Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נזילת מים מאוד בעייתית.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4184 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב.

בימים האחרונים התחילה נזילה חזקה מהתקרה בחדר שלי,נאלצתי לעבור לחדר אחר כי פשוט יורד גשם מהתקרה בחדר שלי.

הגיע שמאי של הביטוח+אינסטלטור וקבעו שהנזילה אצל השכנים מעלינו.

השכנים הביאו את הביטוח שלהם והשמאי+אינסטלטור של הביטוח שלהם קבעו שאין נזילה,השמאי שלנו התקפל וחברת הביטוח שלנו הורידה מעצמה את האחריות בטענה שאלו מי גשמים שיורדים מהגג ומחלחלים דרך הקירות ישירות לחדר שלי (בניין בן 5 קומות,אנחנו 2:loco:).

המציאות היא שאין גשם בחוץ(גם הגג יבש לגמרי),אבל בחדר שלי מבול.

קיימת גם אפשרות שיש נזילה בקווי אספקת המים שיורדים מהגג אל כל אחת מהדירות אבל הצינורות יבשים (הם עשויים מפלסטיק ומחוברים לקירות הבניין).

הערב ביחד עם דיירים אחרים וועד הבניין עברנו קומה קומה ובדקנו שעוני מים,הכל נראה תקין אבל כנראה נלך שוב באמצע הלילה בהנחה שאף אחד לא עושה שימוש עם המים.

בכל מקרה עדיין רוב החשד הוא על השכנים מעלינו,אנחנו רוצים להזמין מחר אינסטלטור שיבצע בדיקת לחץ בדירה מעל על חשבוננו ובנוכחות שלנו.

אם אכן יתגלה שהנזילה אצלם האם אנחנו יכולים לתבוע את הביטוח על רשלנות? אם השכנים עדיין יתעקשו שהכל תקין אצלם (הרי יש להם הוכחה מהביטוח) מה עושים אז?

האם זה הגיוני להזמין בדיקות לחץ לכל הדירות שנמצאות מעלינו (5 קומות,2 דירות צמודות כל קומה) וכאשר נמצא את מקור הנזילה לתבוע את הביטוח בעלות הבדיקות?

אשמח לקבל תשובות וייעוץ. די מבאס כל העיניין הזה,רצינו לרכוש בית פרטי בזמן הקרוב ועם הנזילה הזאת הדירה הזאת ממש לא הולכת להימכר.

IMG_4394[1].jpg

IMG_4395[1].jpgIMG_4396[1].jpgIMG_4397[1].jpgIMG_4398[1].jpgIMG_4399[1].jpgIMG_4400[1].jpg

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

• תגובות 56
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

הכל אפשרי.

היה לי סיפור דומה, עם כי בקיר ולא בתקרה. ושנה אחר כך גם בתקרה. והשנה בקיר (דירה אחרת).

ניסיוני המר הוא שהאינסטלטורים של חברות הביטוח לא שוים את המדבקות על המכוניות שלהם. התפקיד שהם הוא לנפנף את הלקוח. ואפילו אם יש ביניהם משקיען הרי שהוא חסר את הידע או הכלים לאיתור התקלה, שיכולה להיות גם בקולחין או מרזב או גג או מרפסת - ואלה מצריכים ציוד איתור שהוא יותר ממד לחץ, כגון מצלמה תרמית, סיב אופטי, או הצפה.

הבעיה שלך היא נזקים שהולכים ומצטברים מיום יום - ותביא בחשבון שמדובר בנזקים שיכולים להגיע למאות אלפי ש"ח, שלא לדבר על נזקים מבניים ארוכי טווח עקב קורוזיה לברזל שבקורות הבניין.

המלצתי - הזמן אינסטלטור מומחה לאיתור דליפות, המצוייד בכל הציוד הדרוש (מצלמה תרמית, סיבים אופטיים וכו') - ואשר יודע להשתמש בו. להערכתי העלות בסביבות 1500-2000 ש"ח, אבל צרי]

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

קצב חדירת המים קבוע בנתיים,התגבר עם הזמן אבל עכשיו עומד באותו המקום.

sperial יש בטבריה את אבי לוי הידוע מהפח הגדול,הוא "רב שרברב",האם לדעתך הוא האדם שאני צריך?

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

לא יודע. אני חיפאי.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני יודע שהאינסטלטורים היותר מתוחכמים משתמשים במצלמה תרמית למצא את מקור המים בקירות וברצפה. זו מצלמה מאד יקרה והם שוכרים אותה לפי צורך.

תנסה אולי בכיוון הזה, נדמה לי שמצאתי בעבר סרטונים ביוטיוב שמדגימים איך מוצאים נזילה בריצפה עם מצלמה כזו.

פורסם

איזה מרזב יוסי?

זה בניין 5 קומות,אנחנו בקומה 2.

יש משהו שאני לא יודע עליו?

פורסם

לדעתי כמו שאמרו לך רק מישהו עם ציוד יוכל לאתר את הנזילה.

