Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4145 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב ,

בחודש האחרון אני מתנייד במאזדה 3 של גיסי מבציר 2006, מאז שקיבלתי את הרכב שמתי לב שנדרשת לחיצה הגונה על הבלם כדי לעצור והדוושה מרגישה עמוקה מדי. כמו כן בלם היד עולה מאוד גבוה ובקושי מחזיק את הרכב. היום התפנתי ולקחתי את הרכב לטיפול במורשה מאזדה, הרפידות האחוריות היו עם מעט מאוד ''בשר'' והוחלפו יחד עם חריטה לדיסקים. הקדמיות במצב טוב הוחלפו לפני 20 א' ק''מ. כרגע הבלימה השתפרה אבל מעט מאוד, עדיין צריך ללחוץ חזק על הדוושה כדי לעצור ובלם היד עדיין גבוה, אמנם פחות, אבל הרבה יותר גבוה ממה שהיה לפני חצי שנה. כמו כן כשעמדתי בירידה עם בהילוך משולב והרמתי בלם יד הייתי צריך להרים אותו שוב מאוד גבוה כדי לעצור.

במוסך כמובן טוענים שהבלמים בסדר גמור ואין מה לדאוג, אבל זה מרגיש לי פשוט לא טוב מספיק. מה אפשר לעשות? בזמנו בפונטו ספייס הייתה לי בעיה דומה מאוד והסתבר שיש וסת לחץ שמן(אם אני לא טועה) על אחד הבלמים מאחור שהיה לא תקין וגרם לכל הבעיה, אגב הרכב היה צריך להיכשל אז פעמיים בטסט עד שעלו על זה ויש לי בסוף החודש טסט למאזדה ואני לא רוצה להגיע למצב הזה.

אודה לעזרתכם [emoji3]

פורסם (נערך)

חזור אליהם ודרוש שיכוונו בלם יד בלי תוספת תשלום, כי כבר היית ושילמת. היו אמורים לעשות זאת כשפירקו והחליפו. לי המוסכניק עושה את זה כל שנה כחלק מבדיקת בלמים.

לגבי ההרגשה של הדוושה - אם זה תקין לטענתם עליך למצוא רכב אחר, מאותו דגם ושנתון, ולראות אם התופעה חוזרת גם שם. אם לא - חזור ודרוש בדיקה חוזרת ותיקון אם נדרש. מותר לך במקרה הזה גם לדרוש הנחה על העבודה.

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
פורסם (נערך)

דיברתי איתם על זה עוד במוסך, לטענתם הכל בסדר, כמו כן יועץ השירות נסע על הרכב ולטענתו הרכב עוצר בסדר גמור, לדעתי זאת הייתה התשובה בגלל שהשעה הייתה רבע לארבע, בכל מקרה הם שידרו חוסר מקצועיות וגם היה החירטוט הסטנדרטי של ''עוד יום יומיים האוטו יעצור טוב בגלל שאלה רפידות חדשות'',

האוטו בסופו של יום בולם זוועה, כנ''ל לגבי בלם היד, היום הרמתי אותו לשני קליקים והוא נסע רגיל, בלי גז במישור רק עם הילוך משולב.

אני מעדיף ללכת למוסך אחר אבל אמין, שבאמת יהיה לו רעיון לפתרון, בינתיים מנסה להבין לבד מה הבעיה, מפלס השמן תקין, abs עובד, רפידות ודיסקים חדשים ומקוריים מאחור, וכמעט חדשים מקדימה, למה זה קורה??

והאם יש מוסך מומלץ באיזור חיפה?

אגב, דיברתי עם גיסי שהחזיק את האוטו עד לאחרונה והוא אמר שבחודשים האחרונים הבלימה באמת נעשתה חלשה משמעותית למה שהייתה לפני כמה חודשים ושצריך ללחוץ חזק יותר על הדוושה, כך שבוודאות יש בעיה.

עריכה אחרונה על ידי רון123
פורסם (נערך)
לא התייחסת בכלל למה שכתבתי. דרשת מהם במפורש למתוח את בלם היד?! השווית מול רכב אחר (לא חסרות מאזדות)?

ביקשתי מפורשות טרם הטיפול, הם הבטיחו שיעשו זאת, בסוף הטיפול ששאלתי האם בוצע נאמר לי שאין צורך כי הרפידות האחוריות הוחלפו. כרגע אין לי אפשרות להשוות מול רכב אחר, בפועל תחושת הבלימה טרם ההחלפה של הרפידות ואחריה נותרה זהה. כמו כן גיסי שנהג ברכב מהיום שהוא עלה לכביש אמר לי מפורשות שהרכב בולם משמעותית פחות טוב מאשר לפני 3-4 חודשים, הוא היה בטוח שזה יפתר בהחלפת רפידות. אחרי ה''מקצועיות '' שהם הראו לי בטיפול הזה אני לא מתכוון לחזור לשם , לכן אני מעדיף לבוא אחרי שעשיתי שיעורי בית למוסך אחר, אמין.

המוסך הזה בין היתר הוסיף לי תוסף דלק לאחר שביקשתי מפורשות שלא, והחליף בית נורה מבלי ליידע אותי, אלא רק בסוף הטיפול אחרי שהעבודה כבר בוצעה.

יובל, הותקנו רפידות מקוריות של מאזדה.

עריכה אחרונה על ידי רון123
פורסם

דרוש מתיחת כבל בלם יד כך שכאשר אתה נמצא בשיפוע קל, בשן השלישית, הרכב לא יזוז מהמקום. זה ישפר מאוד את תחושת הבלימה.

האם הרפידות הם מקוריות? בכל מקרה לאחר החלפת הרפידות צריך ללחוץ חזק על הבלימים כמה פעמים כדי שהם "ייתיישבו" כמו שצריך.

כמובן שאם הרפידות באיכות נמוכה מאוד, אין הרבה מה לעשות, אלה להחליף למקוריות.

פורסם

האם מתיחת בלם היד תשפיע גם דוושת הבלם? ואני לא אצטרך ללחוץ חזק כדי לבלום?

הרפידות והדיסקים כמו שציינתי כבר מקוריים של מאזדה.

פורסם

תודה על התגובות. יכול להיות שזה רגולז' של הבלמים? (מקווה שכתבתי את זה נכון) היה לי בדיוק את אותן התופעות בפונטו ספייס של אימי לפני שנתיים ושם התקלה הייתה ברגולז'.

פורסם

לדעתי את בלם היד צריך למתוח קצת אבל בלמי השירות תקינים ואתה פשוט לא רגיל לרכב.

מצד שני כשמדובר בבלמים לא לוקחים סיכונים ואם אתה מרגיש שעדיין משהו לא סדר כנס למוסך אחר לצורך בדיקה.

פורסם

אני חוזר ביום ראשון בסוף למוסך, נראה לי שיש להם מאזדה 3 חילופית שם אני אבקש סיבוב קטן להרגיש את ההבדל.

תודה לעוזרים:)

• תוכן חדש...