Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יעוץ לגבי start stop חסכון / בלאי.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4131 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סטרטר זה לא המערכת היחידה שנוצר בה בלאי. שימון הוא בעיה לא פחות משמעותית. גם היא נפתרת בחלק מהמנועים על ידי משאבות שמן חשמליות שממשיכות להזרים שמן לקירור הטורבו למשל. לא יודע אם בכולן. עומס על מערכות החשמל/מצבר ועוד.

אף אחד לא יכול לאמר לך בודאות אם נוצר נזק או לא. סביר להניח שהמנוע ישרוד את זמן אחריות היצרן ולכן זה גם פחות מעניין אותו מה יקרה בטווח הארוך.

צריך להבין שהיצרנים לא שמים את המערכות האלה כי הם חושבים שזה טוב. הם שמים את זה כדי לעמוד בתקני זיהום האויר וזה תקוע להם כמו עצם בגרון בדיוק כמו לנהגים שמשתמשים בהם.

פורסם

אני תמיד מכבה את זה. פעמיים ששכחתי זה לא הצליח להניע והייתי צריך להניע עם המפתח - כנראה שהמצבר שלי לא במצב חדש כבר בשביל זה, בשביל הנעה רגילה הוא עובד מושלם :roll:

אני בכל מקרה לא אוהב את זה, רק מעצבן והחסכון זניח ביותר, ואם זה גומר את המצבר יותר מהר - זה כבר הרבה יותר יקר להחליף אותו, ועוד לא דיברתי על כל דבר אחר שעובד יותר קשה ונשחק בגלל זה.

בפיאט 500 מ2013 הכפתור ביטול מבטל לתמיד, אצלי צריך כל נסיעה לבטל. אבל התרגלתי

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

אני מאמין שהפרמטרים לדימום והתנעה משתנים בין הרכבים וכנל לגבי שיטות ההתנעה. במיני אני נוסע עם המערכת פועלת כל הזמן למעט פקק שאני עובר בו יום יום בהשתלבות לכביש 4 בחזרה מהעבודה שם באמת יש המון קטעי עצירה ואני לא מעוניין בכמות גדולה של דימומים והתנעות בפקק בכל מקרה להרגשתי במיני לפחות ההתנעה היא עי הסטרטר.

מה ששמתי לב במיני , כאשר המנוע קר המערכת לא מדוממת ,כנל כאשר ההגה נמצא בזווית גדולה יחסית (לא ישר) או כאשר תופסים את בלם החניה. גם התחממות משמעותית של תא הנוסעים תגרום להתנעה מחדש או עמידה ממושכת שכנראה גורמת לירידת המתח של המצבר.

בנוגע לבלאי ימים יגידו רק אציין שיש במשפחתי מונית מרצדס סי קלאס עם מערכת כזאת ומעל ל200000 קמ והכל עובד כמו שצריך.

עוד משהו שכדאי לזכור התנעה ראשונה היא בהחלט בעייתית מבחינת שימון של המנוע אבל מנוע שנמצא כבר בטמפ עבודה ,מדומם ומותנע מחדש כעבור דקה בערך עדין מחזיק ברוב חלקיו שמן בטמפ עבודה מה שמקטין משמעותית את הבלאי לעומת התנעת מנוע קר.

עוד משהו שכדאי לחשוב עליו הוא שלמנוע דומם יש פחות בלאי מאשר מנוע שעובד בסרק בפקק ואם תחשבו את כמות השעות שרכב ממוצע עומד עם מנוע עובד בסרק תראו שמדובר בפרקי זמן משמעותיים מאוד.

הרכבים היום נבחנים למרחקים אדירים לא פעם על פני מליוני קילומטרים במצטבר ,אם המערכות האלו היו כאלו מחורבנות הן פשוט לא היו.

אגב נכון לעכשיו תקן יורו 7 יבטל את כפתור הכיבוי למערכת.

RACING

because football ,baseball , bowling & golf only require

ONE BALL

פורסם

שאלה מעניינת: האם צריך להתאים את סגנון הנהיגה למערכת מסוג זה?

כלומר, האם זה עדיין נכון לחתור להתקדמות מתקדמת ולקצר את זמן הנייחות והעמידה הממושכת בסיבובי סרק, או שמא במקום לגלוש יותר חסכוני דווקא לעצור ולתת למערכת לדומם את המנוע?

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

הזכירו כאן סוגים שונים של שיטות להנעה, במאזדה אכן מדובר בהצתת התערובת, במרבית הרכבים מדובר בסטרטר מחוזק, החיסכון בדלק הוא די מינורי ועוד לא הכנסנו למשוואה את המצברים המיוחדים שדרוש לרכוש.

מצבר רגיל לא יעמוד בפריקות וטעינות דרסטיות לאורך זמן וחייו מתקצרים משמעותית, לכן דרוש מצבר ייעודי שעלותו גבוהה ממצבר רגיל בפער מאוד משמעותי.

לי זה מפריע שאני עולה על רכבים כאלו ולכן מבטל אותה בכל נסיעה

פורסם

אצלי ברכב (מאזדה 3) המערכת עובדת טוב מאוד. בדרך כלל אני לא מכבה אותה משום שהיא נכנסת לפעולה רק בלחיצה מלאה על דוושת הבלם, כאשר אני נמצא בפקק אני לוחץ על הדוושה אבל לא עד הסוף ואז המערכת לא נכנסת לפעולה.

אני באופן אישי מאפשר למערכת להיכנס לפעולה אך ורק ברמזורים או במצב של חניית ביניים.

• תוכן חדש...