Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אוקטביה 1.2, 1.4 או 1.8?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4253 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

מבקש את עצתכם הכנה :)

חבר טוב רוצה לקנות רכב, כאשר הוא די ננעל על סקודה אוקטביה. טוען ששמע דברים טובים עליה...

התקציב הוא באזור ה- 60-70K, כאשר אם יהיה צורך במתיחה, זה יהיה אפשרי.

לאחר הרבה חפירות בנושא, פונה אליכם לעצה בנוגע להבדלים המהותיים בין הדגמים.

הכוונה היא רכב באזור שנתונים 2010-2012.

אשמח לשמוע את דעתכם על ההבדלים בין הדגמים ובין השנתונים.

איזה דגם מומלץ יותר מבחינת אמינות? מה הסיפור עם ה-DSG6/7?

הבנתי כבר ש DSG6 הרבה יותר מוצלח מDSG7. באיזו שנה נעשה השינוי הזה? איך יודעים?

מאוד חשובה לו האמינות, כמו גם הכוח.

כך שאם לדוגמה ה- 1.4 יותר מוצלחת מה- 1.8, הוא יעדיף את ה- 1.4, ואולי לשפר אותה עם צ'יפ בעתיד.

או שבכלל תגידו שזה רכב שלא כ"כ מומלץ לשפר בגלל בעיות עתידיות(?)

דוגמה נוספת- מכיוון שעדיין לא מדובר על רכב ישן מידי, הוא יעדיף לרדת בשנתון, לטובת רכב מוצלח יותר.

מכאן שאם דגמי 2010 לדוגמה, מוצלחים יותר מדגמי 2011 או 2012, הוא יעדיף את 2010.

בכל מקרה, הבנתם את הכיוון כנראה, אז אשמח לשמוע דעות מבוססות. לרע ולטוב :)

מחלות שלהם.. בעיות ספציפיות.. דברים שיש לשים לב.. וכו'.

או אולי בכלל תמצאו רכב מומלץ יותר בטווח המחירים האמור, ותגרמו לו לשנות כיוון.

אם זה יהיה המצב, יש לציין שהוא די בכיוון של רכב גודש :)

זה חייב להיות רכב משפחתי. בטיחותי. חזק ובעל כוח זמין, ומהנה לנהיגה. עלויות אחזקה סבירות.

תודה רבה לכל העוזרים.

פורסם

לגבי הכוח:

לי יש סקודה אוקטביה 1.2 והכוח שלה מספק לנסיעה רגועה בכל כביש ועלייה, לעומת זאת לחבר שלי יש אוקטביה 1.8 ויש הבדל של שמיים וארץ גם בכוח וגם בנוחות, ל 1.8 יש עוצמה מטורפת ובלי לשים לב מגיעים ל 160, מבחינת טיפולים זה הבדל של 50 ש"ח במוסך המורשה ויש להוסיף קילו שמן פעם בחצי שנה

SUZUKI CROSSOVER TURBO 2017

Alpine

spg-17cs

Hertz Hi Energy 250

HERTZ HCP 4

פורסם

תודה על המידע.

אם אפשר לדעת איזה שנתון הרכב שלך, וכמה זמן אתה מחזיק אותו, זה יהיה נחמד...

בנוסף, האם היו במשך הזמן הזה בעיות כלשהן? האם היה משהו נוסף שנדרשת, מעבר לטיפולים רגילים?

העניין הוא שרוב מה שאתה אומר הוא די ברור.. ידוע שה- 1.8 הרבה יותר חזק מה- 1.2 וגם מה- 1.4.

אני דווקא מנסה להבין דברים אחרים מעבר לנושא הזה.. הבדלי אמינות ואחזקה בין הדגמים.

50 ש"ח הבדל בטיפול זה בהחלט זניח.. ומידע חשוב. תודה.

אשמח לשמוע עוד אנשים :)

בעלי אחד הרכבים הנ"ל, או כאלה שבאמת מכירים ויודעים את תכונותיהם.. ואת ההבדלים ביניהם (בדגש על אמינות ואחזקה..)

תודה.

פורסם

ברשותי לאון 1.8TSI עם DSG7, אמנם לא אותו רכב אבל המכלולים זהים לגמרי.

ה-DSG7 אכן נתפס כמפוקפק עם בעיות אמינות אבל לפי צ'מפיון טופל ברכבים החל מ-2012.

אצלי ברכב החליפו מכטרוניקס כחלק מריקול שצ'מפיון עשו והגיר באחריות 5 שנים מתאריך הקנייה.

מעבר לזה, אין לי מילה אחת רעה להגיד.

המנוע פשוט פנטסטי, כח זמין בכל סל"ד ובשילוב עם ה-DSG אין ספק שזו חוויה שאין בגירים אחרים עם מנועים אחרים.

לא נתקלתי באף צריכת שמן מוגברת ואפילו להיפך, מאז שקניתי את הרכב (לפני שנתיים וחצי) הוספתי שמן רק שלוש פעמים,

כל שאר הטיפולים וההחלפות נעשו במסגרת הטיפול התקופתי.

פורסם (נערך)
תודה על המידע.

אם אפשר לדעת איזה שנתון הרכב שלך, וכמה זמן אתה מחזיק אותו, זה יהיה נחמד...

בנוסף, האם היו במשך הזמן הזה בעיות כלשהן? האם היה משהו נוסף שנדרשת, מעבר לטיפולים רגילים?

העניין הוא שרוב מה שאתה אומר הוא די ברור.. ידוע שה- 1.8 הרבה יותר חזק מה- 1.2 וגם מה- 1.4.