תבדוק אם אתה יכול להזמין אותו ואז לתבוע את הביטוח שישלם לך.

פורסם

מספיק שהאינסטלטור יפתח מרצפת אחת או שניים אצל השכן וירגיש חול רטוב ברצפה כדי להבין שהבעיה היא אצלהם.

אין טעם לבדיקת לחץ ולא לבדיקת שעון. כי מספיק טפטוף קטן ועקבי שיגרום לזה ויהיה קשה מאוד לראות את חוגת שעון המים מסתובבת אצל השכנים כשהם לא משתמשים במים.

האופציה היחידה ללא הרמת מרצפות בודדות אצל השכן -מצלמה טרמית בתנאי

שצריך לקחת בחשבון שנזילה של מי ביוב או מים במפרטורה רגילה קשים לאיתור גם במצלמה כזו.

בברכה

מוטי

פורסם

לפתוח מרצפות לא בא בחשבון,הדירה שלהם יחסית שופצה לא מזמן (5 שנים).

בכל מקרה אני אבדוק מחר עם הרב שרברב כמה הוא לוקח על ביקור+איתור.

פורסם

אצלי איתרו דליפת ביוב באמצעות מצלמה תרמית. השיטה היתה הזרמת מים חמים לביוב בדירה מעלי.

המצלצה התרמית והסיב האופטי הם מכשירים יקרים מאד, השימוש בהם מצריך מיומנות גבוהה, לא משהו שכל משתמש אקראי יכול לפתח תוך תקופה קצרה.

אני מכיר שני מאתרים בחיפה המחזיקים את הציוד באופן קבוע. מדובר באנשים שעוסקים באיתור בלבד, ואת התיקון משאירים לאנשים אחרים.

לגבי השכנים - אם הדליפה אצלם, והסבירות לכך גבוהה, לא תהיה להם ברירה אלא לבצע תיקון, גם אם המחיר הוא פתיחת רצפה. אני רק מקווה בשבילם שיש להם מרצפות רזרביות.

קוריוז - לפני הרבה מאד שנים היתה אצלי דליפה דומה, מים שטפטפו מפתח חשמל של מנורה באחד החדרים. הבדיקה העלתה כי מקור הדליפה היה סתימה בטוחן האשפה של השכנים מלמעלה (החכמים ניסו לטחון שקיות ניילון), והמים זרמו לאורך צינור הניקוז של המטבח ובהמשך לאורך קו האיטום, עד שמצאו דרך לפרוץ למטה, לקו החשמל בתקרה שלי. מה שאני רוצה לומר הוא שלא תמיד הבעיה היא צינור דולף, לפעמים סתימה בצנרת, במיוחד ביוב, יכולה לגרום תופעות דומות, ושחרור הסתימה יפתור את הבעיה.

פורסם (נערך)

*האמור לעיל הוא ניחוש על סמך התמונות*

נראה שהחדר שאתה ישן בו הוא בעצם מרפסת כביסה שנסגרה לחדר.

כנראה שבקומה שמעל, למרפסת זו צמודה אמבטיה.

כנראה שבזמן השיפוץ השכנים לא טרחו לבצע איטום לרצפת חדר האמבטיה.

כנראה שיש מקום בו קיימת חדירת מים (בתפר בין האמבטיה לקיר, רובה בקירות/רצפת מקלחון/תפר בין מקלחון לקיר וכו').

אם היה איטום, הקירות שלהם שגובלים עם חדר האמבטיה היו רטובים לכל גובהם בגלל עליה קפילרית.

בגלל שאין איטום, למים "יותר קל" לרדת אליך.

במידה וה"כנראה" הראשון נכון, אם השכנים משתפים פעולה, שווה לעלות אליהם ולבצע בעצמך בדיקה.

חפש מקומות בהם אין רובה. גם ברצפה וגם בקירות. עם סכין יפנית תעבור בעדינות על התפר בין האמבטיה לקיר ובין המקלחון לקיר. הסכין לא אמורה לחדור בקלות.

עריכה אחרונה על ידי natco

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

natco

לצערי כל מה שאמרת לא נכון :hihi:

בכל מקרה היום הגיע אבי לוי מהאח הגדול,הוא "רב שרברב". אחלה של בן אדם,רץ בין כל הדירות,הסתכל,בדק,הסיק שאכן אחד מצנורות המים שיורידים לדירות מהדוד פגום ומים נספגים אל תוך הקיר,מחלחלים ויוצאים בחדר שלי.

הדירה החשודה שייכת לועד הבניין שמשכיר אותה לשוטר יס''מ ולאשתו. השוטר אף פעם לא בבית והאישה לא פותחת את הדלת :?

הועד לא מצליח להשיג אותם בפלאפון ואין לו זכות מן הסתם להיכנס לדירה ללא הסכמתם,למזלי השוטר חבר שלי אז אני כבר אתפוס אותו מחר בבוקר כשהוא יחזור ממשמרת.

תאחלו לי בהצלחה.

• תוכן חדש...