Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4205 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הולכים למע״מ, פותחים עסוק תיק עוסק פטור. לא לשכוח להביא צ׳ק מבוטל מחשבון הבנק שלך.

הולכים למס הכנסה, פותחים תיק עצמאי.

הולכים לביטול לאומי, מדווחים על שינוי סטטוס לעצמאי.

הולכים לבית דפוס, מדפיסים קבלות.

הולכים לחנות כלי כתיבה, קונים חותמת.

זהו, אתה עוסק פטור.

דיווח כל חודשיים למס הכנסה, אלא אם תקבל פטור (תבקש מפקיד השומה שפותח לך את התיק).

מע״מ פעם בשנה.

ביטוח לאומי כל חודש (אפשר גם בהוראת קבע).

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

תשובה מלאה ומדויקת.

אל תדאג בנוגע לחובת דיווחים, על כל דבר תקבל תזכורות בדואר.

משום-מה אף אחד לא לקח את הצ׳ק המבוטל, אפילו כשביקשתי יפה שייקחו. שיהיה.

* התשלום לביטוח לאומי מבוסס על ההצהרה של ההכנסה החודשית המשוערת, אאל״ט. אחר כך יש תיקונים/קיזוזים.

* לפחות בירושלים, הפקידים היו מאוד אדיבים וענו על כל התהיות/שאלות - כמו למשל, איך צריכה להיראות קבלה

(בגדול, בתי הדפוס יודעים טוב מאוד איך זה צריך להיראות).

צפה לבקשת הצהרת הון כעבור שנה. אפשר למלא לבד או בעזרתו ($$) של רו״ח.

את הדו״ח השנתי למס הכנסה אפשר למלא ולהגיש לבד או בעזרתו ($$) של רו״ח.

צפה לכל מיני חישובים למיניהם של מיסים/ביטוח לאומי בדיעבד אם אתה עובד בו-זמנית כשכיר.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אני רק ארחיב קצת על מה שכתב ידידי המלומד:

הולכים למע״מ, פותחים עסוק תיק עוסק פטור. - לא לשכוח להביא צ׳ק מבוטל מחשבון הבנק שלך. - לא חובה צ'ק, צריך פרטי חשבון, כרטיס אשראי גם עובד. מה שכן חובה זה הזמנת עבודה, פליירים, כרטיסי ביקור או כל דבר אחר שיכול להוכיח שאתה באמת הולך לעבוד במה שאתה אומר להם. אני פשוט ביקשתי ממישהו רנדומלי שיכין "מכתב" שבראשו כתוב הזמנת עבודה, עם הפרטים שלי ושלו ושרשום שם שהוא רוצה שאני אעשה בשבילו את העבודה המדוברת. כמו כן, שים לב שישנם מקצועות שלא יכולים להיחשב כעוסקים פטורים וחייבים להיות רשומים כעוסקים מורשים.

הולכים למס הכנסה, פותחים תיק עצמאי.

הולכים לביטול לאומי, מדווחים על שינוי סטטוס לעצמאי. - שים לב שיבקשו ממך "הערכה" של כמה אתה הולך להרוויח (להרוויח, לא להכניס) מהעסק על מנת שיקבעו לך מקדמות בהתאם. המלצה שלי, דווח כמה שפחות (בגבול ההגיון), מקסימום ישלחו לך מכתב עם חוב במהלך השנה הבאה (סביב יוני-יולי) ותשלים את החוב. בכל מה שנוגע לביטוח לאומי, עדיף להיות חייב להם מאשר שהם יהיו חייבים לך, ככה שאתה "שולט בחוב".

הולכים לבית דפוס, מדפיסים קבלות. - אפשר גם לקנות קבלות ג'נריות בשקל תשעים שאליהן אתה מכניס את הפרטים שלך.

הולכים לחנות כלי כתיבה, קונים חותמת. - לא חובה, אפשר גם חתימה עם היד. לא כזה ביג דיל בחודשים הראשונים, למרות שחותמת עולה כמה עשרות שקלים בודדים, זה עדיין כסף וזמן.

זהו, אתה עוסק פטור.

דיווח כל חודשיים למס הכנסה, אלא אם תקבל פטור (תבקש מפקיד השומה שפותח לך את התיק). - עד כמה שאני יודע, בעקבות ההקלות לעוסקים פטורים ועל מנת לעודד אנשים לפתוח עסקים קטנים, עוסק פטור לא משלם מס הכנסה. כל עוד הוא כמובן לא עובר את התקרה, שאחריה הוא צריך להירשם כעוסק מורשה. בעקרון, למס הכנסה צריך לדווח פעם בשנה. שולחים לך דף שנראה מאוד מאיים, אבל הוא נורא פשוט, ממלא ונותן את זה לפקיד שומה המקומי שלך.

מע״מ פעם בשנה. - עוסק פטור, כשמו כן הוא, "פטור" ממע"מ, לכן הוא לא מתעסק איתם בכלל. כל עוד לא עברת את התקרה, שנכון לאמצע שנת 2013 עמדה על 88 (בערך) אלף ש"ח, אתה לא גובה מהלקוחות שלך מע"מ ולא משלם למדינה מע"מ. הדיווח שלך מגיע למע"מ ממס הכנס או מביטוח לאומי (לא ממש מעניין ממי וגם לא רלוונטי). אם עברת את התקרה, תזומן לאחר כבוד לשנות סטטוס.

