Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4127 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אבל הסברתי מה בדקו במוסך וגם כתבתי מה הם אמרו, כולל זה שיש עוד מה לבדוק אבל חבל להתחיל לבדוק לעומק אם אין באמת בעיה,

לכן מילאו מים, אסע מספר ימים, ונראה אם יש ירידה במפלס, אם יש, אז יבדקו לעומק.

אגב, המשפט האחרון שלך בהחלט נכון, לא בדקתי מפלס נוזל קירור במשך חודשים ארוכים.

האם זה משנה משהו?

• תגובות 87
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

יכול להיות שיש לך נזילה ממש קטנה ובגלל שלא בדקת ומלאת נוזל חודשים אז זה הצטבר לחוסר גדול. לדעתי המוסך עשה בסדר. תחזור אליו בעוד כמה ימים ואם הכל תקין, מלא פרפאלו ותקפיד לבדוק פעם בשבוע.

פורסם
יכול להיות שיש לך נזילה ממש קטנה ובגלל שלא בדקת ומלאת נוזל חודשים אז זה הצטבר לחוסר גדול. לדעתי המוסך עשה בסדר. תחזור אליו בעוד כמה ימים ואם הכל תקין, מלא פרפאלו ותקפיד לבדוק פעם בשבוע.

אכן, תודה, אעדכן.

באופן כללי, התפיסה שלי היא שהרכב צריך לעבוד עבורי ולא אני עבורו,

כך שמעבר לטיפולים תקופתיים, אני לא בודק שמן ומים, אני מניח שלשם כך יש את נוריות האזהרה למקרה של תקלה.

ברור שתאורטית עדיפה גישה פרו אקטיבית שתאתר חוסר בשמן/מים לפני שהנורה נדלקת,

אך מכיוון שמדובר במנגנונים במעגל סגור שבמצב תקין לא אמור להיות חסר,

אני מעדיף לא לעבוד עבור הרכב ואם לעיתים רחוקות כן תהיה תקלה, להתסמך על נוריות החיווי.

וכן, אני יודע שלפחות חצי מהפורום זועם עלי כעת :-)

פורסם

כך שמעבר לטיפולים תקופתיים, אני לא בודק שמן ומים, אני מניח שלשם כך יש את נוריות האזהרה למקרה של תקלה.

מילא אם הייתה לך טויוטה, אולי. מילא אם זה היה רכב ליסינג, אולי. אבל עם פיאט?!

נכון שבדיקות שגרתיות לא יבטיחו שלא תהיה תקלה אבל בטוח אם לא תבדוק אז יכול לקרות מצב שהחום באמצע נסיעה יזנק עד האדום (היי, זה כבר קרה) ומפה לנזק הדרך קצרה.

אתה טועה בדבר אחד - אתה דווקא כן עובד בשביל הרכב רק שאתה עדיין לא מבין עד כמה. מצד שני, המוסך שלך בטח מרוצה ממך.

דווקא לא זועמים עלייך אלא מנסים לעזור. בכל מקרה, נראה שאתה נהנה מזה וגם בפורום רכב צריך מדי פעם גם כאלה עם גישה כזו.

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם (נערך)
אכן, תודה, אעדכן.

ברור שתאורטית עדיפה גישה פרו אקטיבית שתאתר חוסר בשמן/מים לפני שהנורה נדלקת,

אך מכיוון שמדובר במנגנונים במעגל סגור שבמצב תקין לא אמור להיות חסר,

אני מעדיף לא לעבוד עבור הרכב ואם לעיתים רחוקות כן תהיה תקלה, להתסמך על נוריות החיווי.

וכן, אני יודע שלפחות חצי מהפורום זועם עלי כעת :-)

עד שפעם אחת תוציא עשירייה (לא כולל כמה ימי עבודה) על מנוע בגלל שטות שיכולת למנוע בחצי דקה תשומת לב ואז תלמד מי עובד בשביל מי..

אין לנו מה לזעום, רכב שלך, כסף שלך, זמן שלך.

מבחינתי הפורום הטכני נועד דווקא בשביל להוציא אנשים כמוך מהחושך אל האור.

אפשר להביא את הסוס לשוקת, אבל אי אפשר לאלץ אותו לשתות....