אני דווקא מנסה להבין דברים אחרים מעבר לנושא הזה.. הבדלי אמינות ואחזקה בין הדגמים.

50 ש"ח הבדל בטיפול זה בהחלט זניח.. ומידע חשוב. תודה.

אשמח לשמוע עוד אנשים :)

בעלי אחד הרכבים הנ"ל, או כאלה שבאמת מכירים ויודעים את תכונותיהם.. ואת ההבדלים ביניהם (בדגש על אמינות ואחזקה..)

תודה.

ברשותי אוקטביה 1.2 שנת 2013 (הצורה הישנה) שגמעה 20k, אין תקלות כלל, טיפול עולה כ 800 ש"ח במוסך מורשה סקודה.

לחבר שלי יש אוקטביה 2012. 1.8 עם 60k ללא תקלות ומטופלת באותו המוסך שגם אני מטפל והטיפול עולה 850 ש"ח

לשנינו גיר DSG

עריכה אחרונה על ידי inon007

SUZUKI CROSSOVER TURBO 2017

Alpine

spg-17cs

Hertz Hi Energy 250

HERTZ HCP 4

פורסם

לא נתקלתי באף צריכת שמן מוגברת ואפילו להיפך, מאז שקניתי את הרכב (לפני שנתיים וחצי) הוספתי שמן רק שלוש פעמים,

כל שאר הטיפולים וההחלפות נעשו במסגרת הטיפול התקופתי.

לא הבנתי, הוספת שמן 3 פעמים באופן עצמאי ואתה קורא לזה צריכת שמן מוקטנת??

מעולם לא הייתי צריך להוסיף שמן לאף רכב שהיה לי, כולל רכבים בני 10-12. כל כמה זמן אתה בודק שמן? לדעתי זה לא סביר בעליל.

פורסם

להוסיף שמן פעם בשנה זה הרבה? אני לא חושב.

בטח שלא לעומת סיפורי הזוועה שעלו פה בנוגע למנועי ה-1.8TSI.

קניתי אחרי ההרצה גלון שמן אחד בלבד שעדיין קיים אצלי בבגאז' ליתר בטחון.

בודק שמן פעם בחודש בערך וכשהוספתי זה רק כדי להיות "מכוסה" ושהשמן לא יהיה קרוב לקו המינימום.

פורסם

גם אם צריך מדי פעם להוסיף שמן, מה הביג דיל?

אפשר לחשוב שהמנוע אוכל קילו ל1000 ק"מ.

אל תשכחו שזה גם תלוי בצורת הנהיגה..

They are trying to ban me...

פורסם

לא ביג דיל. לא התכוונתי להשמע תוקפני, מתנצל.

אלה מנועים שנותנים הרבה, אבל מצריכים השגה צמודה יותר מהממוצע. עצם זה שצריך להוסיף שמן מדי פעם ברכב חדש, זה כבר בעייתי מבחינתי. הוספת שמן = המנוע צורך יותר שמן מהממוצע. צריך לזכור שמדובר במשפחתיות חזקות, לא רכבי ספורט.

פורסם

אלה מנועים שנותנים הרבה, אבל מצריכים השגה צמודה יותר מהממוצע.

במשפט הזה סיכמת את הנושא בצורה הכי טובה.

זה מנוע שנותן קצת (הרבה) יותר מהממוצע למשפחתיות אחרות ולכן דורש קצת יותר תשומת לב.

אם זה מסתכם בהוספת שמן פעם בשנה - אין לי שום בעיה עם זה.

פורסם

תודה לכולם.

אך אני עדיין מנסה להבין- אין הבדל בין אמינות הדגמים (מנועים)?

כולם יפגינו את אותה האמינות בהנחה והם מטופלים כראוי?

בנוסף, עדיין לא הבנתי באיזו שנה בוצע השינוי בגיר (DSG6 לעומת DSG7...).

וכמובן, מעבר להבדלי אמינות בין הדגמים, אשמח גם לשמוע על הבדלי אמינות בין השנתונים... אם יש..

ואם בעיות ה DSG7 תוקנו מדגמי 2012 ומעלה, כמו שנאמר, האם זה אומר לא להתקרב דגמי 2011? 2010?

אשמח לתשובה בנושא הזה, ולעוד דעות בכלל :)

תודה.

פורסם

הגיר הוא תמיד מאותו הדגם אבל שינו משהו ב 2012.

בכל מקרה ההמלצה היא להזהר מהדגמים שלפני 2012, גם מבחינת המנוע וגם מבחינת הגיר. מכיר מישהו שהייתה לו יטי 2011, הספיק בשנה וחצי להחליף טורבו במסגרת אחריות ולבקר במוסך גם בקשר לגיר (לא יודע למה בדיוק).

פורסם

אוקיי. אז בעצם ה DSG7 לא החליף את ה DSG6??? הוא לא בעצם שדרוג לא מוצלח?

כי זה מה שהבנתי עד היום... שהיה DSG6, ושבשלב מסוים, בשנה מסוימת, פשוט ייצרו גיר חדש- DSG7.

אז בעצם עד היום, אם אדם קונה אוקטביה חדשה (2014), מנוע דיזל או 2.0 טורבו, זה עדיין גיר DSG6?

ולחילופין- אם אדם קונה אוקטביה 2010 או 2011, 1.8, 1.4 או 1.2 (בגדול, כל מה שלא 2.0 או דיזל), זה בכל מקרה DSG7???

ולצורך העניין- אוקטביה 2.0 טורבו זו בעצם מה שנקרא ה- RS?

חייב להבין יותר לעומק את נושא ה DSG6/7.

• תוכן חדש...