ביטוח לאומי כל חודש (אפשר גם בהוראת קבע) - מהם אי אפשר לברוח כמה שלא תנסה. כל חודש ירד לך סכום שיקבע לך כ"מקדמה" על החודש האחרון (כלומר באוקטובר ירד על ספטמבר). עם זאת, כחלק מההקלות שנועדו לעודד פתיחת עסקים קטנים, עוסק פטור צריך לדווח רק פעם אחת בשנה לביטוח לאומי כמה באמת הרווחת (בניגוד למה ש"שיערת" בסעיף פה למעלה). והם בהתאם מחזירים לך כסף או לוקחים ממך עוד - בהתאם לאם הרווחת יותר או פחות ממה ששיערת.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

[h=1]תצטרך להסביר רק את מהות העסק שאתה רוצה לפתוח

עוסק מורשה / עוסק פטור | המחלקה לחשבונות[/h]כאשר אדם שוקל לפתוח עסק עצמאי קטן הוא מתלבט לעיתים בין ניהולו כעוסק פטור, לניהולו כעוסק מורשה.

על פניו, נראה כי כולם יעדיפו להיות עוסק פטור (מי לא מעדיף לקבל פטור?) אלא שהדברים אינם בהכרח כך! מומלץ לשקול היטב מה מתאפשר על פי החוק והתקנות וכן מה נכון ומתאים יותר, בהתאם לצפי הפעילות ומחזור ההכנסות של העסק והיקפי ההשקעות הנדרשות בו.

במידה ומחזור ההכנסות השנתי הינו מעל 79,482 ₪ - בשנת 2014 (אשתקד, בשנת 2013, הסכום עמד על 77,993 ₪), לא ניתן לקבל מעמד של עוסק פטור.

כמו כן, ישנם עיסוקים ומקצועות בהם לא ניתן כלל על פי התקנות, להיות עוסק פטור וזאת ללא קשר למחזור ההכנסות השנתי של העסק, כגון:

- בעלי מקצועות חופשיים: אדריכלים, מהנדסים, טכנאים, פסיכולוגים, עורכי דין, רואי חשבון, טוענים רבניים,

מנהלי חשבונות וכו'.

- רופאים, לרבות פסיכולוגים, רופאי שיניים, וטרינרים ופיזיותרפיסטים.

- בעלי בית ספר לנהיגה.

- סוחרי מקרקעין או מתווכים.

- סוחרי רכב.

- חברה בע"מ.

הנס

רואי חשבון גובים בש"ח

ופקידי המס ברובם אדיבים ונחמדים בשלב הזה

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

נחמדים בשלב הזה. עד שרואה החשבון שלך שוכח לשלוח צ'ק לתשלום הפרשי מס הכנסה, ואז אתה מקבל תוך יומיים הזמנה מנומסת לחקירה. :evil:

פורסם

הערה קטנה לגבי אי תשלום המע"מ על ידי עוסק פטור.

המע"מ הוא מס שכל עסק גובה מהלקוח עבור המדינה ומשלם לה אותו. עסק פטור לא גובה מע"מ אבל מצד שני גם לא מזדכה על המע"מ שהוא משלם לספקים שלו.

הנה דוגמה, ידידה שלי פתחה פיצריה והחליטה שהיא רוצה לעסוק בזה רק בשעות הערב. לפיכך היא לא בנתה על הכנסות גבוהות ולכן היא פתחה את כל התיקים שלה בתור עסק פטור.

מצד אחד המחיר שהיא גבתה על הפיצה היה אטרקטיבי שהרי היא לא גבתה מע"מ מהלקוחות. מצד שני, היא לא יכלה להזדכות על המע"מ שהיא שילמה על הגבינה ושאר המוצרים. אז יוצא שהמדינה לא כזאת טמבלית, אנשים נדלקים מהרעיון שעסק פטור לא צריך לשלם מע"מ אבל בעצם הוא כן משלם את המע"מ במחיר המגולם שהוא משלם לספקים שלו.

לפיכך, כל אדם שמתכנן לפתוח עסק ומתלבט בין עסק פטור לבין עוסק מורשה צריך לקחת בחשבון את עלות הסחורה שהוא מתכוון למכור.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
לפיכך, כל אדם שמתכנן לפתוח עסק ומתלבט בין עסק פטור לבין עוסק מורשה צריך לקחת בחשבון את עלות הסחורה שהוא מתכוון למכור.

דווקא עדיין יש רווח בעוסק פטור - שילמת מע"מ על חומרי הגלם, אבל לא על העבודה שלך ולא על הרווח. כך, אל מול פיצריה מורשית עדיין תוכל להציע פיצה זולה יותר (אם חומרי הגלם עולים 10 ש"ח לפני מע"מ ועבודה 10 ש"ח לפני מע"מ, אזי לידידה שלך הפיצה עולה 21.8 ש"ח לעומת 20 ש"ח שהיא עולה לפיצריה המורשית, אבל הפיצריה מחוייבת לגבות מע"מ מלקוחותיה, כך שהמחיר יהיה 23.6 ש"ח. אם נרצה להרוויח 1 ש"ח מכל פיצה, אזי ידידתך תמכור ב-22.8 ש"ח לעומת הפיצריה שצריכה למכור ב-24.78 ש"ח. באותו מחיר כמו פיצריה מורשית ידידתך תעשה רווח של כמעט 3 ש"ח לפיצה, גדול ב-300%!).

• תוכן חדש...