Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4255 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני יודע שבשלב כל שהוא, הורכבו ווספות (ונדמה לי גם למברטות) בישראל.

באיזה שנים זה היה?

מאילו דגמים?

איך מזהים ווספה "כשרה למהדרין" ? יש איזה סממנים חיצוניים או שאולי רק דרך מספרי שילדה/ רישוי וכדומה?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

ווספות אכן הורכבו בארץ. למיטב ידיעתי החל משנת המודל 1957 (וספה VB) ועד לשנת 1967 (וספה VBB). כנראה שלא הורכבו ה-BIG FRAME, אלא רק הקטנות עם גלגלי 8 אינץ.

מס' השילדה זהים לאלו שיובאו כך שלא ממש תוכל לדעת אם הורכבה בארץ אם לאו. אולי ליוחאי שנער יש מידע שיכול לשפוך אור על כך.

לי יש ווספה 1957 שכנראה הורכבה בארץ, על הגלגל הקידמי יש כיסוי/צלחת עם הכיתוב קייזר.

אני יודע שגם למברטות הורכבו, נדמה לי ע"י כור בצפת...התחילו בהרכבה קצת לאחר הרכבת הווספות.

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם

וספה הורכבה משנת 1956-1965 בצפת ע"י אפריים אילין ביוזמת שר האוצר דאז פ.ספיר ,שהכוונה הייתה לייצר מקומות עבודה לעולים החדשים ובכלל.

למעשה רוב הכלי הגיע מפורק[גוף יח המנוע והחיווט] כשהכסאות והצמיגים היו תוצרת הארץ וכמובן ההרכבה. לדברי אילין יוצרו בין 3000-4000 סהכ משהוא

כמו כ-350 בשנה לערך.

פורסם

ויש אפשרות להבחין בין תוצרת אילין לתוצרת פיאגיו איטליה?

פורסם

למברטות הורכבו בסולתם יקנעם למיטב ידיעתי.

בשנת 1998 הגיע לידי למברטה חביבה ומאחר וגרתי קרוב, קפצתי לסולתם. לצערי, הם אמר לי משהו כמו "עכשיו נזכרת? בדיוק השנה זרקנו את כל החלקים!" נסעתי למזבלה בחיפה, אבל לא נשאר זכר.. הלמברטה עדיין אצלי, נוסעת מידי פעם:)

:2gunfire:..When you have to shoot shoot, don't talk. That is of course, if you have a gun

פורסם

סליחה שאני מתקרצץ אבל אני מנסה להבין משהוא, האם יש איזה אות/סיפרה במספר השילדה שמעידה על ייצור בישראל או שלחילופין, האם בארץ או בפיאג'יו איטליה ניתן למצוא רשימת מספרי שילדות שנשלחו לישראל להרכבה?

אם זה היה קטנוע ב.מ.וו, בטוח היה במינכן רשומות ברורות ומסודרות אבל מאחר ובאיטלקים עסקינן...:wink:

פורסם
נמרוד, התמונות צולמו בירושלים? ימק"א וקרית יובל?

למיטב ידיעתי הראשונה צולמה במגרש הרוסים והשניה בצומת של רחוב הפסגה ושדרות הרצל, כשהבניין רקע הוא המכון המדעי טכנולוגי לבעיות ההלכה.

נמרוד

פורסם
למיטב ידיעתי הראשונה צולמה במגרש הרוסים והשניה בצומת של רחוב הפסגה ושדרות הרצל, כשהבניין רקע הוא המכון המדעי טכנולוגי לבעיות ההלכה.

נמרוד

לדעתי הראשונה צולמה בבית החולים שערי צדק כשהיה עדיין ברח' יפו. - רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם (נערך)

לא בשערי צדק. אני הכרתי את הבנין כמו כף ידי נולדתי שם וגדלתי שם. אבי היה רופא שם מסוף שנות הארבעים ועד אמצע שנות השישים. כמה פעמים בשבוע הייתי בא לבקר אותו או בא איתו לביקור חולים אחרי בערב ויוצא לטיולים ברחבי הבנין.

במבט שני מקבל את דברי נמרוד לגבי מגאש הרוסים

עריכה אחרונה על ידי oldcar

שלמה דן גדרון

• תוכן חדש...