Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4156 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני סטודנט ולאחרונה פתחתי בחיפושים אחר הרכב הראשון שלי.

אני מחפש רכב זול לתחזוקה (זול בדלק, חלפים, אמין), שיהיה נוח, שיהיה קטן ושיראה טוב.

חשוב לי גם שהוא יסחב בצורה סבירה את המסלול פתח-תקווה - אריאל פעם-פעמיים בשבוע, שהוא מסלול לא קל במיוחד.

ההתלבטות שלי היא בין פיאט פונטו ספייס שנים 2004 מנוע 1.25 ומעלה לבין פיג'ו 206 2003 מנוע 1.4 ומעלה, שתיהן ידניות.

ראיתי בפורום הרבה שרשורים על שני הרכבים אבל לא השוואה ביניהם.

רציתי לדעת ממה להיזהר כשניגשים לחפש את הרכבים הנ"ל. האם להסתכל על קילומטראז'(ומה גבול הקילומטראז' שממנו לא כדאי לי לקחת)? ידיים פרטיות או לא? תקלות מוכרות וכו'.

עוד דבר שאשמח אם תוכלו להגיד לי, עד כמה קשה ההגה של ה206?נניח ביחס למאזדה לאנטיס, או 6 הישנות. כי ממה ששמעתי הוא ממש לא קל.

אם יש לכם עוד המלצות לרכבים באיזור הסכום הזה (15,000) אשמח לשמוע.

תודה רבה!

פורסם

כעת: יונדאי i10 שנת 2015, 1.0, ידנית.

בעבר: יונדאי אקסנט שנת 2005, 1.5, אוטומט.

פורסם

יש לי ניסיון רב עם פונטו ולעולם הרכב לא אכזב אותי, הרכב נוח ונעים לנסיעה, חסכוני בדלק ואחזקה זולה מאוד.

בטיפול נכון גם ללא תקלות. מומלץ מאוד.

אין לי ניסיון עם ה-206 כלל לכן אין לי דרך לעשות לך השוואה.

עוד חודשיים היא מגיעה...IBANEZ S5521Q PRESTIGE :)

פורסם

בגדול הפונטו מרווחת וחסכונית יותר, הפיג'ו נוחה ובעלת מתלים והגה כיפיים יותר.

בשאר הבחינות הן אמורות להיות קרובות.

אני חושב כשמדובר ברכב ישן הרבה יותר חשוב מצב הרכב, מאשר אם הוא נחשב אמין או לא.

עבר זמן מאז שנהגתי בלנטיס, אבל ל206 באמת יש הגה כבד יחסית, אני חי עם כזאת כבר 5 שנים במרכז ת"א ואין בעיה.

באופן כללי זה תלוי בהרגל כל עוד ההגה לא כבד מידי, אני לא שם לב שיש לי הגה כבד עד שאני נוהג ברכב אחר.

עוד אופציה לרכב בסיסי ואמין, היא יונדאי גטס. גם היא נחשבת פחות חסכונית מה206 ופונטו, פחות נוחה ופחות כייפית מהן, אבל כמו שכבר אמרתי, מי שמחפש רכב זול ואמין עדיף שייקנה לפי המצב ולא לפי הסמל.

חיסרון משמעותי ביונדאי הוא איבזור בטיחותי ירוד בצורת כרית אוויר אחת בלבד ברמת גימור GLF הנפוצה.

פורסם

גם אני בתור סטודנט החזקתי פונטו ספייס שנת 2003 למשך 3.5 שנים. הרכב הזה פשוט לא איכזב אותי. האמינות שלו גבוה מאוד, כל סטיגמה שהייתה בעבר פשוט נמחקה (הלכה למעשה רכשתי עכשיו פונטו גרנדה). הטיפולים זולים, הם זולים ביחס לרכבים אחרים בשוק. טיפול קטן עולה כ-550 ₪. צריכת הדלק טובה מאוד, כ 1:15 משולב. לגבי אמינות- מלבד בעיה של פיוז שנשרף לא נתקלתי בבעיות בכלל. חשוב לרכוש רכב עם קילומטרז' נמוך ככל האפשר. מדובר במנועים קטנים שלרוב מאמצים אותם מאוד, בעיקר בניעה בינעירונית. לכן הייתי ממליץ לך לחפש רכב שלא עבר 130-140 אלף ק"מ.

בהצלחה.

פורסם

אני הייתי מחפש את הרכב במצב הטוב ביותר. בתקציב שלך נכנסים בטח גם דגמי גרנדה 2007, אם הם בוגרי השכרה.

לטעמי, שווה להוסיף עוד קצת ולחפש גרנדה 2007, שהיא רכב מודרני משמעותית מהספייס אך מבחינה מכנית המכלולים זהים.

• תוכן חדש...