עריכה אחרונה על ידי igal_zeltser

יום טוב גם לך

פורסם

אתה גם רוצה שהאוטו יניע לך ממרחק לחסוך לך את חימום המנוע כשאתה נכנס לאוטו שישר תוכל להכנעס הילוך או שלהכניס את המפתח עוד לא קשה לך.

פורסם (נערך)
אני רק שאלה. כמה עולה גלון של פראפלו?

אני עדיין לא מבין למה אתה עדיין ממלא מים ולא פראפלו? הסביר לך את הנזק לטווח הרחוק ככה שאני מנסה להבין האם הנוזל הזה כ"כ יקר שאתה רוצה להשתמש בו רק כאשר הכל תקין.

למה לא למלא כבר עכשיו את החסר בפראפלו וגם אחרי השטיפה למלא בפראפלו?

זה נוזל כ"כ יקר?

פארפלו זה עניין של 100 ש"ח, החלפתי השבוע את הטרמוסטאט בגרנדה שלי שהתחיל לטפטף.

זה לא סיפור שביכלל שווה להיתעכב עליו- לשים וזהו.

אגב- באותו היום הייתה שם ספייס שהבעלים שלה היה באותו מחשבה, התוצאה שהוא הביא על עצמו -שריפת מנוע, המנוע היה תפוס וגמור מכל הכיוונים.

עריכה אחרונה על ידי hwgeek

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם
עד שפעם אחת תוציא עשירייה (לא כולל כמה ימי עבודה) על מנוע בגלל שטות שיכולת למנוע בחצי דקה תשומת לב ואז תלמד מי עובד בשביל מי..

אין לנו מה לזעום, רכב שלך, כסף שלך, זמן שלך.

מבחינתי הפורום הטכני נועד דווקא בשביל להוציא אנשים כמוך מהחושך אל האור.

אפשר להביא את הסוס לשוקת, אבל אי אפשר לאלץ אותו לשתות....

זו לא חצי דקה, אני פשוט לא מתכוון לבדוק ממגנונים כמו שמן ומים שאמורים לעבוד כמערכת סגורה ברמה יומית/שבועית,

אני כן מוכן לבצע טיפולים לרכב ולהתייחס לנורת אזהרה שנדלקת :-)

ואם בכל חיי פעם אחת תתרחש תוצאה קריטית כפי שציינת (למרות שזה ממש לא קורה כ"כ מהר ועד היום לא קרה),

אז שווה לי לשלם פעם אחת תמורת כך שבמשך כל חיי לא הטרדתי את עצמי בבדיקות של הרכב כל הזמן.

פורסם

תגיד, קמת בבוקר והחלטת לעצבן את כל חברי הפורום? מה זה "אמור לעבוד כמערכת סגורה"? רכב שנוסע כבר 7 שנים עם רמת תחזוקה כמו שאתה מציג, תגיד תודה שהוא מניע בבוקר. כל מערכת מכנית דורש תחזוקה ועדיף תחזוקה מונעת. השלב הראשון בתחזוקה מונעת הוא בדיקות שוטפות. אני באמת מרחם על הרכב שלך וכנראה שהוא עשה דברים ממש רעים בגלגול הקודם (אולי היה טנק סורי במלחמת יום כיפור) אבל לא מגיע לו לסבול כך. ובנימה רצינית יותר, אם לא אכפת לך מתחזוקת הרכב ולא אכפת לך לזרוק אלפי שקלים במקום בדיקה אחת לשבוע - שבועיים של 2 דקות אז סע לשלום, השמן "אמריקן איגל" ומי הברז כבר בפנים.

פורסם
זו לא חצי דקה, אני פשוט לא מתכוון לבדוק ממגנונים כמו שמן ומים שאמורים לעבוד כמערכת סגורה ברמה יומית/שבועית,

אני כן מוכן לבצע טיפולים לרכב ולהתייחס לנורת אזהרה שנדלקת :-)

ואם בכל חיי פעם אחת תתרחש תוצאה קריטית כפי שציינת (למרות שזה ממש לא קורה כ"כ מהר ועד היום לא קרה),

אז שווה לי לשלם פעם אחת תמורת כך שבמשך כל חיי לא הטרדתי את עצמי בבדיקות של הרכב כל הזמן.

אני אגיד לך מה הבעיה שלך.

אתה חי בעולם של תחזוקת שבר ( מה שהיה נכון אולי לשנות ה-80 בסובארו DL ). שמן זה ממש לא מערכת סגורה. תמיד יש הזעה ממקום כזה או אחר והדרך למנוע את זה זה בתחזוקת רכב .

