Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4202 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

 

אני גולש בפורום הזה מידי פעם, לומד דברים פה ושם אבל לא באמת בתעמקתי בזה.

עד עכשיו רק עשיתי ווקס לרכב שיש לנו בבית. לא השתמשתי בפלסטלינה או בחומרים / מכשירים מיוחדים - עבודת יד בלבד ו-ווקס של מגווירס עם מיקרופייבר בשקל וחצי.

יש כאן הרבה דברים שאני עוד צריך להבין מה הם אומרים (ONR, פוליש גס/רך [ההבדל בינהם], פלסטלינה / מיקרופייבר מ"הקוריאני" [מי זה? :shock:], וכד').

לגבי הפוליש ד"א יש לי שאלה - הבנתי שהיא מורידה שכבה של לקה. זה לא פוגע בצבע ? האם יכול להיות שאחרי כמה פעמים הלקה תרד לגמרי ?

בקיצור אני רוצה להתחיל וללמוד ברצינות איך לעבוד ואיך כל זה מתבצע.

אני גם צריך המלצה לחומרים טובים, לאו דווקא יקרים...

עומר :-)

פורסם

חומרים? לאיזו מטרה? (שמפו? ווקס? אוטם? פוליש?)

 

הארסנל שלך בתור התחלה צריך לכלול שמפו טוב, APC, ופלסטלינה - מבחינת חומרים

מבחינת ציוד? מטליות מיקרופייבר, מגבת טובה לייבוש, ומברשות (וכאן, השמיים הם הגבול).

 

תגדיר תקציב, האם יש באפשרותך להזמין גם מחו"ל, והכי חשוב - תעבור על המדריכים.

ככה לא תרכוש מוצרים לחינם, אלא רק מה שאתה צריך.

M-TECH E46

פורסם

כמו כן יש לא מעט פוסטים עם נושא דומה עם המלצות על מוצרים,אפשר לעבור עליהם.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
חומרים? לאיזו מטרה? (שמפו? ווקס? אוטם? פוליש?)

 

הארסנל שלך בתור התחלה צריך לכלול שמפו טוב, APC, ופלסטלינה - מבחינת חומרים

מבחינת ציוד? מטליות מיקרופייבר, מגבת טובה לייבוש, ומברשות (וכאן, השמיים הם הגבול).

 

תגדיר תקציב, האם יש באפשרותך להזמין גם מחו"ל, והכי חשוב - תעבור על המדריכים.

ככה לא תרכוש מוצרים לחינם, אלא רק מה שאתה צריך.

אשמח לקישורים למדריכים.

 

לשאלות שלך -

(את כל מה שאני רושם ניתן לקצר למשפט - "דיטיילינג" ושטיפה עצמית + ציוד וחומרים מומלצים).

 

1. אני רוצה להתחיל לשטוף את הרכבים כמו שצריך ולא במכונה כמו שהייתי עושה עד עכשיו. גם מעדיף שלא לקחת את הרכבים למכון השטיפה (שמצחצחים בו את הרכב יותר מכל מקום אחר, אבל! עוברים על האוטו עם מטאטא ועוד כמה דברים שאני לא אוהב).

בשביל שטיפה חיצונית צריך שמפו ייעודי הבנתי, השאלה איזה לקנות? אני גם צריך תחליף ייעודי למטאטא - והבנתי שיש כפפה (מיקרופייבר?) שמתלבשת על היד ועם זה עוברים על הרכב שיש סבון. גם לכזה אני צריך המלצה.

2. אני רוצה לעשות לרכבים פלסטלינה - איזו פלסטלינה לקנות? ומה זה חומר סיכוך (ONR?) ?

3. לגבי פוליש - האם זה פוגע בלכה ברכב ? כי הבנתי שזה מוריד שכבה של לקה. אם עושים את זה כמה פעמים יכול להיות שכבר הלכה תרד לגמרי ?

4. לגבי ווקס - עד עכשיו השתמשתי באחד של מגווירס שעולה 120 ש"ח בערך. עבודה ידנית ומטליות מיקרופייבר - תוצאה אחלה אבל זה לא בדיוק זה. וגם מה ההבדל בין ווקס לאוטם ? אי אפשר לשים ביחד ?

5. איזו מכונת פוליש ו-ווקס כדאי לקנות ? גם יש שואב אבק כלשהו שניתן להשתמש בו ?

6. אני רוצה גם לבצע ניקוי לתא המנוע. איך עושים את זה ? זה עניין מפחיד קצת.

 

ואין פה עיניין של תקציב - אני צריך המלצה לחומרים טובים מספיק שיעשו את העבודה.

סליחה על החפירה והתקף השאלות :wink:

עומר :-)

פורסם

רכשתי ווקס של Meguiar's, אחד עם Carnauba. זקוק להמלצה על פלסטלינה והסבר לאיך עבודים איתה (ועם איזה ONR להשתמש כי ראיתי שיש כמה). אשמח אם תענו על שאר השאלות למעלה.

עומר :-)

×
×
  • תוכן חדש...