Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4249 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום הלכתי עם חבר שלי לקנות לו מערכת, מכיוון שהוא לא מבין בזה בכלל ולי יש קצת ידע בתחום.(יש עוד הרבה מה ללמוד!)

כמעט בכל חנות שהיינו הציעו לנו מגבר דיגיטלי וכל פעם סיברתי כמובן רק בגלל חוסר ההיכרות שלי עם ה"דור החדש" של המגברים.(המגבר דומה יותר לראוטר של האינטרנט שלי)

בסופו של דבר קנינו מגבר רגיל אבל השאלות הן כאלה:

1) מה זה בעצם מגבר דיגיטלי? האם הוא עדיף על מגבר רגיל שכולנו מכירים כיום?

2) באחד החנויות המוכר אמר לנו שהם נקח מגבר שההספק הנקי שלו יותר גבווה ממהספק הנקי של הרמקול הוא ישרוף אותו.(אם נגיד יש רמקול שהוא 100rms והמגבר נותן לערוץ 125rms) האם זה נכון?

3)מה זה פרוססור האודיו?

תודה לעוזרים :)

נ.ב. איפה אוכל להרחיב את הידע שלי בעולם המערכות לרכב? רצוי שיהיה מקורות בעיברית.

פורסם

מה שהומלץ לכם הוא בטח מגבר קלאס D,שהוא מגבר אנלוגי לחלוטין פשוט בטכנולוגיה אחרת.

1.מגבר שמקבל את האות לפני הגברה בצורה דיגיטלית וממיר בעצמו לאות אנלוגי,יש כאלה גם שמכילים בתוכם פרוססור.

2.שטויות,יש פה אנשים שמגברים רמקולים עם עוצמה פי שלוש ממה שהרמקול יכול לספוג,פשוט צריך לכוון כמו שצריך.

3.כשמוהו,מעבד.בעצם מכשיר דיגיטלי שמקבל אות לפני הגברה ונותן למשתמש משחק-נקודות חיתוך,איקולציה,פאזות,תיקון זמנים וכ"ו.

למידע נוסף תעבור על FAQ וחיפוש,יש המון חומר בפורום.

בשיפוצים...

פורסם

ערכתי את הכותרת בכדי לא לנעול.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
מה שהומלץ לכם הוא בטח מגבר קלאס D,שהוא מגבר אנלוגי לחלוטין פשוט בטכנולוגיה אחרת.

1.מגבר שמקבל את האות לפני הגברה בצורה דיגיטלית וממיר בעצמו לאות אנלוגי,יש כאלה גם שמכילים בתוכם פרוססור.

2.שטויות,יש פה אנשים שמגברים רמקולים עם עוצמה פי שלוש ממה שהרמקול יכול לספוג,פשוט צריך לכוון כמו שצריך.

3.כשמוהו,מעבד.בעצם מכשיר דיגיטלי שמקבל אות לפני הגברה ונותן למשתמש משחק-נקודות חיתוך,איקולציה,פאזות,תיקון זמנים וכ"ו.

למידע נוסף תעבור על FAQ וחיפוש,יש המון חומר בפורום.

אז מה עדיף? המגבר הרגיל והמוכר או מגבר דיגיטלי? המגבר הדיגיטלי מאוד קטן והמוכר אמר שהוא לא מתחמם בכלל ושזה יתרון

פורסם

מגבר דיגיטאלי- מגבר קלאס D.

יש צדק בטענות המוכר.

1. מגברי קלאס D חדשים אכן קטנים יותר.

2. יש למגברים קלאס D יתרון טרמי, הם מתחממים פחות.

לגבי מה עדיף, זו שאלה שנידונה לא פעם ולא פעמיים.

לקלאס D יש את היתרון הנוסף של ההספקים הגבוהים יחסית לגודל המגבר.

רוב התעשייה בתחום עברה/עוברת למגברים בטכנולוגיה הזו, ההתחלה שלהם הייתה כמובן במונובלוקים (מגברים קלאס D מאד יעלים- ניתן להגיע להספקים מאד גבוהים), וברגע שהצליחו להעלות את האיכות עברו למגברי פול-ריינג' שמתוכננים להגברה של הכל (סאבים, וופרים, מידים וטוויטרים).

קיימת אסכולה שמאד אוהדת את המגברים האלה, וקיימת אסכולה שגורסת שהצליל יבש/בעל גוון מתכתי וכו'.

אישית לא הייתי הולך על מגבר קלאס D בשבילי, אבל זה אני עם הדרישות שלי (הייתי מוכן לנסות את ה JL AUDIO HD).

בחירת ציוד רק אחרי שמיעה, רק ככה תמצא את מה שאתה מעדיף.

SCANSPEAK

פורסם

לא הייתי מתייחס לקבוצה כמול קבוצה, ל A/B מול D, אלא למגברים פרטניים, בשני סוגי הטכנולוגיות ישנן רמות שונות של הגברה.

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם (נערך)

אני חושב שניתן להגיד שעבור מערכות ברמת כניסה עד בינוני ההבדלים באיכות בין קלאס D ל AB הם קטנים לרמה שאפרש להזניח את שיקול ה SQ של האות שהמגבר מוציא.

אני לעצמי , בתור אחד עם ניסיון ואוזן לא רעה בכלל , עבור מערכת שהיא לא ברמה גבוהה לא הייתי פוסל מגברים בקלאס D.

רק ברמות גבוהות של מערכות איכותיות עם ציוד כולל מעולה אני הייתי נותן משקל להבדלים בין הקלאסים.

זו דעתי האישית בכל אופן.

לפותח השרשור - לטעמי אין לך מה לחשוש או להתלהב באופן מיוחד מקלאס D. אופציה טובה עם יתרונות וחסרונות בהתאם.

ספר מה התקציב שלך , מה אתה מתכנן להגביר , ואנשי הפורום ידעו להכווין אותך היטב ולעדכן אותך מה האופציות . אחר כך תחזור למתקינים עם יותר ידע וכח.

עריכה אחרונה על ידי Ofer Dotan

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

זה מערכת לחבר שלי והוא כבר קנה מגבר של crunch 4 יציאות. רק רציתי לדעת על מנת להעשיר את הידע בתחום וגם על מנת לדעת לפעם הבאה. השאיפה היא לא sq אלא לשדרג את עוצמת השמע באוטו ואת האיכות כמה שאפשר בתקציב נמוך של 2500 שקל.

אז כעיקרון למערכות spl זה פחות משנה איזה קלאס יהיה המגבר ולמערכות sq ישנה עדיפות לקלאס a/b?

תודה לכל העוזרים החכמתי מאוד!

• תוכן חדש...