לא סיפרת לא מזמן שעשית לרכב טיפול באיחור של שנה? ( 3 שנים לשמן מנוע זה הרבה הרבה מעבר למה שהיה אמור לספק לך).

בעידן של היום כבר בעלי רכב הבינו שאי אפשר חתזוקת שבר אלא תחזוקה מונעת. נכון , זה אומר לבדוק שמן מים ( אם יש לך כלב שאתה מטייל איתו בבוקר אז בזמן שהוא מייצר דשן אפשר לבדוק שמן מים ) אבל זה מונע התחממויות ומצבים של נסיעה בחוסר שמן.

אבל היי , כנראה שמעולם לא נתקעת על כביש מהיר עם מנוע שהתחמם באמצע הלילה בלי שיהיו לך מים כי אתה לא בודק בין הטיפולים.

מקסימום נורה תידלק. תבין דבר אחד , הנורה לא אומרת שחסר. היא אומרת שאתה בחוסר קיצוני ושהנזק כבר נגרם.

פורסם

ראשית, חבל על העצבים.

שנית, יכול להיות שאני טועה (ואשמח ללמוד), אבל מים ושמן, שאלו הדברים העיקריים שבודקים,

לא אמורים לעבוד כמערכת סגורה, קרי, כאשר הכל תקין, לא אמור להיות חוסר בשמן ובמים, זו טעות?

גם אם זה נכון, אני בהחלט מבין שתאוריה לחוד ומציאות לחוד, ובפועל גם אם זו מערכת סגורה,

יש מקרים שבהם יש חוסר עם הזמן (ואני לא מתייחס לתקלות משמעותיות), אבל לכן יש לי שני מנגנוני הגנה:

1. טיפול שנתי

אם לא מדובר בתקלה משמעותית, אז גם אם יש נזילה מאוד קטנה, אז בטיפול ממלאים הכל מחדש.

2. נוריות אזהרה

ברור לי שזו לא תחזוקה מונעת, אלא שבר, כפי שצויין נכון וברור שכאשר היא נדלקת מדובר בחוסר משמעותי,

אבל מצד שני, ברור שכאשר היא נדלקת זו עדיין סוג של התראה, ולא כזו שאומרת "לך תחליף ראש מנוע".

לכן, אם אני משלב בין השניים, מבצע טיפול שנתי מסודר, זה אמור לטפל בנושא של חוסרים קטנים,

ומתייחס לנוריות האזהרה, שהם אומרות שיש תקלה משמעותית, מדוע אני צריך לעשות יותר מכך?

ברור לי לחלוטין שאם אבדוק כל יום שמן/מים,

אז לאורך זמן אולי אצליח לזהות תקלות מאוד קטנות שמצטברות (אני בספק),

ובטוח שאני אצליח לזהות תקלה משמעותית (לדוגמא, נזילה גדולה וכל המים נעלמו),

השאלה אם מבחינת עלות/תועלת זה באמת כדאי, במיוחד לאור העובדה שכן יש נורית חיווי,

ולמרות שהיא מתריעה על חוסר משמעותי, זו עדיין התראה ויש לטפל בה במיידי, אבל לא מעבר לכך.

כל החיים צריך להתנהל תחת חשש שאולי בדיוק אתמול נקרע האטם ואם לא אבדוק בבוקר מים אז...

אז מה יקרה? תדלק הנורה ואז אטפל במיידי.

פורסם

מה שאתה לא מבין הוא שנורה אדומה ברכב (שמן חום ושאר תקלות) לרוב נדלקת כאשר הנזק כבר נגרם או שהוא נגרם ממש ברגעים אלה.. כאמור קוראים לזה תחזוקת שבר.

יום טוב גם לך

פורסם

מה הכוונה "אחרי שכבר נגרם נזק"?

אם ניקח את המים לדוגמא, אז אם יש מספיק מים, הכל תקין, ואם אין, אז זהלא שלוקח לרכב חודשיים לעבוד ללא מים ורק אז יש התרעה,

אלא ברגע שאין מספיק מים, החום עולה ומיד נדלקת נורה, זה לא שמדובר בנזק שהצטבר עוד ועוד והחיווי היה מאוד מאוחר.

אני טועה?

• תוכן חדש...