה ופתיחה כמובן :)

פורסם

חיווי, ואולי בשביל הפאן לחבר גם צופר.[emoji12]

ואם זה ריכז פה כמה בעלי קוואלירים.

איך אני מגיע לצופר מבלי לפרק חצי רכב?

הוא עובד לי פעם כן פעם לא, ניסיתי למצוא מיקום שלו, אבל זה נראה כאילו הוא יושב מתחת למיכל מי קירור, מתחת לשילדה כזה.

פורסם

חחח כבר הלכו לי האצבעות מהשברולט הזאת, כמה אני דוחף רוצה עוד.

בקצב הזה אני ימצא את החיווט וימקם את הצופר החדש במקום חדש.

• תוכן חדש...